Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
Deniz Kestanesi Tatlısı ( ıslak kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta,
- 250 gr margarin ( oda sıcaklığında ),
- 1 su bardağı irmik,
- Yarım su bardağı kırık ceviz,
- 1 paket kakao ( 25 gr ),
- 2 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya.
Üzeri İçin:
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker,
- 3 su bardağı su
önce şerbeti yap bırak soğuk olması gerekiyo. sonra un hariç malzemeleri yoğur güzelce harmanla sonra unu ilave et az gelirse biraz daha koy. top top yap haşhaşa bula 180 derecede 25-30 dk pişir fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbete at 1-2 dk beklet al servis tabağına diz
Kayıtlı Üye
atom kurabiye Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (akı üzeri için kullanılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 4 kuru kayısı
- 4 kuru incir
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım çay bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- 1 kase fındık veya ceviz içi
- Pekmez
Öncelikle kurabiyemizin içini hazırlayacağız. Elmaları rendeleyin, kuru kayısı ve kuru inciri sıcak suda 5-10 dakika bekletin, suyunu süzün. Kayısı ve incirleri küçük küçük doğrayın. Kuru üzümü de 2-3 dakika sıcak suda bekletin ve suyunuz süzün. Sonra da isterseniz daha küçük parçalara bölün.
Bu sırada hamurumuz için margarini, sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu bir kaba koyun. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kurabiye kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan mandalina büyüklüğünden hamur koparın, yuvarlayın ve bastırarak açın. İçine hazırladığımız içten koyun ve aynı poğaça kapatır gibi kapatın. Önce yumurta akına sonra da fındık veya ceviz içine batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. 180 derecede 30-35 dk pişirin. ( Tabi fırından fırına bazen değişebiliyor. Kontrol ederek pişirirseniz daha iyi olur) Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez dökün. Soğuduktan tepsiden servis kabına alın. Afiyet olsun.
Kayıtlı Üye
tarçınlı kurabiye:
1 paket margarin
2 ymek kaşığı pudra şekeri
ceviz
yarım su brd sıvı yağ
2 çay kaşiği tarçın
çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
aldığı kadar un
hepsini yoğur fındık büyüklüünde yuvarlak yap 180 derecede pişir 15-20 dk pişiyo bunları da kızartma soğuyunca pudra şekerine bula tabağa diz.
Kayıtlı Üye
bunlar benim sürekli yaptığım tarifler
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Kesinlikle o buzluk olayi mukemmel yaa benim hic bos klamaz buzlugum kurabiye ve tuzlu Pasta kesin vardir sarma dolmada bugun,yapip atacam buzluga ins. :)
AMA ilk defa duyuyorum ya bunlari
Kayıtlı Üye
denemenizi tavsiye ederim kızlarrr :)
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
denicem canım tek tek bende ilk defa duyuyorum. atom kurabiyeyi çok merak ettim ama becerebilirmiyim bilmem.
ben şinitzeli şöyle yapıyorum: tavuk göğsünü inceltip sadece tuzluyorum sonra ilk önce UN sonra YUMURTA sonra da GALETA UNUNA batıyorum mükemmel ötesi bişey oluyo. bir de püf noktası tavada kapağı kapalı pişirirseniz tavuk yumuşacık ve sulu sulu oluyo. kesinlikle denemeni tavsie ederim elifcim::)
Kayıtlı Üye
yarın damla çikolatalı kurabiyeyi yapıcam yazarım sonucu:)
Kayıtlı Üye
kızlar size bi tarif vericem mutlaka deneyim mükemmel oluyo belki biliyosunuzdur.
palıcanı fırında közleyin (30-35 dk 200 derecede.) sonra kabuklarını soyup küçücük doğrayın. bir kaseye koyun TUZ atın. 3-4 SARIMSAK doğrayın. biraz LİMON sıkın. biraz ZEYTİNYAĞI dökün 1 kase kadarda YOĞURT koyun. iyice harmanlayın manyak bişey çıkıyo ortaya:)
çok acıkmıştım o yüzden bu kadar güzel gelmiş olabilir bana:) ekmek bana bana yiyin:)
Kayıtlı Üye
islim kebabını biliyorum canım evet güzel oluyo. bende kağıt kebabı yapıyorum hep yaparım çok güzel oluyo o da.
sonra misafirleriniz için PATATES ÇANAĞINDA ISPANAK yapabilirsiniz. misafirlerim çok beğeniyo hep tarifini alıyolar
Kayıtlı Üye
bütün tavuk dolması yapıyonuz mu kızlar o da güzel oluyo.
