Arkadaşlar merhaba ben 13 yıllık evliyim ve defalarca tüp bebek denedim olmadı hep hüsranla bitti bu son denemeden sonra hayata herşey gözümde soğdu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bazen kimseyi görmek istemiyorum ömrüm bu derdi düşünmekle geçti sizce bunu düşünmemek için ne yapmalıyım bu durumu kabullenemiyorum bi türlü öyle zor bir dertki kimseye anlatılmıyor normalde gülmeyi çok seviyorum ama yuzume bir hüzün çökmüş resmen ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu anlayanlar bana bir yol göstersin hoşçakalın
Esimin teyzesinin kizi neredeyse 20 yillik evliydi
Sayisiz tup bebek denemeleri oldu
Her seferinde husran
Sonra ikizleri oldu biri kiz biri erkek
Umudunu kaybetme canim Allah sana da nasip edecektir
Bursaya gelme imkanin varsa kadincagizin gittigi doktoru ogrenebilirim senin icin
Canim ozelden yaziyorum hemenAcaba doktor O . D . Mi ( sizin onerdiginiz doktor )
Merhaba aynı sıkıntı bende de varrr 8 yıllık evliyim 3 başarısız tüp bebek denemesi ve her seferinde olur olur doktorlar çok umutlu demesine rağmen ve bende çok yoruldum bebek haberlerinden hamile haberlerinden Bazen çok bunaliyorum çok Ağlıyorum bazende daha sakin oluyorum ama demekki zamanı var diyorum yok şu tanidigimin söyle oldu yok bunun söyle oldu denemesinde sıkıldım Rabbim bizide görür inşallah takma takılma desemde zor ama Allahtan gelene diyecek hiç birşey yokkk bi bebeğim olsun sağlıklı sıhhatli daha ne isterdim ama gel gördü yokkkkk umudunu kesen bizden değildir diyor Rabbim çok şükür umudumu mm halen varrrArkadaşlar merhaba ben 13 yıllık evliyim ve defalarca tüp bebek denedim olmadı hep hüsranla bitti bu son denemeden sonra hayata herşey gözümde soğdu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bazen kimseyi görmek istemiyorum ömrüm bu derdi düşünmekle geçti sizce bunu düşünmemek için ne yapmalıyım bu durumu kabullenemiyorum bi türlü öyle zor bir dertki kimseye anlatılmıyor normalde gülmeyi çok seviyorum ama yuzume bir hüzün çökmüş resmen ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu anlayanlar bana bir yol göstersin hoşçakalın
Canım ben yeni evli sayilirim ne tup bebek tedavisi oldum ama sana moral olcagima inanıyorum. 12 yasında adet oldum ilk bir daha 2 sene olmadım anneme de gidip demedim adet olamiyorum diye çocuk aklı işte 15 yasnda doktora gtmem gerektigine karar verdim çünkü ağrıdan duramiyorum bu zaman içinde yasitlarimdan çok küçük gelişmeyen ergenliği çok zor yaşayan bir genç kız oldum çünkü adet olamiyordum yasimi soranlar aaa küçük gosteriyorsun gibi şeyler diyorlardı doktora gittiğimde pco olup çikolata kistim olduğunu söyledi tam da çocuk gelişimi kazandigim lise döneminin ikinci senesi staja baslicaktim ama kistimin yüzünden baslayamadim okuluma bir dönem gidemedim ilaçlar kullaniyordum doktor doktor geziyordum ve doktorların dediği kelime ilerde çocuğun olmayabilir neyse 17 yasında esimle tanıştım 4 yıl kadar flort ettik tabiki ben onla bu durumu paylastm sağolsun bana hep destek oldu nişanlandım aynı problemler devam ediyordu evlendim ilk iki ay düzgün adet oldum galiba normale döndüm dedim 3. Ay gene başladı doktora gittim tabi iki ay adet olmayı bekledim bu arada sistikce sistim herkes hamile sanıyordu en sonda doktora gitmeye karar verdim adet söktürücü kullandım kendi haline brakmam lazmdi aklmda sürekli cocugum olcak mi sorusu vardı eve kapandm kimseyle konuşamıyordum annemlere kaynvalidemlere gitmiyordum ve her gün agliyordum normal yolla denedik bir kaç ay olmadı oldu sandım kist çıktı bi dahaki ay kesin tedaviye baslayacaktim aklıma koymuştum esimi ve kendimi dengeli beslenmeye zorluyordum kafama çocuk fikrini getirmiyordum evde poğaça borek yapıyordum tabi ailelerimizi cagrp kalabalık ortamlarda duruyordum klomene basladim doktora gittim yumurtan 10 mm dedi taki 3. Haftaya kadar tabi bundan evvel yumurtaların çok tembel olmaz çocuğun ben seni tedavi edemicegim tüp bebek merkezine git dedi 3. Hafta kuru incir ceviz soganin ustune sumak dokup yedim sürekli dua ediyordum aglayarak hacet namazlari kiliyordum tesbihler cekiyordum yumurtam 25 mm olmustu ve iki gün sonra çatladı ultrasonda sıvısı gorundu bi hafta sonra idrar testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı sonra kan testi yaptrdim hamileydim esim inanmadı annemler inanmadı taki kalp atışını duyana kadar. Bekarken gittiğim doktora kontrol için gittim olamaz sen hamile olamazsn bu imkânsız, dedi bende Allah verdi mucizem o benim dedim çok uzun oldu ama kafana fazla takma beslenmene dikkat et Allah yazdiysa zaten olur Allah sagliklisini ve hayrlisini versin
En zor imtihan bu. Ben de bu durumun içindeyim. Üstelik ebeyim. Doğumlar gebeler... Ama bişeye çok inandım. Zamanı var. Nasipte varsa el getirir, yel getirir,yol getirir.
Kuru inciri günde 3-4 tane yiyordum cevizide bi avuç yemeye çalışıyordum kuru soğanı sumakla haftada bir yedim o kadarAllah saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah canim benim
ben bisi sormak istiyorum.
kuru incir ceviz ve sumakli kuru sogani 3 hafta hergun birlikte mi yedin? tam olarak nasil yaptin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?