Doğuma Hazırlık Bebek bezi seçimimde yardım edin lütfen .....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nurcanca_41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
86
0
86
41
Kocaeli
mrb hanımlar 2. hamileliğim oğlum bi süpriz yapıp heyy bende burdayım dedi 22. haftamızdayız ilk oğlum 7 yaşında prima ile büyüdük, evt güzel ama diğerlerine göre biraz tuzlu yine aklımda o vardı ama çevremdeki herkes çok pahalı başka araştır diyip duruyo siz hangi markaları kullanıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var stok yapmaya başlıcam :) ayrıca şampuan ve bakım ürünlerinden hangilerini almalıyım ?

Bebek bezi prima primium care ı tavsiye ettiler bende onu aldım ilk etapta onu kullanıcam.
Bence sende ilk onunla başla sonra değiştirirsin.
Yeni doğduğunda cildi çok hassas oluyor ya o yüzden ben en azından 2 aylık olana kadar primium care kullanıp sonra değiştirmeyi düşünüyorum.Çünkü bende büyüyene dek prima kullanamam biraz daha uygun bir bez almalıyım.

Bez stoğu yapma bence bebeğinin kilosunu bilemezsin belki hızlı kilo alır 1 noyu çok kullanmaz hangi nodan kaç paket gideceğini bilemezsen ziyan olmasın.Islak mendil stoğu yapabilirsin.

Ben şampuan ve yağını johnson s baby aldım ilave birde dalin şampuan aldım.Pişik kremi sebamed aldım ama mustelanın daha iyi olduğunu söylüyor kullananlar ben pahalı geldi orta karar olarak sebamed aldım onuda kullananlar memnun.

biz 2,5 aylık olduk :nazar: bez stoğunu tavsiye etmem kesinlikle çünkü çok hızlı ilerleyebiliyor.ama ıslak mendil için mantıklı.ben prima premium care kullandım 2.aya kadar.sonra prima yeni bebek ve şimdide prima aktif bebek olduk :46: hemde ne aktif :))
bakım ürünlerinden ben chicco aldım.çok çok çok memnun kaldım.pişik kreminde şimdi sebamed kullanmaya başladım.ama pek hoşuma gitmedi.hafif kızarıklık olmaya başladı sanki.o yüzden tekrar chiccodan sipariş verdim. şampuanı falanda çok güzel. bu arada dalinde arkadaşlar sls denilen zararlı bir madde var. benzin türevi ve kanserojen bir madde.benim bunu bile bile almak içime sinmedi.pişik kreminide eşim almıştı.2 gün kullandım direkt pişik oldu.o yüzden hemen kestim ve dalini çöpe attım. tamamen size kalmış seçimler.

Ben ilk bebeğimde (1,5 sene önce) huggies organik pamuklu kullandım. Pişik gibi bir sıkıntı olmadı. Prima idrarını yanlardan sızdırınca ona geçmiştim. Yalnız huggiesde de kaka sıvı olduğu için sırtından çıkabiliyor. 5-6 ay sonra molfixe geçtim. Şimdi memnunum. Bu bebeğim için de molfixin yeni doğanından almayı düşünüyorum.

primanın sızdırdığını duymamıştım hiç, kendimde memnun kalmıştım, ama molfix yada huggies te iyi diye duydum başka kullanıp memnun kalan varmı arkadaşlar ,

konu ıyı olmus bende 6 aylığım bitiyo alıp kenara atmak istiyorum hep aklımda bezlerde çok pahalı toptan almak en iyisi ama ne alcaz

Bencede Stok Yapmayın. Çünkü Her Marka Bez Her Çocuğa Yaramıyor. Alerji Yapabilir. Bir Yakınım Prima Kullanmıştı hemde Stok Yapmıştı. ama Pişik Yaptı Bezini Değiştirmek Zorunda Kalmıştı. Bence Zamana Bırakın

Merhaba sakın stok yapmayın yarıycakmı bez yaramıycakmı emin olamazsınız ıslak mendil olabilir.

Ben kızımda prima alerji yaptı ve molfix kullandım bez kullandığımız sürecede molfixle devam ettik.Şimdi oğlum 3 aylık olucak prima premium care ile başladık benim yeğenim hugis fabrikasında çalışıyp ve bana bir sürü bez getirdi geçtiğimiz hafta denedim ama memnun kalmadım hem sızdırdı kakayı hemde poposu hafif kızardı prima premiuma geri döndüm.Şampuan ve diğer bakım ürünleri sabamed kullanıyoruz.

Benim de merak ettiğim 1 paket 1 no yenidoğan bez (markası ne olursa olsun) ilk bir ayı çıkarır mı?

1 aydan çok önce biter. İlk haftalarda bebekler çok kaka yapıyor. Günde 6-7 kez değiştirebilirsiniz. Tabii bebekten bebeğe de değişiyor. Bazı bebeklerde kaka yapamama sorunu olabiliyor.

Bezin sızdırması genel olarak bebeğin kilosuna uygun olmaması sıkı bağlanmaması yada doğru bağlanmaması sonucu oluyor.Bağladıktan sonra ben mutlakakenardaki fırfırlarını dışa doğru çekerek düzeltiyorum onlar kıvrık kalınca mutlaka sızıyor.Premium care ile başlamıştım ben oldukça başarılı ama bebek büyüdükçe prima aktif bebek ile daha rahat ettik.Çünkü premium care e göre daha çok hava aldığını düşünüyorum özellikle yaz aylarında daha az pişik yapıyor.Birde bebeğin altını kapatmadan önce iyice kurulamak çok farkediyor.Islak mendilin nemini bez çekiyor ama cildin kat yerleri nemli kalırsa pişik kaçınılmaz oluyor.Bence pişik sadece beze bağımlı bir durum değil altının temizlenme şeklide pişikta büyük rol oynuyor.

