• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek doğduktan sonra eşle yaşanan problemler

her bebek aynı değil kabul ediyorum her annede aynı değil kimi anneler bunu pekala başarabiliyorlar
annelik yaparım evimede bakarı ayaklarımın üstündede durabilirim diyebilen kadınları severim idealim güçlü kadın güçlü anne
kimisi gücü farklı anlar bağırıp çağırma olduğunu zanneder ama alakası yoktur
eşinizi ile ettiğiniz kavgalar bile boşuna gitmesin konu sahibi
Annelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...
Yazık günah değil mi? Niye kadınların üzerine bu kadar yük bindirelim?

Ev işlerini şimdilik kafanızdan atın. Bebeğiniz ele avuca bir gelsin, siz kendinizi bir toparlayıp o zaman rayına girer her şey.
Boşuna beyninizi meşgul etmeyin.
Her bunaldiginizda , bebeğinizin , ufacık mis kokulu ellerini koklayın.

Babası eve geldiğinde , bütün işi bırakın , alın bebeğinizi eşinizle birlikte oturun.
Eline verin. Sonra , " Aa gülümsedi , yok işte sustu , sana farklı bakıyor sanki " v.s diyerek bebeğine alismasina yardımcı olun.
Göğsüne uzandirin , fotoğraf cekeceginizi söyleyin.
Babalar çok sever , uzanıp bebegi yüz üstü uzandirmayi .
..

Sakın kavga etmeyin. Hiçbir ise yaramaz, aksine inada biner. Böyle en sıkıştığınız zamanda tatlı tatlı destek isteyin.
Tatlı emrivakiler olurya, " hayatım.ayakta duramıyorum , yarım saat uzanmak istiyorum " diyip hemen eline verip gidin uyuyun.

" neden yapmıyorsun, neden uyuyamıyorum, neden yardım etmiyorsun , neden neden neden ? Sadece kendinizi yipratmakla kalırsınız. Aylar geçer sizde izi kalır , eşiniz hatırlamaz bile.

Annelik yapmak,eve bakmak,ayaklarının üzerinde durmak ...
Yazık günah değil mi? Niye kadınların üzerine bu kadar yük bindirelim?
yükü taşıyabilecek kapasite olsun gerektiğinde yıkılmasın
gerekirse yükü taşırız gerekmiyosa taşımayız

Eşine ver cocugu gidip yat uyuyor numarası yap bak nasıl yola gelecek

mrb...benim iki oglum var.ikiside çok yaramaz hiç durmuyorlar.büyük olan 5 yaşında küçük 2,5 ..inan ki yıllardır gece gündüz ben bakıyorum.ne gece ne gündüzüm var.arkadaslarimla bile artık gorusemiyorum..evede misafir alamıyorum.sabah 7 de bi başlıyorlar anne acıktım anne susadım anne cisim anne kaka..boyle böyle saat oluyo 11 ...hergün aynı..sonra zar zor bişeyler yemeğe çalışıyorum.eşimde artık tek başına kahvaltı yapmaya alıştı yıllardır..bende ne aynaya bakabiliyorum ne kuaföre ..hep bi kosturmaca ...temizlik yapmaya çalışıyorum elektrik süpürgesi için kavga ediyorlar..balkonu yıkıyim diyorum benden önce balkondalar..çorap eşofman ne varsa su gibi..tabi ben bagirmaktan artık komsular delirdigimi düşünüyorlar.eşimle bi laf konusmak istesem hiç konusturmuyorlar..anlicagin ben saldim kendimi arkadaş...birgün bi yandan bulasik yikiyorum bi yandan Ağlıyorum..Psikoloji iptal..Çocuklar diyo niye ağlıyor anne..başlıyor onlarda ağlamaya...yaaa işte evli mutlu çocuklu dedikleri bu olsa gerek...gerçekten hemen hemen her ailede bu tip sorunlar var..birgün hersey güzel olucaktir heralde diye ümit ediyoruz bakalım..

