Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
Kzilar ya acill yardiminiza ihtiyacim var valla deli oldum dusunmekten.
Tuvalet egitimi konusunda annem ve esim ayri ayri baski yapiyolar ne zaman ogretcen hadi gec kaldin diye yok 1.5 yasindayken ogretiliyormus.
Daha kaka bile demeyen kizima kakasini yapinca rahatsiz olmayan kizima neyi nasil ogreticem yaa anlatamiyorum gec kaliyosun hic ogrenemicek diyolar.
Ben ve kizim daha bu duruma hazir degiliz gibi hissediyorum.
2 haftadir falan ervayi sabah ve aksam tuvaletine otutturuyorum alisssin diye oturuyor ama daha hic cisini yapmadi.
Bazen gun icinde iki elini birden seyinde tutup cis diyor sanki o an cisini yapiyor bilemiyorum.
Esimde sen ogretmedigin icin bilmiyor kakasini diyor. Napicam nolur yardim edin yanlis bi zamanda baslamak istemiyorum
(((
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Canim benceya yazin ortasında yada yaz sonu. Basla bence sen bende bugun bu konu hakkında yazacakdim
Bende temizligi bitireyim biraz dinlenim nisaya cis ogretmeyi dusunuyorum aslinda cunku nisa kakasini yapinca rahatsız oluyo ve yapmadan soyluuyo kakaam diye .
Oyusden bakayimda haftaya baslayim oruc gelmeden onuda haleldik diyorum bakalim becerebilirsem tabi
Kayıtlı Üye
Ya aslinda her cocouk farklı bizim günde bi cocuk var 3 yasinda alti hala bezli annesitle inatlasiyomus birazda aksi bi kiz yapi olarak gecem yaz ogretemeye kalktik 1 ay ogrenmedi diyo ki ben suan nisaya ogretmeye kaksam ters tepermi ki diyrrroum oda var bence alistiralim kizlar ben öyle dusunuyorum ins.altindan kolay şekilde kalkariz
Kayıtlı Üye
Offff yeminle karnim agridi kafaya takmaktan cok stresim su cis ogretme konusunda. Sen kolay ogretirsin o zaman erva kaka dese yaptiginda rahatsiz olsa inan yarin baslicam ama yok sadece cis diyo ve tutuyo elleriyle. Bi kere kaka yapti yarim saat bekledim rahatsiz olacakmi diye ama yok hic tepki vermiyo yani daha gotundeki boktan haberi yok:)) ne yapayim ben simdi bu durumda esime de soyleyince senin ogretmen lazim diye valla ne yapacagimi sasirdim stres oluyom dusundukce allahim su tuvalet isini bi halledebilsek rahatlicam yaa allah hepimizin yardimcisi olsun bu surecte.
Aslinda bende senin gibi dusunuyodum 2 yasini 1 2 ay gecince yani temmuz agustos ayi gibi sizlerde oyle dusunurseniz ayni ay ayni gunde hep beraber baslayalim nolurrr birbirimize destek cikariz olur mu kizlar??
Bi de arastiriyom sabahtan beri sey diyo 2 yasindan sonra baslanmasi daha iyi kaslar o zamn tam gelismis oluyomus
Kayıtlı Üye
Arkadaslarim sonunda catal isimiz tamamdir
Erva bugun patates kizartmasini yedi catalla balkonda. Catal tutusu bike degisti daha saglam tutuyo ve bastiriyo ohhh beeee ohhh cok sukur allahima bu is de bitti. Simdi sira kasik ve tuvalette
Heee bir de 2ye kadar sayiyor hemde parmaklariyla:)) ben hep parmaklarimla 1 2 3 diyorum hergun 100 kere belki o da aksam ilk defa parmaklariyla 1 e bi dedi 2ye bi bi dedi:)
Kayıtlı Üye
Masalh canim size ne guzel ya aslinda soyledigini. COgu kisisden duydum aslinda bende beklesem olur ama orucda geliyo yoksa suan baslamasam 3 ayi blur baslamam birde musafirlikfe fakan bunaltıyor beni kakam diye olmasa bile söylüyor bende sasiridm yani baslasammi baslamasami diye...
Sen bence bekle sengul tabiki bizde yardimci olruuz elimizden geldiğimce ama sen bu konu hakkidna baya arastirma yaptin bizden daha iyi biliyosun yani ne zman hzir olursan basla
Bu arada bizde tuvalete gdimce hemen yapmiyo ki nisa 2 bekle hamin efendiyi ciisi varsa hemen yapiyoda kaka diye gdiiyorum ama zar zor yaparsa yani
Kayıtlı Üye
Masalh canim size ne guzel ya aslinda soyledigini. COgu kisisden duydum aslinda bende beklesem olur ama orucda geliyo yoksa suan baslamasam 3 ayi blur baslamam birde musafirlikfe fakan bunaltıyor beni kakam diye olmasa bile söylüyor bende sasiridm yani baslasammi baslamasami diye...
