bebek cinsiyet belirleme..

evet hak verdim sana
bizde herşeyimizi kendimiz yaptık.insanlarda böyle işte.sonradan maddi beklenti oluyor bizimkilerde öyle. allahtan eşim hırsları olmayan bir insan yetecek kadar kazanalım yiyelim bitirelim edasında.mal mülk edinme derdi yok.
eşime tembel diye kızıyordum önceden ama baktım böyleside iyi.
yoksa yolunmuş tavuğa çevirilirdi kendi ailesi tarafından.hep ver hep ver..
düşünmeden sekiz tane çocuk yapıyorlar sonra bırakıyorlar kendi aralarında halletsinler maddi sorunları

elara bence momofun süprizi ikiz bebek..çünkü alt kısımdaki çizelgede iki bebek vardı..ben öyle tahmin ediyorum....
bu arada kayınvalideler den konu açılmış..benimkiler de şehir dışında..ama maşallah kadın oradan buraya yetişiyo....ilk evlendiğimizde bize faydaları olmadı...eşim tek erkek olduğu halde her şeyimizi kendimiz aldık...adam bizim düğünden 1 ay önce arabasını sıfırladı....ama ben araya soğukluğu soktum...çünkü bizim kültürümüzde erkek tarafı gücü yettiği kadar yardım eder..bizim peder gitti araba aldı..ama bende onlara gelinlik etmedi...eşim laf olğunda konuşuyoruz..onlar bana büyüklük etmediler bende küçüklük etmicem diyorum..susup kalıyo.....işte arkadaşım herkes bir şeyler yaşıyo...yanlış anlama lafımı ama bence sakın samimi olma....şimdi o eminim bir süre çok iyi olur .sonra başlar fesatlığa..tecrübelerime dayanarak söylüyorumççç

elara ben çarşamba doktora gitmeyi düşünüyorum... o gün bebek 6+3 olucak....bu haftaki ultrason fotografına bakarak kesenin sağında solunda bakılabilirim mi yoksa illaki 7-8 haftalık mı olmalı....ona göre gidicem doktora....eğer bu ultrason fotoprafı olmazsa 7+0 gideyim..

oğlak nasıl oldun lekelenmeler geçmiştir..umarım..benim doktorum progestanı artırdığından beri artık gelmiyo..inşallah gelmez...

devam ediyor canım aynı yoğunlukta bütün gün yatıyorum bana progestanı kestiler hayatım 10 haftalık olunca progestan verilmiyormuş hayatım korkuyla bekliyorum

bak nisancım konu bu
Progesteron ve düşükler
En son söylenmesi gerekeni ilk başta söyleyelim. Progesteron düşüğü engellemez !

Progesteron yumurtlamadan hemen sonra yumurtalıklardan salgılanan ve rahimin içini döşeyen endometrium tabakasının desteklenmesini sağlayan bir hormondur. Erken gebelikte eğer yumurtalıktan bu hormonu salgılayan kısım (korpus luteum) çıkartılırsa gebelik düşük ile sonuçlanır. Adet siklusunun ikinci yarısında progesteronun yetersiz salgılanması Luetal Faz yetmezliği olarak adlandırılır. Ancak bu durumun tanısı ve tedavi gerektirip gerektirmediği konusunda şüpheler vardır ve bilimsel alanda fikir birliği sağlanamamıştır.

Özellikle tekrarlayan düşüklerde kan progesteron düzeylerinin düşük bulunması dışarıdan verilecek progesteron desteği ile gebeliğin devam ettirilebileceği fikrini doğurmuştur. Geçmişte kabul gören bu tedavi yaklaşımı yapılan araştırmalar sonucu geçerliliğini yitirmiştir.

Oysa hala daha özelllikle ükemizde gebelik sırasında erken dönemde kanama ortaya çıktığında progesteron vermek doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamanın hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur.

Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.

Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir.

alıntıProgesteron ve düşükler
En son söylenmesi gerekeni ilk başta söyleyelim. Progesteron düşüğü engellemez !

Progesteron yumurtlamadan hemen sonra yumurtalıklardan salgılanan ve rahimin içini döşeyen endometrium tabakasının desteklenmesini sağlayan bir hormondur. Erken gebelikte eğer yumurtalıktan bu hormonu salgılayan kısım (korpus luteum) çıkartılırsa gebelik düşük ile sonuçlanır. Adet siklusunun ikinci yarısında progesteronun yetersiz salgılanması Luetal Faz yetmezliği olarak adlandırılır. Ancak bu durumun tanısı ve tedavi gerektirip gerektirmediği konusunda şüpheler vardır ve bilimsel alanda fikir birliği sağlanamamıştır.

Özellikle tekrarlayan düşüklerde kan progesteron düzeylerinin düşük bulunması dışarıdan verilecek progesteron desteği ile gebeliğin devam ettirilebileceği fikrini doğurmuştur. Geçmişte kabul gören bu tedavi yaklaşımı yapılan araştırmalar sonucu geçerliliğini yitirmiştir.

Oysa hala daha özelllikle ükemizde gebelik sırasında erken dönemde kanama ortaya çıktığında progesteron vermek doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamanın hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur.

Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.

Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir.

alıntıdır

devam ediyor canım aynı yoğunlukta bütün gün yatıyorum bana progestanı kestiler hayatım 10 haftalık olunca progestan verilmiyormuş hayatım korkuyla bekliyorum

evet bende duymuştum belli haftadan sonra progestan bebeğe zarar verebilirmiş...ne diyeyim arkadaşım Allah sağlık sıhat versin...inşallah sonunda Allah yüzünü güldürür ...bebişe büyüdüğünde anlatırsın çektiklerini de ozaman gülersin....dualarım seninle inşallah hiç bir şey olmaz....2-3 hafta sonra düşük riskinde önemli ölçüde azalıyo...içini ferah tut..iyi düşün iyi olsun...

Ezelcim sanada gunaydin canim ..

Bioritim hesaplanirken adetin ilk gununude dahil ediyoruz degilmi saymaya..?? Ve oldugu gunude,,, ben oyle yapinca 36 cikiyorda .

cnm bioritim farklı bişi senin bahsettigin adet döngüsü sanırım
adetinin ilk gününden sonraki adetinin ilk gününe kadar olan günleri sayıyorsun.cıkan sayı adet döngün oluyor

cnm sen bu ay catlatma ignesi ol istersen.neden catlamadıki yumurtan acaba.doktorun bişi dedimi
gecen aylarda catlamama durumu olmamıştı dimi hiç
bu arada bioritim günlerini almadan ilişkide deneme istersen.
dogrum tarihini ,son adet tarihini yaz tekrar bana.
ilişki oldugunda günlerinide yazarsın eklerim listeye

yeşim salkım'ın kocası "erkek doğurana kadar devam edicez" demiş.
kesin bu sayfayı takip ediyodur yeşim salkımda

aa cok şaşırdım gercektenn.espiri yapmış olabilirmi
ayrıca yeşim salkımın tüp bebekle ikiz doguracagını hiç sanmıyorumm.ilgi cekmek için öle bişi sölemiştir bence.

vucut ısısı yönteminden cok ovulasyon testi ve akıntını takip ederek ilişkiye girsen daha ii olur bence
dogum tarihini yaz bioritime bakayım
diet yada takviye filan almışmıydın.yoksa yum günü tek ilişkimi denicen sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:

ayy korkutma beni cnm ya
Allah korusun şuan hiç hazır degilim böle bişiye.daha adette olmadım ben yaw.yarın 31.günüm

slm kızlar yazıları okumakla yetindim valla bi meraba diyip çıkıyorum çok işim var yemekleri yaptımda canım höşmerim tatlısı istedi onu aramaya gidicez herüffleeee nerde aklıma geldi yawwww

hangi höşmerimden bahsediyorsun
bi undan yapılıyor bide peynirden?
bende bayılırım her ikisinede.balıkesirde yemiştim peynirli olanını
annemgilde yagdda unu kıtır kıtır olana kadar kavuruyorlar.üstüne şerbet döküyorlar.cokta güzel oluyor
ama asıl höşmerim peynirli olan galiba.
sende agzının tadını biliyon he:)

Kızlar merhaba, yoğunluktan giremiyorum kaç gündür yılsonunu arar olduk valla

Maşallah amma yazmışsınız oku oku bitiremedim.
Boncukçum seni gördüğüme sevindim canım. İnşallah bu bulantılar çok kısa sürer bir an önce atlatırsın. Ben ilk 4 ay sabah bir kusma siftahından sonra hayatıma devam ediyordum. Bana galete çok iyi geliyordu dikkat et kendine.

Haskena geçmiş olsun bu kadar hazır yemek iyi değil canım ya üstelik 2011 yeni anne adayısın kısmetse şimdiden düzenli beslenmek lazım di mi??

Elera canım Allah kolaylık versin kaynanayla çok yüzgöz olmak iyi olmuyor hele de böyle huzursuzluk veren biriyse. İnşallah sorunsuz geçer görüşmeleriniz.

Okudum okudum başka da birşey kalmamış aklımda. Ha bir de oğulları olan bir ablamız var diye anlatmıştım hatta onun için kız bebek yöntemlerini sormuştum Elera dan. Ama meğerse hamileymiş yöntemsiz hamile kaldı. Adetten sonra sık ilişki kız ihtimalini artıyor demiştim sadece onu uygulamış. Vee öğrenmiş kısmetse kızı oluyor ve çoook mutlu...

sağol canım inşallah hepimizin yüzünü güldürsün rabbim

haskenacım bazı insanlarda erkek bebek tutunamazmış yılancık gelıncık var biliyosundur belkıde kendını okut canım muska verıyolar üzerinde taşımak için tedbirini al canımm

o ne muskasıymış merak ettim.boncukta öle bişi demişti galiba.
kime yaptırılcakmış.içerigi neymiş muskanın bilgin varmı.

hahaha cidden cok komik laf etmiş eşin.cokta haklı:)

Elaracigim cok zor dönemden gecmisin , su anki davranisini takdir ettim canim..

tşkelr cnm.eşe olan sevgi olmasa kaynana derdi cekilmez aslında.

cnm aynen dedigin gibi samimi olmayı kesinlikle düşünmüyorum
cünkü benim kaynanatör sabit fikirli bi kadın.sadece ben bilirim diyen biri
böle insanlarla anlaşmak zorrr.hiç ugramam valla
zaten bugün cokta samimi davranmadım.o kendi kendine konuştu durdu:)

oğlak nasıl oldun lekelenmeler geçmiştir..umarım..benim doktorum progestanı artırdığından beri artık gelmiyo..inşallah gelmez...

maşallahhh cnm.inşallahh bidaha gelmez.benimde belli süre hapı kullandıktan sonra lekelerim bitmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…