bebek düşüncesini nasıl beyninizden attınız?

Hint bülbüllerine verdim kendimi. Sonra onları yumurtlamak için özel bir çaba harcadım. Neticede onlar yumurtladı bir sürü. 2 gün sonra hamile olduğunu öğrendim hiç unutmam.
ne güzel bi anı olmuş. bizimde muhabbet kuşlarımız vardı. bizde onların çiftleşmesi yumurtlaması için baya uğraştık. biz yapamıyoruz onların bari yavrusu olsun dedik. ama onlarda çiftleşmedi bi türlü. sonra erkek öldü çok üzüldük. bizim üstümüzde bi uğursuzluk var

atmadım atılmıyo malaesef. ama saldım gitti hiç bişey yapmıyorum. 9 aylık evlisin kafaya takmak için çok erken değilmi, tedavi falanda olmadın sanırım

9 aylık evliyim 1 kere bile korunmadik. ve utanarak söylüyorum cok canlı bir cinsel hayatimiz var. bir gun olmasa diğer gun mutlaka olur. esimin degerleri cok iyi ve bende de pko olunca ister istemez korkmaya başladım.
3 4 kere doktora gittim yumurtalarim bebek olacak kadar gelismiyormus. klomen kullandim iste bu ay 10 mm oldu anca

Ben kafamdan attiktan sonra hamile kalanlardanim. Kafandan at hamile kalirsin diyenlere de cok kiziyordum sanki ha dyince atiliyormus gibi.
Ve hala ayni dusunuyorum bilincli bir sekilde kafadan atamadim cunku.
1 basarisiz asilama ve 2 tup bebek tedavisi sonrasi o kadar yiptandim ki baktim baya agirindan depresyona giricem baslarim cocuguna dedim.
Zaten var olmayan bisey icin bu kadar uzmeye deger mi kensimi esimle mutluyum hayatina bak dedim. Inan artik o kadar usanmistim ki cocuk lafi duymaya tahammulum yoktu. Hep erteledigim bisey olan bir kedi sahiplenme isini yaptim o bana cok iyi geldi mesela beni iyilestirdi psikolojik olarak. Hep cocuk olsun bi yasa gelsin oyle kedi sahiplenirim diyordum ama hayat hic te planladigin gibi olmuyodu iste.
Hatta hamile kalmadan bir ay once bir ruya gordum ve sabah yataktan kalkarak allahim vermeyeceksen lutfen ruyasini gosterip beni umutlandirma dedim ama o ay sirf o ruyayi gordugum icin yumurtlama gunumu degerlendirip yine tamamen kafamdan cikarmisim.
Simdi ise korkular korkular saglikla gelsin diyorum sadece.
Insallah hic beklemeden guzel haberi alirain canim, tum bebek isteyen insanlari cok iyi anliyorum ayni yollardan gectigim icin hep dua ediyorum

şu ara en hazmademedigim kelimelerin arasında "çocuk düşüncesini kafamdan at, bir sebeb bulamadiklarinda doktorların bile sığındığı sözlerden birisi de stres yapma, gerçekten şuan yazarken de sinirleniyorum.deseler ki daha zamanı var anlarım.ama biri daha bana böyle söylerse her hal "kafa göz dalicagim"

At demekle atılmıyor kesinlikle. Ben 10 ay atamadım kafamdan. Sırf atmak için işe başladım hatta ama yok atılmıyor ne yaparsan yap atılmıyor. Sadece Allah ol der ve olur Allah'ın izni ile. Bol bol dua et. Ben inandım, yılmadan 10 ay bekledim be çok şükür ki bu ay hamile olduğumu öğrendim. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Benim de senin gibi çok yoğun bir hayatım vardı ve hala var ben sadece hayırlısı ile hayırlı Zaman'da olmasını istedim Allahtan. Darısı başına inşAllah

Ben nasil olsa aşılama ve ya tüp bebekle olacak diye rahatlamıştım. Bir ay sonra aşılama için tedaviye başlayacaktık ve o ay hamile kalmıştım.

Bende de pko var. Zorluğunu biliyorum. Önce adetini düzene sokmalısın. Gerekli testlerin yapıldı mı? Klomen ovitrelle kullandın mı? Rahim filmin çekildi mi? Bitkisel şeyler denedin mi? Kafandan atma meselesi de şöyle; ilişkiye bebek için girme mesela. Yada hamile olabilirm ay hamilemiyim diye belirtiler arama kendinde. Neren ağrırsa ağrısın gebeliğe yorma. Oldu olacak diye stres hiç yapma. Senin yapman gereken Allaha bırakmak. Verecek olan o. Nasibi vakti zamanı gelince korunsanda gelecektir o. Nitekim ben onca uğrasmaya rağmen olmamıştı korunurken hamile kalmıştım :) bel aştı yastıkla yattığm günler değil ilişki sonrası kalkıp duşa girdiğm ay hamile kalmıştm. Kısaca keyfine bak. Yumurtlama günlerini takip et. Pkoda zaten geç yumurtlama var, ilaç kullanmıyorsan Ovulasyon kullanarak yumurtladığın günü tespit edip çalışma yapabilirsin. Allah hakkında hayırlısını versin. Sağlıkla nasip etsin..

seni o kadar çok anlıyorum ki
doktorlar ugrasmak istemiyor. ozele gidiyorum ozellerdeki doktolar bile bu kadar uzerine düşme diyorlar. yahu neden dusmeyeyim. istiyorum ki düşüyorum üzerine.

Ben nasil olsa aşılama ve ya tüp bebekle olacak diye rahatlamıştım. Bir ay sonra aşılama için tedaviye başlayacaktık ve o ay hamile kalmıştım.

benim aşılamadan da umidim yok. aşılamayı araştırdım normal ilişkiden cok aşırı bir farkı yok. Tüp bebege de bütçem yok. ev kredisi ödüyorum.

gerekli testlerim yapıldı. hormon degerlerim güzel. yumurta takibi yapılıyor fakat yumurtalarim büyümüyor. sanırım igneye geçeceğiz. veya 1 ay daha klomen demeyeceğim.
ilaçsız duzenli adet olmuyorum. uzun zaman doğum kontrol hapi ile düzende tuttum. 1 senedir doğum kontrol hapı kullanmiyorum. bebege yardimci ilaçlar kullanıyorum ama olmuyor.
ilk aylarda zerre aklima takmadim. hep korunmasiz beraberliklerimiz oldu. ama hamile kalamadim.

Bu durumu yasamis biri olarak bunun bi yolu yontemi yok bence.evet kafadan atinca hamile kaldim bende.fakat bu kafadan atma oyle dusunmeyim akisina birakayim gibi bi sey degil.ben tamamen kabul etmis tevvekkul etmis Allaha birakmistim.Teslim olmustum yani.cunku bi sure sonra anladimki ben ne kadar mucadele etsem tedavi denesemde Allah ol demeden olmuyor.ha bu demek degilki tedaviye karsiyim.Asla.Gucunuz yettigince psikolojiniz elverdikce tedavi olacaksiniz tabi.ben bisure sonra pes ettim.gucum okadarmis.bu surec herkeste farkli isler tabi.ama evet pes dedegim anda geldi kizimin haberi.bende hic beklemiyordum.hatta ogrendigim anda meyer dogruymus dedim.dusunmedigin anda oluyormus.ama bunun icin bi yontem yok bence.herkesin yolculugu farkli farkli...yipratmayin kendinizi.Allaha guvenin.versede vermesede vardir bir bildigi....

Atan var mı ki ben sanmiyorum..
Hani insanlar atın atın diyor ama tüp bebek de de insanın aklinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…