Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
Ben baslayana kadar ogrenmis olur senin kuzucuk bence:)
Kayıtlı Üye
ayy bahar inanmican belki ama bezi cikardim valla ben. o kadar rahatsiz oluyo ki bezden ha bire kasiyo esimle disari ciktilar surekli kasimis kabartmis ve kipkirnizi yapmis esimde cikar artik su bezi dedi poposunuboyle gorunce cikardim valla napayim ben ya bi akil ver bana
Kayıtlı Üye
Bahar nerelerdesin ya aksamdan beri giriyom acaba yazdinmi diye ne yapayim ben?
Gece 5 te kalktim ama yapmis altina sasirdim bende sabah goturdum tuvaletin tasina yapti. Sabahtan beri 3 4 kere altina kacirdi. Devam etsemmi acaba ne yapsam cok ani oldu karar veremiyorum
Kayıtlı Üye
T
ta mavra
nerelerdesin kuzum ya ruyalarima bile girdin valla:)
Devam ettim ben bugun 5.gunumuz her goturdugumde yapiyo ama goturmemeye karar verdim kendi soylesin diye. Bu arada daha hic kaka siftahimiz yok. Sizin nasil gidiyo cok merak ediyorum? Gir artik kuzucum yaa
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Canımmm aklım hep burdaydı hayrunnisa internetimi bitirdi evdeki de arızalıydı ama allahtan evdeki yapıldı.
Valla başladığına sevindim kuzum bnde başladığımda söylemesine fırsat vermeden götürüyodum her defasında da yapıyodu altına kaçırdığı da oluyodu hele de kavun yediğinde :) ama her defasında anlattım gün içinde de çişin geldiğinde söyke diye hatırlattım 10 günün sonunda söylemeye başladı çok şükür nazar değmesin iyi gidiyoruz arada bazen kaçırmalar oluyo ama sık sık çişi geliyo günün çoğu tuvalette geçiyo
Kakasını yapıyordu ama bilmiyorum 3 gündür yapmıyo kabız mı oldu acaba kavun yedirdiğimde yapardı ama yapmıyo
Kayıtlı Üye
Ay cnm soylemesine kakasini yapmasina cok sevindim. Bizimde 1 hafta oldu 2 kere soyledi ama yetisemedik. Yada yaptiktan sonra soyluyo bazen hic soylemiyo. Kakayi hic yapamadik daha
bakalim 2 ay verdim 2 ay ugrascam ins ogrenir bu sefer yaa
Kayıtlı Üye
Ay cnm soylemesine kakasini yapmasina cok sevindim. Bizimde 1 hafta oldu 2 kere soyledi ama yetisemedik. Yada yaptiktan sonra soyluyo bazen hic soylemiyo. Kakayi hic yapamadik daha
bakalim 2 ay verdim 2 ay ugrascam ins ogrenir bu sefer yaa
İnşallah öğrenir canım ama bence öğrenecek . yaa canım çok sıkkın hayrunnisa 5 gündür kaka yapmıyo ve dün gece karnım ağrıyo diyerek çok ağladı ilk kez kabız oldu çok su içiyo kavun da çok yiyo ama yapamıyo yaaa
Kayıtlı Üye
Elifciiiimmm nerelerdesin canım özledim seni valla
Kayıtlı Üye
Ay cnm lavman yap bari yapacak gibi gozukmuyo.
Ervada gece uyandi bayagi sikismis soyledi bana yapti cisini tuvalete. Cisi ogrenirde benim korktugum kaka
Kayıtlı Üye
Çok şükür lavmana gerek kalmadı sabah aç karnına kavun
Kayıtlı Üye
Ii hadi cnm altinami yapti kakayi soyledimi sana?
Kayıtlı Üye
Söyledi canım kokuyo dedi tuvalete yapmadı bende lazımlığa oturttum bak burda kokmuyo dedim lazımlığa yaptı tabi kokunca ayyy çok kokuyo çok kokuyo diye bağırdı yookk yok ne güzel kokuyo bak dedim huylanmasın diye :) düşünebiliyo musun kakayı ne güzel kokuyo diye seviyorum resmen :))
Kayıtlı Üye
Şengülcüm nasıl gidiyo tuvalet eğitimi devam ediyorsunuz dimi
Kayıtlı Üye
Devam cnm cisi soyluyor sukur. Kakayi daha hic yapmadi yapacagini da zannetmiom
onceligim cisi iyice ogrensin. Arada soylemedigi de oluyor cunku. Sizin nasil
Kayıtlı Üye
Maşallah öğrendi yani çişi öyle mi sevindim canım normalde kakasını yapma sıklığı ne tuvalete mi yapmak istemiyo bizimki de kokuyo diyo
Biz hallettik çok şükür canım nazar değmesin ama işte kakasını kokuyo diye biraz zor yapıyo
Kayıtlı Üye
Kakasini yapmak istemiyo tuvalete kilotuna yapmak istiyo cnm. Bi kere tuvaletteyken kakasi geldi anladim cikmak istedi kapiya gidip ac ac dedi. Bende zorlamak istemedim actim donunu giydirdim 5 dk sonra yapmaya basladi.
