Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Şengülcüm tebrik ederim seni bayaa ilerlediniz getiri de yaptır ama götüre daha çok odaklan şimdi. Yeme işine gelince hayrunnisa çatalını güzel kullanıyo ama ben onu öğreteli çok oluyo mesela patates kızarttın dimi küçük parçalara böl yiyebileceği gibi eline çatalı tuttur bir iki kez sen yedirt nasıl yeneceğini göster sonra sen elini çek hadı kızım sen ye şimdi diye onu teşvik et böyle böyle öğrenecek bizim bebeklerimiz de kendiliğinden yapmıyor hiçbirşeyi canım sen şimdi panik yaptınya sana ondan öyle geliyo tatlım buna da odaklanın kısa sürede yapacaktır eminim
Tuvalet eğitimine gelince ben bunaltmadan yavaş yavaş öğretmeye çalışıyorum kaka yaptığında söylüyo ama yaptıktan sonra :)) akşamları poposu hava alsın diye bezini çıkarıyorum taytla dolaşıyo dün akşam boştu yine çömelip çişş dedi lazımlığını getirdim hemen yapmadı tabi böyle böyle öğrenecek işte ama sende bildiklerini bizimle paylaşırlan sevinim şengülcüm
Kayıtlı Üye
İyiyim valla elifcim yaramaz kızla uğtaşıyorum hayrunnisa da iyi çok şükür kanepe tepelerinden inmiyo senin fıstık ne yapıyo
Kayıtlı Üye
Kızlar bu arada ben pierre cardin ve oriflame satışına başladım eğer satabilirseniz sizi de üye yapayım oturduğunuz yerden para kazanın
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
Ay cnm ya benim satabilecegim cevre yok gunumde de satan arkadaslar var zaten kimse almiyo sen ne zamn basladin? Bi de cok merak ediyorum ya para kazaniliyo mu su isten diye:))
Kayıtlı Üye
Bak cnm simdi erva catali hic kullanamiyo yani soyle ben catala bisey alip eline verince agzina goturuyo ayni dedigini uyguluyorum yapamadigi icin cani istesede kalkip gidiyo bi iki kere deniyo olmayinca kalkiyo catali eline veriyorum tabaga yaklastiriyo yaklastiriyo yemege degdiriyo ama hic bastirmiyo bastirsa zaten catala batacak havada tutarak gelecegini zannediyo hatta geldi zannedip bos catali agzina goturuyo 1 hafta kasik denemesi yaptirdim kasigi alip daldiriyo radtgele bi iki tane gelirse agzina gotururken yari yolda dokuyo bi de sevdigi seyi deniyorum mecbur yoksa oturmuyo o da nesguik falan dokulsede sorun olmuyo ama corba getiriyom kasigi veriyom hic yemek istemiyo.
Soyle bi karar aldim ilk once elleriyle yemesine izin vercem cunku ervaya pek bu sansi tanimadim zaten zayif ac kalmasin sonra ogrenir diyerek bosladim hep kendim besledim simdi hep agzina bekliyo dpnup tabakta ne var diye bakmiyo bile. O yuzden 1 2 hafta elle yemesine ortam hazirlicam ve boylelikle kendi yemegi ogrencek sonra catal veya kasiga yonledireyim diyorum siz ne dersiniz bu ise?
Bu sabah hic ellemedim yumurta kaynattim cay koydum erva gel ye dedim aldi yumurtayi bi kac isirdi birakti karni ac biliyorum ama hic mudahele etmedim kalktim patates kizarttim guzelce oturup elleriyle yedi yarisini sonra kucuk ekmege tereyag bal surdum elleriyle biraz gezinip onuda yedi agzina bi tane bile bisey vermedim ne kadar rahat geldi anlatamam kzilar ya hem biz anneler rahatliyoruz hemde onlar kendi baslarina bisey yapiyolar ogreniyolar en en en onemliside yemek yemeyi severek sofraya otururlar ben ervaya hep zorla yedirdigim icin cocuk artik yemkten tiksindi ya sofra geliyo zorla yedircemizi bildigi icin kaciyo eger boyle kendi yerse ve zorlamazsak kendi istegiyle sofrayada oturacak eminim. Sabah kahvaltilarini duaunmuyorum ama kizlar corba ve yogurt yada yemk yedirirken ne yapcam bilmiyorum.
