annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.
ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.
bak canım aynı durumla karşı karşıya gelmişiz hemen anlatıyım .. Ben kaçarak evlendim ailem haliyle küstü uzun süre konuşmadık hamile kaldım aynen beşşiği kız tarafımalırmdedi kv.. Ben hiiiççç sesimi çıkarmadım kendi aralarında benim yanımda konuşuyolardı.. Eşimde benim sıkılıp bunaldığımı üzüldüğümü bildiği için genel olarak içinde kötülük olmadan ben kimseden birşey istemem ilk çocuğum herşeyini kendim alırım dedi .. Annemler küs telefon eden açan yok bunlarda öyle diyolar benle dalga geçer gibi .. Bunların hepsi aynıben hiiiç cevap vermedim içim içimi yse de vermedim zor tutarak kendimi . Eşim ben 4 aylıkken artık anamın çenesini kapatmalı dedi veee bütün eşyalarımızı aldık konu kapandı gitti ..
Ama orda da sorun orda da sorun erkenden biye aldınız diye dava çıktı ..
Eşimin iş problemi oluyoru sabıakasından dolayı her istediğinde iş nulamıodu , hem para varken hemde kapanması gereken çeneler varkn aldık ..
Sen hiiiiçççç üzülmee bebişimize de iyi bak onlarıda hiç takma ..
Sizene diye birşey yok.Site kuralları gereği küfür,hakaret vb yazılar yazmak yasak, burası bir platform yada bir forum sitesi bile olsa bu sitenin belirli bir kuralları var.
umarım şimdi ailenle aranız iyidir :) bi de 7 aydan önce bişey alınmaz muahbbeti var ki sorma gitisinlamba alacaktı eşim halbuki. durdurdu hemen. meğersem anneme kitleme çabası içindeymiş. neyse bir daha 2 olsun onun yanında bebekle ilgili bir şey konuşursak, planlarımızı anlatırsak..
bebeğimi ne sevsin ne görsün ne bi don alsın yani. acayip soğudum. bebeğimi onun kucağında görmeye tahammül edemiyorum. sanki ateşlerin içine atmışım çocuğu gibi aynı şey. hiç güvenli bi yer gibi gelmiyor.
evet boşanma aşamasındayız ve babam başımın tacısın çocuğunda sende dedi canım babamayyy varya aynı ben kendimi görüyorum anlattıklarında da aynı şey oluyo varya bende de .. Biz herşeyi aldık takımlar memeler biberon beşik puset işte ne lazımsa aldık yalandan bi takım almış kv ben yıkamadan kullanmam hiçbirşeyi bi yıkadım ağzı bi tarafa gözü bi tarafa kaydı anca bu kadar olur dedim pazardan aldı 5 tl para yokya yav insanın ilk çocuğu hevesleniyor sanane yahu istediğini alır bende öyle sinir oluyorum almasın bırak bırak diye içim içimi yiyoduuuu neyseki kurtuluyoruz ..
hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.
annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.
ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.
bebek eşyasını benım bıldıgım kım yapıyorsa o alırkızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
Neden zorunda? peki yazlı olmayan kurallar diyorsunuz, örfümüz diyorsunuz da burada da işinize geldiği gibi yorum yok mu. İşinize gelince erkeğin ailesi düğünü yapmak zorunda, gelinliğini almak, nişan bohçanı yapmak, gelin alıcını yapmak, davetiyeni bastırmak zorunda vs. Ama çocuk çeyizine gelince böyle bir adet ben bilmiyorum demek saçma kalıyor. Anneniz illa iyi şeyler almak zorunda değil kaynanaızda odasını filan alın dememiştir zıbın battaniye nevresimm gibi şeyler. Anne olmak fedakarlık demek diyorsunuz da zaten anne babalar o çocuğu büyütene kadar tonlarca fedakarlık yapıyorlar. Yemeyip yediriyorlar, içiriyorlar, okutuyorlar, hayatlarından fedakarlık yapıyorlar, uykusuz kalıyorlar, o aile zaten çocuğunu meslek sahibi yapıyor gerisini pekala iki insan birleşip kendi yapabilir kendi kullacağı eşyanın borcunu kendi ödeyebilir. Siz çalışmıyorsunuz otuyorsunuz aman eşimin ailesi yapsın. Hiçte öylr 40 yaşına kadar