Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bendede var o uzun zamndir neden bilmem.
esimde NE oluyo Sana falan diyo bana AMA,normal deil yani

sorunsuz bir hayat yok ki kiminin eşiyle kiminin ailesiyle bende yok mu sanki ne sıkıntılar var hemde. tek istediğim eşimi çocuğumu alıp uzak bir şehirde hayat kurmak
aynı kafadanız ya :) bende oyle inş borçlarımızı bitirebilirsek 1 sene sonra taşınıcaz bu diyarlardan:)

sağolun kızlar destekeriniz için...

özel durumda mısın? bende o zamanlar öyle oluyorum...

ya kızlar sizinle bişey paylaşmak istiyorum ilk kez bana lütfen yardımcı olun. biz ilk evendiğimizden beri taa nişanlıyken aile arasında sorunlar başladı iki taraflı ama daha çok suç benim ailemde mesela düğünde falan altınları aldı benim ailem eşim o zamandır kırgın aileme ve daha bir sürü olay ben kim haklıysa ondan yanayım. ailem gerçekten çok cimri biz 3 kızız ve onlarda düşünce şöyle kız evladını evlendirdin mi tamam. bi daha ellerini çekiyolar sen kocanla ne yaparsan yap.

kayınvalidem ölünce ben 5 ayık evliyken 7 gece okutulur burada tebareke. ailem bi ilk tebarekesine ve sonuna geldi 20-25 dakikalık uzakta ilçede oturuyolardı. eşimin zaten babası küçükken ölmüştü anneside ölünce benim ailemde eşimin yanına durmayınca çok büyük kin güttü. 1 sene evlerine hiç gitmedi sadece beni gönderdi o kadar kırılmış demek ki o kadar üzüntüler çektim ki anlatamam bayram olur seyran olur ben tek başıma giderim kari koca birlikte giden eşleri kıskanırım hergün ağlarım allahıma hergün yalvardım birgün kendiliğinden eşim 'hadi annenlere gidelim' diye. ve allaha çok şükür istediğim oldu birgün evde otururken hadi annenlere kahvaltıya gidelim dedi sevinçten deliye döndüm. sonra annemlere gittik ve onların olduğu yerden ev aldık 2 senedir burada yaşıyoruz herşey düzeldi hiç üzülmüyodum kızım da oldu ma arada hep sorunlar oldu. eşim gerçekten iyi biri babam araba alırken hep ona destek oldu gece vardiyalarından geldi taa nerelere babamla araba almaya gittin parasını falan çalarlar diye akşam eve gelip 2 saatlik uykuyla tekrar işe gitti. ablam kocasından boşandı yanlışlara düştü benim kocam elinden tutup çıkardı bu konuyu fazla açamıyorum anlamıssınızdır. ama ablam hala yanlışlarına devam ediyo ailemin ise umrunda değil onu evde bırakıp köye gidiyolar bi hafta gelmiyolar. eşim bu olanlara hep kızıyo hiç umurlarında değil diyo nasıl anne babalar diyo. eşim ve ben ablamla hiç konuşmuyoruz benim kıymetimi hiç bilmedi ablam bana ablalık hiç yapmadı onun benden daha büyük çocuğu var ama bana hiç demedi şengül bu çocuğa neler yediriyon bak şunları yedir böyle yap şöyle yap hiç tanımadığım insanlar dedi ablam demedi. ve yanlışlarına devam edince de artık herşeyi bitirdim.

2 akşan annemlere oturmaya gittik herşey güzel giderken eşim ve ablam aynı fabrikada çalışıyolar. annem eşime dedi ki baldızın ne yapyo işyerinde inş. düzelmiştir dedi eşim de güzel güzel anlatmaya başladı ben artık karışmıyorum ne yaparsa yapsın gibisine sonra olaylar büyüdü büyüdü tartışma büyümeye başladı geçmiş açıldı eşim içinde biriktirdiği ne varsa hepsini kustu resmen herşeyi söyledi annem tabi şaşırdı çünkü beklemiyodu herşey normal zannediyoduçok şaşırdı hatta annem eşime dedi ki sen bayaşı şişmişsin çıkar içindekileri falan dedi tartışma hararetlendi bağrışmalar büyüdü...

o an hiçbişey hissetmedim içimden dedim ki herkes eteğindeki taşı döksün biriktir biriktir nereye kadar ki dedm gerçekten hiç üzülmedim bırakayım dedim ne konuşacaklarsa konuşsunlar döksünler içindekileri çünkü eve geldiğimizde yada kocamla otururken o içindekileri bana söyleyerek tartışıyoduk üzülüyodum belki bunları söyleyince daha iyi olacaktı. sonra tartışarak bağrışarak evden çıkarken annem dedi ki eşime 'seninde kızın var yarın büyüyünce senin gibi canavar ruhlu birine denk gelirse o zaman görürüm ben seni' dedi resmen kızıma ilendi. küfür falan etti eşim bunu duyunca yani anlıcanız ipler koptu eve gelirken eşim bi daha asla o eve gitmicem dedi yeter falan...

