bebek eşyasını kim alır tartışması...

bizim oralardada adettir. yeni bebeğe beşik adı altında kızın annesinden hediyeler gider. ama eski dönem bir tahta beşik bir kaç örgü bitermiş iş, şimdi yok arabası, yok puseti, yok mama sandalyesi, yok gardrobu iş çok. hem bebek görecek akrabalar filan çağrılıp pastalı çörekli oturma yapılır, bütün alınanlar bebek odasında yoksa yatak odasında dizilir gösterilir millete. şimdilerde erkek ve kız tarafı bir yapıyorlar. istemeyen yapmıyor tabi. bu tamamen aileler arası iletişimle ilgili. ben aileme böyle bir merasim istemediğimi daha evlenmeden önce söylemiştim. artık maşallah bebek yapacak aileler kendini ayarlayıp öyle bebek düşünüyor. tüm masrafınıda üstleniyor. gereksiz.

böyle adeti ilk defa duydum ya çok saçma siz alabildiğinizi alın aileler de kedni bütçelerine ne uygunsa ve içlerinden ne gelirse onu alsın böyle şart mı olur..siz evlenirken eşinizin ailesi adet olan herşeyi aldı mı Allah aşkına..bence bunu hatırlatın eşinize

Niye bebeğin herşeyini kız ailesi alıyor.Babanızın evinden mi getirdiniz çocuğu.Evlenirken de yatak odasını "YATAĞI" kız ailesi aloyor.Ne kıymetli tohumu varmış bu erkeklerin.

KAynananız mı karar vermiş yani bebek arabasını sizin ailenizin almasına

ne kadar saçma geliyor böyle şeyler bana.Ne kendi anneme nede kaynanama kayınpederime asla böyle birseye izin verdirtmem.Allahım izin verirse çocugumun herseyini alırız biz onlarda dede nine olarak gönüllerinden gelirse alsınlar gelmezse de kendileri bilir.ne annem diyebilir kaynanannlar alacak neden kaynananmlar annen alacak.çocuk benim kardeşim alırım ben maddi durumum olmaz ayrı konu yinede demem içlerinden gelen alsın hediye niyetine.ne bu ya saçmalıyor bazı insanlar artık.ticarete dökmüşler olayı kar güdüyorlar.senin annen zaten alır torunu ya sonucta ama onların neyi hiçmi gelmez gönüllerinden içleirnden torunuma da sunu ben alayım demek.valla benim daha çocugum yok ama kuzeninin oldu amcamlar oda takımını aldılar hemde istemedi gelin erken baba sıkışma dedi hayır dedi amcam alacağım ve en kalitelisini güzelini aldı gelinin anneside madem oda takımı sizden diğer esyalşarda bizden olsun dediler.çocuk geldi 5 yaısna bu yasına kadar her sene aykkabısını yazlık kışlık babaannesi alır kıyafetleri desen ayrı gelin der hep allah razı olsun annemlerden babamlardan diye dua eder.bu ayın 30 u doğum günü kızın daha gelin düşünmeden babaannesi gitmiş hemen kıyafetini almış getirmiş ayakkabısınıda anneannesi almış.yani demek istediğim ben hayatımda ilk defa boyle adet duydum nereli ki eşin?

Bebeğin eşyalarını tabiiki de ben alırım.
Hamileliğimin son aylarında gelmiştim eşimin memleketine.
Bana da bu adetten bahsedildi.Güldüm geçtim.Duymuştum kimi
yerlerde böyle adetlerin olduğunu.Hatta şakasını bile yapmıştık eşimle.
Ne kendi ailem ne de eşimin ailesinin alma zorunluğu yok.
Hediye getirebilirler ama çocuğa ait herşeyi ailelerden biri
ya da her ikiside alacak diye söylenmesi bana saçma geliyor.
Bunu eşinizin söylemesi de çok ayıp olmuş.

ne saçma böyle konuşmalar,siz artık kendiniz bir ailesiniz varlığınızdan da yokluğunuzdan da siz sorumlusunuz ..bu şekilde konuşmalar geçmesi bile çok ayıp bence durumunuz ne kadar el veriyorsa kendiniz alın,dolap alamıyorsanız kendi dolabınıza koyarsınız ne olacak..aile içi huzursuzluk oluşturmaktan başka bir şey değil..bu şekilde düşünceleri cahilce buluyorum,bilinçsizce kendinize zarar veriyorsunuz..