Masallah cnm senin kizina masllah allahim saglik afiyet versin bebeklerimize. Ne guzel bak senin kizda kolay ogrenir ins kolay ogrencek gibi duruyolar masallah.
Ben size ayrintili yazicam bu tuvalet egitimini ben bayagi arastirdim tabi sizde en iyi sekilde ogretirsiniz ama cok onemli oldugu icin psikolojileri acisindan yazicam birazdan
Kayıtlı Üye
Ya ben hiv iyi bir anne degilim galiba hicbiseyi ogretemiyorum kziima ya siz ne guzel ogretmediginiz sey yok ve hem basariyosunuz da ya ben elime yuzume bulastiriyorum bi catal deniyom olmadan kasiga geciyom olamdan elle yemesine geciyol ne salagim ya hic tecrubeli degilim cocuk iki arada bi derede ne yapacagini sasiriyo valla salagim yaaa
Kayıtlı Üye
Evet kizlarr simdi oncelikle kziiniz ve siz tuvalet egitimine hazirmsiiniz onceligimiz bu siz kolay hazir olursunuz ama kizlarimizin hazir oldugunu belli eden hareketlere gelirsek
1 verdiginiz komutlari anlayabilmesi gerekiyor
2 kendi kendini az da olsa ifade edebilmesi gerekiyor
3 kismen kiyafetlerini cikarabilmesi gerekiyor
4 en az altinin 2 saat kuru kalmasi gerekiyor
5 kaka yaptiginda rahatsiz olmasi gerekiyor
6 cis ve kaka sozcuklerini kullanabilmesi gerekiyor
Eger cocugunuz bunlari yapabiliyorsa tuvalet egitimine hazir demektir. Cocugun lazimliktan korkmamasi icin oncelikle ona alistirma suresi olusturun yani lazimligna kiyafetleriyle oturmasina izin verin lazimligini incelemsine izin verin. Cogu cocuk bundan korkarsa egitim suresi uzayabilir. Hatta sizinle birlikte banyoya gelsin ona ne yaptiginizi anlatin sifonla oynamasina izin verin Lazimligina alistiktan sonra ara ara altini alirken lazimligina otutturun. Kararli olun eger siz gunduz bez baglamayip aksam yatarken bez baglarsaniz cocugun akli karisacaktie bezi tamamen hayatinizdan cikartmaniz gerekiyor. Tabi biz yazin yaparsak daha iyi heryer batacagi icin..
Bu kadar kizlar bildiklerim tabi bi de sik sik cisin var mi demek yerine birlikte kontrol etmeye gitmek gerekiyor. Ins bu surecimiz hepimizin guzel gecer. Kolaylikla atlatabilecegimiz bi surec olur..