Sen bence bekle sengul tabiki bizde yardimci olruuz elimizden geldiğimce ama sen bu konu hakkidna baya arastirma yaptin bizden daha iyi biliyosun yani ne zman hzir olursan basla
Bu arada bizde tuvalete gdimce hemen yapmiyo ki nisa 2 bekle hamin efendiyi ciisi varsa hemen yapiyoda kaka diye gdiiyorum ama zar zor yaparsa yani
Kayıtlı Üye
Gun icinde tuvalete goturdugun zaman hep yapiyo mu erva bi kere bile yapmadi ama cok oturmuyo 5 dk en fazla kalkmak istiyo
Kayıtlı Üye
Kuzucuklar sizden fikir almaya ihtiyacim var haftasonu kaynim gelicek her geldiginde ayni seyleri yapiyorum klask mercimek corbasi, firinda kofteli patates, biberli yogurt ve pilav. Cocukta bu baska yemek bilmiyor galiba diyecek uzun sure kaldigi zamanlar tavuklu yada patlicanli yemekler ypiyorum yada sebze yemekleri ama ilk geldigi zamn daha ozenli yapiyorum. Sizce ne yapayim kofteyi kesin kullanicam yine ama daha farkli sekilde nasil kullanayim yanina ne yapayim bi el atin
Kayıtlı Üye
Bahar ne dusunuyor su tuvalet konusunda cok merak ediyorum bana tavsiye verir umarim ihtiyacim var
Kayıtlı Üye
Muhtemeel her giittigimizde yapar genellikle, oyle cok durdurmammm ben zTen ama durruruz gene biraz yani ywas yawas iste
Yemek konusunda da pirinc pilavi salata kesin çorbada dugun corbasi var int.bak bi tariflere tavsiye edrim degsik güzel ve kolay bi corba farkli istiyorsun ya o geldi aklima
Mesela kuru fayulye yda nohut ara sicak ver ana yemekde firinda patlican patates kus basi et sogam sarismak bunlarin hepsi kucuk kucuk ve kare seklinde kesilmis olacak cok guzel olur buda butun mazlemelri kup kuo dograyim harmanlip pisiriyosun degsiki lezzet belki biliyosunudr farkli olarakda bu geldi aklima
Kayıtlı Üye
Guzel tarifmis cnm bi gun denicem hepsi cigdenmi olacak ustunu folyoyla kapatcazmi? Karniyarik ve pilav yapmaya karar verdim uzun zamandir hic yapmadim hem bereketli olur. Dugun corbasina bakcam.
Masllh cnm nisaya ne guzel yapa yapa alisir ben ervayi oturtunca bi kere bile yapmadi yapsa havalara ucarim valla bu yasta cocuk cisini tutmayi bilmez ama dimi gelse yapar o anda neden yapmasin ama yapmiyo iste anlamadim ki gunde kac kere oturtuyon ben 2 defa altini degistirirken oturtuyom bi niyetine girsem yarim saatte goturcem bakalim o zaman napcak bi de oamyaliyorum eline biseyler veriyorum yoksa kalkmak istiyo cnm
Kayıtlı Üye
Canim arada gidiyoruz biz birde giidnce hemen suyu aciyom daaha cabuk yapiyo sen yap oyle.
Ewet canim hepsi cigden olcaak uzerinide folyola sana kalmis karniyarikda guzel ben cok seviyom vala yaninada cacik ohhhhh.
Dugun corbasida cok guzel oluyo varya
Kayıtlı Üye
Aaa cacik iyi fikir onu da yaparim cnm ben salona oturtuyom ervayi dun banyoya goturdum orada hic oturmadi o yuzden suyu acamiyom ama bugun denicem.
Bu sabah kalkar kalkmaz oturttum sabahlarindaha bilinci acik oluyokar ya hatirliyolarmis oyle yapin diyo 1p dk oturdu yapmadi sonra bezledim kakasini yapti temizledim yine otutturdum yine yapmadi
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Vala canim ben oyle lazimlik falan sevmiyom oncede soyledim temiz gelmiyo bana direk tuvalete alistirayim ona hoc bulasmayim dedim oyisden tuvalte gdiip oyle suyu aciyorum ben heryerelde alistirma sende oyle hep ister bak bence lazimligida alistirma hatta sen daha beklr bana sorarsan gene takdin cocuga bak yapmiyo diye ...
Birak bekle daga biz bile baslamadik çocuğu yorma geneede sen bilirsin ama
Kayıtlı Üye
Bekleme karari aldim cnm bayagi arastirdim bugun 4 ay sonra baslicam bezi atcam cope ve oyle yok gece bagliyim falan da yapmicam tamamen birakcam
Kayıtlı Üye
Hehheh aynen bende oyle düşünüyorum canim birakinca bez isini kaldirimak istiyourm
Ayyy sengul an itibariyle temizlik bitti ve ben yorgun ayni zmanda mutluyummmm darisi sizeeee
Kayıtlı Üye
Sagol cnm bana misafir gelcek karai komsumun bebk mevludu olacak 1 mayista. Ondan sonra baslicam ins
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Kızlar salı gününden beri canım çıktı beni bir kaç gün idare edin işimi bitirip dönecem size şengülcüm tuvalet konusunu ayrıntılı konuşuruz ama şu kadarını söyleyeyim çocukta ilk önce çişini tutma refleksinin gelişmesi gerekki geldiğinde tutup haber versin asla geç kalmadın bence ailene de söyle yok yere seni telaşlandırmasın