Eşimle iyi kötü anlasiyorduk... 3 yıl boyunca ciddi boyuta gelecek bir kavgamız olmadı... evimin temizliğini yapar,o işten geldiğinde yemeğini hazırlar, ütü ,çamaşır her türlü ihtiyacını karşılardım... ve aynı zamanda çalışıp maddi acidan da yardımcı oluyordum sonra hamile kaldım.. hamileykende sıkıntı yaşamadık . , bebek doğduktan sonra herşey değişti.. evde hergün kavga hergün tartışma... eşim bebeğe bakmaktan anlamadigi için ve sabırlı olmadığı için bebeğe bakmak istemiyor.bebek geceleri uyaniyor diye yataklari ayirmakla basladi evvela..ev işlerine ise hic karismak istemiyor birseyler yapincada soylenerek yapiyor.. bense bebeğe bakmaktan ne temizlik yapabiliyorum ne de herhangi bir ev işi . .. annelerden herhangi bir yardim alamıyorum ..zira yaslari epey var.. eşimden bekledigim bebekle ilgilenmesi sadece.. bunlar hep kavga nedeni oluyor.. doğduğu andan itibaren bir kere bile sen uyu ben bakarım demedi.. bu bile suan kavga nedeni.. sonra ondan beklentileri mi kestim hicbirsey istemiyorum beklemiyorum.. ama evi daginik gorunce depresyona giriyorum. .. tam o anda bebek agliyor bebege bakim derken ocaktaki yemegi hatirliyorum o anda camasirlarda asılmak için beni bekliyor.. yani depresyona girecek zamanım bile olmadığını anlıyorum.

Bence hafta da 1 kadın alın temızlıge. Yemegı de yapabıldıgınız kadar yoksa da yapmayın yormayın o kadar kendınizi . Eşinizin düzeni bozulsun görsün bakalım nasılmış gündüz de bebek uyurken sizde uyuyun dınlenın. Eşinizin izinli olduğu zamanda verın bebegı siz kendınze haftada 1 sa böle olsa zaman ayırın eşinizde dışarda bebek arabasıyla gezdırır sıkıntı olmaz gece bakması gıbı . Sabrı yok dıe bebeği bırakmamazlık etmeyım derim alışır hıc bakmaz bundefa

katılıyorum size..bunu bu devirde yardımsız bir eşle yapılabilecegini düşünmüyorum.. önceleri büyüklerimiz kaynanalaryla yasadıklarından dolayı bebek bakmayı kolay sanıp onların nasıl yaptıgını sorgulyorlar.. evet günümüz teknoloji hersyi makine yapıyor sözüm eşlere bir tuşa basmak onlar içinde bu kadar zor olmamalı
Kesinlikle canim yaşamayan bilemez bu durumu gerçi bazıları sorunu anneligimizde bulmuş ama onların bebisleri çok akıllı demekki

Kesinlikle katiliyorum sana, benimde 4.5 aylik bir bebegim var ve cok huysuz ne uykusunda is yaptirir ne uyanikken, anca esim gelince bi kac is yapabiliyorum. Bebekten bebege degisir.Esinizin davranislari tabiki yanlis ama onu isindirmaya gayret gosterin. Cocuk ona duskun gibi davranin erkeklerin vicdanina dokunmaniz gerekiyoru boyle bi durumda.
Canim bende kızımda huysuzdu çok iyi bilirim neler yaşadım konu sahibi ben değilim eşim benden daha fazla düşkün çocuklara ben bir yerde tüketiyorum o sabırlı içten gelerek yapıyor ev işlerinde çok yardımcı diyemem ama çocuklara benden daha güzel bakar biri iki yaşında biri dört aylık görevi dolayısıyla çok ayrı kaldılar kızımla ondan mi bilmem ikisine deli gibi düşkün birbirine

Vallaha anneden değil o çocukların mayasından birazda.Cocuklarin maya bozuksa hiçbir şey fayda etmez Örneklerini çok gordumde.Ne kötü annelerden(sevgisiz vs.) ne evlatlar çıkıyor.Her şey karakterle alakalı.
insan eğitilebilir öğrenebilir ve annenin başarısı söz konusu burada
bir bilim adamı tek yumurta ikizlerinden birini hırsız diğerini bilim insanı yapabilirim demiştir ben buna inanırım yetiştiğimiz çevre öğrendiklerimiz etrafımızdaki insanlar bizim kişiliğimizdir

insan eğitilebilir öğrenebilir ve annenin başarısı söz konusu burada
bir bilim adamı tek yumurta ikizlerinden birini hırsız diğerini bilim insanı yapabilirim demiştir ben buna inanırım yetiştiğimiz çevre öğrendiklerimiz etrafımızdaki insanlar bizim kişiliğimizdir
Tecrubelerim olmasaydı inanirdim ki eskiden sizin dediginiz gibi olduğunu düşünürdüm.İnsanlari,aileleri tanıdıkça fikrim örneklerle değişti.Maya bozuksa ne yapsan nafile.Bunu gordum.

