bebek cinsiyet belirleme..

slm normalde regl yaklaştığı zaman akıntı oluyodu dimi hamilesin bence benim içime öle doğuyor Allah gönlüne göre versin inş.
normaldede olmuyordu cok cnm ılgınc bunu soyleyen ıkıncı hamıs kısısın ecede oyle hıssedıyormus ıns rabbım buyuk hayırlısı
cm tebrık ederım rabbım sag saglım kucagına almayı nasıp etsın ıns
cnm ıyı yolculuklar rabbım kazasız belasız gıdıp gelmek nasıp etsın ıns.ben bugun ıhlası oglen bı basladım okumaya devamlı cımden ıs yabarken yoda yururken aralıksız okudum bın tane oldumu bılmem ama baya okudum orucluydum hatta okumaktan dılım damagım kurudu
ıyı bayramlar cnm

cnm cok tsk ederım bugun bı grdım yazını gordum vaktım azdı hemen cıktım bdest alıp yazdıklarını yabmaya basladım .rabbım kabul etsın ıns hepımız ıcın okudum .
merhaba ben karabiber01 kız kardeşiyim ablam cumartesi gece01.30 da normal dogum yaptı. göktugumuz oldu ..çok tatlı .ablam şuan annemlerde ..bayramınız mubarek olsun....
Ayyy nasıl heyecanlandım ve mutlu oldum anlatamam rabbım buyuk byram hedıyesı olmus cok sevındım.darısı basımıza ıns
ıns en kısa zamanda sorunsuz ıyılesırsın

karabıber hayırlı ugurlu olsun evladın cok sevındım

kızlar hepınızın bayramı mubarek olsun ALLAH tekrarına erdırsın ınsallahhhh

Karabiber tebrk ederim sağlıkla büyüt inş darısı isteyen herkesin başına yeşilyol canım senide tebrik ederim sıra bende heralde matematikten sonra ben kaldım cinsiyet öğrenicek hayırlısı Allah herkesin bugün yaptığı ibadetlerini ve dualarını kabul etsin Bayramınız Kutlu olsun Sağlıkla neşeli geçirin in.

AREFE GÜNÜNÜN FAZİLETİ…
Yazar Yumak Sepeti Tarih 26-11-2009
Etiketler : Dini Bilgiler

Bugün Kurban bayramı arifesi. Genelde temizlikle ve alışverişle geçiririz arifeyi . Ama bugün çok özel bir gündür. Bugün yapılan ibadetler çok kıymetlidir.Aşağıda ilahi.org dan aldığım bir yazı var. Hadi bugün içimizden geldiği gibi Yüce Allahı analım ve bu bayram
biz de nefisimizim emrettiği kötülükleri kurban etmeye niyetlenelim…

Resulullah (s.a.v) şöyle buyuruyor:

“Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. Arefe günü cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan daha faziletlidir (Hac da iken). Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de, Lailahe illallahu vahdehü la şerike lehu. (Allah birdir, O’ndan başka ilah yoktur. O`nun ortağı da yoktur.) sözüdür.” (Muvatta,Hacc 246)

Resulullah (s.a.v) şöyle buyuruyor,

“Arefe gününe hürmet edin! Arefe Allah’ın kıymet verdiği bir gündür.”

“Arefe Günü oruç tutana, Adem aleyhisselamdan Sura üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevap yazılır.””Arefe günü tutulan oruç, bin gün tutulan nafile oruca bedeldir.”

Resulullah (s.a.v) arefe akşamı ümmetinin affedilmesi için Allah’a dua etti. Duasına Yüce Allah (c.c.) “Muhakkak ki ben zalimden başkasına mağfiret ettim. Zalimden mazlumun hakkını alırım” diye buyurdu. Resulu Ekrem “Ey Rabbim,dilersen mazluma cennette mükafatını verir zalime de mağfiret edersin.” diye dua etti fakat Arafatta bu duasına Kabul edilmedi. Sabah vakti Müzdelifede aynı duayı tekrarladı. Bu defa duası kabul edildi. Resulullah memnuniyetinden sevincini belli ederek güldü. Bunun üzerine Ebu Bekir ve Ömer (r.a), “Anam babam sana feda olsun, bu saatte siz gülmezdiniz, sizi güldüren nedir?” diye sordu. Resulullah (s.a.v) “Allahın düşmanı iblis, Allahü Teala’nın duamı kabul ederek ümmetimi affettiğini anlayınca toprağı alıp başına çalmaya ve vay bana helak oldum diye feryada başladı. İşte Şeytanın görmüş olduğum bu feryadı beni güldürdü” diye buyurdu.Resulullah (s.a.v) arefe gününde şeytanın durumunu şöyle anlattı:“Şeytan, arefe gününden daha çok küçülmüş, daha fazla hayırdan uzaklaşmış, daha ziyade hakir ve zelil, daha çok kinli ve öfkeli olarak başka hiçbir günde görülmemiştir. Bunun sebebi, Allah’ın bu günde rahmetinin inmesi ve büyük günahlardan vazgeçtiğini görmesinden başka bir şey değildir.” (Muvatta)

