Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam anneler. Ben 3 gün önce sezeryanla doğum yaptım. Göğüs uçlarım yara olduğu için ve sol göğsüöğn ucu hiç olmadığı için sütümü sağıyorum ama bebeğimi sağdan sürekli emziriyorum. Sağdığım sütü dışarıda ne kadar bekletmeliyim? Siz direk buz dolabına mı koyuyorsunuz?

Tatlim bence emzirneye bak o gogsundende benimde oyleyli aglaya aglyaa emizriyodu. Yumusatici kremler Sur .
sutude eewet direk koyabilirsin alt buzlukda 3 derin dondurucuda yani ustte 3ay muhafaza edebilirsin tatlim allahimm Ana babali buyutsun ins.

Tatlim bence emzirneye bak o gogsundende benimde oyleyli aglaya aglyaa emizriyodu. Yumusatici kremler Sur .
sutude eewet direk koyabilirsin alt buzlukda 3 derin dondurucuda yani ustte 3ay muhafaza edebilirsin tatlim allahimm Ana babali buyutsun ins.
Çok teşekkür ederim. Ya içemedi yavrum yarısı da buzdolabında gece sıcak suyla ısıtıp versem bozulmaz değil mi.?

kızlar bayramınız mübarek olsun neler yapıyosunuz? ben vakit bulamıyorum girmek için erva beni sinir hastası yapmış durumda uyumuyo geçen gece sabah 6 ya kadar uyumadı bebekken bu kadar uğraşmadım ya iyice delirdi herşeye sinirleniyo hep beni isiyo benimle uyumak istiyo iki tane beşiği var ikisinde de uyumuyo uyutuyorum mesela beşiğine yatırır yatırmaz kalkıp bağırmaya başlıyo bi görseniz karı koca ayrı yatıyoruz valla ben yatakta erval yatıroum ne yapıcamı şaşırdım sinirlerim yıprandı artık

Bizde o,durumdayiz ..........
annemlerdeyim bende cildiruyorumm resmen hemen herseye agluyo kimseye gotmiyo yapisik gziyoruz artik varya dmekki genel olarak boyleler yaa

artik bazen kiziyorum,sonra uzuluyorum AMA vallaaa Tahammulum dahi kalmadi,o,dree
ce

sseninde bayramin mubarek olsun,tatlim nasildi,nasil gecti bakalim

3kuralı var. Dışarda 3saat, buzdolabında 3 gün, derin dondurucuda 3 ay

normal geçti cnm iyiydi yani senin nasıldı?
ya var ya bi tek ben zannediyodum böyle ama seninde durumun aynı varya artık utanıyorum insan içine çıkmaya 8 aydır falan gün yapıyoruz kaç kere bir araya geldik ervala aynı aylık olan bi kız da var adı zümra varya bi kere bilmiyorum bi günde ağlamadığını arkadaşlar sen bunu insan içine hiç çıkarmıyomusun yabani gibi diyolar insan görünce ağlıyo. zümra yine bi kere ağlamadı kız hep oynuyo yürüyo konuşmaya çalışıyo tamam pek dışarı çıkıyo sayılmayız ama sence bununlamı alakalı? seninkide aynıymış ya ne zaman düzelecek bunlar?????

googleye öğrenmek güç verir yazın çok güzel bilgiler çıkıyo dün akşam onları okudum kızlar 2 yaşına kadar çok önemliymiş onunla konuşmamız büyük insan gibi. bebeksi konuşmak doğrudeğilmiş çocuk anlamıyo gibi gözüksede dinlemiyo gibi yapsdda başka şeylerle oyalansada aslında her konuştuğumuzu beynine kaydediyomuş.
yaptığımız işten ona bahsetmek gerekiyomuş kullandığımız araç gereçin adını söylemek hangi renk hangi biçimde olduğnu söylemek hepsini kaydediyomuş o kelimeler öyle bi çıkıyomuş ki sonra şaşıracakmışız yani. çocuğa kitap okumak gerekiyomuş bağırmamak çok sabırlı olmak gerekiyomuş. bunları okudum bilinçlendim size de tavsiye ederim artık hiç bağırmıyorum ervaya beşiğe yatırınca kalkıyodu bağırıyodum çocuk korkuyosa bile ben o korkuyutetikliyodum yanlış taptım artık hiç bağırmıcam dün gece yine kalktı ağladı kızım ben yanındayım korkma hiç bişey yok annecim noldu falan dedim ağladı ama o kadar çok değildi.