borç ödeme durumu da yok 25 yaşında evlensen 15 sene borç mu ödenecek yani saçma. Ona göre eşya seçersin en pahalısını seçmezsin beyaz eşya takım kampanyaları mobilya kampanyaları zaten var, mutfak eşyalarını zaten kız tarafı azar azar yapar tamamlar. Bu kadar aileden beklenti niuye o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış olması yetmiyor mu zorunda ne demek yaa. Birikim olmasa bile bir miktar altın takılıyor, söz nişan derken 1 sene zaten para birikir. Herşeyiniz hemen dört dörtlük olmayıversin. Ha tamam düğününüzü yaptılar evinizi düzdüler istediğiniz gibi ki sizin kullanacağız eve yapıyorlar. Bir de bebeğin herşeyini yapmak zorunda olmaları nereden çıkıyor bu ailelerin ölene kadar fedakarlıkları bitmeyecek mi çocukları hiç kendi ayakları üzerinde duramayacak mı. Kendi yaptıkları çocuklarının sorumluluğunu alamayacaklar mı.anne baba fedakar olmalı diyorsunuz ama daha doğmamış çocuğun masrafını karşılayacak fedakarşığınız yok sizde daha tonla borcumuz var diyorsunuz siz nasıl bir fedaarlık göstereceksiniz. Mesela evladınız büyüyene kadar onu evlkendirecek, kendi evinin eşyalarını alacak, düğününü yapacak parayı biriktirebilecek misiniz hem de onu okutup üniversite bitirip hayata kazandırıp hem bu birikimi yapabilecek misiniz. Oldu ki yapamadınz kendi çocuklarınız da size zorundasın yapacaksın diyecek. Dua edin oğlunuz olmasın o zaman kız annesi olursanız sıyrılırsınız.
hayır, düğünde tabiki de ailenin katkısı yardımı olucak. bi insan tek başına evlenmeye kalksa masrafları üstlenmeye kalksa yaş 40 olup tırtlayınca evlenebilecek pozisyona anca gelir. türkiyede yaşıyoruz ya, bizim kültürümüzde hayırlısıyla bi çocukları evlendirmek gibi bir proje ye sahip büyüklerimiz vardır çevremizde. anne baba takibi evlatlarını evlendirirken katkıda bulunmak zorunda. bakın zorunda diyorum çünkü öyle. bu bizim kültürümüz bizim geleneğimiz göreneğimiz ve bir gerekliliktir. toplumda sadece uylması gerekn kurallar yazılı olanlar değildir. (40 yaşındakiler alınmasın tırtlayınca dediğim için ama evlilik için son derece geç bir yaş. evlat sahibi olmak için korkunç bir yaş. biyoloji diye bi gerçeği yadsımayalım. istisnalar da kaideyi bozmaz.) herşey vaktiyle güzel kim 25 yaşında evlenecek kadar birikim yapabilir tek başına anadan atadan yardım almadan? hiç kimse. o yüzden düğünde tabiki de yapacaklar. görevleri bu. anne sütü vermek gibi. anne baba olmak fedakarlık demek. ve düğünde katkıda bulunmuş olmaları zaten onların yükümlülükleri. lütfetmediler yani.
kayınvalıden ile aynı evde mı yasıyorsunuz merak ettım?:26:
kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
aynı evde yaşamanız daha doğru oluryok ama sürekli görüşülüyor. çok içli dışlıyız.
kızlar bişey sorucam. bu bebek odası eşyalarını kız tarafı komple mi alır? eşimin ailesi o kadar zengin ki evleri jipleri, benim ailem paramparça zaten annem emekli maaşıyla kira ödüyo, kv tutturdu bebek odasını kız tarafı yapar diye bi çöp dahi almıcakmış. bana sürekli annene söyledin mi diyip duruyor. söyleyemem böyle bişeyi. çalışmamda mümkün değil 6. ayıma giriyorum gebelikte. eşim boşver ben alıcam herşeyi kimse karışmasın diyor ama daha bi ton masrafımız var bizimde. sabah akşam çalışırım ben alırım diyor. sorun kim alıcak mevzusu değil de kv tavrına deli oldum iyice. sürekli para içinde yüzüyor ama sürekli para yok diye ağlıyor. nefret ediyorum böyle insanlardan. doğumda kv bilezik takarmış adetlere göre o zaman? bilgisi olan var mı bu konuda nasıl bir savunma geliştireyim derdimi anlatayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?