Arefe gününden üstün bir gün yoktur. O gün Allahü Teâlâ, yeryüzündekileri övüp göktekilere, “Ey gök ehli, kullarıma bakın, rahmetime kavuşmak ve azabımdan kaçmak için uzak yerlerden geldiler…” buyurur. Arefe günü Cehennemden o kadar çok kul azat edilir ki, başka günlerde bu kadar azat olmaz. Burada Hac yapmanın önemi belirtiliyor.

Arefe, Kurban Bayramından bir önceki güne denir. Hicrî takvime göre Zilhicce ayinin 9. günüdür. Arefe günü senede bir gündür. Halkımız Ramazan bayramından önceki günüde arefe günü olarak kabul etmiştir.

Arefe Günü Yapılması Gerekenler.

1. Arefe günü sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilir.Teşrik tekbiri “Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi’l-hamd” demektir.Arefe günü sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakitte, farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirmek vâciptir.

2. Arefe günü oruç tutulmalıdır.

3. Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir.4.Arefe günü çokça dua ve istiğfar edilmelidir.

5. Arefe günü çokça ihlas suresi okunmalıdır.

Arefe günü duaları ve zikirleri:

Arefe günü bu duaları ve zikirleri çokça okumalıyız.

1. Bismillahirrahmanirrahim.Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

2. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

3. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

4. La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü biyedihil hâyrû vehüve alâ külli şey’in kadîr.

Ayrıca Tevriye, arefe gününden bir önceki güne denir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle, buyurmuştur:

AREFE GÜN VE GECESI DUA:

Resûl-i Ekrem Efendimiz arife gecesinde şu duâyı okuyana Cenâb-ı Hak istediğini vereceğini beyân buyurmuştur.

Duâ şudur:

* “Sübhânellezi fi’s-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi’n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi’l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi’l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa’s-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa’l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.”

Gece mutlaka okuyun ve dua edin kızlar bizleride unutmayın tabi

Karabiber hayırlı olsun bebişimiz allahım analı babalı büyütsün inşaallahCanım allahım bizlerede nasip eder inşaallah dualardan unutma bizleride senin duaların kabul olur.Kızlar kurban bayramınız mübarek olsun hepinizin .herrkeze iyi bayramlarrrr.

merhaba kızlar herkesin geçmiş kurban bayramını kutlarım.karabiber de doğum yapmış.topiğimizin ilk bebeği sanırım çok sevindim.Allahım uzun ömürler versin.
kızlar son mesajımda kaynanamların bizde olduğunu söylemiştim ya.gittiler ve bizde 3 günlüğüne kısa bir tatil yaptık.Ay çok mutluyum sinirlerim alınmış gibiyim resmen.arife günü kızım çok hastalandı.delirecektim nerdeyse.yüzüme bişey diyemiyolar aralarında fısıldaşıyolar çocuklara bakamıyomuşum falan diye.sonra eşime biraz kibarlıkla ay canım napıcaz bayramda gelen giden de çok olur şimdi çocukda hasta ilgilenemiycem çocuğumlada fazla sefil olcak yavrum falan diye çıtlattım biraz.oda gitmiş anasına babasına demiş çocuk çok hasta yarın bayram ben sizi kardeşime götüreyim bayramlaşmaya gelen oraya gelsin.ne misafirle doğru dürüst ilgilenebilirz ne çocukla demiş.götürdü o gün gidiş o gidiş gelmediler bidaha.eşimede dedim ay yazık alındılarmı acaba diye.oda dediki çocuğum o kalabalıkta perişanmı olsun.bişey olmaz alınmaz onlar dedi.1.gün çocuğun ateşi düştü akşam üzeri gittik bir akrabanın çiftliğine.kafa dinledik oooh ne güzeldi.haberleri varmı bilmiyom yeni geldik şimdi.

