Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Nisanın da üst ıkı dış büyük ve ayrık herkes guluyo :)
bnde takılıyorum büyüyünce yaptırca dıye :)

Kzılar nisanın ayrık ve kocaman hanı bı,dokuluyo tekrar cıkıyo ya dişlar bzıımkı aynı oyle kocaman :)

:) çok tatılılar yaa kızlar ben bu sıralar ervya çok bağırıyorum öyle alışmışım ki normal konuşmam bile bağırarak çünkü çok yaramazlık yapıyo beni delirtiyo biraz önce balkonları yıkadım yıkıyo ortalığı o da gelmek istiyo diye aldım bende balkona heryeri su oldu üstü başı. gidip giderdeki pisliklerle uğraşıyo kapıyıkapatıp mutfakta bıraktım çöpü dökmüş çöpleri yiyo bi görrdüm delirdim çok bağırıyorum dün akşam bardağa su koyup eline verdim kaldır şimdi tamam bırak dikkt etsene diye sert sert konuşuyom eşimde şengül sen köpek mi eitiyon dedi nasıl konuşuyon çocuğa dedi sonra kendime geldim hakikaten çocuğa sürekli bağırarakeğitiyom ama beni deli ediyo ya sizde böylemisiniz?

Galıba bende boyleyım bunun fatkındayımda esımde bana dıyo çocuğa neden dawranıyodun dıye .
ama ben ııyı degılım farkındayım knisa her şeye aglıyo her şeye sureklı yaa viç bısıden mutlu deıl yoruldum artık

benı analayan kımse yok,esımle aram hiç,ıyı deil.kafamda deli sorular sureklı nisayıda aiıp cekıp gıtmek ostıyorum ;(

ay canım yakıyamam ervada hiçbişeyden mutlu olmuyo hiçbişeyden anlamıyo öyle saf saf suratıma bakıyo bişey öğretirken anlamıyo beni deli ediyo bazen kızım sen gerizekalımısın diyorum sonrada çok üzülüyorum öyle dediğim için sabrım taştı artık yürümeye başlayınca ne olacak bilmem şimdidden heryere gidiyo peşinde koşmaktan bıktım. eşim tv izliyo mesela işten gelip erva tv sehpasında tv ile burun buruna ayakta duruyo kabloları elliyo eşimde bağırıyo bana al şunu oradan diye alsam ne olacak yine gidiyo y,ne gidiyo bende hıncımı ervadan alıyorum allahım bize sabırlık ver

Galıba bende oyle ben çok üzülüyorum ama saf küçük çocuk ne bılecek ne anlayacak kı ??

ıste sıoz veriyorum kendı kendime ama hala aynı çok,pısmanlık duyuyorum bu hareketımden dolayı ....

bız esımle bı karar almaya karar verdık aksm gelınce konuşacağız çünkü her gün kavga olan bı ortamda çocuk büyütmek ıstmeıyorum benım kararım gıtmek o ne düşünüyor bılmıyorum ama ıyo degılım !!!

anlatmak i
Bilmiyorum ya esimle aramiz iyi degil
anlatmak istemiyosan sen bilirsin canım. ama üzülme herşey düzelir inş. dua et allaha sığın başka kimsem,iz yok bize allahtan başka yardım edecek hayırlısını iste bende öyle yapıyorum. annen den dolayımı aranız hala açık?

Yooo hayir AMA mutlu degilim niye bende bilmiyorum Bu durumdan membunda degilim !

defalarca konusuyoruz ama sonic hep ayni kavgaya variyo yoruldum artik yani cok basit seyler ettigimiz kavgalr NE bilim yaa sozde ceki duzen verelim kendimize dedik bakalim NE kadar surecek

elifcim çok üzüldüm bu duruma temennim en kısa sürede aranızın düzelmesi. karşıdan konuşması kolay olur , yaşayan kadar o durumu kimse anlamaz diyerek söze başlamak istiyorum: hiçkimse bizim gibi değil bizim istediğimz gibi de değil bizim ailemiz gibi de değil. alışık olduğumuz hayattan çıkıp başka, hiç bilmediğimiz hayatlara bırakıyoruz kendimizi bu duruma alışması çok zor bir süreç benim için eminim sizin için de öyle . bunları evlenirken de biliyorduk. ha ne hayallerle ne umutlarla ne beklentilerle evleniyoruz ama hayat her zaman bizim planladığımız gibi gitmiyor. işleri kendi istediğimiz yöne çeviremeyince de iş başa düşüyo ve elindekilerle yetinmeyi öğreniyorsun o da neden zorluklarla kurduğun yuvaya sahip çıkmak için.

