- Konu Sahibi xxAyxsxeGxuxlxx
-
- #14.541
canimmm insallahhhh herkesin dilegi olsun gulummm ya kendime istedigim kadar sizlerede istiyorummmm sana da hayrli bayramlar canimmmmcanım gurbet ablam nasılsın ne güzel dostsun herkese cennetliksin bence. Herkese iyi bayramlar dilerim arkadaşlar
canim benim tuplerrrr yusuftan sonra tikandi (3 sefer kürtaj oldum palezantanin yüzünden)sol tup yaniii sag sol oalyina takilmayin derim benim arkadasimin sag yumurtaligi yok hem kizi var hem oglu varrr canimmmmgurbet abla senin hangi tüp tıkalı sağdan erkek diyolar ben nereden bilicem be ablam senin oğlanlardan sonrami tıkandı tüp
canim BONİE FAMİLY al yumurta takibi icin bir kerelik degil surekli kullaniyorsun onu digerleri gibi zayi olmuyor anlayacagin yapariz senle bennnn merak etme canimmmmmm bebekeri koycaz göbeklereeeeee insallahhhha.s.tamam ablam sağol paramı ayarladım clearblu marka test alacam gülen yüz çıkıyomuş ya ışte o gün duamı yapacam olacak Allah'ın izniyle ama nasıl yapacam bilmiyom ışte kocam anlamadan Allahım yardım etsin
EFENDİMİZ S.A.V arife gecesinde şu duâyı okuyana CENAB-I HAK istediğini vereceğini beyân buyurmuştur. Duâ şudur:* Sübhânellezi fis-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fin-nâri sultânühu. Sübhanellezi fil-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fil-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raas-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaal-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.....(EbraR)
canim Rabbim sana bunu layik gördü cesaretine kendine guvenine hayran kaldim valla kim ne derse desin o bebek senin cinsiyeti ne olursa olsun diyeceksin kiii (aa buda miii kizzz diyenlere iyiki kizim oldu kizimin dertlesecegi oyun arkadasi sirdasi oldu benim kizin bunun ezikligini yasiyor benim nden kiz kardesinm yok diyor bak onun icin bir amuda kalkmadigim kaldi takkeler makkeler rezil olduk vallaa olsun kizina dost arkadas sirdas olsun ne guzel sen byöe deyince kimsenin bisey demeye hakki yok sen de bu yazacaklarimi aynen söyle onlaraaaa
islamda Kız Erkek Ayırımı Yok
İslâm Dîni’ne göre, çocuklar arasında kız ve erkek ayırımı yapmak, birini diğerinden üstün tutmak, câiz değildir. Çünkü kız evlâdı da, erkek evlâdı da insana veren Allâh’dır. Kulun burada hiçbir rolü yoktur. Kur’ân-ı Kerîm’de:
"Göklerin ve yerin mülk ve tasarrufu Allâh’ındır. O, dilediğini yaratır. Kimi dilerse, ona kızlar bağışlar, kimi dilerse ona erkekler lutfeder. Yahut (çocukları) erkekler-dişiler olmak üzere çift verir. Kimi de dilerse, onu kısır bırakır. Muhakkak ki, O âlimdir, herşeyi bilir. Kâdirdir, herşeye gücü yeter." (75) buyurulur. Hiç bir müslüman, çocuğunun erkek olmasıyla övünemeyeceği gibi, kız olmasıyla da yerinemez. Çünkü önemli olan, çocuğun "kız veya erkek" olması değil, "hayırlı bir evlâd" olmasıdır. (76)
İslâmiyyet’ten önce Arabistan’da yaygın olan kız çocuklarını diri diri gömme âdeti, İslâmiyyet’le tamamen ortadan kaldırılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm, kız evlâdının öldürülmesini şiddetle yasaklamıştır:
"Evlâdlarınızı fakirlik korkusuyla öldürmeyin; onları da, sizi de biz rızıklandırırız! Muhakkak ki onları öldürmek, büyük bir suçtur." (77)
Ayrıca Kur’ân-ı Kerîm’de kıyâmetin dehşeti tasvir edilirken şöyle buyurulur:
"... diri diri gömülen kızın hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğu zaman..." (78)
Hz. Peygamber (s.a.v.) de bir hadîs-i şerîflerinde:
"Çocuklarınız size Allâh (c.c.)’ın bir hîbesi (hediyyesi) dir; dilediğine kız, dilediğine erkek verir." (79) buyurmuşlardır.
