- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
yorumlardan sonra bende duygusal düşünmemeye ve beklemeye karar verdim. çünkü herkesin haklılık payı var. umarım allah doğru zamanda verir
hanımlar iyi günler
ben artık anne olmak istiyorum. biraz sağlık sorunlarım var sonrasında artık düşünelim diyorum eşime ama korkularım var.
1- ben şuan çalıştığım yerden çıkıp bi mağazaya geçecem hamile kalırsam orayı da bırakmak zorunda kalacam ki ben zaten çok nazlı aman hastayım diyen bi tipim oturarak çalışıyor olsam da bırakırım o işi.
2- ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum eşim benim ailemle görüşmüyor ve böyle çok mutluyuz. bebek olacağı dönemde eşimin ailesiyle görüşmek zorunda kalıp aynı sıkıntıları yaşamak ve başa dönmek en büyük korkum.
3- eşim 2bin tl alıyor 750 ev kirası var. borcumuz da 2 ay sonra bitecek. benim çalışmadığım dönemde geçim sıkıntısı çok çekermiyiz?
benim yaşım 25 eşimin 29. evet daha gencim ama çokta geç kalmak istemiyorum.
Evet,sgk lılarda bundan yararlanıyor diye biliyorum yanılmıyorsam,cüz i bir miktardadevlet doğum parası veriyor 300 tl sanırım tek seferlik bir de aile yardımı, eşim memur maaşına ilave 60 tl alıyor sanırım
0-6 yaş belli bir miktar ve 6-18 yaş belli bir miktar?devlet memurları alıyor,yanılmıyorsam sgk lılarda alıyor maaşa dahil edilerekÇok özür dileyerek soruyorum, devlet kaç ay ve ne kadar destek oluyor? Hiç haberim yok da?
Hangi şehir?Bende buyuk bir sehirde özel bir hastanede 3 ay once sezerya ile dogum yaptım 1600tl ödedik. 2 yil once hangi haste 5000 tl idi bende merakettim.Zira gercekten cok pahali.
60 lira gibi bir rakamdan bahsedilmiş burada. 60 lira çocuğun hangi ihtiyacına yeter Allah aşkına...0-6 yaş belli bir miktar ve 6-18 yaş belli bir miktar?devlet memurları alıyor,yanılmıyorsam sgk lılarda alıyor maaşa dahil edilerek
60 lira gibi bir rakamdan bahsedilmiş burada. 60 lira çocuğun hangi ihtiyacına yeter Allah aşkına...
bana mı dedin?4500 dogum mu sen cok zenginsin galiba burdaki arkadas.herkes senin gibi zengin deyil cnm.hicte oyle imkansiz degil konu sahibi.tabi kirada olman zorlar seni zaten simdi dusunmuyosan 6 7 ay da para atarsin sende calisiyosan ama bir iki sene daha bekle derim.baya biriktirir maddi zorluga dismessin.
ssk niz vardir heralde devlette her turlu testi kontrolu tek kurus verneden yaptirursun pakala.zaten ayda bir kere yeter.ozele arada gidersin ben oyle yapiyorum dogum ozelde istersen ben asla ssk da yapmam ki zaten ozelde yapicam uc ayim kaldi kismetse ikinci kizimi kucagima alicam insallah.dogum fityati 1800 falan sezeryan olucak.yani gozun korkmasin oyle ucuk rakamlar yazmis buradakiler.sacmalamislar hava atalimda sallamak bedava.her neyse emzirirsen zaten mama derdin yok bez di kiyafet besik en hesaplisindan birikim yapar toplu halde alirsin hicde imkansiz degil.herseyin organigini yemiyoruz ama gayette saglikliyiz cok sukur.kontrollerinu de devlette yaptirirsin olur biter.buradakilere bakarsan bir ev parasi cikarirlar bir cocuk icin hic uzulme herkes para icinde yuzmuyor...
Ayağını yorgana göre uzatmayı vurguladım orada,yeter yetmez mevzusuna girersek 3000 lirada yetmiyebilir,"sen asgari ücretlisin doğurmada" diyemiyeceğimize göre..60 lira gibi bir rakamdan bahsedilmiş burada. 60 lira çocuğun hangi ihtiyacına yeter Allah aşkına...
4500 dogum mu sen cok zenginsin galiba burdaki arkadas.herkes senin gibi zengin deyil cnm.hicte oyle imkansiz degil konu sahibi.tabi kirada olman zorlar seni zaten simdi dusunmuyosan 6 7 ay da para atarsin sende calisiyosan ama bir iki sene daha bekle derim.baya biriktirir maddi zorluga dismessin.
ssk niz vardir heralde devlette her turlu testi kontrolu tek kurus verneden yaptirursun pakala.zaten ayda bir kere yeter.ozele arada gidersin ben oyle yapiyorum dogum ozelde istersen ben asla ssk da yapmam ki zaten ozelde yapicam uc ayim kaldi kismetse ikinci kizimi kucagima alicam insallah.dogum fityati 1800 falan sezeryan olucak.yani gozun korkmasin oyle ucuk rakamlar yazmis buradakiler.sacmalamislar hava atalimda sallamak bedava.her neyse emzirirsen zaten mama derdin yok bez di kiyafet besik en hesaplisindan birikim yapar toplu halde alirsin hicde imkansiz degil.herseyin organigini yemiyoruz ama gayette saglikliyiz cok sukur.kontrollerinu de devlette yaptirirsin olur biter.buradakilere bakarsan bir ev parasi cikarirlar bir cocuk icin hic uzulme herkes para icinde yuzmuyor...
