Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canim bizimde kontrolumuz yokdu sen diyince varmiydi dedim yokdu ama
Nisada oyle eliyle sewmiyo yemeyi hemen islak mendil getiriyo sil diye .
Nisa zTen peynir asla yemez sabahda kizartma falan olursa yiyo oglen de birlikde uyumadan ne yemek varsa yer ayirt etmez yani.
Nisa 12 kilodan fazla kizlar cumku son kontrolümüzde 11 du baya oluyo onada.

Bizimki sut iciyo kizlar aksam yatmadan zaren karni tokda genede ucmek istiyo yarim biberon iciyo yani artik gecelri uyanmiyo kizlar bizle yatip bizle kalkliyo yani cok sukur

Ah cnm ya ben simdi anladim nisa neden kilo almis mama dan dolayi. Mama bebeklerde kof bi kilo yapiyo ben suandan itibaren ervaya mama baslasam kisa zamandan 12 kilo olur. Ama baslamicam ben biraktigimdan beri ervanin kilosu durdu bunun farkindayim. Hic abartmiyorum bi gunde yazdiklarimi yiyor ama kilo sifir:)) cok nadirdir yemedigi hasta oldugunda yada bi yere gittigimizde falan. Onun disinda erva ya hergun ozel yemekler hazirliyorum bize yaptigimizdan da verdigim de oluyo tabi

Benimki daha el silmeyi bilmiyorum ervanin eli batinca genelde hemen yikarim hic islak mendille silmedim o yuzden eli batinca umurunds bile degil benim kiz byagi pistir yerde bi kirinti bulsun hemen lupletir:)) nasil biraktircam bu huyunu bilmem

Benimki sık sık uyanıyo yaa. Mama derken hazır mama değil canım ben bir bardak süte bir mama kaşığı irmik bir mama kaşığı pirinç unu koyuyorum öyle mama yapıyorum gündüz pekmez badem ceviz akşam da malla muz koyuyorum

Hayrunnisa o kadar zayıftı ki anlatamam size mama vermeye başladıktan sonra toparlandı zaten ama yemeklerini güzel yiyo

Masalh canim sizlere ben O kadar ozelseyler hazirlamiyorum cunku nisa guzel yiyo gezmeye falanda gidelim benle birlikde yer.
Bazen et hasliyorum gayet guzel helio gidio yiyo yani oz3l birsey yapmam ada gerwk kalmiyo herharukarda yiyo :))bu ara ben yiyemiyorum nedense hatta bazen birsey yerken benim ona demm gerekirken o ban diyo anne yi yi diyo :)
Ye ye diyemiyo o bana yedoriyo yani :))))

Baharcim ervada hic kahvalti yapmak istemezdi hatta hic yapmazdi ayni nisa gibi ama drun verdigi suruplar bu konuda ise yaradi hatta daha oncede soylemistim. Ben yemek isini ervaya biraksam asla yemez kendim yediriyorum ara ogunleri kendi yiyor ona biraksam 9 kiloya duser

Aa o zaman iyi cnm ama o da kilo yapmis demek ki ben hazir veriyosun zannettim keske bana daha once soyleseydin yaa bunu bende denicem 1 ay boyunca kilo alirsa devam edicem. Seker de koyuyomusun tam tarifi yazsana aksam mi veriyosun bide mutlaka yapicam sen ne zamandir veriyosun?
Ben de bi aralar soyle yapiyodum kilo aldiriyo diye duymustum yatmadan once cici bebeyi sutle ezip icine bal koyup yediriyodun bi sure denedim ama 1 gr bile aldirmadi. Senin tarifinin icinde irmik un oldugu icin bi de bunu yiyip de uyuyosa guzel kilo yapmis olabilir. Tam tarifi ver cnm lutfeenn keske bana daha once soyleseydin cok kafama yatti bu bi de nezamandir veriyon bunu ssen

Masallah cnm senin kiz istahli ne guzel yesin yesin:)) lop lop et olsun

Elifcim maşallah nisaya valla bizimki evden çıkınca hiçbirşey yemiyo pasta börek hiç yemiyo .
Şengülcüm ben bunubdaha önce de söyledim dikkatini çekmedi demekki ben hiç hazır mama kullanmadım hatta mama da kullanmıyordum baktım ki iyice zayıflıyo başladım ben de tarif şöyle:
Bir su bardağı süt
Bir silme mama kaşığı pirinç unu
Bir silme mama kaşığı irmik şekersiz bunları pişiriyorum soğumaya bırakıyorum ılıkken keçiboynuzu pekmezi 4 tane kavrulmamış badem ve bir cevizi dövüp mamaya katıyorum öğle uykusundan önce bunu yedirip yatırıyorum gece uyumadan önce de mamayı irmik koymadan aynı miktardaki süte iki tatlı kaşığı pirinç unuyla yapıyorum soğuduğunda bir tatlı kaşığı bal ve muz ezip yediriyorum. Hayrunnisa kıvamını çok akışkan seviyo eğer mama koyu olursa süt katarak kıvamını açıyorum canım 3 aydır yapıyorum ve güzel kilo alıyo

Cok tesekkur ederim cnm dikkatimi cekmedi herhalde daha once. Bugun cikip alayim pirinc unu 1 ay deneyim bakayim cnm nolcak aksam yedirsem sadece ve 1 ogun yedirsem olurmu cnm senin kiz kahvalti yapmadigi icin veriyosun galiba sen anladigim kadariyla

Yok kahvaltı yapıyo her sabah patatesi küp küp doğrayıp kızartıyorum sonra yağını süzüp yumurta kırıyorum üzerine onu yiyo birtek başka birşey yemiyo aslında kızartma yemesin istiyirum ama çarem yok yaa

Ayyy bahar inanki nisada oyle baska birsey yemiyo yemezde hele peyniri veremiyorum ya ona uzuluyorum

Cnm pirinc unu aldim simdi ama arinin sutlu pirinc mamasindan ondan aliyolarmis oyle dedi kasiyer ustunde pirinc resmi var zaten o olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…