- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
- #1.261
canım şuanda bu tarifi yapıyorum. herşey güzel gidiyo. muhallebiyi yaptım keki fırına vedim bakalım nasıl olacak:)pandispanya için;
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 " " un
1 " " ılık su
1 tane kabartma tozu
krema için;
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 " " nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta
vanilya
toz krem şanti
yapılışı;
pandispanya için şekerle yumurtayı 7 dakika mikserle çırp sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekle. kakaolu yapacaksan kakao da ekle
krema için de sütü ılıt diğer malzemeleri başka bir kapta harmanla ılınan sütten biraz toz karışımına koy birbirine yedir sonra onu sütün içine boşalt kaynayana kadar karıştır sakun bırakma. kaynayınca vanilyaya koy. iyice soğuyunca toz kremşantiyi koy ve mikserle 3-4 dk çırp(pastanı yapmadan önce kremeyı yap bırak). ben yuvarlak kelepçeli kalıba yaptığım zaman keki 3 parçaya bölüyorum kremayı da 2 ölçü yapıyorum tam geliyo. kremayı da keki de kakaolu yapıyorum ben. ve pasta arasına kreme sürünce ilk araya tamamen muz dilimleri koyuyorum mükemmel oluyo ikinci araya da kremanın üzerine bolca damla çikolata serpiyorum onun da üzerini kapatıp kremayla incebir kat kaplıyorum. sonra da kremşantiyle süslüyorum orası sana kalmış
çok değişik yeni nesil çocukları :)neden böyle oldu bunlar ya benimkide sadece meyva yiyo hayret bişey:)
hadi bakalım sonucu yaz merak ediyorum aynı kremayla pastanın yüzünü de çok ince bi tabaka kapla sonra krem şantiyle süslecanım şuanda bu tarifi yapıyorum. herşey güzel gidiyo. muhallebiyi yaptım keki fırına vedim bakalım nasıl olacak:)
yaptım canım güzel oldu. sadece kekim kabarmadı nedense. 2 katlı yaptı oyüzden güzel olduhadi bakalım sonucu yaz merak ediyorum aynı kremayla pastanın yüzünü de çok ince bi tabaka kapla sonra krem şantiyle süsle
yediremiyorum valla hiçbirşey kızlar. sulu yemek olurda suyuna ekmek batırıp yedirirsem yiyo ama ne kahvaltısını ne çorbayı yemiyo sürekli ekmek yemesini de istemiyorum obez olurda bi de :)Nisa bı bana bağırmalarını gorsenız yapma deyonce bı bagırıyo gormelısınız ama babaya sesı hıc cıkmıyo :)
dedıgınız oncekı ıstahı yok kızlar yaa canı isterse yıyo ıste
valla ben misafirlerime yapıyorum hazır zannedenler bile oluyo çok beğeniliyo tatlım verdiğim kurabiye tarifleride öyleAyy merak ettim bende mı yapsam yaa :)
köpürene kadar çıptım canım kakaosu fazla kaçtı galiba ondan olabilir. kreması çok güzel olduiyice köpürene kadar çırpmadın mı canım. kreması nasıl oldu kıvamı güzel dimi
şimdi onların her sabah yumurta peynir yemesi gerekiyo ama bizimki yemiyo yediremiyorumbenimkide yemiyo canım. sabah kahvaltıyı zor yapıyo tavada yumurta sevmiyo kaynamış olursa yiyo napçaz kızlar yaa?
2. ye daha iyi olur canım ayrıca bir çay kaşığı karbonat da koyabilirsin ben kek yaparken de hem kabartma tozu hem de karbonat kullaniyorum. karbonatın tek kullanımlık paketleri oluyo ya ondanköpürene kadar çıptım canım kakaosu fazla kaçtı galiba ondan olabilir. kreması çok güzel oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?