- Konu Sahibi xxAyxsxeGxuxlxx
-
- #28.881
maşallahhh bebeginee.
sağol elara....diğer sayfalara yazmıştım görmedin heralde..ben gebelil takvimi yapmak isteiyom kendime ama yapmayı bilmiyom...bana takvim yaparsan sevinirm...zahmet olmazsa canım..bir de sen bu sağ sol olayı ile ilgili ne düşünüyon...
ınan cnmm senı cok anlıyorum aynı seylerı bende yasıyorum bende hep ogluma haksızlık yaptıgımı aslında hamıle olmasam onla daha cok ılgılenıcem ve bunalıma gırıcek dıye cok korkuyorum ama cok bencıl davranıyoruz bende acaba sevebılcekmıyım dıye dusunuyorum ya ıcım o kadar dolukı bende kızım olmasını cok ıstıyordum ama olmadı fakat oglumun pedegogu erkek olması daha az kıskanması demeketır dedı kız olsa cok bunalıma gırerdı flnn dedı .mesele bazı zaman sızlere cok özednıyorum ne guzel 1 kız 1 erkek dıyorum her 2 duyguyuda tadıcaklar ama ben kızım duygusunu hıc tadamıcam cunku gercekten 2 erkek arkasına bı kız olsun ıstemem ve ayrıca 3 .dusunmuyorum 3 cocuk benı cok zorlar yanı bende ıyı sayılmam dogumdan cok korkuyorum narkozdan ya daha anlatamadıgım bı suru sey aslında ve bu duygular dogum yaklastıkca basladı daha oglum ıcın hıc bır se almadım sadece teyzelerı aldı dusunun ben bakmadım bıle ama karnımdakı be begıde cok sevıyorum fakat korkuyorum acaba ogluma daha fazla sevgı verebılırdım ama sımdı boluncek sevgısı dıyorum..
Canım inan ki hamilelikten bunlar inan bana da olmuştu. Eşime kızmasam bile normalde farkında bile olmadığım bazı hareketleri gözüme çarpmaya başlamıştı. Biraz da hamileyken herşeyden tiksinir oluyorsun eşimin değil ama başkalarının ağzını şapurdatması benim midemi bulandırıyordu aynen yani. Hatta bazen yanıma yaklaşan kişilerin kötü koktuğunu düşünüyordum titizlik gelmişti üstüme:) Normalde ise takmam böyle şeyleridestek olduğun için teşekkür ediyorum. ben hep 2. bebeği kızım için istedim o yalnız kalmasın diye ama şimdi -ya kızım kıskanırsa ya mutsuz olursa diye içim içimi yiyor sabah erkenden kalkıyorum ki kızımla daha fazla ilgileneyim daha fazla birşeyler öğretebileyim, oyunlar oynayalım diye. Eşim de yazık kendisine sinir olduğumdan bile haberi yok, hamileliğimden dolayı yatakta rahat yatamadığımı, dönemediğimi o yüzden ayrı yattığımı zannediyor. Ama ben onun gece uyurken dişini gacır gucur ettirmesinden, horlamasından uykusunda konuşmasından, yemek yerken şapır şupur ses çıkarmasından nefret eder oldum. sanki ondan gelen en ufak tık sesi bile bana çok yüksek geliyor.
kızım yok diye hiç üzülme. çünkü 2 taneden fazla çocuk düşünmüyorsan 2 çocuğun aynı cinsiyetten olması daha iyi. mesela kızım --anne kardeşim kız olsaydı onunla ne güzel oyunlar oynardım-- dediğin de kafam dank etti. 3. çocuğu ben de kesinlikle düşünmüyorum gücümüz en iyi şekilde 2 çocuğa bakmaya yeter. bir de karnımda ki bebeğime ısınabilseydim herşey daha güzel olacak ama geçmişte anneme yapılan --oğlun yok oğlan doğuramadın-- baskısı ben de şimdi gün yüzüne çıkmaya başladı. senin de dediğin gibi içimde çok fazla şey var ama dile getiremiyorum ki.
