bebek cinsiyet belirleme..

gamzecim sağol canım. bu ara da kızım bu gün babasına ben kız kardeş istiyorum dedi.

sonra ezan okunuyordu, --hadi kızım dua et dedim. başladı --Allahım annemi koru, babamı koru, beni koru , ananemi, teyzemi koru, kardeşimi koru ama kız olsun tamam mı seni seviyorum -- dedi. Bakalım kızımın duasımı yoksa eşimin duasımı kabul olacak. eşimden çok kızımın mutlu olmasını istiyorum artık.

slm arkadaslar bende sizin gibi erkek saglikli erkek bebek istiyorum 3 bucuk yasinda bir kizim var bend ebir yontem ogrenmistim 3 kuzenim uyguladi erkek bebek icin bende uygulayacam size yardimci olmak icin anlatim azicik tam olarak bilmiyorum hamileydim kuzenimlere gitmistik 2 kizi vardi ikiz 2 oglu oldu kardesininde aynisi oldu annemde ya yanlis anlama 1 senede ikiz cocuklariniz ikisde erkek senin ve kardesiin nasil oldu diye sordu kizimda da cok erkek istiyo d udedi oda gaziantepteki doktora kemal bayindir adi ona gittik klomen ve catlatma ignesi uyguladi bana dedi gunde kac klomen alinmis onu bilmiyorum onuda ogrenemedim ve malesef gorusmuyorum pek anneme sorduracam erkek bebek olma sansini arttiyomus ama klomen sayisi onemliymis arkadaslar ben denicem ama yurt disindayim yumurta takibi zor is burda ama yinede klomen ve igneyi getirtirip kisa dogru dusunuyorum rus takvimide gercek bir yalan inammayin ona catlatma ignesi ve klomen cevremde 3 kisi nin oglu oldu kullananlarin tabiki klomen ile allh hepimizin gonlune gore versin bize saglikli hayirli evlatlar nasip etsin

amınnnnnnnnnnnnnnn cnm klomenı gunde kac kez almıslar onemlı ıns ogrende bızlerı de haberdar et gene cnm

Son düzenleme:
gunde bir sefer yada sabah aksam iciliyor erkekte kadinla beraber iciyor hem erkek olma ihtimali yuksek hemde ikiz olma ihtimali yuksek adetin 5. gununden itibaren icmeye basliyorsun
a.s.

reglı oldugum gunden ıtıbaren sayacagım dımı arkadsım
evte canim benim ilk gundenn itibaren

klomen

Piyasa Şekilleri:

30 tablet, 10 tablet içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
Kadınlarda: İlk kullanım veya kür için tavsiye edilen doz 5 gün süreyle günde 50 mg'dır (1 tablet). Progestin kullanımı ile sağlanan bir kanama veya spontan adet kanaması olan hastalarda tedaviye siklusun 5. günü başlanır ve günde 50 mg verilerek, 5 gün devam edilir. Adet kanaması olmayan hastalarda tedaviye herhangi bir gün başlanabilir. Bu dozda ovülasyon sağlanırsa, doz artırmaya gerek yoktur. Ovülasyon sağlanamamışsa. 30 gün sonraki ikinci siklusta doz 100 mg'a yükseltilir. Maksimum günlük doz 250 mg'dır. Şayet 3-6 kür sonunda ovülasyon sağlanamamışsa tedavi kesilir. Erkeklerde: Günlük doz 25-50 mg olup 25 gün kullanılıp 5 gün ara verilir. Bu şekilde tedaviye en az 6 ay devam edilmelidir.