ben ervaya kitap okuyorum mmeyva sebze hayvan harf resimleri var onları gösterip söylüyorum adlarını ne işe yaradıklarını hiç ilgilenmiyodu kitabın sayfalarını ağzını sokmaya çalışıyodu bende kızıp okumuyodum ama demek ki çocuk onları beynine yazıyomuş meğer. herzaman yaptığım işi kullandığım nesnelerin adınıda söylüyodum ama koca insan gibi ervala konuşmuyodum anlamıyo diye pek ama şimdi sürekli konuşuyorum bi de ninni şarkı tekerlemede söylemek gerekirmiş.

artık kış geliyo bi yerlere çıkmak zor olur son zamanlarda rvayı markete kadar yürütüyodum hava alıyodu değişiklik oluyodu şuan burada yağmur yağıyor artık zor olur çıkmak arabada yok mecbur yine eve tıkancaz ama fırsat buldukça çıkarıcam hava iyi olunca atçam kendimi dışarı...

erva çok iştahsız kızlar ya çok zayıfladı 16 aylık bebek 8.5 kilo olurmu ya ne yedirsem de kilo alsa bi akıl verin yoksa konu açmayı düşünüyom bakalım genelde nasıl?
hala yürümüyo ama sık sık ellerini bırakıyo yürütüyoruz elini bırakıyoruz hemen yürüteceğimizi anlayıp yere oturuyo bu sabah ilk defa bizim yattığımız yataktan tek başına indi çok tedbirli davranıyo yatağın ucuna gelip baktı inceledi sonra arkasını dönüp indi daha nce hiç göstermemiştim hemde. acıktığını susadığını söylemiyo hala isteklerini bazen ağlayarak belli ediyo mesela eskiden eline bi oyuncak varken alınca hiç tepki vermiyodu şimdi alınca kızıyo kendini yere atıyo..

bütün içimden gelenleri yazmak istedim bizde durumlar böyle siz ne diyosunuz?:)

Al bendende orkadar Şengül yaAa mıllletın yaninda varya nisayi gor ....

yapisik gibi geziyoruz boyle.
AMA Boyle dusunmende haklisin soyledigin seye googleden goz ucuyla baktim first bulinca ayrintili inceleyecem ins.
cok faydali ve bilgi verici gibi duruyo Bu,onerin icin ayrica trsekker ederim tatlim...

bizde buraya geldik gayet iyiydi yemesi AMA artik bisee yrmiyo nisaa emmeden baska
sengul neyseki zor zamanlarin yarisini yazla Boyle attlattik gerisi allahh kerim dir. Ya insaalahhhh..

Bu bilgilerin kendime ve nisama cok,yarrali olacagi konsunda eminim zaten Boyle arastirma yapmak istiyodum cok,iyi drnk geldi Boyle soylemen ,arti ewe gecelim kitap okumaya tammaemn kizima vakit ayirip,kaliteli,zamn gecirmeyi dusunuyorum Ben..

çok iyi yaparsın canım benim. hepsini oku ben acayip bilinçlendim pek tv izletmiyorum artık sürekli konuşuyorum sürekli oyunlar oynuyoruz bi gör şimdi beni pek dinlemiyor top oynuyoruz topu bana atmıyo ama biraz zaman lazım zamanla alışacak inş. benim kızda benden ayrılmıyo yaa bahar insan içinde kafasını bana dayıyo kimsenin yüzüne bakmıyo..
benim kız da iştahsız bi deri bi kemik kaldı sabahları pekmez tahin yedirmeye başladım 3 çay kaşığı inş. yararı olur. dediğim yeri mutlaka oku çok faydalı bilgile var..