Kayıtlı Üye
Ervanin tivalet egitimine gelince bende yazin alistircam cunku belirtileri tam gostermiyor onlari yapmasini beklicem. Cis kaka yaptinmi dersem bezine bakiyor kakasindan rahatsiz olmuyor. Bebegin cis yapmismi deyince etegini kaldirip bakiyor yok diyor. Lazimlik alali 2 hafta oluyor ilk bas korkan kizim simdi acip kapiyor ustune cikiyor kiyafetleriyle oturuyor altini alirken otutturdgum zaman aglamiyor ama hemen kalkiyor daha alismadi ona. Erva buraya cis yapacaksin cis deyince cii diyor bunlar bile guzel belirtiler benim icin bide bi kere bezi yokken uyudu 3.5 saat sonra uyandi baktim yapmamis cis falan. Yasadiklarimin aksine bu sureci kolay atlatacagimi dusunuyorum ins sizinkilerde benimkide kolay alisir canlarim
Kayıtlı Üye
Bence de canım önce kendi yemesine ortan hazırla çok doğru bi karar ama kaşığa bu kadar takılma çatalı öğret önce kaşığı bizimki de kullanamıyo
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Yani. Bahar hakli canim aslinda hayir kendine oyle seylerde deme lutfen sakinnn
Kayıtlı Üye
Ya ben hiv iyi bir anne degilim galiba hicbiseyi ogretemiyorum kziima ya siz ne guzel ogretmediginiz sey yok ve hem basariyosunuz da ya ben elime yuzume bulastiriyorum bi catal deniyom olmadan kasiga geciyom olamdan elle yemesine geciyol ne salagim ya hic tecrubeli degilim cocuk iki arada bi derede ne yapacagini sasiriyo valla salagim yaaa
Kuzum öyle düşünme sen mükemmel bi annesin ki bebeğindeki sorunu zaman geçmeden fark edip onu çok güzel eğittin ve kısa sürede o kadar güzel eğittin ki erva çok yol kat etti bu ortada ama endişe etme her çocuğun öğrenme zamanları farklıdır kimi iki günde öğrenir kimi bir ayda önemli olan pes etmeden sabırla onu öğretmek seni anlıyorum yoruluyorsun yıpranıyorsun üzülüyorsun ama merek etme erva çok akıllı bu günler geçecek tatlım biz her zaman senin yanındayız sen mükemmel bi annesin
Kayıtlı Üye
Evet kizlarr simdi oncelikle kziiniz ve siz tuvalet egitimine hazirmsiiniz onceligimiz bu siz kolay hazir olursunuz ama kizlarimizin hazir oldugunu belli eden hareketlere gelirsek
1 verdiginiz komutlari anlayabilmesi gerekiyor
2 kendi kendini az da olsa ifade edebilmesi gerekiyor
3 kismen kiyafetlerini cikarabilmesi gerekiyor
4 en az altinin 2 saat kuru kalmasi gerekiyor
5 kaka yaptiginda rahatsiz olmasi gerekiyor
6 cis ve kaka sozcuklerini kullanabilmesi gerekiyor
Eger cocugunuz bunlari yapabiliyorsa tuvalet egitimine hazir demektir. Cocugun lazimliktan korkmamasi icin oncelikle ona alistirma suresi olusturun yani lazimligna kiyafetleriyle oturmasina izin verin lazimligini incelemsine izin verin. Cogu cocuk bundan korkarsa egitim suresi uzayabilir. Hatta sizinle birlikte banyoya gelsin ona ne yaptiginizi anlatin sifonla oynamasina izin verin Lazimligina alistiktan sonra ara ara altini alirken lazimligina otutturun. Kararli olun eger siz gunduz bez baglamayip aksam yatarken bez baglarsaniz cocugun akli karisacaktie bezi tamamen hayatinizdan cikartmaniz gerekiyor. Tabi biz yazin yaparsak daha iyi heryer batacagi icin..
Bu kadar kizlar bildiklerim tabi bi de sik sik cisin var mi demek yerine birlikte kontrol etmeye gitmek gerekiyor. Ins bu surecimiz hepimizin guzel gecer. Kolaylikla atlatabilecegimiz bi surec olur..
Bu soyledikelrini nisa yapiyo hatta tuvaletin onune geliyo anne cis diyo uztunu cikariyo oturuyo tuvalete ama yapmiyo bilmediginden alistirsam ogrenir ama ustune dusmuyorum bakalim ins.yaza uucmuz birlikde baslayalim yazin ins.