Premium care I bende kullandim ama memnun kalmadim.icinin filesi bebegimin poposuna yapisiyo,cekerken canini acitiyo gibi hissediyorum kendimi..
Huggies de hic yumusak degil tahta gibi sanki,arkadaki bel bandinin izi tamamen bebegime iz yapti.bu ay prima aktif bebek almayi dusunuyorum.molfixi de begenmedim kakayi emmiyor..bende stok yapma tavsiye etmeyenlerdenim..

Bezin sızdırması genel olarak bebeğin kilosuna uygun olmaması sıkı bağlanmaması yada doğru bağlanmaması sonucu oluyor.Bağladıktan sonra ben mutlakakenardaki fırfırlarını dışa doğru çekerek düzeltiyorum onlar kıvrık kalınca mutlaka sızıyor.Premium care ile başlamıştım ben oldukça başarılı ama bebek büyüdükçe prima aktif bebek ile daha rahat ettik.Çünkü premium care e göre daha çok hava aldığını düşünüyorum özellikle yaz aylarında daha az pişik yapıyor.Birde bebeğin altını kapatmadan önce iyice kurulamak çok farkediyor.Islak mendilin nemini bez çekiyor ama cildin kat yerleri nemli kalırsa pişik kaçınılmaz oluyor.Bence pişik sadece beze bağımlı bir durum değil altının temizlenme şeklide pişikta büyük rol oynuyor.

Premium care'i kaç aya kadar tavsiye edersiniz? Biz 1 paket Prima yenidoğan ve 1 paket Prima Premium Care aldık. Sanırım iki paket bez ayı çıkarmayacak, öyle diyorlar :)

Premium care'i kaç aya kadar tavsiye edersiniz? Biz 1 paket Prima yenidoğan ve 1 paket Prima Premium Care aldık. Sanırım iki paket bez ayı çıkarmayacak, öyle diyorlar :)

Evet oldukça sık değiştirmeniz gerekiyor yeni doğanlar günde 10 kez bile yapabiliyolar her emziemeden sonra bir hareketlenme oluyor bebekte çünkü Biz premium care bebek yaklaşık 5 -6 aylık olana kadar kullandık sorunsuz.Sonrasında bebek çok hareketleniyor.Havalarda ısınınca aktif bebeğe gectik çünkü nispeten daha yumusak ve havadar daha rahat ediyor bebek.premium care in sıvı kaka koruması kesinlikle daha fazla ama bebek zaten büyüdügünde katı gıdaya baslıyor ve daha normal tuvalet yapıyor.Birde aktif bebek daha güzel kokuyor ;)

Ben debartik hic bilemiyorum ilk aylarda premium çare kullandik stok yaptim hatta ama bebek bir ara hizlica büyüdü elimizde kaldi ne yapicagimi bilemedim neyse ki bir kismini hediye verdim bir kismini da markettecalisan arkadasima ssöyledim değiştirdi sağolsun, ama su an aktif bebek kullanıyoruz 3numara +plus, bezi rakinca kenardaki firfirlarini düzeltiyorum tamam ama belini düzeltemiyorum illa ki kaka yapinca beline sirtina kadar kaka oluyor hep duşa giriyoruz kıyafetleri deterjanlar yikiyorum o ayri konu. Yani molfixe geçmeyi düşünüyorum sorti kaka oluyor çünku bu da o paraya katlanilir bir şey degil

mrb hanımlar 2. hamileliğim oğlum bi süpriz yapıp heyy bende burdayım dedi 22. haftamızdayız ilk oğlum 7 yaşında prima ile büyüdük, evt güzel ama diğerlerine göre biraz tuzlu yine aklımda o vardı ama çevremdeki herkes çok pahalı başka araştır diyip duruyo siz hangi markaları kullanıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var stok yapmaya başlıcam :) ayrıca şampuan ve bakım ürünlerinden hangilerini almalıyım ?

merhaba,
ben bebeğimde bez olarak molfixden çok memnunum. bakım ürünleri içinde sabamedi tek geçerim. bebeğim için bütün ürünleri de novabazar dan aldım. çok hızlı ve ilgili bir hizmet var herşeyi sorabiliyorsunuz.
molfixte pişik olmadı bebeğim hiç sebamedinde şampuanı ve pişik kremi diyorum harikaaaa :)

hahahhaha :60:çocuk 2 yaşına gelmiş nerdeyse bezi bırakacak,siz bez markası öneriyorsunu :60:
eski konuları hortlatmışsınız yine..

Ben huggies'e geçtim muhteşem ötesi güzel, lastikli bel bantları var, arkasından sırtına fışkırmıyor tüm kıyafeti batmıyor sürekli, bacakları lastikli, onları kendim düzeltmek zorunda kalmıyorum ve de arkası önden daha uzun yani sırta çıkmasını önlüyor,
bebek de 2 saatte rahatsız olmuyor o açıdan kötü farketmiyorsunuz kaka mı yaptı çiş mi, açıp bakmak gerekiyor ya da kenarından bakmak gerek ki anlaşılsın. Çok memnunum keşke premium care veya aktif bebek denemeden huggies alsaymışım, molfix i de belki deneyeceğim kimbilir o daha da güzeldir, hiç boşa uğraşmışım ve boşa para vermişim primalara.

Back
X