kızlar size bişey dicem yavrularınıza bağırmayın çocuğun psikolojisini çok etkiliyo bağırarak anlatmayın büyük insanla konuşur gibi konuşun. gerçekten anlıyorlar bir de yavrularımızın kıymetini bilelim sağlıklı oldukları için allaha şükredelim. bir derdim var köşesinde cennet kokulum cennetim zeynebim başlıklı konu açmış bi arkadaşımız 18 aylık bebeği ölmüş inanın ağlamaktan okuyamadım rabbim ona sabır versin hep aklıma o geliyor yavrularımıza iyi davranalım kıymetlerini bilelim allahım o kardeşimize dayanma gücü versin hikayedini başından geçenleri okudum aklıma geldikçe ağlıyorum sizinle paylaşmak istedim..

Gercekden cok haklisin canim ya ewet Ben bagiriyorum yaa bundab Boyle ceki duzen verecem ins.

bende cnm. konu açıcam benim kızın ince motor gelişiminde sorun var galiba şimdi konu açıyorum

tatlım iştahsızlığı için doktora götür derim

bunları araştırıp fark etmen çok güzel tatlım işte ben bunların çoğunu yapıyordum zaten. hayrunnisanın algıları gerçekten çok kuvvetli ne desem ne söylesem ne komut versem gerekten anlıyo ve yapıyo bu da benim ona ilgim sayesinde oldu herşeyi anlattım ona eve makina açtıysam anlattım ütü yaptıysam anlattım. sıcak nedir soğuk nedir anlattım ve ben ütünün ve semaverin sıcak olduğunu söylemeden o bana söyledi şaşıp kalmıştık.
çocuklar şuan boş bir levha o levhaya ne yazarsanız büyüdüğünde de onu okursunuz kızlar bunu unutmayın...

Tebrik ederim seni canim bende anlatiyorum artik bana anlamli bakmaya basladi gercekten. Benim kiz anlamiyorr bi gercekten cok zor. Surekli ilgilendigim icin benden baskasina gitmiyor dun annemde mevlit okuttuk kucagimdan indirmedim indirdin insanlara sandalye veriyom ortaligi yikti bendeen ayrilma korkusu var sanki birakip gitcem zannediyo. Insanlarda sen yardim etme cocugu al dediler. Cok uzuluyorum uyum saglmiyo bi ortama. Gercekten yoruldum. 2 tablne besigi var ikisinde de yatmiyo gece uyanip deli gibi agliyo yanimda yatmak istiyo besikte uyurken uyaniyodu bende bagiriyodum yat oraya cabuk diye korkusu mu kaldi bilmiyorum deliriyo besikte. Esim gececi diye bu hafta benimle yatti mamasi yoktu bende sut isittim dilini degdirir degdirmez icmedi zorladim asla icmedi gece uyandi karni ac sutte icmyo aglayip durdu onunla birlikte bende agladim artik gucum kalmadi baharcim herseye agliyo birazda biz al8stirdik herhalde azicik mizirdasin hemen kucagimiza alip susturmaya calisiyoduk o yuzden midir nedendir surekli bi mikirdanma icerisinde o kadar biktimbusandim ki anlatamam zaten anlattiklarimi anlamiyo. Konu actim bak istersen. Ne yapicam bilmiyo benmi kotu anneyim anlamadim kicukken bu kadar ugrasmadim

Ewet Bu ARA daha bi,Dustun ustune bebekken Boyle degildin,AMA ins.faydasi olur canim yaa
nisada oyle farkli bi ortamda yanimdan ayrilmaz ama Bu kadar deil ama NE bilim yaa bende bakiyorum,etrafa herkesin cocugu NE guzel oyun kurup oynuyo bizimki hicccc
Buda benim canimi sikiyo artik yaa ama bende artik uzerine dusup korkusiunu yrnecem ins.

şengülcüm neden kötü anne olasın bak ne güzel ilgileniyorsun bebeğinle

kızlar hayrunnisanin azı dişinin biri çıkmış bugün fark ettim pirinç tanesi kadar büyümüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…