bebek eşyasını kim alır tartışması...

okurken yok artık,bu kadarı da fazla dedim..benim çocuğumun herşeyini niye ailem yapsın,çok şükür para kazanıyorum ben yaparım.gelenek olabilir ama sizin ailenize bu derece yüklenmeniz ne kadar doğru? bazı geleneklerimiz gerçekten çok komik ve sinir bozucu..eşinizde maaşallah iyice alışmış ailenizin herşeyi yapmasına,ohh hayat ona güzel! sinirim bozuldu ya...

böyle bi adet falan varsa da kesin erkek tarafı çıkarmıştır,düğünü biz yapıyoruz bari torun masrafını da onlar çeksin diye

Egem nerelerdesin duy beni,bak iki erkek annesi olarak en azından torun masrafından kurtulduk,iyi haber kız tarafı yapıyomuş :112:

Son düzenleme:
Allah'ım ne kadar saçma birşey ben ilk defa duyuyorum...
Almak isteyen zaten alır size yardımcı olmak için...Almıyorlarsada kendiniz alın sonuçta doğacak olan sizin çocuğunuz,onların değil...

ilk defa duydum boyle birsey.
Yok yani boyle bir sacmalik.
hele esin(ailene soyle arabayla pusetide alsin)demesi!!!
Sogurdum ben o adamdan ya...

Ailene guveniptemi yapti cocugu...
Kendi cocugu ya,hic minnet etmemesi lazim kimseye...

Ben olsam,madem oyle ceker kredi alirim cocugumun herseyini calisir oderim sen karisma... Derdim!!!
ayipp!!

aynı zıkım adet bizim burdada var

sanki çoçugu anamın evinden getirdim benim eşimde aynı seninki gibi eksik olanları annanene söyle dio :x

hiç masraf yapmak istemiyo beyfendi.@

esınde baya bılgılıymıs,benım ucbucuk yasında oglum var esım ana kucagı ne onu bıle bılmez.kaldıkı sunu da alsın annen bunuda alsın demek bıraz ayıp,kendı bebegımde yanı bızde sadece besıgı kız annesı alır bırde ufak tefek gıyeceklerını,dıgerlerıde bebegın anne babası alır ,fakat annem sagolsun,ablana almadım sanada almım haksızlık olmasın dedı almadı,kımsede dıyen olmadı alsın dıye,herseyımızı a dan zye kendımız aldık
annem le kayınvalıdem ufak tefek hırka yelek falan gıbı kıyafetlerı aldılar

oley yaşasın yırttık masraftan

şaka bir tarafa bizde de var böyle bir adet ve daha önce yaşadığım yerde de vardı.hatta kız tarafı erkek tarafının bireylerine bohça hazırlar hediyelerle

oley yaşasın yırttık masraftan

şaka bir tarafa bizde de var böyle bir adet ve daha önce yaşadığım yerde de vardı.hatta kız tarafı erkek tarafının bireylerine bohça hazırlar hediyelerle

nasıl yani,doğum olduktan sonra mı bohça hazırlarlar? mantığı ne acaba merak ettim?

Ee oldu olacak torunun düğününü de yapsın herşeyini alıyo ya düğünde arada çıksın o ne saçmalıktir anası babası alsın. Büyüklerde gönüllerinden ne koparsa onu yapsınlar hoş yaparlar torun yani kendi canları

Son düzenleme:
Omrumde bu kadar sacma bir adet duymadim.

Kocaniz bu kadar geleneklerine bagli bir adam mi?

Utanmiyor mu sizin ailenize siparis vermeye. Ayip vallahi.

O cocugu nasil yaptiysa, cocugunun esyalarini da kendisi almayi bilecek.

nasıl yani,doğum olduktan sonra mı bohça hazırlarlar? mantığı ne acaba merak ettim?

evet doğumdan sonra bebek mevlütü yapılır.mevlütte anneanne erkek tarafındakilere,kızına ve damadına bohça hazırlar.bebeğe beşik ve diğer eşyalarını alır.tabi altında eksik olmaz
mantığını bilmiyorum adet böyle

Son düzenleme:

ilk defa duydum.bizde mevlit yaparız ama kimse kimseye bişey almaz.Egem biz babaanne olacağız İnşallah değil mi? ohh rahatladım vallahi

ilk defa duydum.bizde mevlit yaparız ama kimse kimseye bişey almaz.Egem biz babaanne olacağız İnşallah değil mi? ohh rahatladım vallahi

evet evet babaanne olacağız ve anneanneden hediyeler gelecek

Ne saçma adet hiç duymadım.Hadi evlenirken nişanlanırken kız tarafı erkek tarafı muhabbeti oluyor da doğacak torun için sen al ben al olmaz ki ya herkes almak ister.Allah sabır versin valla :26:

adet erkek tarafına yonelik olsa acaba eşiniz hepsini yapacak mıydı? ana kucağıyla arabayı da siz alıverin.

Aman sanki erşeyi adetlere göre yaptık da bu eksik kaldı.

Uydur uydur adet olsun; ben de şimdi bizim memleketi bilmeyenlere öyle şeyler uydururum ki duyan hakkaten adet sanır.

Bizim orda adettir; bebek doğunca babaanne, gelinin doğuma giderken giydiği ayakkabısının içini altınla doldurur, kırmızı kurdeleyle de bağlar, lohusa yatağının başucuna konur bu ayakkabı; kırk gün orada kalır.

Hatta bazı uyanık gelinlerin yaz günü çizmeyle doğurmaya gittiği de sık görülen bir durumdur.

E tabii terlikle hastaneye koşturan garibanlara geçmiş ola.

Hah oldu mu alın size adet.

hahaha süper

konu sahibi arkadaş sen desene eşine tamam annemler alacak arabayı falan ne gerekiyosa ama bizde de böyle böyledir diye bakalım napacak

işlerine öyle geliyo
hemen adet diyolar
canım
ailen zaten gönlünden geçeni söylemiş
almış yada alacak
daha fazla sınıda istemek ayıp
yazık herkesin kendi sıkıntısı kendine
siz diğer eksiklerinizi alın kimseyede laf vermeyin
çocuk doğuncada toruncu kesilirler
suya sabuna dokunmazlar etliye sütlüye karışmazlar
tombaladan çıkarmış gibi babanne dede olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…