Canim semi anlıyorum. Ama evin hanımı sensin. Kocan yardım etse ne güzel. Ama etmiyor diye de bırakma kendini. Elinden geleni yap. Kimseye muhtaç değilsin. Benim bebegm 4.5 aylık. İnan ki uykular 15 20 dk. Ben o uykular denk getiriyorum tüm işlerimi. O kadar kısa vakte düşün. He bende diyim yapmıyorum yeter diye. Ee nolcak adam da yapmıyor bende dağınıklıga tahammül edemiyorum e çat kapı gelen de oluyor bazen çocuk görmeye. Noye evi pis görsün de arkamdan laf desin. Elden geldiğince yap sende.

siz öyle diyorsanız
Bebeginiz var mi sorusuna yanit vermediniz sanirim. Ama benim tahminim yok. Gene de gayet fikir sahibisiniz. Yalniz emzirip gece de 3 4 kez uyanmanin bile, nerdeyse 1 yildan uzun sure tilki kadar bile uyumayarak zaten enerjinizin 100 de 70 i bitiyo. Kalani da bebeginizi uyutup emzirerek, aglarken susturmaya calisarak geciyo. Oyalamaya calismak ayri bi mesai. Köse minderi degil bebekler. Biraktigin yerde serpilmiyo. Ciddi mesai istiyo ve yardimsiz sadece bebege bakmak bile buyuk basari. Guç kismina gelince, bu kadar yorgunluga, uykusuzluga hala buyuk sabir ve şefkatle her aglamasina koşmak var ya güç ve annelik bu bana göre. Bilmek icin yasamak lazim.

Bebeginiz var mi sorusuna yanit vermediniz sanirim. Ama benim tahminim yok. Gene de gayet fikir sahibisiniz. Yalniz emzirip gece de 3 4 kez uyanmanin bile, nerdeyse 1 yildan uzun sure tilki kadar bile uyumayarak zaten enerjinizin 100 de 70 i bitiyo. Kalani da bebeginizi uyutup emzirerek, aglarken susturmaya calisarak geciyo. Oyalamaya calismak ayri bi mesai. Köse minderi degil bebekler. Biraktigin yerde serpilmiyo. Ciddi mesai istiyo ve yardimsiz sadece bebege bakmak bile buyuk basari. Guç kismina gelince, bu kadar yorgunluga, uykusuzluga hala buyuk sabir ve şefkatle her aglamasina koşmak var ya güç ve annelik bu bana göre. Bilmek icin yasamak lazim.
iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırım
evet birşey bilmek için yaşamak lazım

iki çocuğum ve aralarında 2 yıl gibi kısa bir süre var birini ayağımda diğerini göğsümde uyuturdum sizden tecrübeliyim sanırım
evet birşey bilmek için yaşamak lazım
:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.

:) benden tecrübeliyseniz bu kadar sikinti yasadigini anlatmaya calisan yeni anneye kendini gucsuz ya da yetersiz hissettirmeyin. ( biliyosunuz ya, o kadarcigini da akil edin) herkes sizin kadar biyonik olmayabilir.
güçsüz hissettirnek değil niyetim
her halükarda deneyimli olsamda olmasamda sizin için değişmeyecek
sabitlik karşısında acizim
bu sizin fikriniz diyorum

güçsüz hissettirnek değil niyetim
her halükarda deneyimli olsamda olmasamda sizin için değişmeyecek
sabitlik karşısında acizim
bu sizin fikriniz diyorum
Sabitlikle hic alakasi yok inanin. Kimi kadinlar yapiyor bunu sutum yetmiyo diyene ben 3 sene emzirdim naber diye basliyo cumleye. Siz demissiniz ya ben guclu kadin guclu anne severim diye. Ben de mütevazi ve empati yetenegine sahip insanlari seviyorum. Baska bi durum yok.

Sabitlikle hic alakasi yok inanin. Kimi kadinlar yapiyor bunu sutum yetmiyo diyene ben 3 sene emzirdim naber diye basliyo cumleye. Siz demissiniz ya ben guclu kadin guclu anne severim diye. Ben de mütevazi ve empati yetenegine sahip insanlari seviyorum. Baska bi durum yok.
ok mesele yok

2. cocugumda insanliktan çıkmıstım .hic uyumuyordu durmadan emip bağiriyordu dr a gitsem bisey yok sagliklı cin gibide ondan derdi .Her çocuk aynı olmuyor.Aynı yaşlarda gorumcemin çocugu oldu durmadan uyurdu .Sonra buyüdukce benimkinin faaliyetleride arttı . Herturlü absürtlüğü yaşadım . Çocuğu psikoloğa bile götürdük .
Cok zeki olduğuna seviniymmi ,normal değil diye uzüliymmi bilmiyorum .Bilmiyorum.

Back
X