Burada bi arkadas lavman onerdi onun kizida anca 2 ayda ogrenmis kakayi. Lavman yapinca alismis. Banada mantikli geldi cunku normal kakayi istedigi zmaan tutuyor yapmiyor. Benim yaoabilecek biseyim yok bu durumda. Ama lavman yapip 5 dk sonra tuvalete gotursem tutamaz mecbur yapar. Belki 1 2 kere yapmayla alisir ne bilim baska bisey gelmiyo aklima. Ben hic kakayi tuvalete kendiliginden yapabilecegini dusunmuyorum.
O yuzden soyle 1 ay olsun iyice cisi ogrensin simdi korkar falan bi de cisi soylemeyi de birakir. O zman denicem. Hergun 1 kere yapar veya 2 gunde 1. 3 gun olduysa zaten kabiz olmua demektir anlarim yani.
Bide benimki biraz oyuna cevirdi. Kaka diyor gitmek istemiyor tuvalete zorla goturuyorum terliklerini zorla giydiriyorum sonra yapiyor cisini. Sonra tuvaletten cikmak istemiyor zorla cikartiyorum. Ciktiktan 10 dk sonra yine kaka diyor mahsus. Valla cok sinirliyim su siralar deli ediyo beni. Acaba ogrenmedimi diyom denk mi geliyo diyom. Iyice oyuna cevirdi. 2 taze azisi uc vermis gosterip aciyo diyo o kadar sinirli ki bu ara deliriyo resmen o da etkiliyo herhalde.
Bugun hiiic altina yapmadi hep tuvaletini soyledi masallah ama onun disindada 5 kere falan bos yere kaka dedi. Soyledigi zamnalarda gitmek istemiyo kaciyo ne bilim bahar anlamadim valla moralim cok bozuk
Kayıtlı Üye
Bozma moralini cnm hayrunnisa da önceleri gitmek istemiyordu anlıyordum çişinin olduğunu ama gitmiyor altına yapıyordu veya el yıkamak için mahsustan çişim var diyordu o da kaka yapmak istemiyordu o kakaya ne diller döktüm ne şarkılar söyledim ne oyunlar yaptım biliyo musun korkmasın diye.
Sürekli lavman yapmak çözüm mü bilemiyorum canım bi zararı olmasın ondan sonra zeytinyaği içirsen
Kayıtlı Üye
Surekli lavman yapmicam cnm 2 kere falan yapayim o zamn yapmak zorunda kalcak tutamicak. Zeytinyagi icirsemde tutar yapmaz. Hani demek istedigim bi kac kere bu sekilde yaptirarak bisey olmadigini ogrenmesi. Ben hic kendiliginden yapcagini zannetmiyorum.
Bu arada cisini soyluyor emin oldum buna masallah 3 gundur hic altina yapmadi. Gozlemledim belki 5 kere kaka diyor yapmadan once sarki gibi soyluyor onu. Hic aldiris etmiyorum. Yarim saat geciyor belki sonra biraz kivraniyor ve gozumun icine bakip anne kaka diyor. Heh iste o zamn anliyorum gercekten cisi gelmis. Hemen kosup goturdum pantolonu cikarip terlikleri daha giydiremeden ayakta yapmaya basliyor. Son dakikada soyluyor anlican. Ama buna da sukur ya soyleyemese. Gec de olsa soyluyor zamnla biraz daha erken soylemeyi ogrenir ilk basta normal yani. 1 aya oturur ins. 1 ay sonunda hic kaka yapmazsa lavman denicem cnm. Tupun birazini sikcam hemen tuvalete oturtcam yaptigi zamnada bak ne guzel annm kaka yapmak aferin sana gordunmu bisey olmadi diye anlatcam. Baska bisey gelmiyo aklima.
Siz gece isini ne yaptiniz sahi kaldiriyonmu? Ve sabah uyaninca kendinmi goturuyon yoksa sana soyluyomu?
Kayıtlı Üye
Çişini bu sefer çabuk öğrendi bak maşallah ona o kadar da olur tutma kasları gelişecek ki tam tutabilsin. Dediğin mantıklı aslında canım bi dene bakalım o zaman korkmaz belki
Ben yatmadan önce bi götürüyorum gece gitmek istemiyo zorlamıyorum bende sabah uyanınca da çişin gelmiştir kızım hadi tuvalete gidelim diyorum bazen gidiyo bazen de gitmek istemiyo zorlamıyorum bende çişin gelince söyle diyorum o isteyince gidiyoruz baktım uzun süre gitmiyo lazımlığı yanına getiriyorum ona yapıyo
Kayıtlı Üye
Ya varya bahar cok mutluyum bu kadar kolay ogrencegini zannetmiyodum. 10 gunde nisa da erva da ogrendi tabi bizim bi gecmisimiz var ondan dolayi daha adapte oldu erva yoksa yine zor olabilirdi.
Ama kakayi yapmadigi icin tuvaleti ogrendi gozuyle bakamiyorum henuz. Biraz cis otursun sonra kaka icin ugrasicam bakalm.
Erva gece kendiliginden uyaniyo su icip cisini yapip yatiyo sabahta ben kendim goturuyodum. Bu sabah goturmedim tee kahvalti yaptiktan sonra soyledi oyle yani.