hiç tepki vermedim hiç konuşmadım eve geldik eşim neden konuşmuyosun dedi lütfen benimle konuş dedi ben hiç konuşmadan yattım uyudum gece geldi sarıldı uyuyo numarası yaptım sabah olunca konuşmucakmısın dedi bende sen ne diyosan onu yapıcam dedim gime diyosan gitmicem dedim gerçekten bunu hissettim kavgadan yoruldum 4 duvar arasında yaşayan eşim ve benim ben hala ailemi savunsam hep kavgalı olucaz hayır gideceksin desem gunlerimz zehir olucak daha önceden bunları yaşadım çünkü hergünümüz kavga ile geçiyodu bunları bildiğim için böyle cevap verdim.

vee dün akşam beni yemeğe götürdü gerçekten çok güzel zaman geçirdik ama üzülmüyo değilim yani daha doğrusu kendimi tanıyorum ona böyle söyledim ama gitmek isticem bayram gelicek o da gelsin isticem bunları düşününce bile nefesim daralıyo nefes alamıyorum hiçişey hissetmemeye çalışsamda bunları düşününce çok üzülüyoorum. 1 sene sonra geldiğimiz yere geri dönücez belki o zaman daha iyi olucak şimdi 5 dakikalık mesafede otururken gitmemek koyucak ama ne yapayım arkadaşlarım bna akıl verin yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal ben ne yapayım? şuan eşime karşı iyi gözüküyorum ama kafam bu sorularla dolu bundan sonra araları düzelirmi hiç bilmiyorum suçlu aramıyorum iki taraflı vardır mutlaka...

şuan o kadar üzülmesemde bayram seyran olunca yüreğimin ta üstüne taş oturcak daha önce yaşadığımdan biliyom...

allah düşmanıma bile vermesin . eve geldkten sonra eşim kızıma dedi ki kızım bi daha oraya gitmek yok dedi (çünkü kızıma ilendi) allah aşkına kendinizi benim yerime koyun şöyle bir empati yapın tepkiniz ne olurdu ben ne yapayım???

senin yerine kendimi koymaya gerek yok kuzum benzeri olayları bende yaşadım hala da yaşıyorum. seni o kadar iyi anlıyorum ki çok zor bi durum. bak benim hikayem de çok uzun kısaca sana şu kadarını söyleyim. biz 5 kız kardeşiz ve en küçükleri benim iki ablamla ne eşim ne de ben görüşmüyorum. olaylardan sonra eşim dedi ki ben görüşmek istemiyorum artık onlarla, sana da karışmam dedi ama rızam da yok bunu bil dedi. bunu söylediği an benim için herşey bitti zaten. ben o insanla yuva kurmuşum ona bir sözvermişim bunları unutamam kim olursa olsun eşimi adam yerine koymayan insan benim için biter... ve öyle de oldu. adı üstünde eşim o benim hayat yoldaşım kapıyı kapattığımda herkez dışarda kalıyo ben onunla başbaşa kalıyorum neden huzurumu bozayım ki allah göstermesin onlar yüzünden tartışsam yok görüşecem diye diretsem beni koysa kapının önüne hangisi bakar bana bir çocukla. bu benim düşüncem valla sebep ne olursa olsun kim için olursa olsun yuvana huzursuzluk sokma bu günler gelmiyo geri . benim çektiklerimi bi bilseniz varyaaaaaa ... evine yuvana kocana çocuğuna sarıl mutlu ol kimseyi de düşünme . tabiki özleyeceksin ben özlemiyo muyum hepsi de burnumda tütüyo ama beni seven sayan eşimi de sevecek sayacak bu benim düşüncem bilmiyorum valla ben herşeyi zamana bıraktım inşallah zaman sana da bana da ilaç olur kuzum üzme kendini sıkma canını

