Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aynen kızlar ya çok dıkkat edelım kendımıze bu arada sana da gecmıs olsun Şengül bızım kızında kendıne guwenı gelse yürüyecek vala

kızlar böyle şeylere inanır mısınız bilmem ama ben nisanın dizlerine yumurta kabuğunda kalan akları sürüyordum dizi kuvvetlenir derler, ayrıca cuma günü sela başlayınca nisayı 3 ihlas 1 fatiha okuyara yürütüyordumve sureler bitince kıbleye karşı olan bir eşikten kollarından tutupkıbleye doğru 3 kez sallıyordum sallarken de yine 3 kez salladım selaya karşı yürüsün cumaya karşı diyordum. bizim buralarda yaparlar aslında hiç inanmam da böyle şeylere yaptım işte sizinle de paylaşmak istedim

ilk defa duydum canım benim bebişim anca biraz tay durabiliyo dururken kendini bana atıyo adım atmıyo. adım atsa belki öyle öyle alışır.

kilo konusuna gelince 8 aylıkken 8 kiloydu ama şimdi 9 kilo yok bence o yüzdn çok kafama takıldı 4 ayda 1 kilo alamadı galiba öyle görüyom. bakın bir günde verdiklerimi yazayım. tabi değişikler yaptım kilo kaybını görünce.

sabah 1 yumurta sarısı, peynir, 1 adet zeytin, 1adet ceviz, 1 dilim ekmek, 1 çay bardağı süt, domates veya salata...
önceden yumurta sarısı peynir ceviz ve ıhlamur çayı veriyodum.

meyva

öğle 1 küçük kase içine ekmek doğranmış çorba, yemek, yoğurt
önceden sadece 1 kase içine ekmek doğranmış çorba

akşam çorba, yemek, yoğurt
bunu daha öncede veriyodum

9 gibi de muhallebi ve meyva

kahvaltısını ve öğle yemeğini artırrdım sadece.

gece boyunca da 150-200 ml kadar mama içiyo eskiden 500e kadar içiyodu ama dişlerinden midir nedendir fazla içemiyo artık.

sizce nasıl??

ayy ciddimisin bende 5 tane dolgu var diş doktorundan da diş işlerinden hiç korkmadım. ama ilk defa bu olaydan korkuyorum nasıl oluyo?
dolgu basit ama benim 20lik dişi çıkmadan damağı yarıp aldılar ve suratım çok kötü şişti dikiş falan vardı ağzımda annem çorbayı çok sulu yopıyordu bardağa koyuyordu pipetle içiyordum 2 hafta arayla hem sağ hem solu yaptılar felaket birşeydi

Bahar bende duydum onu ama soyle duydum çocuk cuma günü sela zamanın yürürse ıyı olurmuş dıye duydum degısık aslında

ya ben yemek konusunda çok boswerddım nısayı ya ılgılenemıyorum yaaa ewe geceyımde lıstemı yazarım kızlar
bu arada Şengül menun fazla degılmı ve de hepsını yıyomu ?

benim kız bu kadar yemeği asla yemez bu kadar yemiyo zaten ama güzel bunları hep yiyo mu

Ayene bzım kız da öyle yaa yıyosa eğer ıyı aça yemıyosada zorlama canım ıstedıklerınde ver zorlarlasan belkı ıstahsızlasır gerçekten fazla ama

napalım canı mecbur aldırıcam bende kilo verdinmi o dönemde bişey yiyemediğin için

evet canım hepsini yiyo araları yazmadım arada eline poğaça falan veriyorum yemeye çalışıyo döke saça. yani maşallah diyim ilk önce ona yediriyorum sonra biz masaya geçiyoruz yemeğe eşimle. ona da veriyorum acaba yer mi diye yine açıyo ağzını. normal yemek yerken veya kahvaltı yaparken ben kesiyorum vermeyi. yoksa o ağzını hep açıyo. hiç istememezlik yapmıyo. bazen ağzında tutuyo yutmuyo. anlayamıyorum bugün sağlık ocağına gitcektik ama işimiz çıktı pazartesi gidicez kilosunu çok merak ediyorum. ama bak görün zayıf çıkacak..

bu arada meyva olarak çilek kiraz elma kayısı veriyorum. mesela bugün 3 çilek 3 kiraz yedi. domates ve salata veriyorum dedim ama 4 te birini yiyo.

Meyve olarak seftalınve yenı dünya veriyorum ben maşallah canım ya yıyosa kılosunada kafanı yorma zaten yürüyecekler zayıflarlar yanı takma kafana

tatlım önemli olan sağlıklı olması değil mi kilosuna takılma bu kadar git gide kilo alımı yavaşlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…