Bebek Hiç Aklımdan Çıkmıyo Diyenler Buraya

Ben de 2 yıldır bunun için uğraşıyorum ama sonuç her ay hüsran.Önce eşimin sperm sayıları düşüktü varikosel amaliyatı oldu sonuç iyi.Bu ay hsg çektirdim bekliyorum.her ay bir umut bekliyorum ben de evlenmeden önce antidepresan kullandım.Aslında şu anda o kadar çok ihtiyacım var ki...bir daha bağlanmak istemiyorum..Ağlıyorum..Ağlıyorum..biraz rahatlıyorum.Bir gün ben de anne olackmıyım hayal bile edemiyorum bazen.neyse çok uzattım rabbim dualarımızı geri çevirmesin inşallah

arkadaşlar bence bu meselede en önemli olan rahat olmak herşeyi oluruna bırakmak.Ancak hiç kolay değil.hele bir de benim gibi herşeye üzülen kafaya takan bir insansanız.hel bir de çevrenizdeki insnlar durmadan soruyo ve kafana takma strestendir diyosa.strese girmemek o kadar zor ki .Ben Zonguldakta doktora görünmüştüm Ancak şubat tatilinde bir dfe Ankaraya gidicem Umarım hepimizin duaları gerçek olur
umut seni öyle iyi anluyorumki.Ben de 6 ay sabrettim brbiş olacak diye ancak sonraradn takıntılarım geri geldi.hayattan koptum ve tekrar başladımUmarım bebişimiz bütn hastalıklarımızın çaresi olur

Slm, ben yeni üye olanlardanim Sayfa cok ilgimi cekti gercekten. Ayni sorunu bende yasiyorum. 4 Yillik evliyim. Yaklasik 3 senedir bizde Bebek istiyoruz. Ama olmuyor iste. 1,5 - 2 Senedir Regl sorunum vardi. Sebep olarak Doktor Stres dedi. O sorun yaklasik 6 aydir yok artik. Yani 6 aydir Regl im düzenli geliyor. Yeni bir sorun cikti simdi, Esimde. Sperm hareketsizligi. Cok güc isteyen zaman geciriyoruz Esimle. Nerde, ne zaman Cocuk görsek moralimiz bozuluyor. Zaman oluyor arkadaslarimla bulusmak istemiyorum. Allahim insallah böyle bizim gibi Bebek özlemi cekenlerede Anne olmayi nasip eder .......

Slm, ben yeni üye olanlardanim Sayfa cok ilgimi cekti gercekten. Ayni sorunu bende yasiyorum. 4 Yillik evliyim. Yaklasik 3 senedir bizde Bebek istiyoruz. Ama olmuyor iste. 1,5 - 2 Senedir Regl sorunum vardi. Sebep olarak Doktor Stres dedi. O sorun yaklasik 6 aydir yok artik. Yani 6 aydir Regl im düzenli geliyor. Yeni bir sorun cikti simdi, Esimde. Sperm hareketsizligi. Cok güc isteyen zaman geciriyoruz Esimle. Nerde, ne zaman Cocuk görsek moralimiz bozuluyor. Zaman oluyor arkadaslarimla bulusmak istemiyorum. Allahim insallah böyle bizim gibi Bebek özlemi cekenlerede Anne olmayi nasip eder .......

meraba kızlar benimde hiç aklımdan çıkmıyor bütün gün hayal kurup mutlu olmaya çalışıyorum bende bi melek sahibi olmak istiyorum ama olmuyo olmuyo olmuyosenağlama

:Saruboceq::Saruboceq: bende 7 aylık evliyim bende istiyorum bebeğim olsun bu kadar çok üstelediğimden midir nedir olmuyo strese giriyorum korkuyorum yaa inşAllah isteyen herkese rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla verir

Sizi bi konuda danışmak istedim. Benim yaşım 25. FSH 8,5 ve ultrasonda 8 yumurta görüldü. doktorum erken menapoz başlangıcı olabilir dedi genetik olduğu için. ancak henüz evli değilim. uzun yıllardır birlikte olduğum ve evvlenme planı yaptığım bi erkek arkadaşım var. evlenelim hemen dedik. ancak henüz askere gitmedi. askere gidip gelmesi 1 yıl bulacak sonra çocuk yapmak falan 1,5-2 yıl yani. sormak istediğim şu, bu değerler 1 yıl sonrasında ne kadar değişir? hemne mi giriliyor bu menapoza? sizce beklemeliyim. yoksa bu şansı kullanıp askerlik falan demeden evlenip çocuk için uğraşmalımıyım?