O halde Allâh (c.c.) ’ın bu bağışına karşı çok şükretmeli ve O’nun emâneti olan çocuklarımızı en güzel bir şekilde terbiye etmelidir.
İslâm Dîni, ana-babaların çocuklar arasında kız-erkek ayırımı yapmadan eşit muâmelede bulunmalarını emreder.
Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:
"Kimin kızı doğar da, onu gömmez, horlamaz, oğlan çocuğunu ona tercih etmezse, Allâh o kimseyi, bu kızı sebebiyle cennetine kor."(80) buyurur.
Ebû Hüreyre (r.a.)’ın haber verdiği bir hadîs-i şerîfde:
"İçinde kız çocukları olan eve, hergün gökten on iki rahmet iner. Ve meleklerin o evi ziyâreti hiç kesilmez. Her gece-gündüz anne ve babalarına bir senelik ibâdet sevâbı yazarlar." (81) buyurulur.
Hz. Enes (r.a.) ’ın rivâyet ettiğine göre:
"Bir adam Hz. Peygamber (s.a.v.)’in yanında otururken, oğlunun biri gelir. Adam çocuğu öper ve dizinin üstüne oturtur. Az sonra kızı gelir. Adam onu öpmeksizin önüne oturtur. Bunun üzerine Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz;
"Aralarında eşit davranmıyor musun?" diye adamı uyarır." (82)
Çocuklara eşit davranmaya çok önem veren Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Bağış ve ihsanda çocuklarınızın arasını eşit tutun. Eğer ben birini üstün tutacak olsaydım, kızları üstün tutardım." (83)
buyurarak, erkek çocuklarını kız çocukarından üstün tutan ve kızları hor gören zihniyeti tamâmen yıkmıştır.
olsun herkes hata yaabilir istemek suc da degil gunahta degilcanim olabilir onemli olan su an sen ve bebeginnnn inaniyorumki sen herkesin agzinin oayini vereckesin kimse de seninle ilgili bu konuyu konusmayacaklarrrr saglik dogum yap bebisini al kucagina insallahhhcanımmm sagolasın dileklerin için ,biiyorm ben itikatlı biriyimdir..çevre faktörü sadece başlka değil ..Ayrıca salak gibi erkek çocuk istediğimi söylemiştim herkese şu dilimden çektiğimi hiçbişeyden çemkiiyorum zaten..öle işte genede ..güzel cevaplar düşünün yazın öpüyorum tekrar....
selam kızlarrrrrrrrrrrrrr...şmdiden bayramınız huzur dolu ve kutlu olsun.....evetttttt bu hamilelik sürecimde tanıştık ve ben keyf aldım..inşallah 3.cüde de görüşürüz....Ama cesaret edebilirmiyim bilmem?sorunlu hamileliğim olunca .....ankaradayım ve eyüp ekici diye bir dr. var elara bilir....dün ögren dimki 1 kızım daha oluyormuşşş..yani cinsiyetimi ögrendim.....kendi annem dahil Niye hamile kaldın dedi:))) eşim buruk oldu :)) ve ailesi ne tepki verecek ne tarafıyla gülcekler merakla bekliyorum....çevremde dost sandığım kesin kızın olcak diyenlerin gruru......kayınvalidenin öbür eltilere dönüp yakınlaşması :)) .....bütün bunlara sadece gülüyorum.....düşününce trajik olarak.....kimse saglık dilemedi......Allah tan çalışıyorum ve üniversitede yüksek lisansa başlıcam....yoksa heralde çıldırırdım..ŞİMDİ BANA BİR AKIL VERİN? STARTEJİ BELİRLEYELİM BURADA BAYRAMDA DÖNÜYORUM EVİME ..DENSİZ KONUŞACAKLARAYADA YÜZÜME HAIRLI OLSUN DEYİPDE ARKAMDAN KIS KIS GÜLENLERE NE CEVAP VEREYİM..NE YAPAYIMMMMM...???? BU ARADA BEN SIKINTILI DEĞİLİM CESARETLİYİM YÜZDE 1500 KIZ DEDİ EYÜP BEY EŞİM SORUNCA ..NEDENSE RAHATLADIM SAGLIKLI VE ÇOK HAREKETLİYMİŞ...İSİM DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞDİ ÇÜNKÜ....ERKEGE ODAKLANINCA..HERALDE 3 .ÇOCUKGU YAPARIM EŞİM İÇİN AMA GENEDE BİLEMİYORUM ...HADİ BAKALIM ERKEK DEDİK KIZ ÇIKTII KONUŞALIM..SEVGİLERRR VE SİZLERE BOL ŞANSLAR...
