bebek eşyasını kim alır tartışması...

aynen katılıyorum...çocuğu yaparken yapıyorsun sonra sağdan soldan eşya bilmem ne dilen....adet adı altında ! çocuk oyuncağı değil anne-baba olmak...her türlü maddi manevi o sorumluluğu alamıyorsan hiç yapmayacaksın

amaan saçma saçma olaylar.. kimin gönlünden ne koparsa onu alır, kalanı da siz alırsınız. sağlıkla doğsun bi bebişinizde

eşiniz saçmalamış bana göre

herkes gönlünden ne kopuyosa onu alır

sen şunu al bunu al denmez

kusura bakmayın da eşiniz ve ailesi bedava geçinmeyi seven tiplerden galiba

sinir olurum böylelerine

biz herşeyimizi kendimiz aldık

bir dünya borç içindeydik kızım doğduğunda

yinede kimseden bişii beklemedik

benim kaynanamda senin annen alacak beşiği felan dedi ki benim en nefret ettigim konu para konusudur. kendi babam dahi olsa isteyemem. valla ben eşimle gücüm neye yeterse onu alırım kimseyi zora sokamam bunu al şunu al diye anne dedim.

en başından düğün masraflarına bile aileler karışmasa sorunlar olmaz. madem evlenecek çocuk yapacak ona göre birikimi olmalı çiftlerin. kimseye güvenmemeliler.

Valla bizde oyle bisey yok... Biz kendimiz aldik hep...ailelerde dogumunda altini kiyafeti alirlar dogmadan kimse bisey yapmaz.. dogdunda butun gelen akrabalarim hem kiyafet hem altin getirmislerdi...onun oncesini hep kendimi aldim...simdiki bebisimede cok bisey almayi dusunmuyorum çok hediye geliyor zaten...

Bence siz artık evlendiniz kendi yuvanızı kurdunuz hadi düğündü nişandı adetler olabiliyor da bebekte de bırakın siz alın artık ailelerden bağımsız olun..Arkadaşlarımında dediği gibi alacaklarsa hediye olur ama gelen olarak onlarmı alsın bunlarmı alsın diye polimiklere girmeyin kimseyle

canım öncelikle bebeğini sağsalim kucağına almanı dilerim. Konu bana çok saçma geldi, ortada doğacak bir bebek var bunun heyecanının yaşanması gerekiyorken yapılan tartışmaya bak. Benim 4 ay önce bebeğim oldu, bizim taraf da eşimin tarafı da tek çöp aldırmadılar bize, yarıştılar resmen, neler neler aldılar sağolsunlar. Ben daha önce de kız tarafı alır diye bişey de duymadım ne kadar saçma, en güzel şey bir bebeğin doğması ve herkes içinden gelerek hazırlanır benim bildiğim.. Kayınvaliden biz alalım diyecekken bir de öyle demiş. Allahım ya ne insanlar var. Yok arkadaşım öyle bişey kız tarafı alır diye. Ana baba alır çocuğunun herşeyini, diğer kişiler de ne istiyorlarsa alırlar...

Hediye olarak aileler birşeyler alabilir ama gönüllerinden kopan şeyler. Bebeğin annesi babası belli .Eşinize kızdım biraz. Eğer durumunuz iyiyse ailenize söyleyin almasın hiçbirsey eşiniz almak zorunda

öff sinir oluyorum ya böyle aptalca kendince uydurulmuş adetleri duyunca. yalan hayatım kız annesi felan almaz, ailenide ezdirme. yazık valla canına hamile halinde.söylesene bizdede adet erkek tarafın alır eşyaları diye.nasıl insanlar var ya. aileni ezdirme sakın

bebek eşyasını bebeği yapan alır benim bildiğim, sonuçta annene güvenip yapmadınız heralde çocuk. annen gene iyi niyet göstermiş yatakla gardrobunu almakla. ama daha fazlasını istemek hem yüzsüzlük, hem insan kullanmak. kusura bakma ama eşinin de yaptığı fırsatçılık, ailesinin de. annen bebek sponsorluğu mu imzalamış siz evlenirken?

Aileler neden alıyormuş ki ilk defa duyuyorum
ben de ilk defa duydum, ben de hamileyim ama kimseye bişey aldırmayı düşünmüyorum.
herkesin farklı adetleri var demek. ama çocuğun a dan z ye herşeyini kız anası yapar diye adet olduğunu da sanmıyorum.
damat ya da ailesi ne oluyo bu durumda bostan korkuluğu mu ?

annem bana şimdiden diyo ben alıcam beşiğini diye, ki ortada bebek falan yok, adettir demişti ordan biliyorum evlenirkende kız tarafı yatak odasını alır bizde ama bazı aileler bu adet olayını çıkar amaçlı kullanıyolar yapmaları gereken şeylerde bizim adetimiz değil diyerek sıyrılıyolar

Merak ettim.
Konu tam bir sene öncenin konusu,bebek zaten çoktan doğmuştur da.
Siz nerden buldunuz bu konuyu:26:

ya ama catlicam yazmazsam arkadasim cocugu bulmussun birde kiyafet kavgasi ys bu ne sukursuzluk ah ben bir hamile kalayim kimseden bir igne bile beklemem allah biliyor ya esin nekadar cimriymis ya hem senin ailen niye alacakmis ayni bizim yuzsuz belesci gelin ya cocuk senin baba olacaksin daha ne millet milyarlar dokuyor ya ben mesela ah buyuk nimetin farkina varin kimseye yuk olmayin esine agzinin payini ver canim babasi sin sen alcaksin de buyukler zaten alirlar ama o ney

Bebeğin annesi, babası alır bizde, adet-gelenek-görenek duymadım pek.
Anneanne, babaanne, hala, dayı, konu komşu isterlerse hediye edebilirler.

3. bebegım gelıyor 11 yıllık evlı sayılırım ılk defa duydum bu adetı ....bebek benım yahu neden o veya bu alıyormus ne munasebet herseyını ben alırım onlarda altın takar ılk bebekde dıgerlerındede hedıye alırlar ama temel ıhtıyaclarını ben alırım tabıı kımseye dusmez ıstemem yanı bebek bellı bır buyukluge erısnce baslarım 6 aylıkken herseyı hazırdır dogum cantası dahıl .....zengının keyfı gelene kadar fakırın canı cıkarmıs oturup kımseden bekleyeme mızacıma ters

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…