bebek eşyasını kim alır tartışması...

Ablamın bebeğinde beşik ve çocuk arabasını biz almıştık. Ama eniştem tarafından kimse bize şunu alın bunu alın demedi. Aile yapabileceğini yapar zaten öyle denir mi? o ayıp bişey.

Süpermiş
Konu sahibi arkadaş eşin illa anneler alacak diye diretir ve istediğini yaptırırsa sende çizme ile git doğuma bizde de adet böyle dersin

Ben boyle insanlari anlayamiyorum, kocan senin kocan degil mi cocuk kendi cocugu degil mi?? Herseyi kayinvalideseine yikana kadar erkek olsun gidip alsin ne gerekiyorsa!!! Elbette Herkes elini cebine atmali! Eger babaanne ise torunu icin birseyler yaparken ici sizlamamali! Ben baskalarinin cocuguna bile hayirli olsuna giderken heyecanlanip gidiyorum, ozenerek aliyorum hediyeleri... Maksat bir anne sevinsin. Su an yurtdisinda yasiyorum ve bu sistem cok cok guzel. Anne alisveris merkezine veya ,magazaya gidiyor.. Toys r us GIBI yerlere. Liste yapiypr neyi begendiysen ihtiyaci varsa. Besikten tutun, kiyafet , yiyecek , emzik, biberon. Sonra baby shower bebek partisi yapiliyor. Hem herkes egelniyor, yiyor iciyor... pasta, kek, icicekler derken hemde annenin sectigi seyleri goturmus oluyorsunuz. Keske bizim ulkemizde de olsa ... bu Sekilde hediye almak hem kolay hemde butce ayarlamak cok kolay. En yakinlar besik, portbebe gibi seyler alirken es dost diger ihtiyaclari karsiliyor. En guzeli bence.

benim kayınvalidemde seninki gibi düşünüyor sanırım hiç babane diye ortalıkta gezip torunum oldu demesinler...böylelerine göstermiceksin torun morun...sabah sabah sinir oldum yine

ne kadar ayıp yahu... işlerine geldiklerinde erkek ailesiyiz demeyi bilirler....bunlar bebek dogduktan sonra adettir kız tarafı sevmez deseler nolcak.. hiç sevmem böyle karşındaki kişileri enayi yerine koymaya çalışanları.. sizin aileniz zaten kendi kararlarınca alacakları hediyeyi belirlemişler, ne münasabet emri vakiyle bişey aldırmaya çalışmak...
maddi durumları yoksa bilemem. ama insan torununa birşey almazmı....hemde zavkle almalı..
bu arada bu kadar adettir falan diyorlar ya.. acaba düğünde sizin faydanıza adetlere uygun şeyler yapıldımı... bunuda sorgulayın içinizde.yoksa bi ana kucagı bile almak istemeyen eşinizinde yüzüne vurun

ya bunlar uydurma bence. benim düğünümde bile bişey almayan eşimin ailesi benim ailemin aldıkalrına biz aldık demişler mesela. şimdi bebişleirmde hiçkimseden bişey beklemiyoruz zaten herşeyimi nasıl kendimiz aldıysak şimdide alırız. eşimde asla ailesine laf vermez eşinde hata onalrıda siz alın siz napcaksınız torununuza deseymişya. işin çok zor alah kolaylık versin ki daha bebişin küçük doğuma yakın kıyamet kopacak herhalde

Kimse hicbir şey almasın. Kimseye minnet etmeyin. Az ya da cok bebeğinizin herşeyini siz alın. Kimin içinden ne geliyorsa onlar da onu alsınlar.

Arabayı o alsın, beşiği dayı alsın, kapı süsünü yenge alsın muhabbeti cok cirkin yaa. Eşinizi de kendilerine benzetmişler.

kimseye minnet etmeyin siz alın yazmışsın ya elmayra, bazıları bunu anlamıyor, etrafta da her şeyi biz yaptık diye hava atıyor, insan sinir oluyor ama sabır demek lazım işte

hediye anlamında bebek eşyası alınabilir.
aileler anlaşır, mesela bebeğin yatak odasını kız tarafı aldıysa, arabasını-anakucağını erkek tarafı alabilir. kimin durumu neye yeterse....

iki tarafta müsait değilse, anne-baba yavrularına birşeyler alır.

ama emirvaki yapmak, bunu adettir diye süslemek hoş değil.

o zaman sende eşine de ki; bizde adet gelin doğum yapınca adana burması takılır. söyle annenler hazırlasın adana burmamı...

kimseye minnet etmeyin siz alın yazmışsın ya elmayra, bazıları bunu anlamıyor, etrafta da her şeyi biz yaptık diye hava atıyor, insan sinir oluyor ama sabır demek lazım işte