Endikasyonları:
Anovulatuvar veya luteal faz dönemi kısa olan ve hamile kalmak isteyen hastalarda ovülasyon indüksiyonu için kullanılır. Fonksiyonel uterin kanamalar, sekonder amenore veya ciddi oligoamenore ve Stein-Leventhal tipi polikistik over sendromu olarak sınıflandırılan olgular endikasyonları arasında yeralır. Sadece ovarian disfonksiyonu olan hastalarda endikedir. Estrojen sekresyonunun normal olması tedavinin lehinedir. Ancak, estrojen seviyesi pozitif bir sonuç veya tedaviye engel olmaz. Primer pitüiter veya ovariyan yetmezliğin (primer amenore), normal fonksiyon stimülasyonu imkanını önlediği hastalarda genellikle çok etkili değildir. Tedaviden optimum sonucun alınabilmesi için anteriopitüiter glandın sürrenaller ve overlerin yeterli fonksiyonuna sahip olmaları gerekir.

Kontrendikasyonları:
Klomifen sitrat sıçan ve tavşanlarda fetal malformasyona ve hamilelikte kesintiye neden olduğu için, hamilelik süresince alınmamalıdır. Klomifen sitrat karaciğerde metabolize olur; bu nedenle karaciğerde daha önceden mevcut değişiklikler olan hastalara uygulanmamalıdır. Menometroraji, ovarian kist varlığında kontrendikedir. Tedavi sırasında ovarien stimülasyon açısından hastalar izlenmelidir (over kisti veya genişleme olursa tedavi öncesi boyutlarına gelinceye kadar tedavi kesilir). Akut veya önceden mevcut görme bozukluklarında göz testi yapılması önerilmektedir. Hastalara tedavi kürü boyunca görme bozuklukları veya bulanıklığı ihtimalinden bahsedilmelidir. Bu rahatsızlıklar değişebilir ışık şartlarında özel görüş kesinliği gerektiren belirli aktiviteleri (araba sürme, makine kullanma gibi) güçleştirir. Eğer bu semptomlar ortaya çıkarsa, tedavi kesinlikle kesilmelidir.

Uyarılar:
Bir kez ovülasyon saptandığında, düzenli bir ovulatuvar cevabının sağlanması için, her tedavi kürünün menstrüal siklusun 5. günü civarında başlatılması önemlidir. Tedavi kürünün sayısı doktor tarafından kararlaştırılmalıdır. Eğer 3. ovulatuvar cevabı sonrası hamilelik gerçekleşmemişse, daha fazla tedavi önerilmez. Hamile kalmak isteyen hastalar, koitus için uygun zamanın seçilmesinin önemi konusunda bilgilendirilmelidir. Uzun tedavi kürleri önerilmez. Tedavi kesildiğinde ovulasyonun durduğu hastalara aylık idame tedavisi için klomifen uygulanmamalıdır. Amenore veya oligomenoreli hastalarda tedavi, eğer etkinse ovülasyonlu menstrüel akışı düzeltir. Hamileliğin ilk periyodu sırasında uygulanmasından kaçınmak için, eğer bazal temperatür bifazikse ve bunu menstrüasyon takip etmemişse, hastanın bir over kisti varlığının kontrolü için dikkatle muayene edilmesi ve bir hamilelik testinin yapılması şarttır. Kesin bir teşhis konuluncaya kadar bir sonraki tedavi kürü uygulanmamalıdır. Önceden klomifenle tedavi edilmiş kadınlarda sonuna kadar sürdürülen 2269 hamilelikten konjenital malfarmasyonlu 58 bebek doğumu kaydedilmiştir. Bu nedenle, hamilelik sırasında, klomifen kesinlikle kullanılmamalıdır. Klomifenin multipl gebelik insidansını önemli ölçüde arttırdığı kanıtlanmıştır. Bu yüzden hasta ve eşi bu ihtimal ve multipl gebelikle ilgili potansiyel riskler için uyarılmalıdır. Tedavi öncesinde dikkatli bir pelvik muayene ve endometriyal biopsi şarttır ve sonraki her tedavi küründe tekrarlanmalıdır. Neoplastik lezyonların varlığı elimine edilmelidir. Eğer hastada bir over kisti mevcutsa, overlerin daha fazla büyümesi tehlikesi nedeniyle hastaya klomifen verilmemelidir. Reprodüktif hayatın ileri dönemindeki hastalar için, anovulatuvar rahatsızlıklar insidansının daha fazla olması ve endometriyum neoplazmı eğiliminin artmış olması nedeniyle, özel bir bakım gereklidir. Tedavi öncesi anormal kanamaları olan hastalara da aynı şekilde dikkat edilmelidir. Gözden kaçmış neoplastik lezyonların bulunmadığından özellikle emin olunmalıdır. Her iki kategorideki hastalar için de endometriyal biopsi yapılmalıdır. Tedaviden önce mutlaka karaciğer fonksiyonları incelenmelidir. Anormal over büyümesi riskini sıfıra indirebilmek için, pozitif bir cevap için gerekli minimum doz kullanılmalıdır. Polikistik over sendromlu hastalar normal klomifen dozuna aşırı bir cevap gösterebilir. Bu durumda dozun ve kür süresinin kısaltılması önerilmektedir.