Kesinlikle bahara katiliyorum,baslarda bizde Boyle sorunlar badireler attlattik kimde yokki..
k.validem derki disardaki insanla kavga edersin belki olur boyu konusmassin AMA kocanla kavga eder 5dk.sonra barisirsin Bu Boyle der,gercektende dogru oyle yani Ben ewliyim Su saatten sonra Benin NE annme NE banana NE abilerime nazim gecer Benin nazim ewimim icindeki kocama nazim gecer has ailede baskadir bambaskadir o ayri mevzu
AMA benim suan ihtitacimi karsilayan gecenin bi vaktide olsa gidip Alan lkocam babam deil ya ha babam yapmazmi yapr elbet AMA onunda zamani gecti kesinlilkle bahara katiliuorum sengul iyi olc bolc iyi kadar ver kocam,Sana deger veriyosa bi,yonuyle oas gec insanlari
hence Benin fikrim gorusum Bu yonde baslarda ailem istenedi esmi keza esimin aileside beni AMA simdi NE oldu ailem in esime tawri on yargilari yok,oldu .
k.validemin 4gelini var 3,en kucugum AMA en cok beni sewer herkesde bilir Bu Boyle yani tatlim.
baharinda dedigi gibi kapiyi kapattigin zamn esin ve cocugun var srn tartisliginla ve uzuldugu,le kaliyosun emin ol zamaninda cok yiprattim Bu,yuzdrn esimide kendimide yani,ondan,yasayinca anliyo herseyi
yani,ailene huzursuzluk verme bak NE diyon,gitmiyodu aaama,kendi gidelim dedi diyon emin ok zamani gelince kendi tekrar diyecek emin ol..

Oyle dusunme tatlim ewet bazen bnde Boyle diyorum gercekten yapacakda birsey yok

valla içim sıkılıyo bu ara yaaa akşam eşim gelince araba süreyim biraz açılırım belki. bu arada kızlar kullanıyo musunuz araba

öğrenme aşamasındayım ama kullanıyorum iyice öğreneyim öyle ehliyet alıcam. çok seviyorum araba kullanmayı beni çok mutlu ediyo

şaşırmadım desem yalan olur. şaşırdım bana yoldaş oldun şuanda kardeş konusunda belki evet haklısın ama anne ve baba.....

bilemiyorum eşim annenlere git diyene kadar bende gitmeyi düşünmüyorum ama bu doğru mu sence? bayram gelecek nasıl olacak ? sen annene babana gidiyon mu eşin de geliyo mu? önemli olan benim için bu... eşim ablamla ilişkisini kestiğinde ve bana öyle yap dediğinde az üzüldüm sonuçta annemlere gidebiliyoduk her ne kadar ablamda o evde yaşasada.. ama şimdi hepten ipler koptu.

dediğine katılıyorum düşünüyorum allah korusun kanser olsam kötü bi hastalık geçirsem beni taşıyacak doktora getirip götürecek yanlızca eşim.. ben doğum yaptığımda bile şim 3 hafta yıllık izin aldı ervaya o baktı yemeğimi o yaptı. annem ise hergün 1 saatlik geldi koskoca 40 günü yanlız geçirdim

bu saatten sonra tekrar der mi hiç bilmiyorum canım benim eşim kin güden bi insan ben hemen yumuşarım unuturum bile ama o asla hele ki annemin ervaya ilenmesinden sonra mümkün değildir. benim annem o bi anlık ağzından öyle çıkmıştır derim ben ama elin oğlu der mi bilmem sence??

öğrenme aşamasındayım ama kullanıyorum iyice öğreneyim öyle ehliyet alıcam. çok seviyorum araba kullanmayı beni çok mutlu ediyo
çok zevkli 2-3 kere kullandım hemde ilk kez anayolda sırtımdan ter boşaldı yanımdan arabalar geçerken ama bende korku var bi daha denemedim.

annelik çok kutsal birşey anne ve baba kavramı da çok başka o tartışılmaz. biz de ailecek çok şeyler yaşadık eşim onlara kızdı gitmem dedi bi ara gitmedi bile ama bayram gelince ona dedim ki başka zaman gitmesen de bugün beni yalnız göndeme dedim ve o gün birlikte gitti eşim annemlerle şuan görüşüyo gidip geliyoruz ama arayı düzelten yine annem oldu hatasını anladı ve eşime öyle bir davrandı ki eşim onu geri çeviremedi anlatabildim mi yani eşim bugün annemleregidiyorsa yne annem sayesinde.şuan annem eşimi kendi oğlu gibi sever oraya gidince beni nasıl öpüyorsa eşimi de öper hoşgeldin oğlum diyerek.annem böyle yapmasa mesafe koyardım hatalıydı çünki. bak sen de söylüyorsun doğum yaptığımda çok az geldi diye. kusura bakma da benim zor günümde yanımda olmayacak ayrıca eşime haksız yere bağırıp hakaret edecek benim huzurumu kaçıracak ben de onun peşinde dolanacam valla bilmiyorum ama şengülcüm ben bu durumda olsam mesafe koyarım bu benim düşüncem. bayramlarda da eşinin sana gitme diyeceğini zannetmiyorum. benim gibi teklif et gelirse gelir gelmezse zorlama çünki adam çok haklı. tabiki özleyeceksin çok özleyeceksin hem de

Son düzenleme:
valla kayınvalidem bana dese affetmem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…