Slm kizlar ben galiba cok gec kaldim, benimde 3,5 yasinda bir kizim var. Allah nasip ederseikinciyi kucagima alacagim .Suan hamileyim farkindayim ama hala daha doktora gidemedim calismaktan. Son regl tarihim 5.ekim 2010 du. 12. günde ve 17.günde deneme oldu. Ovulasyon testi almistim, onda ise 16. gün ovulasyon oldu, 17.gün yumurta catladi cünkü ogün kasiklarimda inanilmicak sekilde agri vardi. Birde kizimda azda olsa midem bulanmisti, bu sefer hic mide bulantisi yok, bebegimide solda hissediyorum. Birde su karbonat olayini anlamadim, yani bizim bildigimiz karbonatmi? Lütfen mazur görün beni, nasil karbonatli dus oluyo:) Allah sag salim hepimizin yavrularini kucagina versin....

selam kızlar nasılsınız epeyden beri bende uğrayamadım hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun...benim düşük tehlikem devam ediyo 10 günde 1 kontrole gidiyorum kalp atışlarını gördük fakat hiç bişiden emin olamıyosun işte çok fazlada umutlanmak istemiyorum herşey allahtan....karabiber doğum yapmış geçmişler olsun allah analı babalı büyütsün canım erken geldi sanırım seni paşa bekleyemedi

evet herkes tatilde sanırım p.tesi işler birikti bizde çok yoğun oluruz ogün dr da gidicem ben bakalım sanırım ikili test falan yaptırma zamanıhayırlısı bakalım hoşcakalın görşrz inş.

cumartesii annemlerdeydimm
tuvalete gittimm ayağa kalktımm
baktımm benden su geliyoo aynıı ciş gibii
dedimm ne oluyoo daha var günümeeee
üstümüü değiştirirkenn bacaklarımdan aktıı gitti
kendimii tutamıyordummm
sonraa değiştirdiğimm halde gelmeye devam etti
hemen hastaneye gittikkk
ama benn doğum değildirr diye gittimm daha günüme var biliyorsunuzz
amaa burdada yazıyordumm sancılarım var diyeee
neyse hemen doğumhaneye aldılar biziii
yattım yatağımaa geldiler baktılarr alttan ,evet suyun gelmişş seni yolluyamayız dedilerr veee
yatışımm yapıldıı
bildiğiniz gibii korktuğumm içinn doğumdannn benii korkuu kapladııı
ve dedim ne olur sezaryenn yapınn bu 3ncüü ve sorunn olmadığıı müddetçee yapmayacağımm dedilerr
beni ikna ettilerr ve size çokk güzell doğum yaptıracağız dedilerr
neyseee artık işlemler başladı,lavmma yapıldıı arkası açık önlükk giydirildii ve yemek içmek yasak dendiii,başımda annem ve eşimm beklemeye başladıkk
kesinliklee sunii sancıı vermiyoruzz ve kendii sancılarınlaa doğuracaksınız dedilerr buna çok sevindimmm
serum takıldıı ama aç kaldığımm içinnn takıldıı buu
gündüz 3 te yatışımm yapıldı,beklemeye başladık sancılar gelsinn diyeee
ilk baştaaa hiç olmadııı sancımm sonra yavaş yavaş gelmeye başladııı
ilk başlarda hafif hafif olduu her sancıyıı nefes alıpp vererekk geçiriyordummm
sonra sancılar sıklaşıncaaa annemin elinden tutupp nefes alıp vermeye başladımm tabii bu aradaa kadınınn elini çok sıkmışımmmm
doktorlarr gelipp kontrol ediyorr bu arada