Yan Etkileri:
Vazomotor Semptomlar: Zaman zaman terlemenin de eşlik ettiği kızarmalardan ibarettir. Bunlar, nörovejetatif modifikasyonlara bağlı olarak, kısmen hipofiz sekresyonuna kısmen de ilacın antiestrojen etkilerine bağlıdır. Bu rahatsızlıklar sık görülür, tedavi kesildikten sonra hemen kaybolur. Abdominal Semptomlar: Bunlar abdominal gerginlik, şişkinlik hissi, gonadlarda ağrı ve acıdır. Oldukça sık oluşurlar ve belirlenebilirler. Gonadik ağrı genellikle ovülasyon ve overlerde büyümeyle ilgilidir. Pelvik ağrılardan şikayetçi hastalar muhtemel bir over büyümesinin kontrolü için dikkatle muayene edilmelidir. Overlerde büyüme ve over kistleri: Önerilen dozlarda, sınırlı sayıda anormal over büyümesi olgusu meydana gelmiştir. Tedaviye ara verilmesi ile kendiliğinden geriler. Literatürde cerrahi müdahale gerektiren sadece 2 vaka bildirilmiştir. Operasyon gerekmedikçe, kistik büyüme için konvansiyonel tedavi uygulanır. Görme bozuklukları: Buğulanma, lekelenme ve kızarmadan ibaret bu rahatsızlıklar başlangıçta meydana gelir ve yoğun çevresel ışığa maruz kalma ile şiddetlenir. Bunlar ilacın midriyatik etkisi ile ilgilidir ve tedaviye ara verilmesi ile ortadan kaybolurlar. Sadece ciddi bir görüş keskinliği azalması vakası kaydedilmiştir ve bu da tedavinin askıya alınması ile tersine dönmüştür. Görme bozukluklarının oluşması durumunda tedaviye ara verilmelidir. Daha az kaydedilen ve genellikle daha uzun tedavi kürlerinden doğan diğer rahatsızlıklar arasında bulantı, kusma, sinirlilik, yorgunluk, sersemlik veya baş dönmesi, menstrüel kanamanın fazla olması, uykusuzluk, memelerde hassasiyet, ürtiker veya dermatit, kilo alma, poliüri, pollaküri ve hafif reversibl saç kaybı yeralır. Sadece bir vakada sarılık gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:
Diğer ilaçlar ile etkileşimi henüz tanımlanmamıştır.

gunde bir sefer yada sabah aksam iciliyor erkekte kadinla beraber iciyor hem erkek olma ihtimali yuksek hemde ikiz olma ihtimali yuksek adetin 5. gununden itibaren icmeye basliyorsun

evte canim benim ilk gundenn itibaren

amannnnn kızlar klomenı ıhmal etmeyelım ozaman ınankı sonrada bı cat ıgnesı oh ıkızımız oluyomus eeeeee bu kadar rabbımden dılersen rabbımde ıkız verır ınssssssss hepımıze ınssssssssssssssss ablam bu dr kontrolu dısında kullanılırmısı sence?????