gurbet ablam çok incesin gerçekten çok ama çok teşekkürler ....güçlü olmak zorundayım yoksa psikolojim bozulabilir ve eşimle aram açılabilir....
bu arada sagdan yumurtladım ....verilen günlerde ilişki oldu...yatmadım hızlı sperm gitsin die...tuzlu yedim..keçiboynuzu suyu kaynatıp içirdim..tam ovulasyon kitinin çizftçizgi oldugunda ilişki oldu..veee sonuç kız...degerlendirmelerinize alın ...öpüyorum arkadaşlar..saglıcak ve huzurla ...
kızlar dün dr gittiim
kesem tamamen düzelmiş
tehlike ortadan kalkmış çok şükürr.
dr herşey çok güzel dedi..
sağ yumurtayla kaldın ve kese sağda dedi::))
3 hafta sonra gel cins.ni söylicem dedi çok heyeanlandım..
Canim benim iliski 29 agustosta oldu,suan asiri olmasada var beyaz renkte.selvı senın ılıskı hangı gun olmustu cnm
bırde akıntın oldumu ılıskıden sonra ? kac gun oldu suanda devam edıyormu :)
Gözünüz aydinnBu arada dün akşam erkek kardeşim aradı test yapmışlar eşi hamileymiş
ilk bana söylediler hala olma duygusu beni tuhaf etti alkisalkisalkis
Oh cok sükür iyiye gidiyormus,Allah biran önce sifasini versin insallah...kaynatama gelince konusmaya baslamiss
dr. bayrama eve cikaricam demis
simdideden sonra kemoterapi göreecek insallahhh dualarinizi eksik etmeyim canlarimmm anliycaniz hizla iyilesme gösteriyorrr
Canim kizina arkadas sirdas olacak ne güzel,laf söyleyen insanlar yüzünden kendini üzüpte bebegini etkileme.Hakkinizda hayirlisi buymus...selam kızlarrrrrrrrrrrrrr...şmdiden bayramınız huzur dolu ve kutlu olsun.....evetttttt bu hamilelik sürecimde tanıştık ve ben keyf aldım..inşallah 3.cüde de görüşürüz....Ama cesaret edebilirmiyim bilmem?sorunlu hamileliğim olunca .....ankaradayım ve eyüp ekici diye bir dr. var elara bilir....dün ögren dimki 1 kızım daha oluyormuşşş..yani cinsiyetimi ögrendim.....kendi annem dahil Niye hamile kaldın dedi:))) eşim buruk oldu :)) ve ailesi ne tepki verecek ne tarafıyla gülcekler merakla bekliyorum....çevremde dost sandığım kesin kızın olcak diyenlerin gruru......kayınvalidenin öbür eltilere dönüp yakınlaşması :)) .....bütün bunlara sadece gülüyorum.....düşününce trajik olarak.....kimse saglık dilemedi......Allah tan çalışıyorum ve üniversitede yüksek lisansa başlıcam....yoksa heralde çıldırırdım..ŞİMDİ BANA BİR AKIL VERİN? STARTEJİ BELİRLEYELİM BURADA BAYRAMDA DÖNÜYORUM EVİME ..DENSİZ KONUŞACAKLARAYADA YÜZÜME HAIRLI OLSUN DEYİPDE ARKAMDAN KIS KIS GÜLENLERE NE CEVAP VEREYİM..NE YAPAYIMMMMM...???? BU ARADA BEN SIKINTILI DEĞİLİM CESARETLİYİM YÜZDE 1500 KIZ DEDİ EYÜP BEY EŞİM SORUNCA ..NEDENSE RAHATLADIM SAGLIKLI VE ÇOK HAREKETLİYMİŞ...İSİM DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞDİ ÇÜNKÜ....ERKEGE ODAKLANINCA..HERALDE 3 .ÇOCUKGU YAPARIM EŞİM İÇİN AMA GENEDE BİLEMİYORUM ...HADİ BAKALIM ERKEK DEDİK KIZ ÇIKTII KONUŞALIM..SEVGİLERRR VE SİZLERE BOL ŞANSLAR...