Yorumları okumadım ama bebeğin eşyasını bebeğin annesi-babası alır. Yani kusura bakmayında bu kadar büyütmenin gereği yok. Çalışıp kazanmamızın tek amacı geleceğe yatırımdır. Çocuklarımızda bizler için yatırım olduğuna göre elden geldiğince eşyalarını ve bilahere bütün ihtiyaçlarını karşılamakla anne-baba yükümlüdür

Benim annemde bu konuda çok fedakar olmuştu ben alma dedikçe aldı.
Odasından, arabasına, bisikletine kadar herşeyi aldı adetten dolayı değil sırf torun heyecanıyla
Kayınvalidem de bir karyola için yatak aldı zaten bir şey de talep etmedim annesi babası olarak biz varken onlara ne gerek var.
Sadece tek kırıldığım nokta yatağın içine uyku takımı alacaktım ben alırım diye 5 TL'ye sadece korkuluklara takmak için ped almış (bebek kafasını çarpmaması için)
Aldığı şeyin iplikleri sökülüyordu bir de uyku takımı almış onu da arabaya koymuş eve çıkarmadı bu işini görmezse uyku takımı getiririm diye tenezzül bile etmem.

bizim buralarda da var bu gelenek ama herkes bütçesine göre hareket ediyor yani kız annesi mutlaka birşeyler alıyor yapıyor ama öyle bebeğin a dan z ye herşeyini yapmıyor.sizde ailenize yüklenmeyin gönüllerinden ne geçiyorsa onu yapsınlar kimseye de söz söyletmeyin

Evlendigimizde bunu erkek tarafi sunu kiz tarafi alir.
Bebek dogar kiz annesi alir.
O bebek sizin degil mi?
Annesi babasi sag degil mi neden baskalarina yukleniliyor.
Bu bebegi siz istediniz masraflari siz ve esiniz karsilamali.
Iclerinden gelirse de aileler yardimci olurlar.
Boyle dayatmak birilerinin uzerine yikmak cidden hos degil.
Adet adet diyoruz da hep adetlerde bu zamanda onemseniyor..
Normalde adeti bilmeyen insanlar sarraf kesiliyor mubarek...

Bizdede annem ilk zamanlar ihtiyacı olan tüm kıyafetlerini almıştı ilk torun diye ve oğlum 1.5 yaşında hala kıyafetlerini annem alır gelir. annem ankarda ben samsundayım bu arada karşı taraftan ise bişey görmedik bir altın taktılar sağolsunlar.eşimse annemin bu yaptıklarını görmez, ne yapıyorki der. bende sizinkilerde çok şey yapıyor derim ( işte ben buna sinir oluyorum. Genelde kızın annesi alabildiğini alır ilk torununa yatak-kıyafet vb şeylerini ama hepsini değil tabikide:))

bebeğin eşyalarını neden anneane amak zorundaymış?
"bu zamana kadar hiç sorun yaşamadık" demişisniz de ona da çok şaşırdım
böyle saçma sapan düşünen insanlarla nasıl sorun yaşanmaz yahu
eşin de kusura bakma ama yüzsüzmüş, bebek onun bebeği gram masraf etmiyo, üstelik "şunu da alsınlar" diye emrediyo
olduuuuuuuuuuu
bebeğin altını kim temizlermiş acaba? Bununla ilgili de bir adet var mı?

Bebeğin herşeyini kızın ailesinin alması saçmaymış. Hiç duymadım. Aslında genelde şöyledir sanırım kızın ailesi bebeğin beşiğini filan alır, oğlanın aileside altın takar. Haa bu arada annem benim bebeğim için yarım altın alıp atmış bi köşeye duyduğum kadarıyla Amaan bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalımda gerisi fasa fiso yaa.