3 yıldır evliyim 10 aydır bebek sahibi olmak için çabalıyorum. İlk denemelerimize başlamadan önce jinekoloğa gittim adet düzensizliğimle ilgili tedavilerimi oldum. Doktorum sorun yok deneyin deyip yolladı eve. Ardından 3 ay sonra başka bir doktora gittim, hatta adama 4-5 aydır denememize rağmen "1 yıldır deniyoruz olmuyor" diye yalan bile söyledim. Sadece ciddiye alsın ve neyse problem çözsün diye. Sonunda bir dinleyen oldu beni, "geç yumurtluyorsun başka bir sorun yok" dedi ve klomen tarzı bir ilaç kullandım. Kontrole çağırdı ardından, büyümemiş bir daha deneyelim dedi. yine büyümedi. Böylelikle en büyük umutlarımdan biri çatlatma iğnesiyle hamile kalmak da suya düştü.... Öbüray tekrar deneriz dedi de takan kim? Bende o kadarlık bile sakin bir psikoloji olsa zaten hiç ilaç bile kullanmadan, kafama takmadan dener dururdum.... Her ay adet bitiminin ardından büyük bir motivasyon, inanılmaz bir umut, uykuya dalana dek ardı arkası gelmeyen hayaller... Çoğu hayalimi gerçekleştirdim bile. Mesela benim olmayan bebeğimin bebek arabası, oto koltuğu, portbebesi, ateş ölçeri, pijama takımları, body leri, buhar makinesi, mama hazırlama, ısıtma, pişirme,sterilazatör cihazları, nevresim takımları, havluları ve daha sayamadığım bir çok şeyi hazır.... Eşim ne derse desin engel olamadı bunları alıp alıp eve doluşturmama. Bir de utanıyorum milletten diye yatak odamızdaki banyoyu iptal edip oraya sakladım herşeyi. Şimdi kapısına dahi bakamıyorum. Hamilelerden nefret ederdim, onların o ayrıcalıkları, tanımadıkları insanlardan bile büyük bir şefkat ve el üstünde tutulma durumları beni çıldırtırdı, ve en soğuk en alaksız halimle bazen hiç takmaz bzaen de soğuk bir şekilde sohbet ederdim (hiç bu kişilikte olmamama rağmen). Bazen de tamamen ezik bir halde olurdum, acaba bebeklerine nazar değdireceğimi falan düşünürler mi diye. Duyacakları şekilde yüzlerce defa yaşlı nineler gibi "maşallah" diye diye dilim de tüy biterdi. Zordu her şey, çok zor...

Rahat olun, stres yapmayın, yok olumlu düşünün falan diyenlere sinir oluyorum. Evet haklılar, belki aynı şeyleri onlarda yaşadılar ve mutlu sona erdiler sonunda, bu yüzden sabredin diyorlar. Ama bunu anlamamı nasıl beklersiniz ki? Ne kadar uğraştığımı anlatamam, kendimle ne kadar savaştığımı... Eşimle dahi konuşamazdık çoğu zaman, o ben kırılırım diye susardı ben de o üzülürse diye. Bunu yeni yeni anlıyorum, o kafamın basmadığı günlerde, kendi bencilliğimde boğulduğum anlarda hep onu suçlardım, ilgisizsin gamsızsın diye. Ta kiiii gecenin bir yarısında uykusundayken elini karnıma koyup nolur orda kal, sıkıca tutun babana güven diye kendi kendine konuştuğunu görene kadar. O gün farketmiştim bize neler yaptığımı. Ve toparlanmaya karar vermiştim. Hatta uygulamalara geçmiştim bile. Tam bir polyana gibi geziyordum ortalarda, her şey güzel olacak naraları ata ata. Ama o acaba hamile miyim diye test yapacağım günler yaklaştı mı ben benden giderdim.... 3-4 gün odamdan sadece tuvalete gitmek için çıkardım, sürekli uyurdum, sürekli uyuştururdum beynimi. Di'li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık bu bunalım için bile gücüm yok. Hep aynı şeyleri duymak, yaşamak, aynı hüsran aynı çaresizlik sadece herşeye karşı büyük bir tepkisizlik olarak bende yerini aldı.