eşinle aranda ne var ayrıntılı bilemem ama kuzum benden sana tavsıye hayatını istediğin şekle sokamıyorsan içinde bulunduğun duruma alışmaya çalış ben çok üzülüyorum bu duruma . sürekli hayatımdan memnun değilime adapte edersen kendini o hayat senin çile olur ve gerçekten katlanamazsın allah korusun en sonunda bitirmek zorunda kalırsın.

eşin hiçbirşey yapmıyorsa sen renklendir hayatınızı o yapmıyorsa ben hiç yapmam deme yuvayı yapan dişi kuştur bazen susmak da alttan almak da bize düşüyo bezen biz de tartışıyoruz valla eşime arkamı dönüp yatınca o gece zehir oluyo bana çok huzursuz oluyorum hemen barışıyorum arayı düzeltmek için birşeyler yapıyorum.
yanı demek istediğim bazen fedakarlık bize düşüyo tatlım elimizdekilerle yetinmeyi öğrenmek gerekiyo o da neden çocuklarımız için seni seviyorum elifcim üzme kendini kıyamam sana

evet canım çok haklısın bhara katılıyorum inanın kızlar bazen ölmek istiyorum ölüp tüm bu dertlerden kurtulmak istiyorum ama yavrum var geride o aklıma gelince tekrar hayata dönüyorum yavrularımız için ayakta durup hayatla mücadele etmemiz gerekiyor. hiç bunu sordunuz mu kendinize dünyaya tekrar gelseniz yine kocalarınızla mı evlenirdiniz? yanıtlarınızı çok merak ediyorum bana soracak olursanız değil kocamla hiç kimseyle evlenmezdim buna o kadar eminim ki....

şunu düşünüyorum hep aç değiliz acıkta değiliz kolumuz gözümüz kulağımız var organlarımız çalışıyo ne insanlar var hastanelerden çıkmıyo makinalara bağlı yaşıyolar en önemlisi kendimizi de geçtim yavrularımız sağlam gözleri burunları her organları var ne çocuklar var down sendromlu yada otistik yada engelli özürlü (allah korusun allah ailelerine sabır güç kuvvet versin) işte bunları düşününce halime binlerce kez şükür ediyorum aile arasındaki tartışmalar elbet oluyo allah aşkına hiç kavga etmeyen aile karı koca varmıdır şu dünyada elbeette yoktur allah beterlerinden saklasın bunada çok şükür. işte bunları düşünüp avutuyorum kendmi gözümün önüne getirince bunları şükrediyorum.
teyzemin kocası eniştem 3. kattan düştü çalışırken neredeyse 1.5 aydır hastanede taa ramazandayken olmuştu bayramı göremedi şimdi kurban bayramı geliyo kafasında ezik var ne konuşuyo ne yürüyo sadece yatıyo söylenenleri anlıyo teyzemlerin hayatları karardı resmen kimin başına ne geleceğini bilmiyoruz heran herşey olabilir o yüzden sağlığımız için şükredelim allaha. eşimin enşteside böbrek hastası her gün 9 saat makinaya bağlanmak zorunda bağlanmassa ölücek makinaya bağlanıp böbreğin yapamadığı işlevi makina yerine getiriyo bir an önce böbrek bulunması lazım babasının böbreği uyuyomuş ama vermiyomuş eniştem ailesiyle görüşmüyo düşman oldular bu hayatta ne zorluklar çekenler ne hastalar var halimize çok şükür kocalarımız başımızda sağ eve ekmek getiriyolar ya düşseler kalsalar bakmak zorunda olsak ne kadar zor olurdu o zaman bu günlerimizi çok arardık allah tüm hastalara şifa versin bizlerede güç kuvvet versin ne diyim..

ben dünyaya tekrar gelsem yine aynı kişiyle evlenmek isterdim kocamı çok seviyorum o da beni çok seviyo en güzeli de sevdiğim adamdan dünya tatlısı bir evledım var allah huzurumuzu bozmasın.
çok haklısın şengülcüm allaha binlerce kez şükürler olsun. kocalarımız evlatlarımız sağlıklı sıhatlı herşeyden önemlisi bir ayakları dışarıda değil anlamışsınızdır bu sözümle neyi kast ettiğimi...

