okurken yok artık,bu kadarı da fazla dedim..benim çocuğumun herşeyini niye ailem yapsın,çok şükür para kazanıyorum ben yaparım.gelenek olabilir ama sizin ailenize bu derece yüklenmeniz ne kadar doğru? bazı geleneklerimiz gerçekten çok komik ve sinir bozucu..eşinizde maaşallah iyice alışmış ailenizin herşeyi yapmasına,ohh hayat ona güzel! sinirim bozuldu ya...
böyle bi adet falan varsa da kesin erkek tarafı çıkarmıştır,düğünü biz yapıyoruz bari torun masrafını da onlar çeksin diye
Egem nerelerdesin duy beni,bak iki erkek annesi olarak en azından torun masrafından kurtulduk,iyi haber kız tarafı yapıyomuş :112:
oley yaşasın yırttık masraftan
şaka bir tarafa bizde de var böyle bir adet ve daha önce yaşadığım yerde de vardı.hatta kız tarafı erkek tarafının bireylerine bohça hazırlar hediyelerle
nasıl yani,doğum olduktan sonra mı bohça hazırlarlar? mantığı ne acaba merak ettim?
evet doğumdan sonra bebek mevlütü yapılır.mevlütte anneanne erkek tarafındakilere,kızına ve damadına bohça hazırlar.bebeğe beşik ve diğer eşyalarını alır.tabi altında eksik olmaz
mantığını bilmiyorum adet böyle
ilk defa duydum.bizde mevlit yaparız ama kimse kimseye bişey almaz.Egem biz babaanne olacağız İnşallah değil mi? ohh rahatladım vallahi
Aman sanki erşeyi adetlere göre yaptık da bu eksik kaldı.
Uydur uydur adet olsun; ben de şimdi bizim memleketi bilmeyenlere öyle şeyler uydururum ki duyan hakkaten adet sanır.
Bizim orda adettir; bebek doğunca babaanne, gelinin doğuma giderken giydiği ayakkabısının içini altınla doldurur, kırmızı kurdeleyle de bağlar, lohusa yatağının başucuna konur bu ayakkabı; kırk gün orada kalır.
Hatta bazı uyanık gelinlerin yaz günü çizmeyle doğurmaya gittiği de sık görülen bir durumdur.
E tabii terlikle hastaneye koşturan garibanlara geçmiş ola.
Hah oldu mu alın size adet.
kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?