bebek yapmadan 3 ay önce mutlaka
Folik asit

ÇOCUK ıSTEDIGıNIZDE VE HAMIıLELıKTE FOLıK ASıT
Hamile kalmak istiyorsanız veya hamile iseniz, iyi beslenmeniz önemlidir. Eğer 'Beslenme kılavuzu' (www.voedingscentrum.nl) na uyarsanız, ekstra'dan birşey yemenize gerek yoktur.
Folik asit kullanımı ise farklı bir konudur. Folik asit çocuğun bazı belirli sakatlıklarla doğma şanşını azaltabilir. Bu bilgi yaprağında folik asit nedir, niçin ve ne zaman kullanmak zorunda olduğunuz ve bunu nasıl yapabileceğinizi okuyabilirsiniz.
Folik asit niçin önemlidir?
Hamileliğin ilk haftalarında çocukta merkezi sinir sistemi için düzenleme oluşur. Daha sonra bundan hareketle beyin ve omurilik oluşur. Bu sürecin iyi sonuçlanması önemlidir, çünkü yoksa çocukta sakatlıklar oluşabilir. Bu sakatlıklar nöral tüp defektleri (kusur) olarak isimlendiriliyor. Bu sakatlıklardan bir tanesi "açık omurga" veya spina bifida olarakda isimlendirilir. O zaman çocuk genellikle bedensel özürlüdür ve ayrıca zeka geriliğinede sahip olabilir. Bebek beyni olmadanda doğmuş olabilir (anensefali). Böyle bir çocuk genellikle doğumdan hemen sonra veya doğduktan sonra ilk hafta içerisinde ölür.
Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı çok şükür ki çok azdır. Hollanda'da canlı olarak doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür (Gezondheidsvoorlichting dergisi, eylül 2000 sayısı). Bu doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen birşeydir. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir. Başka nedenler ve ırsi (kalıtsal) faktörlerde etkili olabilir. Fakat folik asit kullanımı nöral tüp defektli çocuk sahibi olma şansını azaltır.
Folik Asit Nedir?
Folik asit bir vitamindir. Bu maddeye doğal halde taze sebze, meyve, patates, baklagiller, kepekli- ve süt ürünlerinde rastlanır. Diğer vitaminler gibi folik asitide tablet halinde alabilirsiniz. Eğer sağlıklı ve değişik (çeşitli) şeyler yiyiyorsanız, normalinde yeterli folik asit alıyorsunuz demektir. Fakat hamile kalmak istediğiniz zaman, hamileliğinizin başlangıcında biraz daha fazla folik asite ihtiyacınız vardır. O zaman hergün 0,4 ile 0,5 miligram arası folik asit kullanmaya dikkat etmek zorundasınız. Hollanda'da satın almak için içinde ekstra folik asit içeren besin maddeleri henüz yok. Hergün yeterli derecede folik asit aldığınızdan emin olmak için beslenmenizi folik asit tabletleri ile destekleyebilirsiniz (günde bir sefer 0,4 veya 0,5 mg'lık folik asit tableti)
Folik Asit Bütün Hamile Kadınlar Için Iyi mi?
Folik asit hamile kalmak isteyen ve yeni hamile kalmış olan bütün kadınlar için iyidir. Onların bir veya daha fazla sağlıklı çocukları olmuş olsa bile. Günde 0,4-0,5 mg gibi az düzeydeki folik asitin zararlı yan etkileri anne adayı ve bebek için bilinmiyor. Hatta folik asiti biraz daha uzun süre kullanmış olsanız bile, örneğin hamile kalmanız biraz zaman almış olabilir.
Eğer önceden nöral tüp defektli çocuğunuz olduysa, bir sonra ki bebeğinizinde nöral tüp defektli olma riskini daha fazla taşıyorsunuz. Böyle bir durumda günlük olarak daha yüksek dozda folik asit yutmanız çok önemlidir. Tekrar hamile kalmadan önce doktorunuzla temasa geçmelisiniz. Doktorunuz size tablet başına daha yüksek dozda olan 4 veya 5 mg'lık folik asit (günde bir tablet ) verecektir. Nöral tüp defektli bebeğe sahip olma riskinin yüksek olduğu diğer bütün durumlarda (örneğin gebenin şeker hastası olması, hamilelik sırasında anti-epilepsi ilaçlarının kullanılması, ailede ve yakın akrabalarda açık omurga veya kafatası olması) yüksek dozda folik asite ihtiyaç yoktur. Bu durumda bu bayanların yüksek risk taşımayan kadınlara günlük olarak tavsiye edilen miktarı kullanmaları mantıklıdır, yani günde 0,4 veya 0,5 mg.
