Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Valla kizlar cnm acayip istiyor anlatamam annemde hamilemisin dedi:))
Erva da kapiya asiliyo ama tam gucu yetmiyo acmaya kapatmayi bilio kapiyi kapat deyince faln kapatiyo. Ziplayamiyo daha ayak ucunda duruyo oyle yuruyo cerkez gibi bizde cerkezlik de var ondan herhalde:))

Meraba kızlar size bişe sorucam aslında sayfaları okunmaya çalışıyorum bilmediğim bişe vardır illaki sizlerden öğrenmek için ilk 20 sayfayı filan okudum ama direk sorayım dedim benim oğlum 8.5aylık ek gıdaya geçtiğimizden beri çok zorluyordu beni pütürlü bişe koyunca kusuyo hemen tekrar yedirmeye çalışıyorum hem ben darlanıyorum hemde oğlum inatlaşıyo benle öyle olunca mecburen pütürsüz yediriyorum sırf yesin diye ama bunun yanlış olduğunu ilerde çok zorlanacağımın farkındayım o yüzden katı yedirmeye çalışıyorum ama ne veriyosam kusuyo sanırım bi kaç kişininde böyleydi çocukları sonradan nasıl alıştırdınız ne yapmam gerek tecrübeli anneler sizden yardım bekliyorum

Immmm oncelikle h.geldin canim

Yemek yedirmek iicn cok usteleme birde kusuyosa eger sıkma yani birde eglenceli hale getir yemek yedirmeyi ilgisini cekecek seylerle yeidrmeye calis
Kusuyorsa eger bir ogun elmayi rendele ver bir ogun blendrdan gecriip ver yani hep istedigi gibi yapma bu sefer sende farkidnasin ileride gercekden sen sikin ti cekersin.
Yani tek care egekneceli hale getir cocugun bir bakima sana kusarak savas aciyo bak oyle yedirsen kusarim gibi yapiyo olabilir yani gende kesin yorum yapmayim ama

Sadece poturlu seylerde mi boyle yapiyo tam anlatirsan daha yardimci oluurz ins.

Benim kizimda oyle kusuyodu catalla ezerek veriyordum o zamanlar korkmustum alisamicak diye ama alisiyolar endiselenme tam ay olarak hatirlayamiyorum ama yutmayi 9 10 aylikken cok daha iyi gelisiyor ve sorun kalmiyor sabret.
Yedirme isine gelince yukarida B beypazari soyledigi gibi bir ogun blendirdan gecir diger ogun catalla ez az az ver alisacaktir. Ne her ogununu blendirla ne de ezip ver ortasini yap alisir umarim

Neler yapmıyoruz ki yedirirken dalınca yiyo ama farkına varınca tekrar öğürmeye başlıyo su veriyorum hemen öyle yutuyo blendırdan geçirdiğim şeylerede öğürüyo yemek istemediğinden su vermeden kusuyo ama katı bişe verdiğimde çiğniyo yutamıyo kusuyo ben yine de vermeye çalışıyorum ama yetmeyince çok moralin bozuluyo doktor da dinleme sen yedir kusarak alışacak dedi ama çok zor

İnş alışır canım bazı çocukları duyuyorum 2-3 yaşlarına kadar blendırsız yemiyorlarmış öyle olur diye çok korkuyorum

Onlari bende duyuyorum ama onlar surekli herseyi ama herseyi blendirliyorlar benim tanidigim vardi oyle. Arada sirada catalla ezerek vermek bile yeme sekillerini degistirmekte buyuk faktor.

Kizlar kis hazirliklari neler yapacaksiniz? Birbirimizle fikir alisverisinde bulunalim ne dersiniz?
Ben normalde pek hazirlik yapmam ama bu yaz cok hevesliyim bayagi biseyler yapcam umarim basarili olurum (kavanoz kapatma konusunda)

Ayyy dur kizz ne kis hazirligi yeni. Bitiyo kiz zaten onu ozman konusurz:)
Simdi sevincliyim temizlik yapacam ewim mis gibi olacak ins.kisdan kurtulcam resmen evimi kokuk hissediyorum kombilerde kapandi ohhhhh:)))

Vala ben pek yapmam ama ogrensemde iyi olur cunku annem yapr herşeyimi biber salcami falan kaynanamda domates salcasi ekmek falan verir daha simdilik bana erkn yaaa ben almiyim

Iyisin hadi yapanin var ben herseyimi kendim yapicam bu yaz.
Daha yaza var tabi de ben cok heveslendim haftaya alip yapsammi diye bile dusunuyorum yani.
Bende temizlik yapcam ama cok zor geliyo yaa temizlesem nolcak erva yine batiracak herseyi
Nisan ayi bitsin camlarimi silcem bu ayda yagmur yagar diye bekliyorum yoksa temizligede baslicaktim
Bu sene halilarimi yikamaya vermicem nasil olsa hergecen gun kirleniyor gecen sene vermistim. O yuzden beklesin erva da biraz buyusun seneye veririm herhalde. Yazlik kiyafetlerimi falan coktan cikardim.

