Bebek fikrinin karmaşıklığı ve cevre...

artik esimin ailesinden kimseyle konusmak istemiyorum bu yuzden. normal sohbetin arasina bi cocuk lafi sıkıştirılıyor ve geriliyorum o an. Kendi aile tarafim daha bir kere bile sormamisken es tarafi beni cok bunaltti...

Herkes herseyi diyebilecek cürete sahip bu devirde valla.. Canınızı cok sıkıyorlarsa tersleyin bence.. Yaa ne kadar ayıp bişey yaa.. Evli iki kişinin ne zmn cocuk yapcanı sormak.. Bi de şimdi millet afedersin sidik yarıştırır gibi ürüyor😅

bu dusunce bencillik mi diyorum bazen de ya sonra diyorum ki beden benim cocuk benim:) kan benim damar benim:)))))
Ben de çocuk istemiyorum ama eşim çok istiyor işte böyle olunca bana da bencillik gibi geliyor😐
Baba olma hakkını almış oluyorum. Ama sadece o istiyor diye de olmaz ööfff çok karışık zor konular:)

Hiçte bencillik falan değil,ne zaman hazır hissederseniz o zaman olsun.
hazır olmadan olmamalı bence de.çocuktan sonra alıp başımı akşama kadar gezeyim desen olmuyor. kafa devamlı düşünüyor :şu saatte okuldan çıkacak gidip almam lazım geç kalmamam lazım evde yemek yok ne yedireceğim?aa yarına sınavı var çalıştırmam lazımm .ya ben uzaktayken okulda düşerse başına bir şey gelirse. bugün de hasta gönderdim okula ya bir şey olursa. :işsiz: :KK45: yani bunlara hazır olan anne baba olmalı.yoksa üremek çok kolay

Ben de çocuk istemiyorum ama eşim çok istiyor işte böyle olunca bana da bencillik gibi geliyor😐
Baba olma hakkını almış oluyorum. Ama sadece o istiyor diye de olmaz ööfff çok karışık zor konular:)
ben aksamdan beri darlandim darlandim gene sonra dur yazayim bir dedim ve iyiki de yazmisim. burdaki msjlar cidden terapi gibi. iyi ki var:)

ama büyüdü annesiii.bana da 2.çocuk baskısı oldu yıllarca.neredeyse menopoza gireceğim hala var desem :KK45:

Büyüyorlar şükür.. Hatta bebekliğini özlüyorsun yeri geliyor.. Ama şu elalem beni deli ediyor.. Size ne kardesm kım ne zmn cocuk yapcak.. Evlenen ınsanlar akıl fikir sahıbı dır.. Elbet birinciyi de ikinciyi de yapacakları zamanı belırleyebılırler.. Torba degil işte büzesin.. Peeeeh😕

bu dusunce bencillik mi diyorum bazen de ya sonra diyorum ki beden benim cocuk benim:) kan benim damar benim:)))))
Niye bencillik olsun ki? Yiyecek ekmeği varsa elbet bir gün doğacak yavrun. Ha bu sene doğmuş ha iki sene sonra. Hangimiz annemize 'neden üç sene bekledin de beni doğurdun' diyoruz ki 😅 çocuğun umru mu doğduğu sene, eşin desen senle aynı fikirde,birkaç sene beklemeye razı. Kime bencillik yapacaksın ki? Eşinin annesinin ablasına mi, bebek sevmek isteyen görümcene mi? Kimseyi ilgilendiren bir konu deegil ki bu

Bebek dünyanın en güzel hissi fakat o kadar zor ki.. Hazır hissetmeden çocuk sahibi olmak aslında çocuğa haksızlık. Ben 31 yaşında anne oldum. Hatta 37 yaşımda da ikinci kez anne oldum ☺️ Sorun yoksa 40 da da olursun. Bence şu an doktora bile gitme derim çünkü azıcık bir sorun çıksa dahi bazı doktorlar tüp bebek bile önerebiliyor. Maalesef ki ticarete dönmüş herşey. Nereden mi biliyorum ben bu hatayı yaptım durduk yere kontrole gidip tüp bebek önerisi ile karşılaşmıştık. Kızıma ilk ay hemen hamile kaldım, oğlum da bizi hazırlıksız yakaladı 🤣 demem o ki kimseye aldırış etmeden evliliğinizin ve çocuksuzluğunuzun tadını çıkarın 😚
Sevgilerimle..

