Bebek hediyesi

Aynen öyle kastettiği diğer bebeklerin çok şanslı olduğu kendi bebeğine ilgi gösteren pervane olan baba anneanne babaanne vs olmamasıydı. Gerçekten konunun künyeyle uzaktan yakından ilgisi Yok o an ben acaba künye mi alsam diye düşündüm. Bayağı size aldırmaya çalışmış diyen arkadaşlar var onları da anlıyorum ama resim tam olarak göründüğü gibi değil. Bu arkadaş ailesi çocuğunu istemedi laf soktu vs diye ailesini bile silip atan kimseden birşey kabul etmeyen beklemeyen birisi

Arkadaşınız tüm baskılara rağmen bebeği doğurmaya karar verdiğinde bunların olacağını da bilmeliydi. Ama çok iyi anlıyorum onu. Hep bir şeyleri eksik olacak. Yaşayan bilir..

Kendi lohusalığımı düşünüyorum da yanımda eşim bile olmasaydı sanırım ciddi depresyon geçirirdim..

Künye sembolik bir şey konuda. Ama siz dikkatleri o yöne çektiniz.
Sizin şu aşamada yapacağınız en iyi şey teyze olarak ilgi ve desteği esirgememeniz. Bu onu çok daha iyi hissettirecektir. Sakın yalnız bırakmayın onu..

kaynım künye taktı bebeğime
daha bir kere takmadım.
bence fazla kıro bir tarz. .
küçük bebekte ne altını...
siz bence çeyrek takin

Inanin o bebegin onu sevgiyle kucaklayacak bir anneden baska hic bir ihtiyaci olamaz. Kiyafet tabii ki onemli . Yirtik pirtik lekeli de olsa bebek bunu fark etmez onun aradigi tek sey anne şevkati. Siz de kislik olarak bol zibin, kilotlu corap, tulum vs alirsaniz yeter diye dusunuyorum. Altin takin diyecektim ama anne bu 5 karis akilla satar onu kunye falan alir mazallah. Bez de alabilirsiniz her markanin en kucuk boyundan 1 numara. Deneyip hangisini begenirse onunla devam eder.

Sakın künye falan almayın.
3-4 yaşına kadar hem tehlikeli hem de alırken dünya para, bozdururken bir sürü zarar.
En kötü bir çeyrek takın. Bir de etrafınıza haber verin küçük bebeği olanlar küçülenlerini verir belki.

Anladığım kadarı ile biraz önemsenmek istemiş. Bebeğinin de önemsenmesini istemiş.
Demek ki kimseden destek görmüyor.
Bez mama bir şekilde alınır. Çünkü mecburi gider. Ben olsam künye alırdım.

Künye ne ya?!!
Benim bebeğimin künyesi yok, gayet de alabilecek durumdayım. İlginç. Siz primaları alın künyeden daha önemli.

Kunyede aklı kaldıysa cokta ihtiyaci olan biri değil demek ki.

Çocuğumun kıyafetleri ,ihtiyaçları olsa en son aklıma gelen şey künye olur. Hiçbir çocuğuma da almadım ayrıca.

Çeyrek alın,bozdurup istediğini alsın.

Arkadaşlar merhaba dert değil ama kafama taktığım bir durum var sizden fikir istiyorum. Benim uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımın olduğu bir arkdaşım var. Evlendi hamileyken ayrıldı ciddi maddi sorunlar yaşadı vs kısacası maalesef şuan durumu iyi değil. Ben onun bebeğine hediye olarak toplu olarak bir alışveriş yapmayı düşünüyordum fakat bugün sohbet muhabbet sırasında bazı şeylerin çok zoruna gittiğini bebeğinin şartlarını başka bebeklerle kıyaslandığını en basitinden her bebeğin bi künyesi olduğundan fakat onun bebeğine alamadığından vs bahsetti ( kesinlikle almam için söylenmiş birşey değildi ima etmedi yani bunu belirteyim) ben çocuğuna künye almaya karar verdim ama eşim durumu iyi olmadığı için çok gereksiz olduğunu ve alışveriş yapıp ihtiyaçlarını karşılamamı söylüyor. Siz olsanız ne yapardınız kararsız kaldım ve maalesef hem alışveriş yapıp hem bileklik alacak kadar param Yok
Künyeyi simdi duydum. Eskidenmiş o insan artık küpe takmaz bebeğine bunca hirsız varken.arkadaşiniz zor durumda olabilir ona birsey diyemem ama kunyeye sıra gelinceye kanar neler var bebek için. Eşinizi haklı buldum. Gercek ihtiyaçlarıni karşilarsaniz daha iyi olur.

Ay künye herkeste var mı sanki. Yada zorunlu mu? Benim bebeğimin de künyesi yok. Almasına alırım ama el kadar bebeğe altın takmayı güvenli bulmuyorum.
Bebeğin daha elzem bir ihtiyacını görebileceği bir meblağı elaleme şov takılan bir bilekliğe vermem, acırım. Eşiniz haklı.