kendimize gelelim kızlar olan çocuklarımıza oluyo onları düzgün bir psikolojiyle yetiştirmek bizim boynumuzun borcu . bizim psikolojimiz düzgün olsun ki büyüdüklerinde onların da psikolojisi düzgün olsun

benim neden öyle dediğimi anlamışsındır canımo kadar çok eşim ve ailem arasında kalıyorum o kadar üzülüyorum ki kocamı sevsemde bazı şeylere yetmiyo işte eşimde beni seviyo evden dışarı dahi çıkmaz sigarası içkisi yok evine sadık ama ben hassasım kaldıramıyorum böyle şeylere dayanamıyorum o yüzden kimseyle evlenmez kendi hayatıma bakardım başkasıyla evlensem bile illa sorunlar olucak çünkü bu soruyu çok sorarım kendime cvp bazen değişir ama yinede halime çok şükür

Saolun kizlar Allah razi olsun sizleri sewiyorumm..

boylesine akil verir tarzda seyler aoylediginiz icin tesekkur ederim.

sorun Su ki esimin ortaligi duzletme pesinde bi okadar aksi ve ters sun siralar AMA bnde bundan yoruldum iste onun tek istegi namz kilmam kilmadigim,icin butun bunlari yasadigimiz seytan aklimi celmeye calisiyo Buna kanaat getirdim artik

cok,yorgun hissediyorum esime karsi,cok,soguk ve hissizim nednes istegim Bu duygumun gecmesi...

bide bizee cok,nazar oluyo esimin maasi iyi bide sifir Araba aldim Ben bakimkiyim esim keza oyle hep nazar ediyolar yani ve bizim kavga etmemeiz icin,Elle tutulur sebede yok sorun sadece bende ondada deil gene ondada var AMA o,soguk deil ...

ve en,son tartismamizda (kizlar uzun uzun yazamiyorum telf.yaxiyorum,olabilgince duzgun yazmaya calisoyorum,hakkinizi helal edin,oyusden cogu seyi yazamiyorum)

Bu Boyle olmaz kafanda NE var dedi .cok,sogukaun,uzaksin baya seylwr konustu istemiyosan git seni,zorla tutamam dedi,uzulurmusun dedim tabiki dedi ve Ben,o,An gitmek,istiyodum AMA birsey diyenedim seslenmedim gectim yattim geldi yanima seni seviyorum Benim icin degerlisin dedi

yani NE bilim Ben cok yiptandigimi dusunuyorum nisa Ben,cok,yoruyo cok,zayifladim herkez Bu halin,NE diyo canim sikiliyo,benimde napim 52kilo falanim yani,o drece 38bden olmuuo dusunun

galiba biraz salon kalmaya en,onmeliside namaza baslamaya ihtiyacim var AMA Ben seytana,yenik,dusuyorum hep...

canım ya bu kadar olmaz bizde eşimle bu yüzden kavga ettik daha dün biliyomusun çok şaşırdım şuanda. ben ilk evlendiğimizde namaz kılardım ona da kıl derdim kılmazdı hiç kılmadı da. 5-6 aydır nama kılıyo 5 vakit. bende sevindim başladı diye sonra ben bıraktım o bırakmadı bana da hep kıl dedi o kıl dedikçe ben daha da soğuyodum namzdan (tövbe) dinde zorlama olmaması gerekiyo allah korusun insan dinden bile çıkabilir. bende de öyle oluyodu neden namaz kılmıyosun senden soğuyorum diyodu bende zzamannında bende sana az yalvarmadım kıl diye sen neden kımıyodun madem, biraz anlayış göster böyle zorlayınca daha da soğuyorum dedim kendisinin de başına geldiği için beni anladı sustu dün hiçbişey demeden sabah nurettin yıldız diye bi hoca var onun iyi bir namaz adlı videosunu açtı birlikte dinledik ve kendime geldim dünden itibaren namaz kılmaya başladım o işteyken de kılıyorum çok şükür. canım sende video dinle vaaz dinle namazla ilgili dediğim hoca çok güzel anlatıyo insanın böyle şeyler dinlemeye ihtiyacı var çünkü kopukluk yaşıyoruz hepimiz ama böyle dini şeyler insanı tekrar namaza islama bağlıyo dediğimi yap inş sende başlarsın canım dua ed,cem senin için inş. bende bırakmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…