Bebek eşyalarını bebenin ana babası alır ayol kim alacak başka?
Diğer aile eşrafı da takı takar,hediye getirir vs.
Kız ailesi erkek ailesi ne karışır ayol benim bebeme?

ilahiii AYOL seni de senin bebenide sevsinler alemsinnn

Bebek eşyalarını bebenin ana babası alır ayol kim alacak başka?
Diğer aile eşrafı da takı takar,hediye getirir vs.
Kız ailesi erkek ailesi ne karışır ayol benim bebeme?

Valla ben 2 tarafdan da bişey beklemıyorum getirirlerse alırlarsa saolsunlar...Heveslenip ben alıyorum 3 5 bişey teyzem bişeyler örüyormuş işte görümcem 3 5 parça bişiler almış... Demedim de kimse alın edin diye amannn hele bebeğim sağlıklı gelsin yapmasınlar boşverin ileride söz sahibide olamazlar...

bende 32 haftalık hamileyim hamile olduğumu öğrenince annem çok sevinmişti ve bize ilk dediği herşeyini biz alıcaz siz hiç karışmayın demişti.aradan biraz zaman geçti eşim annesine herşeyi onlar alacakmış dedi cadaloz kaynanamda eezaten öyle olması gerekr herşeyini kız tarafı alır adettir dedi.ben böyle birşey olduğunu bilmiyordum kaynanam söledi.ama sorarsanız kendisine doğumunda annesi ne almış getirmiş diye hiç birşey.ama kendisi herşeye karışır.torunlarınada hiç birşey almaz.bence herkes kendi çocuğunun eşyasını kendi almalı aileler isterse destek verirler gönüllerinden kopanı elbet alırlar.

İlk defa duydum bebek doğunca o bu alır adettir lafını. Çocuk mu evlendiriyorlar. Saçmalığa bak.
Erkek tarafı da doğumdan sonra torunu sahiplenmeyi biliyor ama.

Ben hamileyken annemle çarşıya çıktık. Annemde aldı bende aldım alacaklarımızı. Annem tüm odasının süsünü çikolatasını falan yaptırdı. Kayınpeder en baştan ben karyolasını alacam dedi. 6 saatlik yoldan sırf karyola almak için geldi. Kaynanada 2 bohça yapmış. oda alacağını almış. İki tarafta sen onu al ben bunu alayım demedi. Babam bebek arabasını aldı, eşim babasına sen al diyordu babam alınca babasına sende telsizini al o zaman demişti. Yani ne eksik varsa o an kim müsaitse o aldı. Ama normalde biz siz şunu siz bunu alın demedik. Şunu alacaz dediler eğer alınmışsa madem sizde bunu alın dedik.

Annem doğumda bebek çikolatasını yaptırmıştı mesela kayınpederde mevlütte bu sefer biz yaptıralım demişti mevlüttede onlar yaptırmıştı.

Senin kayınvalide biraz görgüsüzlük yapıyor anlaşılan.

çocuğun mobilyalarını örgü yeleklerini bi kaç kıyafetini kız tarafı alır.bende kayınvalidemle çok zıt düştüm bu konuyla iligli anan herşeyini alıcak bende sana bilezik takıcam benimki daha masraflı dedi durdu annemler parayı gönderdi bizde beğendiklerimizi aldık bi dünya kıyafet aldı annem bi sürü yelek falan.küçük dağları yaratan kaynanamda hiç birini beğenmedi kalitesizmiş falan diye inan burnumdan geldi herşey bi tek bebek arabasını eşim aldı ve kaynanam tutturdu annen alıcaktı onu niye sen aldın diye ama bizde sadece yataği yelekleri falan yapılır annem fazlasıyla yaptı bide altın künye yaptırdı torununa ama nafile beğendiremedik. yani bunları umursama bildiğini yap yosa sıkıntın bitmez

eşinizin ailesi ayip etmiş ayrica herşeyi aileniz alcak diye bişey yok kimin gönlünden ne geçerse o alinir tatsizlik olmamasi için bence kendinizin alacagini soyleyin eşinize polemige girmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…