Ço

çok teşekkür ederim ayrıca ben izah edemedim tam olarak ama siz o kadar iyi anladınız ki beni. Künye konusu tam olarak da böyle bir muhabbetin içinde geçti.
Rica ederim canım, biraz detaycı olduğum için okuduğum konuları farklı bakış açılarıyla da değerlendirmeye çalışıyorum. Çoğunluk düz mantıkla düşününce maddi olarak künye derdine düştü sanmışlar arkadaşınızı. Hayırlısıyla bebeğini kucağına alır inşallah.

Arkadaşınız da bebeği de iyi olur umarım. Atlatırlar bu zor günleri. Arkadaşınız çok hassas şimdi hem hamilelik hem başına gelenler o yüzden herşey onu etkiliyor. Sağlıklı düşünemeyebilir. Ona moral ve destek verin.
Künye yerine ihtiyaçlarını alın derim ben. Temel ihtiyaçlar daha önemli. Altın da takın. Maddi olarak çok sıkışırsa bozdurur.

Künye bende cok begeniyordum dogumumdada kızımın ismiyle geldi ama taktım mı hayır
El kadar bebeye küçücük bilekliğe takamıyorsun canı acır su bu diye bi süre kenara koyuyorsun
Ama ihtiyaclar öyle değil bitmiyor sürekli yenisi cıkıyor ve maddi acıdan durumu yoksa zorlar arkadasını
Emin ol künye sonradanda alır ama bi bezini kıyafetini ne bileyim küvetini sonradan alamaz alırda alana kadar nasıl bi dğzen kurar can cekişir vs bilinmez

Arkadaşlar merhaba dert değil ama kafama taktığım bir durum var sizden fikir istiyorum. Benim uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımın olduğu bir arkdaşım var. Evlendi hamileyken ayrıldı ciddi maddi sorunlar yaşadı vs kısacası maalesef şuan durumu iyi değil. Ben onun bebeğine hediye olarak toplu olarak bir alışveriş yapmayı düşünüyordum fakat bugün sohbet muhabbet sırasında bazı şeylerin çok zoruna gittiğini bebeğinin şartlarını başka bebeklerle kıyaslandığını en basitinden her bebeğin bi künyesi olduğundan fakat onun bebeğine alamadığından vs bahsetti ( kesinlikle almam için söylenmiş birşey değildi ima etmedi yani bunu belirteyim) ben çocuğuna künye almaya karar verdim ama eşim durumu iyi olmadığı için çok gereksiz olduğunu ve alışveriş yapıp ihtiyaçlarını karşılamamı söylüyor. Siz olsanız ne yapardınız kararsız kaldım ve maalesef hem alışveriş yapıp hem bileklik alacak kadar param Yok
durumunu bilenler bol bol kiyafet alir 20 lira para koyar en uzaktan gelen ama kimse kunye almaz.. cok yakinsaniz kunye alin omur boyu sizi anar kotu gunler gecer kiyafetler kuculur gider ama kunye baki kalir

Tek eksiği künye miymiş? Ben de künye almadım hediye geldi doğum gününde. Gelmese de almazdım heralde çünkü o kadar masrafı oluyor ki ona para vermek gereksiz olurdu. Gümüş olup altın kaplama olanları var 70-80 lira öyle bir şey alır çok özeniyorsa, illa altın olması şart değil sembolik bir şey. Eşin mantıklı düşünüyor ama muhtemelen arkadaşın yaptığın alışverişi de beğenmeyecek benim başka ihtiyaçlarım vardı gitmiş şunları almış diyecek. Bence yap bir çeyrek ver eline. Künye mi alıyor mama bez mi alıyor üzerine ekleyip başka bir şey mi alıyor kendisi karar versin

Kız çocuklarında künye, bilezik, küpe gibi takılar görünce uyuz oluyorum. Hiç sevmem ama belli ki arkadaşınız seviyor. Künyesi yok diye üzülmek de ne bileyim. Maddi sıkıntı yaşarken künye hiç aklıma gelmez benim.

Bana kalırsa künye almayın. Maddi Durumunuz iyiyse bozdurabileceği bir altın almak en mantıklısı. Çeyrek olur yarım olur. Durumunuz çok iyiyse tam da olur. En azından bozdurup istediği gibi alışveriş yapar çocuğuna. Kendi zevkine göre.

Arkadaşına sorabilirsin bence,ne istersin diye

Ya ne sacma. Kunyesi olan bebegin ne artisi var? Bebegin umrunda bile degil künye. Bana görgüsüzlük gibi geliyor tasma gibi. Bir de altindan,küçücük bebekte. Hos mu yani...
Ben yerinde olsam kehribar kolye alirdim. Hem daha ekonomik,hem dis cikarma sürecinde falan iyi geldigi soyleniyor hem de herkesin cocugunda var. Sosyal medyada konuda komsuda kehribarsiz cocuk yok.
Ama o tombul kollarda çok tatlı duruyor ya 😀😀😀

Anne işte hormonlar falan derken kadıncağız bebeginde künyeye heves etmiş demek ki. Sanki ben künye alirdim , sizin yerinizde olsaydım . Şahsi olarak ben almazdim cunku gecen gun sormuştuk 750 tl den basliyor demişti. Benim o kadar durumum yok.

tabii ki künye değil ihtiyaçlarını alın..
künye hem tehlikeli, çocuğun boğazına kaçar,
hiç bir çocuğuma künye almadım hediye gelse de takmam..

Back
X