Bebek dogmadan isim krizi

aslm93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2021
336
230
53
32
Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimde tutturdu oglan olursa babamin adini koycam diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Ne yapmaliyim bana bi akil fikir verin?

Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.

Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.

Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.

Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.

Ya bu Kaynanalar var ya sinir oluyorum benimde kaynanam daha karnıma düşmeyen bebeğe güzel isim koymasalar ben koyarim ismini diyordu

Annene babama söyle bizim ismimizi koyacaksınız diye eşinize söylesinler birazda senin ailen baskı yapsın sen de çık ortaya çocuk benim istediğim ismi koyarım herkes kendi çocuğuna baksın de. Eşine de arada kalmak istemiyorum ne o taraf ne bu taraf çocuğumuza güzel modern isim koyalım 20 yaşına gelince dalga konusu ya da geçmişte kalan isimler olmasın de. Birazda eşin arada kalsın

Kocana söyle sen babanın ismini koyarsan ben de babamın ismini koyarım iki isimli olur de bakalım o zaman ne diyecek

Bi de hep erkek tarafından geliyor bu baskı anlamadım. Evleniyoruz diye kökümüzü mü alıyorlar anlamıyorum. Kız tarafından böyle bi baskı görmedim. Birazda damada baskı yapsınlar. Gelin sesini çıkarmıyor diye ne bu rahatlık sen çocuğuna koymuşsun toruna da koymayı ver

Bi de hep erkek tarafından geliyor bu baskı anlamadım. Evleniyoruz diye kökümüzü mü alıyorlar anlamıyorum. Kız tarafından böyle bi baskı görmedim. Birazda damada baskı yapsınlar. Gelin sesini çıkarmıyor diye ne bu rahatlık sen çocuğuna koymuşsun toruna da koymayı ver
O kadar haklısınız ki Allah nasip ederse çocuğumun doğmasına beş ay var şimdiden kayınvalidem Eylül ayında doğarsa adını Eylül koyalim diyor

Boyle ailesinin kucuk cocugu gibi davranan hukmunu anne babasina geciremeyen erkeklerle evlenmek en buyuk hata. Siz cekirdek ailenizde kari-koca ikiniz karar verebilmelisiniz herseye

O kadar haklısınız ki Allah nasip ederse çocuğumun doğmasına beş ay var şimdiden kayınvalidem Eylül ayında doğarsa adını Eylül koyalim diyor
Kız yine güzel isim koymak istiyor😂 bi de dürüye felan koymak isterse napacaktın. Dürüye ismini beğenmediğim anlamına gelmesin ama 20 yaşına gelince çocuk bu ismi beğenmeyecek

Çok şükür bende öyle birsey olmadı ne eşim ne kayınvalidem hiç su isim olacak falan demiyorlar ama deselerdi de koymazdim hadi eşim tamam da ötekiler karışamaz yani he söyledikleri isim güzel olursa hoşuma giderse o ayrı 😂

Bende cocuklara neden insanlar annelerinin babalarının ismini koyar anlamıyorum.. yüceltme mi? Vefa mi? Yada çok iyi evlat izlenimi mi yaratılıyor?mantık nedir ki bu kadar ısrar ediyorlar ve hala günümüzde bu sebeple tartışmalar çıkıyor anlamak mümkün değil.. bu arada bu kadar önemli bir mevzu ise sizde annenizin babanızın ismini koyabilirsiniz ama karsi taraf bunu dusunmez tabi

Ay bu ne ya cidden 😡 sinir oldum buradan

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun🙏
Konuda tek kabahatli eşiniz, kayınvalide kayınpeder, anne babalarının adını gönül rızasıyla koyanlardan özür dilerim lütfen onlar üzerine alınmasınlar fakat bazıları sırf ailesine yaranmak için anne babasının adını koyuyor, oğlu olur da babasının adını koyarsa maddi manevi sırtını yaslama garantisi kazanıyor, kendi çocuğu üzerinde bile hak iddia edemeyecek kadar pasif, kendi çocuğu üzerinden bile aileden beklenti içine giren insanlara hiç saygım yok.

Eşinizin de size saygısı yok, afedersiniz hamilesiniz sözlerim sizi incitecektir fakat size biraz saygısı olsa evladımızın ismini eşimle ben koyacağız der herkesin ağzını kapatırdı, kayınvalideniz de size gıkını çıkaramazdı, size örnek verilen gelinler acaba gönül rızasıyla mı koydu isimleri? Kusura bakmayın ama gelini olduğunuz sülalede herkes saygısız, gelinlere saygıları yok, torunlar onların soyadını taşıyabilir ama kimsenin tapulu malı değiller.

Kayınvalidenizle bu isimleri beğeniyorum tartışmasına girmeyin hiç, bebeğiniz sizin yavrunuz, cinsiyeti belli olunca içinizden geçen ismi belirler doğunca da nüfusa kendiniz gider ismini yazdırırsınız.

Bu aileler kendi isimlerini koydurunca ne oluyor anlamıyorum. Sırf anne baba, dede, büyükannesin diye asırlar önce eskimiş ismini koymak zorundalar mı? Benim babaanne de kendi adını koydurmak istemiş. Adı hayriye. Çok şükür koymamışlar gerçekten beğendiğim bir isim değil. Çocuk direkt yaşlı doğuyor sanki :D

Bu KK dan öğrendiğim en büyük ailevi sorunlardan birisi, doğacak çocuğa konacak isimmiş meğer...
Bizim ülkede ciddi sorun olduğunu buradan öğrendim.Aşılması da bir o kadar zor sorun. Nasıl aşarsınız bilmiyorum tabi.Hiç yaşamadım böyle bir şey. Birisi şöyle demişti.Sakın benden büyüklerin isimlerini koymamızı istemeyin.Yarın çocuğuma kızarım söylenirim alınırsınız siz de biz de üzülürüz.Sonra bazı eski isimler çok zor hoş değil. Çocuk büyüdükçe isminden dolayı rahatsızlık duyuyor hiç sevmiyor ..
Burada asıl iş eşe düşüyor tabi..Ona artık büyüklerin isimlerini koyma olayının bittiğini,büyüdükçe çocukların isimlerinden hoşlanmadığını ve hatta değiştirmeye kalkıştığını bunun da daha yaralayıcı olduğunu, şimdi artık herkesin çocuklarına daha güncel isimler koyduğunu anlatabilirsiniz..Çok ısrar olursa da ancak göbek adı olarak koyulabileceğini söylersiniz...
Buradan evlenecek gençlere çıkan ders var. Evleneceğiniz insana bunu anlatıp çocuğunuza koyacağınız isme iki tarafı da karıştırmayacağınızı açık açık belirtirsiniz...

Hala bu kafada insanlar var mı cidden? Hamileliğin zorluklarıyla uğraş, yavrum sağlıklı sıhhatli dünyaya gelicek mi? stresi yaşa,doğunca bakalım bizi ne zorlu günler bekliyor belirsiz ..Bide birileri tutturucak şu ismi koy bu ismi koy..Allah'tan ne benim ne eşimin ailesini böyle anlayışsız insanlar değil, çok sinir olurdum ..Bizimkiler en fazla arada isim düşündünüz mü, karar verdiniz mi diye soruyorlar, olması gerekende bu..Okuyunca ben darlandım vallahi, bu konu da dik durun bence, çocuğunuza içinize sinmeyen bir isim vermeyin derim..

Back
X