Dengesiz insanlarla hayat zor işte. Ya lafını vereceksin çenelerini kapatacaklar ya da susup oturacaksın başka caresi yok.

ayakkabıya altın doldurma uydurma adet çok iyimiş bence sende öle söle kaynanana kesin kalbine iner.kendi napacakmış acaba çok merak ettim.sonada ben babaanneyim die gezecek ölemi.yaf böle adetler duydukça hakket çok sinirleniyorum.hele eşinizede çok kızdım ben nasıl alsınlar diebiliyor.kendi evladı herşeyini kendi yapıcak elbet.siz evlenirken her adetlerini dört dörtlük yaptılarmı.altına donattılarmı sizi?öle ya bebek doğunca böle adetleri olanın evlenirken kim bilir ne adetleri olur..ablam doğum yaptığında ben çalışıyodum.yiğenim olacak die para biriktirdim ki ozaman daha 18 yaşındaydım.bebişiği ,yatağı nevresimini,şampuanlarını ,kremlerini ,sabununu ,banyo kuvetini,ayakbasıymış kıyafetiymiş ben aldım.ablam doğum yapalı 3 gün olmuştu aldım eve getirdim hepsini.ama ablamın kayınvalidesi hiçbirini ablama kullandırmadı saolsun.hatta yıkarken bile bebeği kocaman yeşil sabunla yıkamıştı gözleri yana yana bağırta bağırta gözyakmayan şampuanla yıkasanız daha iyi olur dedimde önceden onlarmı vardı dedi dinlemedi beni.benle ablam inanın ağlamıştım.yazık ablam hep gizli gizli kullanmıştı aldıklarımı.sırf inadından kullandırmamıştı.oda ayrı bi cinsti.ama ben içimden gelerek yapmıştım.adet falan değildi.

hediyeleşme kültürümüzü de, ticari anlaşmalara dökmüşler ya gerçekten pes diyorum hayırlısıyla bebek önce bir doğsun bakalım. baştan çıplak kalmayacak kadar bir şeyler alınır, zamanla doğan ihtiyaçlara göre alınır. kim özenirse, kimin imkanı varsa o alsın. bunun şartı şurtu mu olurmuş! bu konuyu dün okumuştum yorum yazmaya zamanım yoktu. ben de açtım telefon babanneme sordum :)) biz gençken bebeğin ilk giyim eşyalarını anneanneler alırdı. çünkü kızlar anneleriyle daha rahat konuşur sebep buydu. şimdi herkes her şeyi hem büyüklerden daha iyi biliyor, nerde ne satılır daha iyi takip ediyor. o adetin miyadı dolmuş artık dedi. bu kadın 86 yaşında!

malesef böyle bir adet var ve ilk bebeğimde bende bu sorunu yaşadım.kaynana annen alacakherşeyini dedi.oğluda hep annesi ne derse o olur yolunda gittiği için aynı şeyleri düşünüyordu.ben hamileyken çalışıyordum gizli saklı üstüne başına ne alabildiysem aldım.anneme kesinlikle yansıtmadım bizde yok böyle adetler bilmeyiz ilk kez duymuştum.annem nevresim yorgan yastık ne elinden geldiyse onu yaptı hemde annemden bu talepte bulunmaları çok acımasızcaydı benim babam yoktu annem kimsesiz bir kadındı.inat ettim dedim annem alabildiğinin dışında bişey almıycak onlarda inat etti bebek doğana kadar beşik bebek eşyaları akıllarında ne varsa onu beklentisi içinde yaşadılar ve bebeğime çorap dahi almadılar.doğduğu gün beşik alındı bebeğime.benim bebeğim daha doğmadan babanın evindenmi getirdin demesini biliyorlardı neden annem alıcakmış.eşşek gibi aldılar sonunda eksiklerini...hemde almasalar ne olacak dünyaya gelen büyüyor.minnet bile etme

cnm düğündeki adetide biz yerine getrdik yine buradaki adet kız evi herşeyi alır erkek evi sadece yatak odası ve tv alır biz dört dörtlük aldık herşeyimizi mobilyalar kilimmiş istikbal bellona daha iyiymiş büssürü bahane buldular bana düğünde 5 tane bilezik takcaz dediler evlerine gittiğimde 4 tane taktıklar neymiş birini düğün yerinde takıcaklarmış yani hakkım olanı hediye ettiler bunlar o kadar saçmaki konuştukça kendime kızıyorum ama hep enayi yerine konduk ailem ve ben üstüne üstlük düğüne kadar 1 2 taksidi ödemişler yatak odasının düğünden sonra ödeyemiycem dedi akyınpederim onları ödedik 1 kere ağzını açıp birşey demedim amca kızları 1 nişanda 1 düğünde altın taktı onları bize ödettiler kayınvalidem kendiside kızı için taktı 1 kaç ay sonrada kıznın düğünü vardı ona getrdiler yani böyle uzar gider bnm ailemden böyle bişey istemeye hakları yok ki bende asla yaptırmam bebek evi muhabbetini sevmiyordum doğumdan 1 kaç gün sonra birsürü insan toplanıp geliyolar eşya bakmaya onu bile kabul edicem herkes annemin de kayınvalideminde ne yaptığını görsün ama gelin görün bebek evi saçmaymış gereksizmiş herkes bişey yapmadığını görcek ya