Kayıtlı Üye
veeee son olarak ETLİ PATLICAN PİLAVI..on numara beş yıldız:)
Kayıtlı Üye
karnım acıktı:)gece gece değişik tarifleri seviyorum yaa bunları konuşmamız çok güzel oluyo bizbirimize bol bol tarifler verelim
Kayıtlı Üye
hatta zamanınız olunca kurabiyeyi çok yapıp dondurucuya atabilirsiniz kızlar çatkapı gelen misafire çok rahat oluyo. ben böreği de sarar kızartmadan koyarım zeytinyağlıdolmam falan da hep vardır. çatkapı misafire çok rahat oluyo
sen dolmayı seviyosun galiba canım senden çok duyuyom biber dolmasını:) bende sigara böreği sarıp sarıp atıyom misafir gelemedn kendimiz yiyip bitiriyoz:) kurabiye hiç atmadım nasıl atıyon pişirmeden önce mi sonra mı?
Kayıtlı Üye
Dene bakalım. Tatlım damla cıkolatalı kurabıye güzel oluyo .
atom kurabıye duydum ewet ama ılgımı cekmedı
ya bu soyledıgınızı ılk,defa duyuyorum güzel aslında ya yapayım bı gun
canım patlıcan kozlemesınden bahsedıyon galıba onun salatasıd a güzel oluyo aynı sekulde bıber soğan sarımsak koyuyon ama yoğurt yok salata gıbı hepsı kozlenmıs güzel oluyo bayılırım ona
Kayıtlı Üye
Kurabıyeyı pısır saklama kabına koy tatlım mısafır gelmese de çıkar ben tuzluda yapar atarıl kurabıyede çok pratık oluyo.
ben mesela dun patlıcan ve yaprak sarma attım buzluga
mısır gewreklı kyrabıye var mesela görüntüsü ve tadı harıka yaz bunuda çıkar denemelısın bunuda bütün kurabıyelerı yapıp buzluğa atabırlısn rahtlıkla
Kayıtlı Üye
Gece gece ıyı acıkmıssın Şengül yaa çok güldüm :)
gece okusaydım emınım bende acıkırdınm :)
Kayıtlı Üye
kızlar size bi tarif vericem mutlaka deneyim mükemmel oluyo belki biliyosunuzdur.
palıcanı fırında közleyin (30-35 dk 200 derecede.) sonra kabuklarını soyup küçücük doğrayın. bir kaseye koyun TUZ atın. 3-4 SARIMSAK doğrayın. biraz LİMON sıkın. biraz ZEYTİNYAĞI dökün 1 kase kadarda YOĞURT koyun. iyice harmanlayın manyak bişey çıkıyo ortaya:)
çok acıkmıştım o yüzden bu kadar güzel gelmiş olabilir bana:) ekmek bana bana yiyin:)
ben böyle yoğurtlu karışımları yiyemiyorum canım :)
Kayıtlı Üye
Gece gece ıyı acıkmıssın Şengül yaa çok güldüm :)
gece okusaydım emınım bende acıkırdınm :)
valla gece gece istahı artmış elifcim :)
Kayıtlı Üye
sen dolmayı seviyosun galiba canım senden çok duyuyom biber dolmasını:) bende sigara böreği sarıp sarıp atıyom misafir gelemedn kendimiz yiyip bitiriyoz:) kurabiye hiç atmadım nasıl atıyon pişirmeden önce mi sonra mı?
dolmayı severim canım evet. bizim buralarda bakla dolması vardır lahana dolması vardır et dolması vardır. kuru biber , kuru patlıcanla yaparız dolma çeşidimiz çok yani bilir misiniz sizde kızlar bunları