bebek eşyasını kim alır tartışması...

bu ne adettir böyle
çocuğu siz yapmışsınız
aileleriniz almak zorunda değil ki bişey
gönüllerinden ne geçerse
şimdiye kadar ne annemlere nede kaynanamlara şunu bunu alın dedim ki çocuğumun herşeyini kendimiz alırım
elimde 5 kuruş para olmasa dakimseye bişey alın demem denmemelidir
çocuk ikinizin...............

etmiyorum cnm zaten hele kayınvalidemlerden hiç etmem beni sinir eden herşeyini onlar alıcak diye üstünü basa basa söylemesi bnm yanımda söylerse ilk kez ters çıkıcam ve asla aldırmıcam ki annem şimdiye kadar neler aldı yazık annecimde her gelişinde yeni ne aldıysa gösterir ben 4.5 ay sonra doğum yapıcam evimde bir avuç eşya var ama annemin evi dolu bir çekyat altı biraz heveslenip alsana yapsana erkek torunu duyunca koca kadın göbek atmayı biliyodu ama ben erkek istiyodum deyip inanın eşimin halaları bile benm çocuğuma birşeyler yapıyor örgü felan onları görünce başladı kayınvalidemde utandı

haklısın herşeyi işlerine geldiği gibi yönetiyorlar.benim oğlumun babannesi babası vs bağnaz düşüncesiz çıkarcı kişilerdi anlatsam onları bi hikayeye konu olurlar insanlarda hayretler içinde okur.bana loğusa yatağı yaptılar göya benden çok görümcelerim yattı yatakta en basiti oğlum doğdu doğumhaneden cıkarken annem amanda benim oğlum gelmiş demiş babanne nerden senin oğlun diyor bizim o ozaman neden annemden beklentilerin vardı.geberesiceler nefret ten başka bi kazançları yok dünya üzerinde..

arkadaşım dikkat et, bunlar işlerine geleni adettir diye yutturuyor olmasınlar. çok açıkgözler

Bebek alışverişi ebeveylerin ömründe ya 1 yada 2 kere yaşayabileceği büyük bir keyiftir. Anne babanın alışveriş keyifi nasıl engellenir anlamış değilim. Çok istiyorlarsa nakit yada altın olarak destekte bulunabilirler.

cnm ztaen bizim kimseden beklentimiz yoktu planlama yapmıştık eşimle 1 ay yatağını alırız 1 ay arabasını diye annemde dediki gardropuyla yatağını biz alalım hediye torunumuza dediler bende tamam dedim eşimde söylemiş yatakla dolabı alıvercekmiş annemler diye kayınvalidemde herşeyi kız annesi alır demiş arabayla anakucağınıda almaları lazım demiş yani aaa ne güzel üstünüzden yükü almışlar bizde arabayla anakucağını alalım demek yerine diğerlerinide böyle saçma bir yorumda bulunmuş benim eşimde cok anacıdır başlarda cok sorun yaşadık bu yüzden ama aştık sayılır kayınvalidemde cok acık sözlüdür pat diye anneme söyler onlarıda almanız lazım diye annemde o anda bişey diyemez bilirim huyunu eşimde dediki annene söyler annem söylesin umrumda değil yüzü varsa söyler annemide uyarıcam bişi derse hemen ağzının payını versin diye

yani demek istediğim toplumumuzda var böyle insanlar bazılarımızın başına geliyorlar bizde yaşamak durumunda kalıyoruz farkına bile varmadan.adet töre vs arkasına saklananlar da malesef oluyor.