Ayy cok sevindim herseyin yolunda olmasinakızlar dün dr gittiim
kesem tamamen düzelmiş
canim BONİE FAMİLY al yumurta takibi icin bir kerelik degil surekli kullaniyorsun onu digerleri gibi zayi olmuyor anlayacagin yapariz senle bennnn merak etme canimmmmmm bebekeri koycaz göbeklereeeeee insallahhhha.s.
Canım eminol rabbim bizim için en hayırlısının hangisi olduğunu biliyor ve ona göre veriyor.Doğduktan sonra kaç erkeğe değişmeyeceksin cimcimeyi.Kızlarınla dert ortağı olacaksın.İnşallah bir erkek bebeğinde olur.Dediğin gibi hiç bir yöntem garanti değil.Bunu hepimiz biliyoruz .Yani rabbim neyi uygun gördüyse onu verecek.Peki sen kaçıncı gün yumurtlamıştın?Birde senin ve eşinin doğum tarihleri ile ilişki günüyle bakılan bioritimde ne çıkmıştı?Kimsenin seni üzmesine izin verme canım.
EFENDİMİZ S.A.V arife gecesinde şu duâyı okuyana CENAB-I HAK istediğini vereceğini beyân buyurmuştur. Duâ şudur:* Sübhânellezi fis-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fin-nâri sultânühu. Sübhanellezi fil-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fil-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raas-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaal-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.....(EbraR)
OHHH SUKURLER OLSUN YARADANAAA cok sevindim canimmmmm iki bayram birden etceniz ne guzellkızlar dün dr gittiim
kesem tamamen düzelmiş
canim canim sebeblere yapismak lazim Rabbimin lebet bir bildigi vardir bunu unutma unutturma millete hesap vermeyecksin esin e de boyle nasihat et gulum aklin basindan kadinsin sen basaracaksin eminimgurbet ablam çok incesin gerçekten çok ama çok teşekkürler ....güçlü olmak zorundayım yoksa psikolojim bozulabilir ve eşimle aram açılabilir....
bu arada sagdan yumurtladım ....verilen günlerde ilişki oldu...yatmadım hızlı sperm gitsin die...tuzlu yedim..keçiboynuzu suyu kaynatıp içirdim..tam ovulasyon kitinin çizftçizgi oldugunda ilişki oldu..veee sonuç kız...degerlendirmelerinize alın ...öpüyorum arkadaşlar..saglıcak ve huzurla ...