Ne yersiz bir adet. Insanlarin incir cekirdegini doldurmayacak sebepsiz kimseye hayri dokunmayan birseyi adet diye benimsemeleri ne sacma. Kesin bu adetide kurnaz fesat bir erkek evi ortaya atmistir. Yoksa yeni dogan bir bebegin tum ihtiyaclarini ay kiz anasi yapsin yok erkek anasi yapsin yok bilmem kimin kardesi abisi ustlenir gibi sacmalilarla kenara cekilmek ne kadar ayip! Oysaki hekes sevinmeli heyecanla elinden ne geliyorsa yapmali. Adetleri oyle isede sizin adetiniz boyle degil... kendi adetlerini kendi yorelerinden aldiklari gelinlere yapsinlar o zaman kimse onlarin adetine uymak zorunda degilki. Insanlarda anlayis olmali ben yabanci biriyle evliydim adetler geregi gelip evimize onun ailesi ile istemeleri gerekir... Turkce bilmeyen yabanci biri bunu yapabilir mi....Once babam keske seni isteseydi kizim dedi ama mantikli dusununce ne bu adeti benim eski esim anlayabilirdi nede ailesi . Ayrica herseyimizi kendimiz yaptik, aileler birsey almadi ufak tefek haric. Benim Turkiye deki nikahimda benim tarafimdan olanlar hep para, altin, bilezik takti. Kimse yoktu onun ailesinden fakat.... Amerika ya gidince onun ailesi supriz yapti.Benim adetime uymamis olabilirler fakat bize surpriz kokteyl hazirladilar ve tum tanidiklarin geldi.Hepsi Allah razi olsun pek cok kutlama karti aldim ve hepsini actigimda icinden para cikti... En az nerdeyse Tr da takilan taki ve bilezik kadar olmasada hatiri sayilir bir para vardi.... Insana yardim edecekleri bir adetleri yoksa bari anlayis gostersinler,,,, zaten kimsye bir faydasi olmayan bir adet neden vardir ki.... Illa adet ise kendilerine yaksitiriyorlarsa yapmsinlar o zaman... Hersey yurekte biter.

etmiyorum cnm zaten hele kayınvalidemlerden hiç etmem beni sinir eden herşeyini onlar alıcak diye üstünü basa basa söylemesi bnm yanımda söylerse ilk kez ters çıkıcam ve asla aldırmıcam ki annem şimdiye kadar neler aldı yazık annecimde her gelişinde yeni ne aldıysa gösterir ben 4.5 ay sonra doğum yapıcam evimde bir avuç eşya var ama annemin evi dolu bir çekyat altı biraz heveslenip alsana yapsana erkek torunu duyunca koca kadın göbek atmayı biliyodu ama ben erkek istiyodum deyip inanın eşimin halaları bile benm çocuğuma birşeyler yapıyor örgü felan onları görünce başladı kayınvalidemde utandı

etmiyorum cnm zaten hele kayınvalidemlerden hiç etmem beni sinir eden herşeyini onlar alıcak diye üstünü basa basa söylemesi bnm yanımda söylerse ilk kez ters çıkıcam ve asla aldırmıcam ki annem şimdiye kadar neler aldı yazık annecimde her gelişinde yeni ne aldıysa gösterir ben 4.5 ay sonra doğum yapıcam evimde bir avuç eşya var ama annemin evi dolu bir çekyat altı biraz heveslenip alsana yapsana erkek torunu duyunca koca kadın göbek atmayı biliyodu ama ben erkek istiyodum deyip inanın eşimin halaları bile benm çocuğuma birşeyler yapıyor örgü felan onları görünce başladı kayınvalidemde utandı

bu ne adettir böyle
çocuğu siz yapmışsınız
aileleriniz almak zorunda değil ki bişey
gönüllerinden ne geçerse
şimdiye kadar ne annemlere nede kaynanamlara şunu bunu alın dedim ki çocuğumun herşeyini kendimiz alırım
elimde 5 kuruş para olmasa dakimseye bişey alın demem denmemelidir
çocuk ikinizin...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…