bebek düşüncesi

Bu bütçeyle bebek çok zor.. şimdi bunu desteklemeyenler parası olmayan çocuk yapmasınmıcılar gelecek ama ben yinede söyleyeyim.. her ay kontrolü alışverişi doğumu bi ton para.. doğdu bitmedi,maması bezi emZiği kıyafeti hastenesi bi ton para. Yemek yemeye başlar herşeyin doğalı iyisi organiği bi ton para.. sonra okulu,eğitimi,kıyafeti vs vs..
birikim yapın öyle bu işe girişin derim.

hastane masrafı rahatlığım dediğim gibi anlaşmamızın olmasından kaynaklı. testler osu busu 150 tl ödeneceğine ben 50 tl ödeyip çıkıyorum. düğünde takılan hiç birşeye dokunmadık biz. çok mecbur kalmadıkça yine dokunmayacaz.
konuyu açarken hemen şimdi hamile kalmak istiyorum yazmadım. öncelikle sağlık sorunlarımı halletmem lazım ki hamileliğim zehir olmasın. zaten iş değiştirme nedenim ruhumu rahatlatmak.
bunları söylemem de ki amaç benim 5-6 ayı bulur dememle alay edercesine bi yorumda bulunmuş olmanız

Maddi acidan cok zorlanirsiniz bu kesin. 1250 tl cok az bir miktar. Ben kendime güvenemezdim yani...

bi arkadaşa daha yazdım daha kendimi toparlayacam falan derken geçer bi 5-6 ay sonra bakalım biz istiyoruz da allah verecek mi? bu süre içinde az çok birikim yaparız diye düşünüyorum

neden alay edeyim alınganlık yapmışssın:))
cidden zorlanacağın bir tablo var karşında üzgünüm ama.
kendinizin bileceği şey.
çalışmaya devam etmen gerekli bence.

bi arkadaşa daha yazdım daha kendimi toparlayacam falan derken geçer bi 5-6 ay sonra bakalım biz istiyoruz da allah verecek mi? bu süre içinde az çok birikim yaparız diye düşünüyorum

Insallah. Ama hesaplar iyi gòzükmüyor.

Yani 1250`nin yarisini kenera atsan alti ay icinde 3750 tl yapar.

Tr fiyatlarini tam bilmiyorum ama yeticegini sanmiyorum

neden alay edeyim alınganlık yapmışssın:))
cidden zorlanacağın bir tablo var karşında üzgünüm ama.
kendinizin bileceği şey.
çalışmaya devam etmen gerekli bence.

o da olabilir tabi ki. nazlıyım dedim ama asıl neden ben bünyesi zayıf birisiyim aslında fizik olarakta çok zayıfım :) 40 kilo bişeyim o yüzden hemen hastalanabiliyorum. bide hamilelik derken bana fazla ağır gelir diye çalışamam dedim. yoksa ben en fazla 2 hafta evde oturabilen birisiyim çok sıkılırım evde oturunca

bir arkadaşım ilk haftadan hamile kalmıştı
o işler belli olmuyor

ben 4 sene bekledikten sonra ilk gunki birliktelikten hamile kalmisim

hayirlisi olsun sizin icinde suan hamileyim ve calisan bir insanim tamam arada insan korkuya kapiliyor acaba 2 kisiykenki gibi imkanlarimiz olamiycak zorlanirmiyiz diye ama yinede hic bir sekilde pisman olunucak birsey degil

Bak iyi güzel de o hastaneyi seveceğinin ve güveneceğinin garantisi var mı? Ben özel Acıbademe gittim iyi diye. Hoşuma gitmedi, içime sinmedi. 11.haftada başka hastanede başladım orada doğum yaptım. İyi, güveneceğin bir kadın doğumcu bulmak da dert.

biz zaten öyle çok alışverişi olan bi çift değiliz. elbette zorlar ne kadar gelirse o kadar gider

kesinlikle haklısınız. zaten burdaki yorumlardan sonra kızım bi dur senin neyine dedim :)))