Mayis ayi gelsin camlari silcem hergun bi odayi temizlicem divan altlarini falan mutfak dolaplarini temizlicem tamamdir sonra gelsin kislik hazirliklari:))

Dogum gunu yapcanizmi?? Malum kizcelerimiz 2 yasina giriyor

Ayy sengul ewet bende zorlaniyom ama ewim tertemiz olacagi icin mutlu oluyo hevesleniyom:)
Ben hersene vririm halilari adanadan yazlik hali getridim kesme oyle diiyim mitfaga araya onlari seriyorum ewim zaten kucuk benim 90 m2 falan o yüzden salonda bi hali kalir yatak odasina sermem yada las pas tarzi seyelr sererim ama halilari yilatinca sermem kaldirrim yani .
Bende mutfakdan baslayim diyorum dun temizlik malzemesi aldim cok seviyorun temizlik urunelrini bu arada kzilar turk mali almaya ozen gosterin ben mesela acenin yeni domestos yag coz tarzi seyi cikdi ondan kullaniryom cokda memnunum hem ekonomik hem turk mali yada abc kullanirm oda bizm koyde fabrikasi

Perde hali cam bu hafdata geçsidne haftaya baslarim galiba bende
Dogum gunu konusunda esimle gecen hafta buyuk bi kavga ettik oyusden ne olur yaparmiyim bilmiyorum
Birde soyel nbirsey var kucuk pasta alır 3 muz oluruz ayri yaprmiyim bilemem ama yaomayi2 düşünmüyorum esime cok kirildim nisayla aralarinda 1 hafta var birlikde supriz yapayım ikisne diyorudm ama yapmicam suanki dusuncem bu yani sonra ne olur bilemm

Bende buyuk bisey yapip komsularimi cagirayim diyordum onlar benden hevesliler:)
Ama vazgectim su siralar para sikintisi yasiyoruz nerden baksan bi 100 200 lira harcarim bu ise ama yapamicam.
Kiyafetiymis pasta boregiymis falan bi de ben soyle dusunuyorum kizlar dogum gunu yapsam cocugun zaten akli ermiyor bu yaslarda ailece kutlayip buyudugunde biseylerin farkinda oldugunda 4 5 yas gibi o zaman yapmak daha mantikli geliyor bana o yuzden bu senede gecen seneki gibi esim ben ve ervam olacak:)) bol bol resim tabi:))

Arkadaslarim ben biraz once yemek tarifleri sitesine uye oldum isim vermiyorum belki yasak olabilir. 2 tane de tarif gonderdim bile:) sizde uye oluyonuzmu boyle yemek tarifi sitelerine ben cok seviyorum yemek yapmayi

Vala sengul agzimdan aldin soylecekdim bunu cok uzun yazdım unuttum
Aynen hatırla miyarda yani benim dusuncemde boyle bizse baya maddu sikinti icindeyz baya hemde raabbom cumlemizin yardımcısı olsun ins.

Cocukgu akli erdikden sonra yapmak ve daha güzel daha akilda seyler yapmak onudna hosuna gidecekdir suan yapsak bur suru hazilrik masraf ne olacak bilneyecek bile bende oyuzden 5 yasina kadar büyük birsey yapmayi dusunmuyroum kendi aramizda belki yami

Kız şengül daha çok erken kış hazırlığına bozulur uaptıkların :)
Kozlar hayrunnisa çok hasta yaaa iki gündür kusuyo çocuk karnım acıyo diyo

Onin yerine ben olsaydım kıyamıyorum kuzuma bi görseniz hiçbirşey yemiyo zorlamıyorum bende istediği zaman kendisi söylüyo keki çok seviyo kek falan yaptım bazen istiyo iki ısırık alıyo yiyemiyo daha canım çok sıkkın çok

Ayyy kuzum benjm usutmus galiba bahar nane limon yap ver surekli ya gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…