kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
Eşin annesiyle konuşsun bence. Sonuçta ikinizin evladı ne gerek var ki birilerine bir şeyler aldırmaya...
Gidin eşinle birlikte ne gerekiyorsa alın.
Sizin ondan bir beklentiniz mi oldu ki, sizin ailenizi işe karıştırıyor?
Kırmızıyla vurguladığım yeri okuyunca, sanki sizin de kayınvalidenizden bir beklentiniz varmış gibi geldi bana. Yanlış anladıysam özür dilerim.
Konuya gelince kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil. Bir çift çocuk bekliyorsa, tüm masrafları da göze almışlar demektir. Kayınvalideniz bir daha dile getirirse, öyle bir adetiniz olmadığını, büyükannelerin ancak gönüllerinden gelirse katkıda bulunabileceklerini ve bu mevzuyu bir daha konuşmak istemediğinizi belirtin.
Pardon da siz bebegin anne babasi olarak necisiniz?
Benim bildigim cocugu kim yaptiysa o alir, masrafini o karsilar. Artik kiz tarafi, erkek tarafi mi kalmis, siz herkesten bagimsiz ayri bir ailesiniz. Cocugunuzu sadece kendinize guvenerek yapmak zorundasiniz.
Kimse kimseye birsey yapmak zorunda degil. Anneanne, babaanne isterse hediye alirlar. Kayinvalidenin kendi parasini neye harcadigi da sadece onu ilgilendirir. Durumu iyi diye size birseyler yapmak zorunda degil ki.
Siz bu zamana kadar "biz kendimiz alacagiz cocugumuzun esyasini, ne sizden ne kendi annemden birsey beklemiyoruz" diyemediniz mi? Neden demediniz? Cunku boyle birsey derseniz kapilari o zenginlere de kapatacaksiniz. Ben bunu anladim. Kendine guvenen insan herkesin agzini kapatip cocugunun masrafini karsilamayi bilir. Bu kadar beklenti icine girmeyin. Yoksa hayat boyu sikayet edersiniz. Burda cocugunun sunnetini yaptirmiyor, cocuguna genc odasi almiyor diye kaynanaya soven gelinler de okuduk. Sonunuz onlara benzemesin de...
çocuk sizin neden annen yada kayınvaliden herşeyi yapsınki...
eşinin dediği gibi en uygunu kendiniz yapmanız....
anlaşılan herkes birbirinden bekliyor.. k.validenizin ev, jeep sahibi olması sizi bir hayli germiş ki kadına "koca arıyor" etiketini yapıştırmışsınız.. neden "anne biz eşimle yapacağız herşeyi" demek işinize gelmiyor.. siz bilezik adetini bekliyorsanız, o da sizin taraftan birşeyler bekliyordur.. artık evlenmişsiniz, kendi eviniz var.. eğer çok rahatsız oluyorsanız kimseden birşey beklemiyoruz der konuyu kapatırsınız
Evladımın bir çok şeyini kendi istediğim gibi, kendi kazancımızla aldım.
Aileler Allah razı olsun yardımcı olmak istediler ama kimseden beklenti içine girmedik.
İmkanınız neye el veriyorsa sizde o kadarını alın.
Bizde atla deve kazanmıyoruz ayrıca kirada oturuyoruz ama hevesim vardı, tam takım mobilyalı bebek odası istiyordum sağolsun eşim kırmadı hesaplısına kaçarak istediğim gibi aldık.
Eşimin babanesi çok ısrar etti siz beğenin ben mobilyasını alayım diye istemedim, kendi yağımla kavrulur gücüm neye yeterse onu alırım dedim.
Sonra yatak odamıza park yatak almak istedim abim ısrar etti illaki ben alacağım diye onu da abim aldı.
He birde kayınpederim sağolsun halısını aldı.
Hiç bir şey illaki adet diye kimseye yüklenmemeli, herkesin kendisine göre sıkıntısı var hesabı kitabı var.
