Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
Cnm biz hastaliktan kirildik esim hasta erva hasta babam hastanede yatiyo. Dogum gunu kutlayamadik biz. Sabahtan beri hem aileme bakiom hem hastaneye gidiom cok yoruldum.
Elifin dogumgununu unuttuk. Cnm kutlu olsun sizinkide
Kayıtlı Üye
Nane limon kesti kusmasini zaten
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Bende kutlamıyacaktım zaten ama pastasını alan geldi 3 tane doğum günü pastası vardı. Ben her gelen hediye getiriyo diye mahcup oluyordum yapmadım ama birdünya kıyafeti oldu yine sağolsunlar. Çok geçmiş olsun size kuzum
Kayıtlı Üye
Bende kutlamıyacaktım zaten ama pastasını alan geldi 3 tane doğum günü pastası vardı. Ben her gelen hediye getiriyo diye mahcup oluyordum yapmadım ama birdünya kıyafeti oldu yine sağolsunlar. Çok geçmiş olsun size kuzum
Kayıtlı Üye
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Kuzularim sağolun sizinkide kutlu olsun.
Bende yapmayacakdim eltim burdaya kayinvalidem falan çağırdım soylemedik hic ama dogum gunu diye pasta aldi esim bu pasta niye diiyince soyledim nisanin dogum gunu icin dedik oyle yani hazirlik falanda yapmadim yemege çağırdım arkasina pastayi kestim mum bile yokdu yani
O sekilde yaptik bizde siizinkide kutlu olsun
Bu arada kimsede dogum gunu kutlu olsun bile dmeedi mahcup bile olmadılar
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Bizde kutladik cnm biraz once. Hatira kalsin resim cektim. 1.yas gunu ve 2.yas gununu yan yana koydum bayagi fark var ya:)) buyumus kuzum
Kayıtlı Üye
Aynrn baharcim bende artik senin gibi utaniyorum yani hediye icin soylemek istemedim mahcup oluyorum ama insan nice yaslari olsun masalah falan der deilmi kimse demedi bende farkettim esime dahi demedim bu dusuncemi kizlar yani
Kendileride yapar bende ayni seyi yaparim yani
Cok zoruma gitti ama
Kayıtlı Üye
Tbi büyüdü annesi :) elifcim benimde zoruma giderdi valla sizinkilerde benimkiler gibi değişik sanırım biraz :)
Kayıtlı Üye
Bisey diyemiyorum bu konuda:)
Kayıtlı Üye
Benim ailem çok önem verir mesela elleri durmaz sürekli gördükleri kıyafeti alır doğumgününde hepsi ayrı ayrı almışlar mesela kayınvalidem kıyafeti çok, çok alınıyo diye almaz birşey parasının hesabını bilir :)
Kayıtlı Üye
Yaşamayan bilmez şengülcüm :)
Kayıtlı Üye
Oyledir cnm benim de annem ne zman carsiya ciksa hep kiyafet alir amcasida ayni sekilde ervaya biz hic kiyafet almiyoz hep aliyolar sagolsunlar. Amcasi dogumgunu hediyesi kocaman bi esek almis pembeli. Ve 3 cift ust bas almis ayakkabi mont hep alir
Kayıtlı Üye
Vala baharcim benim ailemde oyle heo alirlar yani burda olsala4 süpriz tarzi birseyde yaparlardi eminim adamlara soyluyoz haaaa oylemi diyolar biseyde almadik yaa olmadi boyle falan diyin yani brn kimse kendini zor duruma sokmasın diye soylemedim zaten mahcup etememk icin ne bilim yani
Kayıtlı Üye
Annem gecen yazin geldi ayaklabi almis nisaya halada onu giyiuo yani annemin eli durmaz yani h9c
Kayıtlı Üye
Kizlar ya icime acayip bi ates dustu ervanin konusamamasini kafama deli gibi takmis durumdayim en kisa zamanda doktora goturup isitme testi yaptircam. Allahim isyan etmek istemiyorum ama herseyiyle ilgileniyorum bi kere kendiliginden bisey yapmadi yoruldum cok yoruldum
Kayıtlı Üye
Anne
Baba
Hadi
Al
Atti
Abiya(rabia)
Aciyo
Bitti
Alo
Abi
Mama
Cici
Bebe
Yiiii(yigit)
Bunlari soyluyor farkindaysaniz 3 heceli dedigi bisey yok
Kayıtlı Üye
Ya kuzum endişeni anlıyorum ama sen birşey söylediğinde anlayıp yapıyo mu bildiğim kadarıyla yapıyodu ve duymasa seni anlayamaz bile rabiya kişisinin isminin rabiya olduğunu duymasa nasıl bilsin. Bu kelimeleri duymuyo olsa söyleyemez hicbirşey söyleyemez o durumda anlatabildim mi götürmek istersen götür yine ama çocuğu sıkıntıya sokma bence bizdede var premetüre aynı ervadan bir hafta sonra doğdu aynılar yani o da öyle işaret ederek anlatıyo çoğu şeyi çok az konuşuyo o da
Kayıtlı Üye
Cnm bu forumdaki konusma problemi yazilarinin hepsini okudum.
3 yasina kadar beklicem genelde 2 yasinda olup da ervadan daha az kelime kullanan da var cumle kuran da var. Kisisel farkliliklar..
Duyma konusunu bende oyle dusunuyodum ama degilmis hatta cocuklarin konusmamasinin %80 i isitme sorunu oldugu icinmis. Seni anliyormus dedigini yerine getiriyormus seslenince bakiyormus ama ince tiz sesleri duymadiginda konusamiyormus bu fsrkli biseymis ondan oyle dedim. Ama dedigim gibi daha az kelime kullananlar da var tv izletmeyin falan yazmislar. Ben kitap okuyom herseyi anlatiyom yolda giderken gordugum herseyin adini soyluyom kus uctu araba gecti teyze geldi baba ise gitti anlasilir ve coskulu bisekilde hic sikilmadan soyluyom ama tv gunde 4 5 saat acik oluyor esimin olmadigi zmanlar engel olabiliyorum. Gelisme cok az var