Aman sanki erşeyi adetlere göre yaptık da bu eksik kaldı.
Uydur uydur adet olsun; ben de şimdi bizim memleketi bilmeyenlere öyle şeyler uydururum ki duyan hakkaten adet sanır.
Bizim orda adettir; bebek doğunca babaanne, gelinin doğuma giderken giydiği ayakkabısının içini altınla doldurur, kırmızı kurdeleyle de bağlar, lohusa yatağının başucuna konur bu ayakkabı; kırk gün orada kalır.
Hatta bazı uyanık gelinlerin yaz günü çizmeyle doğurmaya gittiği de sık görülen bir durumdur.
E tabii terlikle hastaneye koşturan garibanlara geçmiş ola.
Hah oldu mu alın size adet.
kızlar ben 20 haftalık hamileyim bizim burda adetmiş bebeğin herşeyini a dan z ye kız annesi alırmış. benim ailemde çok şükür almıcaz demiyolar bu vakit oldu aldığım şey 4 5 çıtçıtlı atletten başka bişey değil herşeyi annem alıyor karyolasıyla gardrobunuda alacaklar eşim geçen günde kalkmış diyorki arabayla anakucağınıda alsınlar bende onuda bi zahmet annenler alsın dedim almazlar annenede söyler annem dedi annesi anneme diycekmişki arabayla anakucağıda sizin bende sakın demesin dedim arada tatsızlık olur bugüne kadar şükür tatsızlık yaşamadık bundan sonra yaşansında istemem biz kendimiz alalım dedim.böyle bir adet varmıdır yaa ne saçma bir çöp almıcaklarmış herşeyi benim ailem alıcakmış
Kimse hicbir şey almasın. Kimseye minnet etmeyin. Az ya da cok bebeğinizin herşeyini siz alın. Kimin içinden ne geliyorsa onlar da onu alsınlar.
Arabayı o alsın, beşiği dayı alsın, kapı süsünü yenge alsın muhabbeti cok cirkin yaa. Eşinizi de kendilerine benzetmişler.
kimseye minnet etmeyin siz alın yazmışsın ya elmayra, bazıları bunu anlamıyor, etrafta da her şeyi biz yaptık diye hava atıyor, insan sinir oluyor ama sabır demek lazım işte
ayakkabıya altın doldurma uydurma adet çok iyimişbence sende öle söle kaynanana kesin kalbine iner.kendi napacakmış acaba çok merak ettim.sonada ben babaanneyim die gezecek ölemi.yaf böle adetler duydukça hakket çok sinirleniyorum.hele eşinizede çok kızdım ben nasıl alsınlar diebiliyor.kendi evladı herşeyini kendi yapıcak elbet.siz evlenirken her adetlerini dört dörtlük yaptılarmı.altına donattılarmı sizi?öle ya bebek doğunca böle adetleri olanın evlenirken kim bilir ne adetleri olur..ablam doğum yaptığında ben çalışıyodum.yiğenim olacak die para biriktirdim ki ozaman daha 18 yaşındaydım.bebişiği ,yatağı nevresimini,şampuanlarını ,kremlerini ,sabununu ,banyo kuvetini,ayakbasıymış kıyafetiymiş ben aldım.ablam doğum yapalı 3 gün olmuştu aldım eve getirdim hepsini.ama ablamın kayınvalidesi hiçbirini ablama kullandırmadı saolsun.hatta yıkarken bile bebeği kocaman yeşil sabunla yıkamıştı gözleri yana yana bağırta bağırta gözyakmayan şampuanla yıkasanız daha iyi olur dedimde önceden onlarmı vardı dedi dinlemedi beni.benle ablam inanın ağlamıştım.yazık ablam hep gizli gizli kullanmıştı aldıklarımı.sırf inadından kullandırmamıştı.oda ayrı bi cinsti.ama ben içimden gelerek yapmıştım.adet falan değildi.
malesef böyle bir adet var ve ilk bebeğimde bende bu sorunu yaşadım.kaynana annen alacakherşeyini dedi.oğluda hep annesi ne derse o olur yolunda gittiği için aynı şeyleri düşünüyordu.ben hamileyken çalışıyordum gizli saklı üstüne başına ne alabildiysem aldım.anneme kesinlikle yansıtmadım bizde yok böyle adetler bilmeyiz ilk kez duymuştum.annem nevresim yorgan yastık ne elinden geldiyse onu yaptı hemde annemden bu talepte bulunmaları çok acımasızcaydı benim babam yoktu annem kimsesiz bir kadındı.inat ettim dedim annem alabildiğinin dışında bişey almıycak onlarda inat etti bebek doğana kadar beşik bebek eşyaları akıllarında ne varsa onu beklentisi içinde yaşadılar ve bebeğime çorap dahi almadılar.doğduğu gün beşik alındı bebeğime.benim bebeğim daha doğmadan babanın evindenmi getirdin demesini biliyorlardı neden annem alıcakmış.eşşek gibi aldılar sonunda eksiklerini...hemde almasalar ne olacak dünyaya gelen büyüyor.minnet bile etme
malesef böyle bir adet var ve ilk bebeğimde bende bu sorunu yaşadım.kaynana annen alacakherşeyini dedi.oğluda hep annesi ne derse o olur yolunda gittiği için aynı şeyleri düşünüyordu.ben hamileyken çalışıyordum gizli saklı üstüne başına ne alabildiysem aldım.anneme kesinlikle yansıtmadım bizde yok böyle adetler bilmeyiz ilk kez duymuştum.annem nevresim yorgan yastık ne elinden geldiyse onu yaptı hemde annemden bu talepte bulunmaları çok acımasızcaydı benim babam yoktu annem kimsesiz bir kadındı.inat ettim dedim annem alabildiğinin dışında bişey almıycak onlarda inat etti bebek doğana kadar beşik bebek eşyaları akıllarında ne varsa onu beklentisi içinde yaşadılar ve bebeğime çorap dahi almadılar.doğduğu gün beşik alındı bebeğime.benim bebeğim daha doğmadan babanın evindenmi getirdin demesini biliyorlardı neden annem alıcakmış.eşşek gibi aldılar sonunda eksiklerini...hemde almasalar ne olacak dünyaya gelen büyüyor.minnet bile etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?