hazır olmadan olmamalı bence de.çocuktan sonra alıp başımı akşama kadar gezeyim desen olmuyor. kafa devamlı düşünüyor :şu saatte okuldan çıkacak gidip almam lazım geç kalmamam lazım evde yemek yok ne yedireceğim?aa yarına sınavı var çalıştırmam lazımm .ya ben uzaktayken okulda düşerse başına bir şey gelirse. bugün de hasta gönderdim okula ya bir şey olursa. :işsiz: :KK45: yani bunlara hazır olan anne baba olmalı.yoksa üremek çok kolay
Kesinlikle katılıyorum,kimse bakmayacağı,ilgi ve sevgi veremeyeceği çocuğu dünyaya getirip günahına girmemeli.Valla yaş 42 biri okula gidiyor,biri geliyor.Bütün gün koşturmayla geçiyor,mental olarak çok yorgunum🤣.

Niye bencillik olsun ki? Yiyecek ekmeği varsa elbet bir gün doğacak yavrun. Ha bu sene doğmuş ha iki sene sonra. Hangimiz annemize 'neden üç sene bekledin de beni doğurdun' diyoruz ki 😅 çocuğun umru mu doğduğu sene, eşin desen senle aynı fikirde,birkaç sene beklemeye razı. Kime bencillik yapacaksın ki? Eşinin annesinin ablasına mi, bebek sevmek isteyen görümcene mi? Kimseyi ilgilendiren bir konu deegil ki bu
milletçe herşeye karışırız huyumuzdur.evlenmeye çocuk yapmaya ne alıp satacağımıza hatta saçımızın modeline dek karışırlar.en iyisi hiç oralı olmamak.bunları kafaya takarak yaşamak zor olur çünkü.

Çevrenin baskısına bakmayin kesinlikle. Hele birde hazır değilseniz hiç düşünmeyin. Çünkü sizin bebeğiniz, gece- gündüz onunla siz ilgileneceksiniz. Kaldıramayacağınizi düşünüyorsanız yapmayın çünkü bu sefer herhangi bişey yaptığında sizde kizdiginiz zaman daha çok vicdan azabı duyacaksınız bı anne olarak.
Yaşınız çok büyük değil bence ama her ihtimale karşı bı kadın doğum uzmanına görünün herhangi bir engel, bir sıkıntı var mı diye kontrol ettirin içiniz rahat eder en azından. Hemde bı sıkıntı varsa geç olmadan tedavisini uygularsinız. Herşey gönlünüzce olsun inşallah 🌹

İlk bebeğimi 25 yaşında aldım kucağıma kendiliğinden , ikinci gebeliğim 38 yaşında oldu bu süre içinde tek bebek ile gezdim hiç zorlanmadık eşimle ama hiç-bir sorun yoktu 4tup bebek denedik öyle tutundu ikizlerim.. şimdi yine hamileyim çok uğraştım tedaviler doktorlar ,kürler ... olursa korunmayacağım olsun dedim rabbim tekrar nasip etti şükürler olsun... umarım siz hiç sorun yaşamadan anne olursunuz.. hazır değilseniz yapmayın bencede...

Kesinlikle katılıyorum,kimse bakmayacağı,ilgi ve sevgi veremeyeceği çocuğu dünyaya getirip günahına girmemeli.Valla yaş 42 biri okula gidiyor,biri geliyor.Bütün gün koşturmayla geçiyor,mental olarak çok yorgunum🤣.
Al benden de o kadar 🤣 Giderek artacak bir yorgunluk🥰

Çok merak ediyorum bazı insanlarımız geçilmemesi gereken kişisel sınırları, karşıdaki insana saygıyı yani yani insana saygıyı ne zaman öğrenecek? gerçekten merak ediyorum bu hangi tarihte olacak, 10 yıl sonra mı 50 yıl sonra mı?:KK51:

Back
X