Folik Asit Kullanmaya Ne Zaman Başlayabilirsiniz?
Hamile olmadan önce, ekstra folik asit yutmaya başlarsanız akıllıca davranmış olursunuz. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı hamile kalmak istediğiniz için bırakacağınız zaman, aynı zaman da folik asit tabletleri yutmaya başlayabilirsiniz. Her zaman tam olarak başarılı döllenmenin gününü tahmin etmek mümkün değildir. Fakat göz önünde bulundurmanız gereken folik asit kullanımına döllenmeden en az dört hafta önce başlamanızın çok uygun olmasıdır. Böylece doğmamış çocuğun gelişimi için önemli olan dönemde (özellikle döllenmeden sonraki ilk 4 hafta) vücudunuzda yeterli folik asit bulunmasını sağlamış olursunuz. Folik asit kullanmaya hemen hamile kalmayı başaramamış olsanız dahi devam edin.
Ve Folik Asiti Kullanmayı Ne Zaman Bırakacaksınız?
Merkezi sinir sistemindeki bu sakatlıkları önlemeye yardımcı olmak için, döllenmeden 8 hafta sonrasına kadar ekstra folik asit kullanmak faydalı olur. 28 günlük siklusta sizin son menstruasyonunuzun (adet günü) ilk gününden sonra 10 haftadır.
Folik Asiti Nereden Satın Alabilirsiniz?
Eczaneden veya parfümeri dükkanlarından. Oradan 0,4 veya 0,5 mg'lık tabletlerden satın alabilirsiniz. Bunun için reçeteye gerek yok. Bazı multivitamin preparatlarınada folik asit eklenmiştir. Özellikle hamileler için hususi olan vitamin preparatlarını kullanmaya dikkat edin, çünkü bütün vitaminler zararsız değildir, aşırı derecede vitamin A doğmamış çocuk için zararlı olabilir. Hamileler için hususi olan multivitamin preparatları kullanırsanız, sadece folik asit içeren tabletlerden hala kullanmanıza gerek kalmaz. Yüksek dozdaki 4 veya 5 miligramlık folik asit tabletlerini sadece reçete ile alabilirsiniz.Yurtdışında (Amerika Birleşik Devletleri) piyasada folik asitle zenginleştirilmiş besin maddeleri bulunur. Hollanda'da da yakında benzeri besin maddelerini bulmak mümkün olacaktır. Bunları kullanacaksanız, doktorunuza veya eczacınıza ekstra folik asit kullanmanız gereklimi diye danışınız.
Herşeyi Bir Düzene Koyarsak
Hollanda'da canlı doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür. Nöral tüp defekti merkezi sinir sistemindeki bir defektir. Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı azdır. Bu şansı daha da azaltabilirsiniz. Az miktarda folik asit kullanımı siz ve çocuğunuz için basit, sağlıklı ve güvenlidir. Hamile olmadan en az 4 hafta önce ekstra folik asit alın. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı bırakır bırakmaz.
Eğer önceden nöral tüp defektli bebeğiniz olduysa, doktorunuzun veya jinekoloğunuzun (kadın-doğum uzmanı) tavsiyesi üzerine tableti 4 veya 5 miligram olan yüksek dozda folik asit yutarsınız.
Diğer durumlarda normal dozdaki folik asit tabletlerinden yutunuz. Bunlar 0,4 veya 0,5 miligram folik asit içerirler.
Bazı multivitamin preparatları folik asitde içerirler. Eğer hamileler icin hususi olan multivitamin preparatlarından kullanıyorsanız, ayrıca folik asit tabletleri kullanmanıza gerek yoktur.
Döllenmeden sonraki 8 haftaya kadar folik asit kullanımına devam edin. Hemen hamile kalamamış olsanız bile. Daha sonra artık gerekli değildir.
Normal dozdaki folik asit tabletlerini reçetesiz olarak eczaneden veya parfümeri dükkanından satın alabilirsiniz.
4 veya 5 mg'lık folik asit tabletlerini yalnızca reçete ile alabilirsiniz.

