Bebek Eşyalarına Bakamamak

Zor bir gebelik geçiriyorsun anladığım kadarıyla .
Mide bulantısı-baş dönmesi-ani bilinç kaybı-halsizlik-duygusal patlamalar-gece uykusuzluk -gelecek kaygısı-Bilinç altı korkusu..

Beyniniz hamileliği kötü kodlamış. Zihninize negatif yansıyor bu yüzden keyif alamıyorsunuz.
Şu sıkıntılarınızın tamamen bitip normal hayata dönmenizi bekleyin.
Doktorunuzla konuşun o sizi yönlendirir. Bir yakınınızla da konuşup içinizi dökebilirsiniz
Bebeğinize karşı da kendinizi suçlu hissetmeyin. !
Siz bebeğinizi çok seviyorsunuz ,yalnızca ruhunuz yorgun,herşey yoluna girecek.

Alisveris icin acele etmeyin daha erken zaten.bende ilk aylar yemek konusu acilinca yemek reklami gorunce yada yemegi dusununce mide bulantisi yasardim.sizinki gibisini ilk defa duydum bence stres yaptiginiz icin vucudunuz boyle bi tepki veriyordur.

Günaydın herkese,

Yanlış yere açmamışımdır umarım, tecrübeli annelerden benim durumumu yaşamış olan var mı merak ediyorum.

Hamileyim ve şu haftalara kadar o kadar zor geldim ki. Ne çektiğimi hatırlamak bile istemiyorum.
Sorun şu ki; bebek eşyası almak istiyorum artık sepet beşik puset vb. şeyler. Ama eşyalara bakarken bile midem bulanıyor gözüm kararıyor. Şuan çok iyiyim Allah' a şükür ama eşya bakmaya kalktığımda veya internette yan reklamlarda gördüğüm de midem hemen kabarıyor. Şuan yazarken düşününce bile çok kötü oluyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Bebeğimi çok istiyorum, çok seviyorum ama böyle hissetmem beni çok üzüyor :KK43:

Daha erken zaten
Şu bulantıların bi bitsin (benim 18. Hafta itibariyle bitti) sonra yavaş yavaş alırsın
O zaman insana bitmek bilmeyen bir enerji geliyor
Ama mide bulantısı yaşadığım haftalar bebeğin b sini bile duyasım yoktu

Bence kafaniz cok karisiyor ve bebeginize ne alsaniz da yetemeyeceginizi dusunuyorsunuz. Bu da sizde buyuk bir psikolojik baski olusturuyor.
Her ciktiginizda 2 parca alin, hedefleri kucuk tutmaya calisin mesela.

Aceleye gerek yok

28 inci haftaya kadar tek çöp almadım

Doğumdan bir gece önceye kadar çanta vs toplamadım

Yayın dinlenin alınır daha

Günaydın herkese,

Yanlış yere açmamışımdır umarım, tecrübeli annelerden benim durumumu yaşamış olan var mı merak ediyorum.

Hamileyim ve şu haftalara kadar o kadar zor geldim ki. Ne çektiğimi hatırlamak bile istemiyorum.
Sorun şu ki; bebek eşyası almak istiyorum artık sepet beşik puset vb. şeyler. Ama eşyalara bakarken bile midem bulanıyor gözüm kararıyor. Şuan çok iyiyim Allah' a şükür ama eşya bakmaya kalktığımda veya internette yan reklamlarda gördüğüm de midem hemen kabarıyor. Şuan yazarken düşününce bile çok kötü oluyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Bebeğimi çok istiyorum, çok seviyorum ama böyle hissetmem beni çok üzüyor :KK43:
Üzülme bakalım daha zamanın var duzelirsin doktoruna paylaş ama bu durumu hormonlardandir canım kimi yemek istemez kimi koku herkezde farklı tepki yapıyor kocasinin kendine koktuğunu söyleyip yanına istemyeni bile duydum üzülme sende doğum yapınca al hayırla kucağına al evladını insallin da kafana takma

Kac ayliksin? Uzulme ben de dort bes ay Bim A 101 den tiksinmistim. Kusarak cikiyordum. Ambalaj karton konusu sanirim rahatsiz ediyordu. Gecti.