artık öyle birşey oldu ki, misafirliğe gittiğimiz yerde ki ailenin oğlu yoksa ve bana bebeğin cinsiyeti ne diye sordukların da eşim söylemeden hemen --daha öğrenmedik -- diyorum. sanki karşımda ki insanların buna üzüleceği hissine kapılıyorum. çünkü annem babamın ailesi tarafından çok eziyet gördü oğlu olmadığı için ve çevremde de çok var.
erkekler oğlulları olmadıysa hemen kadına tepki gösteriyor --oğlan doğuramıyorsun -- diye.
seninle benzer duyguları paylaştığımız için ben de seni anlayabiliyorum. o yüzden 2. bebek gelmeden kızımla daha fazla zaman geçirebilmek için elimden ne geliyorsa fazlasını yapmaya çalışıyorum. Kızımıda alıştırmaya çalışıyorum bebeklerin bakıma ihtiyacı olduğuna o da yavrum --annecim merak etme ben sana yardım ederim ama onu da sev olur mu yoksa o daha çok küçük üzülür ağlar annem beni sevmiyor diye. diyor. yavrum bana teselli veriyor bu yaşın da.
Himaliacanim hadi gozun aydin canim benim Allah kucaginada almayi nasip etsin en cok seni dusunuyordum hastaligindan dolayi
ve yaprakk asilmavi ve ismi ni sayamdim oglan annesi adaylari hayirli olsun
slm kzlar 17 haftalık hamileyim uyku tutmadı ne zamandır kk ya giremiyodum şimdi hazır kızımda uyurken biraz takılıyım dedim
elara,hatırlarmısın bilmiyorum sana özelden msj atmıştım cinsiyet için kesedeki konumu ve ilişki günü için kıza yatkın ama farklı durumların var cinsiyeti bana bildir demiştin çok şükür cinsiyet belli oldu dr erkek dedi.İlki kız olduğu için ne yalan söyliyim 2.nin erkek olmasını çok istiyodum çok şükür rabbim gönlüme göre verdi
eşimde varikosel bende pko var yani hamile kalmam imkansızdı doktorlara göre ama 2.ye hamileyim şükürler olsun.ayrıca benim durumumdakilerin genelde kızı olurmuş diyolardı bende nette araştırdığım kadarıyla hamiş olduğumu öğrendikten snr erkek çocuk diyetini denedim ilk 3 ay yapıyomussun,,,
folk asit kullanmadım,süt içmiyorum,yoğurt yersem mutlaka içine bişey karıştırıyorum,peynirin her çeşidini yiyorum,bol armut,muz,kivi,mandalina yiyorum,ayrıca kuru kayısı,kuru üzüm,şerbetli tatlı yiyorum sütlü tatlı yasak,bol kırmızı et,yemeklerimde sofra tuzu kullanıyorum.
kısacası sodyum ve potasyum ağırlıklı beslenirsen erkek,kalsiyum ve magnezyum ağırlıklı beslenirsen kızın oluyomuş
şöyle bi dikkat ettim de kilo kaygısı olan hamile kalınca hemen çayı kahveyi tuzu şekeri kesen annelerin genelde kızı oluyo,çok umursamayıp canının istediğini yiyen bol dinlenen annelerinde oğlu oluyo
size göre nasıl bilmiyorum ama benim gözlemlerim bunlar...
bu arada erkek çocuk isteyene pilav makarna yasak,dün akşama kadar en fazla 1 kaşık yemiştim ama canım çok istedi dün akşam 1 tabak pilav yedim
Günaydın kızlar.
günaydın kızlar . bernil , umut nasılsınız ?
gerçekten rengarenk arkadaşın yazdıklarını hayretle okudum. bu bahsettiği diyet hamilelik öncesi yapılır ? hamile kaldıktan sonra bebeğin ve annenin vücudu bol kalsiyuma ihtiyaç duyar. umarım bunun farkına varır.
günaydın kızlar . bernil , umut nasılsınız ?
gerçekten rengarenk arkadaşın yazdıklarını hayretle okudum. bu bahsettiği diyet hamilelik öncesi yapılır ? hamile kaldıktan sonra bebeğin ve annenin vücudu bol kalsiyuma ihtiyaç duyar. umarım bunun farkına varır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?