1 yıl bekleyip para biriktirin, maaşınızının tamamını, sadece eşinizinkiyle geçinin, böylece hem tek maaşla ne yapabildiğinizi görürsünüz hem de birikiminiz çocuğun ilk 1 yılını karşılar.

yorumlardan sonra bende duygusal düşünmemeye ve beklemeye karar verdim. çünkü herkesin haklılık payı var. umarım allah doğru zamanda verir

Bence konuya çok yanlış yaklaşmışsınız rabbim herşeyin kolaylığını veriyor kimin bünyesi sağlam oluyor hamilelikleri kolay geçiyor kimilerinkide biraz daha zor parasina gelince herkez ayağını yorganına göre uzatsın ozaman 1250 yeter her hafta sonu dışarda yemek yenmese nolur bence çok karamsar bakıyorsunuz buna rabbim neylerse güzel eyler

Bence 2 sene daha bekleyin.. Bu arada da çalışmayacağınız dönem için, birikim yapın..
Evliliğiniz çok çok yeni, ee ailelerle de soru var.. Nereye kadar görüşmeyeceksin...
Aileler ile aranızdaki buzları soğutun bu süre zarfın da, sonra hamileliği düşünün...

Gerçekten bebeğin kıyafetinden, sabununa, mamasından, biberonuna kadar..
Her şey o kadar çok pahalı ki.. Eee ben kendime 100 liraya şampuan almam, ama bebeğim için alırım..
Daha doğal daha organiğini bulmaya çalışıyorsun...Eee bunların hepsi parayla oluyor..

Ee hamilelikte beslenme düzenin dahi değişiyor.. Daha sağlıklı ve düzenli beslenmeye başlıyorsun.. Bunların hepsi para ile oluyor.. Bizim mutfak masrafımız aylık bin lirayı buluyor... 1250 lira geçinebilmek, sizi çok zorlar.. Psikolojiniz bozulur...

Hastane de bebek gideri de bir skala, ben 1250 tl ye arkadaşım 4500 tl ye sezeryan oldu ikimiz de özel hastanelerde olduk, benim oğlum emzik biberon mama kullanmadı, sütüm de yeterliydi memeden 20 ay beslendi, ek gıda olarakta biz ne yiyosak o, kontroller için devlet hastanesi tercih edilebilir, öyle 300 500 tl verecek bişey yok, devlete giden de var, bezini falan da hadi bimden aldın diyelim...amma velakin gene de 1250 tl ile geçinilmez.olmaz.

o parayla sadece geçinilir yaşanmaz, ikisi farklı şeyler

Yorumları okuyunca ben başka bir ülkede mi yaşıyorum dedim..
Arkadaşım öncelikle ruhen kendini anneliğe hazır hissediyomusun ve evliliğin yerine oturdu mu,önemli olan bu..
Herkes 7000 liraya doğum yapmak zorunda değil,mesela ben özel de yapma imkanım olduğu halde ve eşim teklif ettiği halde devlet has.de doğumu yaptım,kuzenimde orda kadın doğum dr ydu ama ona bile ihtiyaç duymadım zaten o gün izinliydi aramadık bile..sağolsun dr lar çok ilgiliydi..(sezeryan doğum yaptım bu arada)
Aylık rutin kontrollerde ,aile hekimliği evimin karşısındaydı gittim geldim,ilk çocuğum emmedi devam sütü verdim hiçde zorlanmadım yani(bu arada orta gelirli bir aileyiz)zaten bebek olunca devlet belli bir miktar yardım veriyor aylık,bezi en pahalısı değil orta hallicesini aldım
Sana masraf olacak şeyler beşik,bebek arabası puset falan onlarıda zaten doğuma kadar alırsın,bazen herşeyi dört dörtlük olsun derken hiç ummadığın yerden vuruluyorsun o yüzden kendini hazır hissediyorsan düşünebilirsin..

Çok özür dileyerek soruyorum, devlet kaç ay ve ne kadar destek oluyor? Hiç haberim yok da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…