Sizde kayınvalidenize aldırarak bir ömür onun ezikliğini yaşamayın, belkili böyle hissettirecek biri.
Ben olsam gücüm eğer yetiyorsa 2 kapılı dolap, şifonyer ve birde park yatak alırdım.
Hem böylece daha hesaplı olur hemde kimseden beklenti içine girmemiş olursunuz.
Bu adeti ilk defa duyuyorum. Siz zaten evlenmis ve bir aile olmussunuz, birilerine guvenerek cocuk yapmadiniz herhalde. Her iki taraf ufak tefek birseyler yapar ama sizce kiz tarafi veya erkek tarafi varmi ki? Siz zaten ayri bir ailesiniz
Biz de var bu adet kızın çeyizi giderken bebek eşyasıda yaparlar,bebek beşiği,bebek arabası,yatagı,yorganı,çarsaf takımı,battaniyesi,yastıgı yapılır ve bir kaç parça bebek eşyası konur çeyizin içine.Zıbın,tülbent,tulum gibi.Benim bildiğim kız annesinin üzerine düşen zıbın,tülbent,battaniye gibi kumaş türevidir.
Bunlara ilaveten beşik veya sepet (çarşaf takımı,cibinlik vs...) de olabilir.
Bir anlamda bebek çeyizi denir.Evlenirken nasıl evin örtü gibi kumaş işlerini kız annesi düşünüyorsa aynı şekildedir.
O da yeni anne ihtiyaçları bilemeyeceği için,kız annesinin eksikleri hazırlaması mahiyetindedir.
Bunlar zevktir aslında.Bir babaanne nasıl olur da heveslenip birşey almaz ?
bebegi kim yaptiysa o alir esyalari. kiz tarafi etkek tarafi bunlar hediyesini alir gecer. bu ne ya. anane dede olunca da butmiyor anlasilan sorumluluk
hay s..yım adetlerine ne bu ya kız tarafı alırmış! işlerine de gelince gelin bizim kız tarafı her işe karışmasın oluyo takma kafana kocanla alın bizde de öyle bişey çıktı yok kız tarafı alır diye hiç kulak asmadım benim baba tarafım zengin ama inat değilmi aldırmadım bizimkilere madem gelininizim eşşşek gibi yapacaksınız!!!
Kesinlikle!
Bi'de "bi ton masrafımız var bizim de" demişsin konu sahibi... Bebeğinizi annen ve kayınvalidenize sorup mu yaptınız? Masrafınız varsa erteleseydiniz bebeğinizi.
Evet bi'çok yerde ilk toruna kızın annesi yapar her şeyi, madem adet adet diyoruz genelde yapılan budur. Sanırım çoğu kadının işine gelmemiş konuda...
Ancak bu adet de çoğu adet gibi milattan önce kalmış bi'saçmalıktan ibarettir. Anne baba olmak isteyen ve bunu hayata geçiren her "yetişkin"birey çocuğunu millete güvenerek dünyaya getirmemelidir.
Tavıra kızıyorum diyosun ama açık açık sen de kayınvalidenden bekliyosun çünkü o zengin, senin annenin durumu kötü ee sizin de masrafınız var.
Daha önce erkek tarafına adet dayatması yaptıysanız kadının beklentisi çok normal (mesela düğünü erkek tarafı yaptıysa, mobilyanızı aldıysa, bohça vs yaptıysa vs vs).
Kadını susturmak çok kolay "biz eşimle yapacağız" gibi mesela?
Aslında sorunun itiraf etmesende tam olarak "kim alacak mevzusu" zira sen eşinin almasına sıcak bakmıyosun.
Bayılıyorum her kayınvalide konusunda "aa adet ama yapacak diren" diyenlerin kendilerine oldu mu sen de adet uydur kız pes etme alsın moduna:44:
Yahu yazmayım dedim de bu ne kadar çirkin bi'yorumdur. Açıkca yazsaydınız bari küfrünüzü. Kibledim kusura bakabilirsiniz zira koskoca bi'kadına hiç yakışmamış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?