neden bu kadar tepki verdiniz hani düğünü erkek tarafı yapmak zorundaydı adetti

kız ailesi de doğacak çocuğa birşeyler almak adet olunca mı saçma oldu

benim bildiğimde kız tarafı yapar ama ben yine her zaman ki gibi karıştırmam

sevmiyorum çünkü bi tarafa yüklenilip ama adettir hayatım denmesini

nasıl ki bebeğe biz karar verdiysek maddi manevi hazırsak bebeğimizin de ihtiyaçlarını biz karşılarız

ha almak isteyen olursa alır gelir ama kalkıpta sen şunu alacaksın sende şunu diyemem

bende eşime dedim annemler hediye almışlar büyük bişey takmazlar senin annenler ne takcak 5ibiryerdemi adanaburgusu bilezikmi dedim o kadarına güçleri yetmez dedi yapmazlar dedi hep kendilerini düşünüyorlar sorsan benm babam çalışıyo onlar emekli benim babamın1 evi var onların 3 bnm babam eski araba biner onlar son model yani durumları çok çok iyi

bencede annen azının payını versin pasif davrandıkça tepenizden inmezler bişeyler çıkartabilirler sürekli belki eşin etki altında kalmıştır sen açıklayıcı bir konuşma yap eşine.

Allah Allah kayinvalideye ne oluyor kii.... Heleki sen lohusasin hic mi vicdanlari yok??? Istedigni der evet anneannesi tabiki oglum diyecek sevecek.... Onun oglu degilse kayinvalidenin hic oglu degil... kizim sen aklini basian topla .... laf sok olmadi... ben hic dayanmazdim... Hem igne cop yardim etme herseyi annene ve senin ustune yiksin , esin kayinvalidesinden medet umsun paralari ceplerine kalsin hemde nerden senin oglun oluyormus desinler??? Insan utanir hic birsey yapiyor olamamaktan... Valla bir benim ailem mi boyle bu dunyada bizimkiler yapamadik diye kendilerini yer... Oysaki kimsenin birsey bekledigi yok koskoca kadinim issizim su an 3 hafta oluyor ama annem hergun telefonda kizim para yoliyim bak olmadi kredi cekeyim kirani ode diyor. Oysaki ben onlemini almistim .... ama ana yuregi iste... hic bana yardim etmek zorunda degil fakat isim yok su anda napsin duramiyor ... Ben evlenirkende dort dondu hep bilezik yapicam, davetiyeleri bastiricam, salonu tutucam vs.. herseye yardimi oldu... Anneannem damatligi aldi bizim yuzukleri bile aldi...Anneannem bile kendini paraliyordu yazik damada altin kolye alicam, kiza bilezikler yapicam diyerek kadin ucuyordu sevincten... Oysaki ben birsye istemedim valla iclerinden gelerek hatta dahada iyisi olsun diye cok cirpindilar. Bu arada annemde anneannemde dul kadin... Ikisi bir olup ben ve kardesimi buyuttuler... Cok zengin insanlar hic degiller.Fakat hep yardimci oldular.Senin annecigini de boyle gordum ben ... Yazik cok uzuldum gozlerim doldu... Boyle kendini parcalayan aileler varken .... yeni dogmus bebege hicbirsey almamak icin adet cikaran kayinvalider... Ayol yapacaksa torununa , kendi oz ogluna yapacak.... Bu kadin anne ise bizimki neymis acaba.... Hem sinirlendim, hem annemi ozledim, hem annei takdir ettim... Ellerinden opuyorum anneciginin Allah uzun omur versin basinda olsun insallah.Senin isin cok zor bu insanlarla. Allah sabir versin ama ben esimden sogurdum bu olaylardan sonra.

çok büyük tepki vermedim bana soruyosan düğünü sorarsan her eşyamızı biz aldık yani annemler yani adette olduğu gibiydi, herşey babam üstüne düşeni fazlasıyla yaptı neden eşyaya gelince kız evi neden bebeğe gelince kız evi bnm anlamadığım nokta bu düğündeki eşyaları aldık adettir dedik ama bu iki tarfında ortak noktası her iki tarafında torunu

hamile ya da lohusa kadınları yok şu gelenek yok bu görenek diye stres altında bırakıyorlar ya daha bişey demiyorum! torunlarının sağlığından,kızlarının rahatından daha önemli alacakları takacakları şeyler sanki.