ve

her yaptıklarrıı müdahalede benden özür diliyorduu ,canınızıı yaktığımız içinnn ama fazla canımm yanmadıı alttan müdahaledelerde iğne yapan özür diliyorr, serum takan özür diliyooo,serumdan dolayıı kolum kan topluyooo düğmeye basıncaa hemennn başımdalarr ne olduu diye
çarşaf kan oluyoo hemenn değiştiriliyoo ,hiçç sorunn değill batsınn diyorlarr,
okadarrr güzelll ilgii vardıkii tabikiii bunlardaaa beni rahatlamamıı sağlıyorduu,
bide anneminn yanımda olmasıı da çok iyi olmuştuuu,
duyann herkes telefon ediyorrrduu birdee,
annem sancıı aralarındaa banaa verippp konuşmadığımm kimse kalmadıı
hatta arkadaşlarra telefonn edipp benn doğumdayımm haberinizz olsun diyordummm
elimde telefonuu görselerde birşeyler demiyorlardıı budaa güzeldiii
ama herkese aynıı davrandılar ALLAH varrr
yanımaa sancı çeken başka bayan getirdilerr ilk doğummuş onundaa onun yakınlarıda vardıı
onlarla da muhabbete başladık ,amaa tabii benimm sancıı girdimiii benn ,anneeeeeeee diyee azcıkk bağırmaya başladım açıklıkk 5 cmm olmuşşş bu arada benn bağıramaya başladığımda
annem üstümde dualarr okuyorr kolay olsunnn diyeee
5cm açıklıkk olduğunda sizii hemen doğumhaneye alıyoruz dedilerr ,ve haber verdii doğumhanee hazırlansın diyeee
ben ne yanii şimdii ben 5 cm le nasıl doğacak dedimm bu bebek d,aha alttan kafasınıı baskıyla hissetmiyorummm sadece kalçama vuruyoooo ama sancılar sıklaştığıı içinnn ve güçlüü olduğuu içinn ağrım oluyorduuu
5 cmden sonrasıı biraz zor olacakk bunuu biliyordumm amaa banaa bunuu yaşaymayacaklarınıı benn istediklerimii gibii davranırsamm yarım saatte bebeğimin kucağımda olacağınıı söyledilerrr
neysee aldılarr annem ve eşimle kapıda vedalaştıkkkk
çatala koydularr ve başlıyoruzzz herşeyy çokk güzel olacakk demeye başladılarrr,,,
korrku hissi kalmadıı ve dedimm hadii edaa az sonra oğlunn kollarındaa üstüne düşen herşeyii yappp
sancılarınıız olduğundaa çatalda ıkınacaksınızz amaa gittiğindee kesinlikle ıkınma ve dinleneceksinn dedii
doktor karşımda bu arada eliyle vajinaya baskı yapıyooo sancı aralaındaa eliyle
ozaman ıkınma hissim daha güçlüü oluyorduuu,
hadi bak 6 oldu yedi olduu derkennn yarım saatte 10 cam oldu açılmamm artıkk doğumuu başlatıyoruz dedilerr
dedimm ALAAHIMM en korktuğumm yerşlerr satenn 5 tenn sonrasıydıı ve yarım saatte 10 cm olduu
ama bu arada sancılarr şiddetlii vuruyoo ıkınma hissimm okadar güçlükiii
yukardan telefonn geldii doğumhaneyeee,
bir bayanınn bebeğii tam rahim ağzından çıkmak üzereymişş oda geldimii bu sefer bir panik başladıı doğumhanedee
hadii bakk dedii sonundayız ve herşey senin elinde ne kadar güçlüü ıkınırsan bebek doğacakkk
ama öbür bayandaa gelinceee oda bağırıyorr doktor one durumdaa onaa baktıı benim sancım kesilinceee

bu seferr benimm sancıı geldii dedimm geliyoo artıkk bebekk diye bağırmaya başladımmm
hemen koştuuuu doktorr hadii sonn ıkınnn ve sonn gücüü kullann dediiii 2 ıkınmaylaaaaaa doğduuuu
okadar güzel duyguyduykii bitmiştii artıkk ve oğluma kavuşmuştumm
kendimee 9 ayıı zindan etmiştimm nasıl doğacak diye,
eşime zindan etmiştimm sezeryane izin vermediğii içinn
psikolojimii bozmuştumm nerdeyseee
ama artıkk bitmiştii onuu gördüğümm ann herşeyy bitmiştiiiii
gözümüü ondann alamıyordummm bembeyazz pamukk gibiiiii bir oğlandıı okadar güzel ağlıyordukii ALLAHIN bir mucizesiydii ve gözleriminn önündeydiii,
oann büyülendimm onaaaa
bu sefer ağlamadımmm gülmeye başladımmm sana kavuştumm minikkk prensimm diyeee,
tabii bu arada diğer bayandann doğurduu
diğer odadan bebek sesii geldii
bebişii giydirdilerr götürtüdülerrr odamaa benii bekliyorduuuu

okurken içim doldu ne güzel oğlunu hayırlısıyla kucağına aldın ALLAH vatana millete anaya babaya RABBİNE habibine hayırlı ümmet yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…