Şuan ise bu denemelerle (çatlatma iğneleri, aşılama) uğraşmadan sorunumuzu bile anlamadan direk tüp bebek yaptırmaya kara verdik. Ama zamanı geldi diyeceğimiz güne kadar bekleyeceğiz. Benim kendimi toparlamam için bu zamana ihtiyacım var. Umarım yoluna girer her şey ve her isteyen çiftin sağlıklı birer bebeği olur...

Yazımın uzunluğu için herkesten özür dilerim...

özür dilemene hiiç gerek yok çünkü senn yaşadıklarını bende ve birçok kişi yaşiyoruz hep aynı duygular anne olamamanın verdiği sıkıntıyı bizden baska kimse anlamaz üç buçuk senedr bende ya sabır çekiyorum bkalım

ArkadaŞlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tÜp bebek fıyatlarında ındırım ıstıyoruz )

topıĞınde maıl gÜnÜ lÜtfen topıĞe uĞrayıp hazırlanan dılekÇeyı gereklı yerlere maıl olarak atarmısınız

lÜtfen herkese haber verelım

merhaba arkadaşlar bende bebişi aklından çıkaramayanlardanım... bende 3,5 yıllık evliyim ilk 2 yıl istemedik zaten daha sonra düşünmeye başladık ve rabbim 4. ayda bize nasip etti ancak bebişim 12 haftalıkken bozulmuş gebelik teşhisi konularak benden alındı kürtaj olmak zorunda kaldım 3-4 ay dinlenmen gerek dediler ... seminer döneminde bir arkadaşım aşılamadan bahsetti ben hiç duymamıştım deneyelim dedim.. temmuzda klomenle gelişmedi, ağustosta puregonla 1 yumiş oluştu o da kontrole gittiğimde çatlamıştı aşılama negatif sonuçlandı tabi... eylülde yine gelişmedi ekimde ilacın dozu arttırılınca bir sürü gelişti bu kezde ohss riskine karşı aşılama iptal edildi derken 2 ay adet göremedim ve eşim ameliyat oldu aralıkta varikoselden şimdi onun iyieşmesini bekliyoruz...
bizim bebişimizinde eşyaları duruyor neler almıştık oysa bizi bırakın akrabalardan alanlarda vardı hepsi şimdi gardropta bekliyor ara ara alıp bakıp kokluyorum sanki ne kokuyorsa... gerçekten çok zor rabbim daha fazla aratmaz inşallah.... isteyen herkese nasip eder inşallah...

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

Evt gerçekten yaşadıklarımız çok zor. Karşıdan kolay gözükebilir ama yaşadığın zaman anlıyorsun. Bunu ilk öğrendiğimde güçlüydüm bu bir imtihan diyordum. Taaki millet sorana üstüme gelene kadar ben buna dayanamıyorum işte her gören bebek soruyor. Tamam sorsun diyorum öss ye hazırlanana sınav, okulu bitirene iş, yeni evlenene bebek soruluyor malum sorular . Ama arkasından "düşünmüyorum daha" dediğinde "ee düşün aartık" herşeyin zamanı var dersin karaşındaki kesinlikle bir cvp bulur. Aslında birileri sormasa sadece bebek ve hamile gördüğümde aklıma geliyor. Çünkü daha 1,5 yıldır evliyiz. Daha kabullenemedim sanırım aslında çok duygusal biri değilim kolay ağlayamam ama çok farklı bir duygu 1 hafta bıoyunca ağladım. ıstemeden karşımndakileri kırdım ve de kırıyorum. Allah hiçkimsenin elini boş bırakmasın. Hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…