- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Mama bez ayda 700 kıyafet desen bir ay geçmeden küçülüyor yenisini alman lazım mecbur bebek sonuçta günde 2 kere en az üst değiştiriyor.Doktor kontrolleri vitaminleri(her defasında gidip yazdıramıyorsun bitiyor.Birçok bebek ilacını sgk karşılamıyor)Bebek arabası yok anakucağı sonra yürüteç mama sandalyesi vs vs bir ton şey hepsini almak istiyorsun hemde en güzelinden böyle yani.2000 yetmez asla ama şöyle olur siz çalışırsanız aile büyüklerinden biri anne yada kv bebeğe bakar.Yani korkularınızın hepsi gerçek olmuş olur
Herkes hesaplara girmis. Çocuk berekettir bu sebeple cocuk fikri ertelenmez Rabbim riziksiz kimseyi birakmaz ama boyle hesap kitap yapilirsa tam teslimiyet olmazsa tabi sıkıntı cekilir. Rizik konusunda Yalnizca Rabbime guven tatlim sizi dar da birakmaz, aile konusuna gelince cocuktan sonra barismaniz buyuk bi ihtimal ve huylu huyundan vazgecmez ayni problemler yasanicaktir ne problem var ise ama şoyle dusunmelisin illaki cocuk olcak ha simdi ja 5 yil sonra illaki barisilcak ve ayni seyler yanicaktir senin bi yol izlemen lazim onlara karsi esinle arana girememeliler.hanımlar iyi günler
ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?
benim yaşım 25 eşimin 29. evet daha gencim ama çokta geç kalmak istemiyorum.
Ağziniza sağlik :)Bebege aylik kıyafet alanları da gördük bu konu sayesinde.... mama sandalyesi 50 tl ye de var 500 tl ye de.... diyeceğim o ki Butcene göre alışveriş yapmak lazım. Hastane ,giyim,gıda hepsinde geçerli bu. Ama bbebek için en onemli şey huzurlu bir yuva.
600 TL? Dogum? Ozel hastanede hemde :) o paraya doktor degilde ebe falan mi giriyormus doguma :)yaşadığım şehirde güzel bi özel hastane ile anlaşmamız var. geçen gün gittiğimde ordaki bayanlar konuşuyordu doğum 600 diye. büyük bi şehirde yaşıyorum ama bu kadar pahalı hastane bilmiyorum
tüm sorunlarını halledin borcunuzu bitirin. ikinizde cocuk konusunda hem fikir iseniz. bebek yapıın.hanımlar iyi günler
ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?
kendimden soykeyeyim. Ozel hastanede dogum yaptim bende hem ebe hem doktor başından sonuna kadar yanimda idi. yaşanılan sehirle alakasivardir. Konu sahibi nerede yaşıyorsun ?600 TL? Dogum? Ozel hastanede hemde :) o paraya doktor degilde ebe falan mi giriyormus doguma :)
İstanbul'da yasiyormus.. benim anlatmak istedigim 600 liraya dogum yaptiran neresi varmis? Neyse bir suru ozel hastane var tabi surumden kazaniyor olabilirlerkendimden soykeyeyim. Ozel hastanede dogum yaptim bende hem ebe hem doktor başından sonuna kadar yanimda idi. yaşanılan sehirle alakasivardir. Konu sahibi nerede yaşıyorsun ?
Medipol normal Doğum 650 sezeryan 1100 tl. Muayene 30 tl doçent olunca 50 tl.İstanbul'da yasiyormus.. benim anlatmak istedigim 600 liraya dogum yaptiran neresi varmis? Neyse bir suru ozel hastane var tabi surumden kazaniyor olabilirler
Bebeğin 6 ay emeceğinin veya 17 liralık kalitesiz bezin pişik yapmayacağının garantisi var mı?Amma abartmış bir çok kişi hamileyim ve birikim yapmadan hamile kaldım çokta isteyerek şükür Rabbim de layık gördü verdi almaz herşeyin en pahalisini alır uygun olanini emzirir 6 ay mama derdi yok bez 17 liraya bezde var 50 lirayada ıslak mendil desen atla deve değil devlet hastaneleri sağlık Ocakları 7 24 çalışıyor aç yada çıplak kalmaz bebek ayda birde bebeğe kıyafet alınmaz bu kadar abartmaya gerek Yok
Cocuk basli basina bir masraf cok iyi dusunun derim. 1250 tl ile cok zor.hanımlar iyi günler
Walla bu kadar yani bir paket bez 40 lira 350 gr mama 25 lira bir hafta gitmiyor.Tabii 15 lirayada bez var.Mama yerine inek sütü prinçunu da verirseniz bakın o olur.300 liraya da bebek arabası var 3000 liraya da tercih meselesi tabii.Ama herşeyin en ucuzu da olsa zor yani insan özeniyor.En iyisi yedirmek,giydirmek istiyor.Bu daha birşey değil en ucuz kreş aylık 1000 lira bu liste böyle uzayıp gider anlayacağınız.Evde şuanda 4000 liralık araç gereç var bir tane biberon 40 lira en basiti yanii senaryo değil gerçek hayatın ta kendisi hanımefendi malesefKusura bakmayın ama bir abartı senaryo daha.
Tamam aldıkları maaş zor geçinilecek bir para, bebek cidden masraf ama bu kadar da değil ya hu.
Bebege aylik kıyafet alanları da gördük bu konu sayesinde.... mama sandalyesi 50 tl ye de var 500 tl ye de.... diyeceğim o ki Butcene göre alışveriş yapmak lazım. Hastane ,giyim,gıda hepsinde geçerli bu. Ama bbebek için en onemli şey huzurlu bir yuva.
Walla ben daha bir ay giydiremedim aldığım birşeyi haa iki beden büyük alıp kollarını paçalarını kıvırıp giydirirsen o başka:)Tabii ki huzurlu bir yuva en önemlisi çok doğru ama insan evladına en güzelini almak istiyor.Dar gelirle tabii ki çocuk yapılır ama çalışmayıp evde oturmak bana bencillik gibi geliyor.Çalışır hiçbirşeyden mahrum etmem çocuğumu.Bu aylık kıyafet alanıda gördük konu sayesinde yazınca üzerime alındım o yüzden alıntıladım:)Bebege aylik kıyafet alanları da gördük bu konu sayesinde.... mama sandalyesi 50 tl ye de var 500 tl ye de.... diyeceğim o ki Butcene göre alışveriş yapmak lazım. Hastane ,giyim,gıda hepsinde geçerli bu. Ama bbebek için en onemli şey huzurlu bir yuva.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?