BENIM VAR HAZIRDA BEKLIYOR TRYE GIDINCEDE ALICAM RECETESIZ VERILIYOR dr. un vermesi sart degil yani canim

benim kiz cok istiyor valla ben eylulden itibaren folik asite basliycam ondan sonrda klomen alicam aralikta insallah sag salim o gunlere gelirsek Allah ban bir kz br oglan nasip etsin insallahhh hem esim hemde kizim sevinsin

benim kiz cok istiyor valla ben eylulden itibaren folik asite basliycam ondan sonrda klomen alicam aralikta insallah sag salim o gunlere gelirsek Allah ban bir kz br oglan nasip etsin insallahhh hem esim hemde kizim sevinsin

ablam ıkız mı ıstıyon rabbım gonlune gore versın ıns eslerle bırlıkte sabah aksammı ıcıcen sonrada yum.gununde ıgne oh alsana ıkız rabbım ınsssssssssss tum ısteyenlere bızede rabbım ıkız ver amınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

canim esim erkek kizim kiz istiyor insallah ikisininde gönlü olur esim icin artik bebk konusu bitti ondan habersiz yapmaya karar verdim valla kizim cok istiyor bizde zaten ikiz var bide klomen kullanirsam cok istiyorum insallahhhh Rabbim nasip etsin insallah

benim doktorum mayıs ayında olmazsa haziran yani bu ay için klomen ve iğne yapalım dedi . adetinin son günü başlıycaksın klomene sabah akşam 5 gün içeceksin . 13. günü yumurtanın büyüklüğüne göre iğne yapıcaz dedi . bakalım geçen denemede olmadıysa haziranda klomen denicez

ıns cnm hakkında herseyın en ıyısı olurda bulursun pıpılıyı

kızlar benim akıntım sabah geldi.çok koyu kıvamlı yum akı...
sağ kasık sancılı ama benim bugün 13.günüm.yarın sabahmı akşammı olsa ne diyosunuz......
dr işim yattı çocuk hasta((
hava bozuk zaten(
c.perhizde gitti bilgisi olan...

bana sati ve kac gun surdugunu söyle bakalim bakalim takvimle aynimi gidiyor

Herkese merhaba.
Ne zamandir yazamiyorum ama forumu takip ediyorum.
Karabiber senin adina cok sevindim Allah tamamina erdirsin insallah.
Biz bu ay yine 1 kere denedik yumurtlama günümü pek anlayamiyorum ama dügündeydik bir kere yogun bi akintim geldi belimde arada bir agri oluyordu,bilgisayardan hesaplarima görede yumurtlama günümdü bakalim insalah tutmustur,cok istiyorum bu ay...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…