- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
- #1.161
noldu canım midene çok yedin galiba:)
kızlar ya bu arada ben kilo aldım çok moralim bozuldu kollarım yüzüm şişti farkına varıyorum e işi bıraktım bi denedir de evde ooturuyorum popo büyüdü. ne yapçam bilmem[
midem 1 aydır rahatsız canım ben o akşam hıçbirşeyin tadına bakmadımnoldu canım midene çok yedin galiba:)
kızlar ya bu arada ben kilo aldım çok moralim bozuldu kollarım yüzüm şişti farkına varıyorum e işi bıraktım bi denedir de evde ooturuyorum popo büyüdü. ne yapçam bilmem
aaaaa o nasıl söz öyle yaaa sana muhtaç minik bi yavru var . tamam yaşadıkların çok zor çok iyi anlıyorum seni. ben de hala yaşıyorum neler yaşıyorum hem de eşime bile anlatmıyorum içime atıyorum herşeyi mide ağrılarım ondan stresten. madem bu kadar kötüsün bi psikoloğa gitmeni tavsiye ederim ben de gitmeyi düşünüyorumcanım o konulara girersek çıkamayız. hiç gitmedk ne gitmesi. bana sen git ama erva gidemez diyo bende ervayı bırakıp gidemiyorum. bunalımdayım kızlr başım ağrıyor düşünmekten bazen intihar etmek istiyorum hiç mutlu değilim eşimle de aramız bozuk evden dışarı çıkmıyorum. delirmek üzereyim 4 duvar arasında sıkıştım kaldım.
pandispanya için;evde insan kilo alıyo tabi hele bu sıralar yatacağıma yakın ekmek arası patates falan kızartıyorum her akşam o yüzden aldım galiba kestim artık gece yemelerini ve ekmek aralarını..
ay canım ya ruhen ve bedenen çok yorgunum hep uyumak istiyorum bilmiyorum nasıl olcak kapatalım bu konuları konuştukça daha da moralim bozuluyo. sağol tavsiyen içinaaaaa o nasıl söz öyle yaaa sana muhtaç minik bi yavru var . tamam yaşadıkların çok zor çok iyi anlıyorum seni. ben de hala yaşıyorum neler yaşıyorum hem de eşime bile anlatmıyorum içime atıyorum herşeyi mide ağrılarım ondan stresten. madem bu kadar kötüsün bi psikoloğa gitmeni tavsiye ederim ben de gitmeyi düşünüyorum
anladım canım boş bi vaktimde denicem bende de var kelepçeli kek kalıpları hep yapıyorum ama tarifleri beğenmiyodum bu gzel olacak gibi geliyo. yapınca yazarım resmini de koyarım..pandispanya için;
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 " " un
1 " " ılık su
1 tane kabartma tozu
krema için;
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 " " nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta
vanilya
toz krem şanti
yapılışı;
pandispanya için şekerle yumurtayı 7 dakika mikserle çırp sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekle. kakaolu yapacaksan kakao da ekle
krema için de sütü ılıt diğer malzemeleri başka bir kapta harmanla ılınan sütten biraz toz karışımına koy birbirine yedir sonra onu sütün içine boşalt kaynayana kadar karıştır sakun bırakma. kaynayınca vanilyaya koy. iyice soğuyunca toz kremşantiyi koy ve mikserle 3-4 dk çırp(pastanı yapmadan önce kremeyı yap bırak). ben yuvarlak kelepçeli kalıba yaptığım zaman keki 3 parçaya bölüyorum kremayı da 2 ölçü yapıyorum tam geliyo. kremayı da keki de kakaolu yapıyorum ben. ve pasta arasına kreme sürünce ilk araya tamamen muz dilimleri koyuyorum mükemmel oluyo ikinci araya da kremanın üzerine bolca damla çikolata serpiyorum onun da üzerini kapatıp kremayla incebir kat kaplıyorum. sonra da kremşantiyle süslüyorum orası sana kalmış
yaparsın canım yeterki iste:)Canim SEN Bu.pastayi kalibdami yaptin ve birlestiridin nasil Boyle oldu aslinda cok,zor degil ya tarife gore dikkatli kendini werirsen,olur yani yaoabilitmiyim acaba?
püf noktaları var mı canım ben hiç beceremiyorum nedense mesel a krem şantili kuraniyeyi denedim ve yaktım çünkü pişmemişti cıvıktı pişsin derken de yandı bi daha da denemedim. en güzeli hangisiyse ve benim yapabileceğim onun adını ver onu yapayım şimdi ben hangisi en güzelidir bilmiyom sen denemişin bilrsin.:)Kurabiyeeee benden sorulur biri kurabiyrmi dediiiii :)
ewet tariflerim var canim isim olarak soylesen SEN netten bakabilirmisin tatlim zaten yazamiyorum yanlis yazarim daha kotu olur :)
tarcinli kurabiye var
Hindustan cewizli kurabiye
cok,basit krem santili kuraniye var gunu da yaz cikar nette (bi cay bardagi yag bi cay bardagi pudra sekeri bi paket kram Santi aldigi kadar un cokkkkk guzel oluyo cokda basit uzerinede pisince pudra sekeri serp mukemmel)
aklima gelirse yazarim
püf noktaları var mı canım ben hiç beceremiyorum nedense mesel a krem şantili kuraniyeyi denedim ve yaktım çünkü pişmemişti cıvıktı pişsin derken de yandı bi daha da denemedim. en güzeli hangisiyse ve benim yapabileceğim onun adını ver onu yapayım şimdi ben hangisi en güzelidir bilmiyom sen denemişin bilrsin.:)Kurabiyeeee benden sorulur biri kurabiyrmi dediiiii :)
ewet tariflerim var canim isim olarak soylesen SEN netten bakabilirmisin tatlim zaten yazamiyorum yanlis yazarim daha kotu olur :)
tarcinli kurabiye var
Hindustan cewizli kurabiye
cok,basit krem santili kuraniye var gunu da yaz cikar nette (bi cay bardagi yag bi cay bardagi pudra sekeri bi paket kram Santi aldigi kadar un cokkkkk guzel oluyo cokda basit uzerinede pisince pudra sekeri serp mukemmel)
aklima gelirse yazarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?