ben size de hak veriyorum diğer yetmez diyen arkadaşlara da hak veriyorum. benim konum değil de başka konularda yorumları görüyorum 4binden aşağı maaş alan yok. bu durumda bi tuhaf oluyo merak ediyorum bu insanlar ne iş yapıyor diye hayır ablam memur kız uzman olduğu halde 3.5 alıyo.
ben konyada yaşıyorum hadi ben muhasebeciyim 1500 en fazla 2000 veriyorlar benim mühendis arkadaşlarım da 2000 alıyo. yani biraz istanbulla falan kıyaslanmasa daha güzel olur. şehirden şehire farkediyo dediğim gibi burda özel hastanede bayanlar konuşurken duydum gittiğim doktor 600 tl ye yaptırıyomuş doğumu ki ordakiler çok iyi olduğunu söylüyordu.
ama tabi ki bi miktar birikim yapılması gerekiyor çünkü eşyalar ciddi pahalı. bende bu yüzden 1 yıl daha bekleyip sonrasında ciddi ciddi düşünebilirim.
E torunu görmek isteyecekler ya doğal olarak .Küçücük bebeği de annesinin olmadığı bir yere götüremeyeceklerine göre,doğal olarak karşılaşacaklar.hamıle kalırsan neden eşinin ailesiyle görüşmek zorunda kalacaksın ki
merak ettim
1250 liraya geçinmek çok zor hem de bebekle orası kesin ama sizin harcamalarınız bir çok aileye göre çok ütopik.Maddi durumu iyi olmayan aileler gözünden yapıyorum yorumumuDoğum fiyatı kıyaslamanın anlamı yok.
500 liraya yapan da var 15 bin liraya da.
Fakat açık söyleyeyim 1250 lirayla anca bebek büyür, evde taş yiyemiceğinize göre olmaz.
Bir hesap yapayım, aylık 250 TL kadar doktor masrafı var. (Hiçbir hastalığı yok çok şükür, sadece rutin kontrol)
Anne sütü+mama alıyor. 200 TL kadar mama masrafı var. (Mamayı internetten büyük paket alıyorum, eczaneden akşam 350ye denk geliyor)
Ay az akışlı biberon olsun, ay pompa, ay silikon uç bilmem ne dediğinde onlar da bir o kadar ama her ay değil. Ama emin ol düzenli masraf.
Kıyafetleri hafife alma, iki giydiriyorsun üçüncüye küçülüyor. Lcwden falan giydirsen de aylık 200 de kıyafet masrafı. (Benimki 2,5 aylık bir bavul kıyafeti giydirmeme rağmen küçük geldi kaldırdım)
Yok diyorsun oyun halısı, yok zeka kartı, yok arabası, yok arabayla çıkmak zormuş sling alalım, slingi sevmedim kanguruya geçelim hop masraf. (4moms almadığıma dev pişman oldum ve 1750 TL fiyatı var, sadece ilk 4 ay kullanılır bence)
Bu şampuan cildini kuruttu deyip komple krem şampuan vs değiştirip 150 TL verdim yine.
Elektrik ve su faturan bile ikiye katlanıyor çünkü her gün en az 2 defa makine çalışıyor.
Düşün bakalım oluyor mu...
Valla rızkıyla gelmiyor.
Doğum ücretinden önce geçim sağlayabilir misiniz?Yardım edecek bir aile de yok sanırım.Ve bu ailevi sorunlar ilerde probleme yol açar mı?Aklımda kalan eşinin biraz sana karşı vurdumduymaz olduğuydu.Şu an düzeldiyse biraz da birikim varsa olabilir...Öncelikle hamile kalmayı dene kimisi hemen kalamıyor.Doğum işine sonra bakarsın bence.
bu yazdiklarina ben de katiliyorum. Mesela kiralar, pazar urunleri sehirden sehire cok fark ediyor. İstanbulda 1500 2000 kira veren birisi tabi ki 4-5 bin maas almali. Ama kucuk yerlerde 600 700 kira veren biri 2000 civari maasla da gecinebilir, e mecbur geciniyor da.ben size de hak veriyorum diğer yetmez diyen arkadaşlara da hak veriyorum. benim konum değil de başka konularda yorumları görüyorum 4binden aşağı maaş alan yok. bu durumda bi tuhaf oluyo merak ediyorum bu insanlar ne iş yapıyor diye hayır ablam memur kız uzman olduğu halde 3.5 alıyo.
ben konyada yaşıyorum hadi ben muhasebeciyim 1500 en fazla 2000 veriyorlar benim mühendis arkadaşlarım da 2000 alıyo. yani biraz istanbulla falan kıyaslanmasa daha güzel olur. şehirden şehire farkediyo dediğim gibi burda özel hastanede bayanlar konuşurken duydum gittiğim doktor 600 tl ye yaptırıyomuş doğumu ki ordakiler çok iyi olduğunu söylüyordu.
ama tabi ki bi miktar birikim yapılması gerekiyor çünkü eşyalar ciddi pahalı. bende bu yüzden 1 yıl daha bekleyip sonrasında ciddi ciddi düşünebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?