canimm aman ne diyorsun en yaaa bosanmada nereden ciktiiiii tuhhh yaa bu erkeklerrrr insallah oglani nasip eder Rabbimmmmmah ablam iyiki varsın iki satır yazman yetiyo valla biz boşanabiliriz biliyomusun inşallah oğlum olur şu boniye bi bakayım ben görüşürüz ablam herkese tekrar iyi bayramlar
aynen öleeeee bneimkini zerre kadar degeri yok paraya gelinceeee oglum oglummm olurrrrr aldigimiz terbiyeden dolayi ses etmiyoruz idare edicez artik canimmmmAllahın izniyle kimse beni üzemez sadece can sıkarlar okadar ..tam 15.gün idi canım..yumurtladığımda..birde kayınvalidem okadar seviyor ki oğlunu :??? doğum tarihini hatırlamıyor inanırmısınız..biberler üşüyünce diyor..ve eşim en küçük erkek... öbürlerini biliyor gününe kadar ..nasıl sevgi anlamyorum..oyüzden bioritm falan bakamıyorum canım(( bide erkek torun istiyor yaw bwn kızımın saatini bile biliyorum bırakhadikızımı..annem benim herşeyimi biliyor..zaten benm koca ailede üvey evlat gibidir....ama işte napcan atılmıyor aile satışmıyor..aldığımız ahlak terbiye sabır ettiriyor bize...
canimmmm sendende Allahh Allah razi olsunKizlar hepinizin bayrami kutlu olsun a.s.
Canim Allah razi olsun paylastigin icin.
Bu arada dün akşam erkek kardeşim aradı test yapmışlar eşi hamileymiş
ilk bana söylediler hala olma duygusu beni tuhaf etti alkisalkisalkis
selam kızlarrrrrrrrrrrrrr...şmdiden bayramınız huzur dolu ve kutlu olsun.....evetttttt bu hamilelik sürecimde tanıştık ve ben keyf aldım..inşallah 3.cüde de görüşürüz....Ama cesaret edebilirmiyim bilmem?sorunlu hamileliğim olunca .....ankaradayım ve eyüp ekici diye bir dr. var elara bilir....dün ögren dimki 1 kızım daha oluyormuşşş..yani cinsiyetimi ögrendim.....kendi annem dahil Niye hamile kaldın dedi:))) eşim buruk oldu :)) ve ailesi ne tepki verecek ne tarafıyla gülcekler merakla bekliyorum....çevremde dost sandığım kesin kızın olcak diyenlerin gruru......kayınvalidenin öbür eltilere dönüp yakınlaşması :)) .....bütün bunlara sadece gülüyorum.....düşününce trajik olarak.....kimse saglık dilemedi......Allah tan çalışıyorum ve üniversitede yüksek lisansa başlıcam....yoksa heralde çıldırırdım..ŞİMDİ BANA BİR AKIL VERİN? STARTEJİ BELİRLEYELİM BURADA BAYRAMDA DÖNÜYORUM EVİME ..DENSİZ KONUŞACAKLARAYADA YÜZÜME HAIRLI OLSUN DEYİPDE ARKAMDAN KIS KIS GÜLENLERE NE CEVAP VEREYİM..NE YAPAYIMMMMM...???? BU ARADA BEN SIKINTILI DEĞİLİM CESARETLİYİM YÜZDE 1500 KIZ DEDİ EYÜP BEY EŞİM SORUNCA ..NEDENSE RAHATLADIM SAGLIKLI VE ÇOK HAREKETLİYMİŞ...İSİM DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞDİ ÇÜNKÜ....ERKEGE ODAKLANINCA..HERALDE 3 .ÇOCUKGU YAPARIM EŞİM İÇİN AMA GENEDE BİLEMİYORUM ...HADİ BAKALIM ERKEK DEDİK KIZ ÇIKTII KONUŞALIM..SEVGİLERRR VE SİZLERE BOL ŞANSLAR...
canim BONİE FAMİLY al yumurta takibi icin bir kerelik degil surekli kullaniyorsun onu digerleri gibi zayi olmuyor anlayacagin yapariz senle bennnn merak etme canimmmmmm bebekeri koycaz göbeklereeeeee insallahhhha.s.
kızlar dün dr gittiim
kesem tamamen düzelmiş
gurbet ablam çok incesin gerçekten çok ama çok teşekkürler ....güçlü olmak zorundayım yoksa psikolojim bozulabilir ve eşimle aram açılabilir....
ah ablam iyiki varsın iki satır yazman yetiyo valla biz boşanabiliriz biliyomusun inşallah oğlum olur şu boniye bi bakayım ben görüşürüz ablam herkese tekrar iyi bayramlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?