Bebek Görme Ziyareti Hk.

Bence hediye verme işini birkaç ay erteleyin. Bebek biraz büyüsün sabredin. Çünkü o bebeği görmeye gelenlere ikramlar misafir ağırlamak tam bebeğin uyuyacagi zamanda gelen misafirler falan doğum yapan kişi için gerçekten çok sıkıntılı oluyor. Yeni doğum olmuş bebek uyumaz anne yorgun bi yatıp uyutmak ister bebek uyudugunda. Dinlenmek ister gaz vardır uğraşır bütün gece. Yeni doğum yapmış birine yatılı misafirliğe gitmek çok anlamsız bence. Ya günü birlik gidin ya otelde kalın ama bence hiç gitmeyin. Biraz daha bekleyin. Sabahtan akşama kadar bile zor olur misafir yeni doğum yapan için.

Sartmi baska sehire cocuk gormeye gitmeniz, yakin olsa tamam da bayram da falan bir araya geldiginizde verirsiniz hediyesini altinini. Yeni dogum yapmis kadin ah akrabalarim evime gelsede altin taksa diye gozlemiyordur sanirim.
Hic gerek yok bence. Yok illa gidecez diyorsanizda evin buyuklugu nedir ? Herkese kalacak yer varmi ? Esinizin ve kv nizin o kisiyle samimiyetine bagli bence. Ev kucukse kv kalsin siz otele gecin. Gideceginiz yer cok uzak degilse gunubirlik gidin yada dedigim gibi bayrami falan bekleyin cocuk orda ne acelesi var.

Valla bir acelem yok aslında da kv çok istekli. Özellikle bizi götürme konusunda :)

kayınvalideniz için kıymetli biri olsa gerek zira bebek ziyareti için bir ay erken, büyüklerimiz 40'ı dolmadan bebek göstermezlerdi eskiden, eğer erteleme şansınız yoksa ve illaki gidecekseniz benim size tavsiyem bambaşka olacak, gittiğiniz yerde veya başka yerde kalmak gittikten sonraki duruma göre şekillenebilir fakat şunu düşünün gideceğiniz kadın lohusa belkide sizin ziyaretiniz ona iyi gelecek ama bebek konusunda ahkam kesmeyin, siz annemisiniz bilmiyorum ama lohusa kadının ihtiyaçlarını düşünerek gidin, haberli gideceğiniz için zaten kendisi derli toplu karşılayacaktır sizi ama sizde kasmayın ki oda sizin yanınızda rahat etsin, belki kayınvalidenizle konuşursunuz bebekle bir saat ilgilenir o arada kızcağız belki biraz dinlenir, sizinle sohbet eder kafası dağılır malum tüm hayatı bebek oldu ve herkesin odak noktası bebek olduğundan anneyi gözden kaçırıyorlar çoğunlukla, kendisini fazla tanımıyorsunuz anladığım kadarıyla ama belli mi olur belki sizinde hoşlanacağınız arkadaşlık edebileceğiniz, kafayapınızın uyuşacağı birisidir. Siz yeni anneye bir şans verin ve onunla ilgilenin çünkü herkes bebekle ilgileniyor olacak zaten, saygılar.

günübirlik gidip gelincek biyer değilmi, niye kalıyosunuz. lohusa insanın evinde kalınmaz hele eşinin yanaında hiç rahat edemez. kv bu kadar istekliyse onu vazgeçiremezmisiniz daha erken kadın kendini toparlasın biraz diye

eee zaten farklı sehirlerdesiniz yanii mecbur kalcan onlarda otelde kalmak hep abzurt hemde hicbi kaynana akrabası varken otelde kalmaz

çok az görüştüğünüz kişinin lohusalığınsa aynı evde kalmanız bence doğru olmaz.
burada kaynından kp sinden rahatsız olduğunu anlatan arkadaşlar var, ki eşiniz de gelecekmiş.

eğer orada kalacaksanız ziyaretinizi erteleyin.
yoksa da ısrar edilse bile kalmayın bence.

kayınvalideniz elbette kalabilir, yaşlı kadın en nihayetinde.