kız ailesinin bebeğe alıcaklarının adet olması saçma olmuyor elbet buna bir sınır verilip dayatılması saçma oluyor belki maddi durum el vermiyor a dan z ye almaya güçleri yok kız ailesinin herşeyi almaya benim annem mesela yokdu alacak durumu ama elinden geleni yaptı şimdi kafasına binipte beşikde al onuda al bunuda al diye diretmek doğru değil her iki taraf için herkez durumu el verdiğince neye müsaitse iki tarafada diretmek hoş olmaz. baba bile bütçesi kadar alabilir dayatma yapılması güzel olmuyor..

Valla cani merhametsiz insanlar dememkki... Cok zor isin senin kavinvalide de biricik61 in kayinvalidesi Turunden. Allah ikinizde sabir versin sacma adeti olan insanlarla..

siz nerelisiniz kuzum,sizin adette değişikmiş,neden tüm eşyayı kız tarafı yapıp erkek tarafı sadece yatak odası ve televizyon alıyor:44:

normalde yatak odasını kız tarafı alırya benim annem düğünde bunu yapmadı çokta iyi yaptı.hem kız vericem hemde al kızımla yat die bide yatağını altlarına benmi alıcam dediama sebebide vardı perde koltuk takımı masa salon hiç bişe yapmamışlardı utanmadanda yatak odasını kız tarafı yapar demişti sevgili kayınvalidemdoğumdada zaten saolsun olay çıkardı gitti 3 ay uğramadı hiç bişe yapmadı.benim annem antalyadan izmire geldi bana baktıki çalışıyodu zar zor izin aldı üstüne bide cumhuriyet altını taktı.ayrıca doğuma 2 hafta kalada 250 tl göndermişti.oda bi cumhuriyet altınından fazla ederdi 2006 ocak ayında.ama bunlara rağmen elini şeyine takıp gelen kaynana utanmadan soruyordu annen ne yaptı die.allah ım ne sabır varmış şimdi sorsa neler derdim bilmem.kısacası adetlerini karşı tarafa yaptırmaya uğraşıyorlar ama kendileride hiç bişe karışmıyorlar.lafa gelincede oğlan bizim kız bizim oluyo.

Valla cani merhametsiz insanlar dememkki... Cok zor isin senin kavinvalide de biricik61 in kayinvalidesi Turunden. Allah ikinizde sabir versin sacma adeti olan insanlarla..

amin cnm o adet olarak düşünekoysun sevgili oğlu kıyıp parasını alıcak asla aldırmam alın da demem etrafımızda hamile cok görüyor heleki bi komşumuz var kızıda gelinide hamile kadın kızına ne almışsa gelininede alır kızına araba almış gelinine gitmiş yatağını yorganını beşiğini herşeyini almmış bunları duyuyo hep aslında adet felan yok ortada adet bu işlerine bişey almak gelmeyenlerin oyunu düğündede herkes eşyayı ortak alır ki kendi kızıda eşiyle ortak aldı eşyalarını bize gelince ortak alalım konusu bile açılmadı bizdee zaten alıcaktık herşeyi

canım evet evliliğimin 4. yılında aklımı başıma topladım ama sinir hastası olduğumda hep güçleri benim garip anneme yetiyordu bana yetiyordu annemde beni ve kardeşlerimi babasız bir başına büyüttü bunu bildikleri halde.ama bir gün çok büyük bir hata yaptılar beni dövmeye kalktılar ben zıvanadan çıktım ve çıldırdım o günden sonra oğlumun babası babannesi dedesi vs vs kim ne dediyse ben onlara diken oldum battım.elimde değildi bir laf öyle bin ah işit derler ya dilimi tutamaz olmuştum nitekimde işler çığırından çıktı ben oğlumun babasını boşadım.onlar bana 4 seneyi zehir etti ben onlara bir seneyi dar ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…