- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
- #3.361
Canım neden korktuğunu bilmiyorum 1 hafta önce pişik oldu bez tutmadım sürekli lazımlığa oturttum ama yapmadı altına yapıncada çok utandı kafasını hiç kaldırmadı bezini tutmamı istedi bende bidaha denemedim bide süslemeyi deneyim canım teşekkürlerLazımlık falan da mı kabul etmiyor veya klozet kapağı alsanız banyoyu sevdiği şeylerle süsleseniz eğlenceli hale gelir aslında ben de tuvaleti süsleyecem mesela tabi karar sizin ben görüşümü dile getirdim sadece. Bugün korkuyorsa üç yaşında da korkma ihtimali var sonuçta
Her bezini değiştirdiğimde bezine bakar a kaka yapmışım çiş yapmışım der ama yinede korkuyor bide bizim 17 yaşında abla ve 13 yaşında abi var onlarda hadi tuvalete yapalım diyor ama nafileBende kendimi bosuna yirpatmisim erken ogrensin diye. Bence 2 2.5 yas gibi denenmeli. Eger basarisiz olunursa 3 yas beklenmeli. Gercekten hem kendimi hem cocugu yipraticaktim devam etseydim.
3 yasinda cisi 3 gunde ogreniyolarmis. Kaka biraz zaman istiyormus. Benimde korktugum kaka zaten cis degil. 1 ay onceki denememde kakayi 2 kere lazimliga yapmisti stresten yapamadi hic. Ins 3 yasinda kolay ogrenir. Sizede tavsiyem tuvalet egitimine baslayana kadar her kaka yaptiginda ona kakasini gosterin alissin. Cunku hic kaka gormeyen alti bezlenen cocuk tuvalet egitimi baslayinca bu da ne diyo kendince kendi vucudunun parcasi olarak gorup yapmak istemiyo sonra kabiz oluyo falan.. Bu benim kendi dusuncem tabi
Kac aylikti sizinki? Siz tam anlamiyla basladinizmi tuvalet egitimine?Her bezini değiştirdiğimde bezine bakar a kaka yapmışım çiş yapmışım der ama yinede korkuyor bide bizim 17 yaşında abla ve 13 yaşında abi var onlarda hadi tuvalete yapalım diyor ama nafile
Konuşur canım konuşur bu kadarı olduya gerisi gelir . bizim kız kakasından korkmadı çokkk şükür maşallah diyelim nazar değmesin üç gündür kakasını hep tuvalete yapıyor ama o kakaya ne diller döküyorum varya hoşgeldin kaka nasılsın diyorum su tutuyoruz deliğe giderken de güle güle hoşçakalın diye şarkı söylüyoruz :))) tuvaleti de süsledim ondan sonra tuvalete yapmaya başladıCnm 1 senedir okuyorum ama kitaplarin cok etkisi oldu. Kitaptan bisey hatirlatinca kolay soyleyebilecegi seyleri o soylemeye basladi. Mesela kapi nasil calmisti deyince tik tik diyor. Ins yakin zamanda konusmaya da baslar ah bi konussa:)))
Aa cnm sen ne zamn basladin? Soyluyormu cisini kakasiniKonuşur canım konuşur bu kadarı olduya gerisi gelir . bizim kız kakasından korkmadı çokkk şükür maşallah diyelim nazar değmesin üç gündür kakasını hep tuvalete yapıyor ama o kakaya ne diller döküyorum varya hoşgeldin kaka nasılsın diyorum su tutuyoruz deliğe giderken de güle güle hoşçakalın diye şarkı söylüyoruz :))) tuvaleti de süsledim ondan sonra tuvalete yapmaya başladı
Sabahları aç karnı a kuru kayısı ver üzerine su içir faydası olur canımDiyet uygulucam cnm bugun basladim masallah bugun 3 kere yapti her yemek yedikten sonra yapti. Bizde yaparken zorlanma olmuyor sadece tas gibi yapiyor ayda 1 kere falanda boyle kabiz oluyor iste. Doktora goturmucem muayene ederler alttan kizimi psikolojik etkiler cok kotu oluyor lavmani bile zor yptim. Banyoya goturunce bisey yapcam zannediyor kotu oluyor.
Yok kuzum yaaa 3 gün uyudu o kadar ama uykusu gelince bizim yatağa yatıyo televizyondan çizgi film açıyorum onu izlerken bakıyorum ki uyumuş odadaki televizyon hem küçük hem de mesafe uzak olduğundan gözünü de yormuyo öğlen ayağımda sallıyorum eskiye göre biraz daha iyi . hayrunnisa kaşık kullanır ama çorba yemedi hiç kendi pilav yiyo önüne koyunca kendisi çatalla falan yiyo bazwn ben yediriyom ama bu ara çok huysuz video istiyo bende balkona salıncağını takıyorum hem sallanıyo hem yiyo video aramıyo o zamanBahr ya hep sorcam sorcam unutuyom. Nasil uyku duzenine devam ediyonmu uyuyormu kendi basina? Bide yemegini o mu yiyor yoksa kendin video acip kendin mi yediriyon?
Ben kitap almistim ervaya onlara baktirarak 1 2 ay hic video izlmeden yedi. Artik tum kitaplari ezberledi o yuzden hic bakmiyor mecbur yine videoya dondumKendim yediriyorum ben o cani isterse makarna patates kizartmasini falan kendi yiyor. Kasigi tam kullanamiyor dokup saciyor. Bi de atistirmaliklarini mevye falan kendisi yiyor. Onun disinda 4 ogunu kendim yediriyorum bazen cok yoruluyorum valla soyle bi 3 yasina gelsin o zman kasik kullanmaya baslar herhalde birakicam kendi yesin. Simdi kendine birakamiyorum zaten cok zayif bi ogun bi ogundur diyorum oyalayip yediriyorum.
Bu arada mamayla kilo aldirmistin ya sen bizimde tam 1 ay oluyor gece uyumadan herobaby nin 8 tahilli mamasindan veriyorum. Hem bagirsaklarini calistiriyor suanda gozle gorulur bi fark yok ayni gibi. Sence kilo alirmi
Canım sağlıklıysa yemeğini de gizel yiyorsa kilo almasına takılma bünyesi yakıyo demekkiOyle denedim cnm 1 hfta tadini pek begenmedi ama yine alicam. Benim mama vermemin sebebi 8 tahilli aliyorum o zman kakayi guzel yapiyor o yuzden hemde kilo aldirir diye. Bi yerde okumustum dr 8 tahillli mama onermis kilo alsin diye. Bende 1 aydir deniyorum ama daha kiloda artis yok ayni 10.5 kilo nolcak benim bu kizin hali bilmem
Yok canım memeden kesince onu da yemek istemedi daha vermiyorum evde puding yapıyorum yatmadan önce mama niyetine onu yiyoSen artik mama vermiyormusun? Ben pirincle muzu asla veremem kabiz olur cok fena.
Bi de senin kiz zipliyormu?
2 yas Kaba motor; kosmak, merdiven inip cikmak, topa vurmak ve ziplamak.
2 yas ince motor; kalem kullanmak, catal kasik kullanmak, nesneleri yan yana veya ust uste dizmek, ayakkabilarini cikartmak.
Bizde ayakkabi cikartmak ve ziplamak yok henuz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?