bebek cinsiyet belirleme..

umarım bu kolaylılığı ben de yaşarım:))

herkese iyi geceler.maalesef bu defada olmadı.bebeğimi kaybettim.dün doktora gittim.doktor kalp sesini alamadı.bugün kürtaj oldum allah sizinkileri korusun.hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin
ah canim yaaa hayir olsun nasil uzuldum gcmis olsun Rabbim bir daha yasatmasin canim
dedim bu kiz yok nerede derken sen geldin Allah sizlereömür versin canimmm iyi baktimi yaaaa nasil ne dedi dr.

Son düzenleme:

hg arkadaşımm
bnde kız çocuk istiorum ama hayırlısı olsun önce tabii.
ben hamileyim,sadece bekliorum:))
burdaki arkadaşların genelde kızları var,çoğu erkek bebe aşkıyla yanıyo,
maalesef kız bebek isteyenlerin yapacağı konular hakkında bi topik yok.
tek fark,burdaki bilgilerin çoğunun tersi kız bebek ihtimalini arttırıor:)
allah gönlüne göreversin,bak iki acı yaşamışsın önce hayırlı sağlıklı olsunda sonra kızın olsun inşallah :)))
sevgiler:))

herkese iyi geceler.maalesef bu defada olmadı.bebeğimi kaybettim.dün doktora gittim.doktor kalp sesini alamadı.bugün kürtaj oldum allah sizinkileri korusun.hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin

çoook geçmiş olsun arkadaşım çok üzgünüm,ama hayırlısı olsun,rabbim bundan sonraki bebeklerine uzuuun uzuuun ömürler nasip etsin inş.
nasıl oluo bu iş yaa?
kalp dsesi duyulmayınca hemen alınırmı bebek
neden bklenmio?

çoook geçmiş olsun tatlım !!!
allah muhafazaa,gözün kulağın onlarda olsun!rabbim korusun hepsini:!!!!

ilk gebeliğimde kanamam başlayınca bana da vermişlerdi progestanı ve biraz araştırınca pek işe yaramadığını öğrenmiştim yine baktım ve açıklanan bilgiyi kopyalıyorum:
Progesteron düşüğü engellemez !Progesteron yumurtlamadan hemen sonra yumurtalıklardan salgılanan ve rahimin içini döşeyen endometrium tabakasının desteklenmesini sağlayan bir hormondur. Erken gebelikte eğer yumurtalıktan bu hormonu salgılayan kısım (korpus luteum) çıkartılırsa gebelik düşük ile sonuçlanır. Adet siklusunun ikinci yarısında progesteronun yetersiz salgılanması Luetal Faz yetmezliği olarak adlandırılır. Ancak bu durumun tanısı ve tedavi gerektirip gerektirmediği konusunda şüpheler vardır ve bilimsel alanda fikir birliği sağlanamamıştır.

Özellikle tekrarlayan düşüklerde kan progesteron düzeylerinin düşük bulunması dışarıdan verilecek progesteron desteği ile gebeliğin devam ettirilebileceği fikrini doğurmuştur. Geçmişte kabul gören bu tedavi yaklaşımı yapılan araştırmalar sonucu geçerliliğini yitirmiştir.

Oysa hala daha özelllikle ükemizde gebelik sırasında erken dönemde kanama ortaya çıktığında progesteron vermek doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamanın hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur.

Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.
Erken gebelikte kan progesteronun düşük olması bir sebepten çok sonuçtur. Yani bu gebelik progesteron azlığından dolayı kötü değildir. Gebelik başarısız olduğu için progesteron düşüktür.

Düşüklerin önlenmesi amacıyla progesteron kullanımı ile ilgili son 30 yıl içinde yapılmış olan araştırmaların sonuçlarını bir arada değerlendiren bir çalışmada bu tedavi yaklaşımın gebeliğin seyri üzerinde herhangi bir olumlu etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Üstelik sentetik progesteron kullanımının yenidoğanlarda solunum sıkıntısına ve erkek bebeklerde hipospadias adı verilen ve penis deliğinin tam uçta değil penis üzerinde başka bir bölgede olması şeklinde açıklanabilecek bir anomaliye neden olabileceğini düşündüren bulgular vardır. Doğal progesteronlarda ise bu tür bir etki gözlenmemiştir

Bununla birlikte son yapılan araştırmalar progesteronun düşükleri önlememekle birlikte erken doğumun engellenmesinde önemli rol oynayabileceğini göstermektedir.

kardelen çok geçmiş olsun... çok üzüldüm... yaşamadım bu tür şeyi , ama çok sevdiğim arkadaşım yaşadı ondan biliyorum nasıl bir acı olduğunu ...

allah bir daha yaşatmasın ve dileyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin...
kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah...

şimdi sen önemlisin... sağlığına çok dikkat et... biran çnce toparla kendini ve kendini hazır hissettiğine yeniden başlarsın !

yeni gelen arkadaşlar takip için sizide ilk sayafadaki listeye ekledim.lütfen eksik bilgileri yazalımmm

TEMMUZ
[table="head"]No|Nick|Sat|Deneme Tarihi|Regli Döngüsü|Beklenen Regli Tarihi|Sonuç|Deneme Sayısı|
1|Mse121822|10 Haziran|19-21 Haziran|26|6 Temmuz| |6.ay|
2|Eceiremnur|
3|Zlato|
4|Nefisem
5|İpmaladeniz|
[/table]

Gurbet Güzeli ,
sana da büyük geçmiş olsun.. kıl payı atlatmışsınız... allah korumuş... aferim eşine zamanında davranmış yetişmiş...dilerim siz de bir daha bu tür olaylar yaşamaz ve türkiyeye gelince rahat ve huzurlu bir tatil geçirirsiniz vukuatsız !

sat :16 haziran
deneme tarihi : 30 haziran - 4 temmuz
regl döngüsü : 32 gün
beklenen regl tarihi : 18 temmuz
deneme sayısı : ilk ay

tşk. canım evet burda çoğu kişinin kız çocuğu varmış umarım sen de tatlı bi kız annesi olursun ve hamilelik döneminde yaşadığın şeyler bana yol gösterecek bulgular haline gelir hamileliğinde gerçekleşen değişiklikleri bi yerlere not et emi, onlara ihtiyacım olabilir:)))

bir de Elara birşey sormak istiyorum ... 3 gündür akıntımın olmamasını neye bağlıyorsun ?
bir bilgin var mı acaba ?

ve sanırım benim hemen hemen her ay regl ile birlikte atılan yumurtalarım oluyor... uzun sümüksü gibi bir reglim oluyor sık sık...

ve şimdi ben yumurtladıysam ve yumurta gerekliği büyüklüğe ulaşmadıysa bugüne kadar ,bundan sonra büyüme olasılığı var mı?

kusura bakma belki çok kolay sorular bunlar , ama hakikaten çok '' cahilmişim'' regl döngüsü konusunda...

ilk hamileliğim de belki şans eseri olmuştur diye düşünmey başladım okudukça...

:smiley-cool:
bikaç deişiklik dışında hamileliğim ilk hamileliğimle aynı sayılır.
benim birde 34 aylık oğlum var.
çok araştırdım ama ,belli olmuor yani.
hamileliklerin gidişatı farklı olup tek cinsiyet bebekleri olanlarda var
hamilelikleri aynı olup çift cinsiyetten bebekleri olanlarda var.
bakalım artık ne olursa :))
ama biliorum,cinsiyetini öğrendiğimde paylaşırım duruma göre yazışırız burdan :))
önce hayırlı sağlıklı sonra rabbim gönlümüzdekini nasip eder inşallah :)):smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…