Günaydın herkese,

Heyecandan oluyordur uzulmeyin sakin olun:)

Hamileligim cok kötü gecti her gunum ayri bir sıkıntıydı daha once erken dogumla kaybettigim evlatlarim vardi bende bebegime hic bir esya almak istemedim surekli yatiyordum kalkmam yasakti ama int den bile bakiyordum sonra sıkılıp kapatiyordum kendim hicbirsey almadim 36 haftalik dogum yaptim bastan beri erken dogum riskim vardi ona ragmen dogum cantam bile hazir degildi dogumdan sonra gecti simdi alisveris merkezlerinde ilk bebegim icin birseyler bakiyorum ihtiyaclarimi biliyorum onlari aliyorum hamileyken insan ne gercek ihtiyac ne fazlalik onlari anlayamiyor belki oyuzden cekici gelmiyor yada benim gibi kaybetme korkusu oldugu icin almak istemiyorsunuz..

Günaydın herkese,

Öncelikle sağlıkla,mutlulukla bebeğinizi kucağınıza almanıza dilerim. İlk bebeğim,kızım doğmadan önce doya doya içime sine sine hatta abarta abarta alışverişe zaman ayırıyordum,hem nette hem de mağazalardan filan.İnanılmaz keyifliydi.Çeşitler de çok yoktu zaten.Önce kafamda teker teker neler alacağımı kestirmiştim.O yüzden alma kısmı çok kolay oldu.Oğlumda yani ikincisinde abartmalarım aklıma geliyordu mağazaya girince ya da nette dolaşınca aynen sizin gibi midem bulanıyordu; hangisini alacam ben şimdi yahu diyip hemen bir göz gezdirip makul olanı alıyordum;yoksa boğuluyor hissi geliyordu üzerime : ))) Şu an sizin ilk olduğu için zamanınız vardır, az çok ne alacağınızı biliyorsunuz.Kafanızda belirleyin önce ne gibi özellikleri,ne fiyatlarda olmalı...arayışınızı daraltmış olursunuz.Kriterleri,sayıyı belirledikten sonra kolaylaşır işleriniz,zevkli hale gelir hatta

Durumunu bebeğine duyduğun hislermis gibi düşünüp kendini suçlama bence hamilelik çok ilginç bir süreç vücudun neye tepki vereceğini bilemezsin . Ben mesela sarı lambalardan huylanmistim ve eşime hepsini sökturmustum bakınca midem bulanıyordu . Daha bombasını soyleyim sana annem de hamileyken bir kadın sanatçının sesinden huylanmis hatta kasetlerini atmış sesi duyunca midesi bulanıyormus . Doğumdan sonra hepsi geçti umarım senin için de geçici bir durumdur

Evet ben de duymustum mor renk görünce midesi bulanani mesela. Ablam da hamileyken kapısının önünde asılı bi porselen kuş var ondan midesi bulanırdı kaldırdı. Çok ilginç ama var böyle örnekler.

ben reklamları bıle ızleyemıyordum anında kusuyordum 14 kılo verdım hamılelıgımde kusmaktan
sureklı basım döndü bayıldım kustum cok kotuydum cok
ama ılk 6 ay boyle gectı sonra bu gectı reflu basladı yınede kusmaktan daha ıyıydı :D

gecıcek yanı ben o yuzden 6 ayımda cıktım alısverıse sımdı daha erken 2 ay en az bekleyın bır lıste olusturun bu surecte . alısverıs en kolayı para varsa 1 gunluk mesele

Herhalde bulanti doneminde cok baktiniz bebek esyalarina. Ben o donem internette surekli mutfak esyalarina bakardim.bi sure kap kacaktan tiksinmistim. Hamilelik enteresan bir surec

Back
X