Aslidna lazimlik falan mevzusuna girmek istemiyorum isin asli pek siteril gelmiyo bana oyuzden ona hic bulasmadim
Kayıtlı Üye
Sıkm
Ervanin tivalet egitimine gelince bende yazin alistircam cunku belirtileri tam gostermiyor onlari yapmasini beklicem. Cis kaka yaptinmi dersem bezine bakiyor kakasindan rahatsiz olmuyor. Bebegin cis yapmismi deyince etegini kaldirip bakiyor yok diyor. Lazimlik alali 2 hafta oluyor ilk bas korkan kizim simdi acip kapiyor ustune cikiyor kiyafetleriyle oturuyor altini alirken otutturdgum zaman aglamiyor ama hemen kalkiyor daha alismadi ona. Erva buraya cis yapacaksin cis deyince cii diyor bunlar bile guzel belirtiler benim icin bide bi kere bezi yokken uyudu 3.5 saat sonra uyandi baktim yapmamis cis falan. Yasadiklarimin aksine bu sureci kolay atlatacagimi dusunuyorum ins sizinkilerde benimkide kolay alisir canlarim
Zaten canım erken daha
Kayıtlı Üye
Ay
İyiyim valla elifcim yaramaz kızla uğtaşıyorum hayrunnisa da iyi çok şükür kanepe tepelerinden inmiyo senin fıstık ne yapıyo
Ayenn bziimkide oyle kuzeniyle. Bir kuduruyo anlatamam sebekler:))
Kayıtlı Üye
Kızlar bu arada ben pierre cardin ve oriflame satışına başladım eğer satabilirseniz sizi de üye yapayım oturduğunuz yerden para kazanın
Tatlim bzin arkadaslar yapiyo guzel ama ben kafa yormak istemiyorum oyle seylre aslinda arkadasda israt edup duruyo uye yapim diyede....
Esim sicak bakmiyo bu tarz seylere
Kayıtlı Üye
Erva. 1 bucuk ayda cok yol katetdi bence kesinlikle bunuda yapan allahin izniyle sensin sengulcumsana kziyorum sen birseye yapamayinca hemen feryat figan ben soyle anneyim ben boyle anneyim sen iyi bi annessinki cocugunun siki tisini fark ettin onlemini aldin tatlimmm
Neden oyle dusunuyosun yani bizde uzuluyoruz bak sen boyle yapinca anladinmi canimm
Kayıtlı Üye
Varya siz gercekten cok iyi arkadassiniz iyiki sizi tanimisim tesekkur ediyorum guzel yorumlariniz icin elifcim soyle ki erva gec anliyor olabilir evet cok ta yok katettik ama farkindamisiniz hep ben size yaziyorum iste ervaya sunu ogretmek icin ne yapmaliyim soyle yapsam olur mu gibi sizden hic benden akil alacaginiz bi durum olmuyor yani kendi basiniza hallediyosunuz catal kullanimi olsun baska seyler olsun simdi diceksiniz gelisim geriligi oldugu icin bizden yardim istedin ama onunla alakali degil benim dedigim en basitinden catal kasik ogretimini bile elime yuzume bulastirmisim farketmeden ama siz kolaylikla bas edebilmissiniz boyle dusununce kendimi kotu hissettim hicbisey bilmiyomuyum acaba diye umarim demek iatedigimi anlarsiniz
Kayıtlı Üye
Bu soyledikelrini nisa yapiyo hatta tuvaletin onune geliyo anne cis diyo uztunu cikariyo oturuyo tuvalete ama yapmiyo bilmediginden alistirsam ogrenir ama ustune dusmuyorum bakalim ins.yaza uucmuz birlikde baslayalim yazin ins.
Aslidna lazimlik falan mevzusuna girmek istemiyorum isin asli pek siteril gelmiyo bana oyuzden ona hic bulasmadim
Ooo masallah cnm sizin kuzucuga valla biraz ustune dussen ogrenecek gibi duruyo yaza beraber baslariz artik:))
Kayıtlı Üye
Oyle boyle degil valla o kadar kafaya takiyom ki gece ruyamda hep ervala ugrasiyorum sut dedigini konustugunu biseyler yaptigini goruyorum:))))
Kayıtlı Üye
Ben cok tezcanliyim kizlar ya aslinda feryat figandan once bunun bi surwci oluyor hemen yapamayinca boyle olmuyorum. Bizim su yemek yeme isimiz 5 6 aydir var en son sabrimin tastigi noktada boyle oluyorum cnm. Valla kizlar sizide biktirdim kendimden:)))))