Kuzeni bile olsa eşiniz bir erkek ve lohusa haliyle dahat edemeyebilir. Ayrıca temizlik yemek yatak kur topla falan yük olur bence. Kaynananız kalacaksa kalsın da siz eşinizle otele falan gidin. Israr etmesinler diye de bir arkadaşta kalırız deyin.

gitmeyin. daha çok erken ne bu acele bu merak.kadın kendine gelsin bir de yatılı misafir mi ağırlayacak. anası babası değil ki kuzeni, nasılsa uygun bir vakitte görüşülür.

egerkı kalabılecegınız baska bır akrabanız varsa onda kalın ya da mesafe yakınsa 1-2 saat gıbı gunubırlık gıdıp gelın...
şimdi loğusa kadının gelenı gıdenıde cok olur, işi de çok olur.
loğusa ziyareti çok samimi değilseniz 1 saati geçmemeli diye düşünüyorum.
ama egerkı kuzenı sıze bızde kalın teklıfı ıle gelırse bır gecelık mısafırlıkten cok sorun olmaz bu da esınızle kuzenı arasındakı samımıyete bakar...

Bir aylık bebişle uğraşıyor olmasaydı bdv ye konu açardı
Teyzem oğlu gelini lohusayken yatıya geliyorlar ne yapayım
Siz kv dinlemeyin yatılı kalmayın, kış günü üstelik lohusa misafir ağırlatmayın.
Evde yeni doğmuş bir bebek o şimdi kendisi perişandır neye uğradığını şaşırmıştır
İki kere gördüğü kişi yatıya gelecek
Mümkünse bir kaç saatliğine gidin sonra geri dönün.

siz bi otel tutun eşiniz ve sizin için eğer kız çok ısrar ederse samımı gelirse kalın yoksa kalmayın

Güzelmiş. Doğru söylüyorsunuz ne diyeyim. Valla işin aslını sorarsanız ben hiç gitmek istemiyorum. Tamamen aile baskısı. Hiç sevmem yatılı misafir ne bana gelinsin nede ben gideyim.

ben olsam günübirlik giderdim.

yeni doğum yaptığımda isteyeceğim en son şey 3 kişinin yatılı misafir olmasıdır heralde...yatıracak yeri var mı yatağı var mı? ağrısı sizısı var mı? ben kesinlikle böyle birşey yapmazdım.

yaşılar bu konuda anlayışsız ama siz bari yapmayın ya

Farklı bir şehirde oturan kuzenime bebek görmeye gitmezdim sanırım. Yani bu çok elzem bir şeymidir. Bence değil. biraz daha büyüdüğünde havalar ısındığında gdersiniz

ay gerçekten bana bi sinir geldi ya. minicik bebeğimle habersiz yemeğe falan gelen eşimin ailesi geldi aklıma. bebek görme ziyareti en fazla yarım saat olmalı.ikram beklenmemeli.ve 40ından sonra olmalı

lohusa kadının evinde ne işiniz var kalmalı bence de kalmayın

Güzelmiş. Doğru söylüyorsunuz ne diyeyim. Valla işin aslını sorarsanız ben hiç gitmek istemiyorum. Tamamen aile baskısı. Hiç sevmem yatılı misafir ne bana gelinsin nede ben gideyim.
Misafiri çok severim gelen giden eksik olmasın isterim ama yatılı gitmeyi de yatılı gelenide sevmiyorum.
KV niz düşüncesiz davranıyor. Hem acelesi ne daha kırkı çıkmamış kış günü sizi de peşinde sürükleyip götürüyor
Yarın bir gün doğum yapsanız sizden de gelen yatılı misafirleri ağırlamanızı bekleyecek demek ki
Siz şimdiden yerini yapın yeni doğum yapsam bende yatılı misafir istemem diye

Kesinlikle kalmayın bunu anne olan herkesin demesi lazım.. Kayınvalideniz de kalmasın, ne kadar zor bir süreç el kadar Bebek'le sinirler zaten mahvoluyor bir de sizinle mi uğraşıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…