Bebek için çok yaşlıymışım

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba 32 yaşımdayım. Tüp bebekle bir oğlum oldu. Çok şükür. Oğlum 10 gün sonra 2 aylık olacak. Çok gazlı - kolik- bir bebek. Ve çok ağlıyor. Tüm enerjim o ağlarken gidiyor. Sonra tansiyonum çıkıyor, başım ağrıyor yada astım atağı geçiriyorum. Yada hepsi birden oluyor. Yaşlanmış hissediyorum. Çok şükür annem arada gelip yardım ediyor. Oğluma bakması değil de ağlaması çok yoruyor.

Keşke 20li yaşlarımda bebeğim olsaydı. Belki şu an gibi yorgun olmazdım.

Böyle mi devam edecek. Düzelmez mi

32 yaş normal bir yaş.Asıl toy yaşta anne olmak insanı yıpratır.Bunlar geçici bir dönem.

20 li yaşlarda olsan daha enerjik ama daha tahammülsüz olacaktın, en doğru zamanda gelmiş bebeğin :)
ve çok değil 6 ay sonra bugünleri unutacaksın, ondan 6 ay sonra da o günleri, bebeğin 3 yaşına geldiğinde ve yeni doğmuş bir bebek gördüğünde ben bunu nasıl büyütmüşüm ya diyeceksin :)
hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor, zaten o günler geçmese ve unutulmasa kimse 2. çocuğunu yapmazdı öyle düşün
gerçi ben o ikinci çocuğu yapanlara yürek yemiş bunlar diyorum ya neyse

Benim oğlan 4 günlük. Geceleri sürekli ağlıyor. Kolik müzikleri biraz fayda ediyor gibi. Gecem gündüzüme karıştı şimdiden. Sürekli memede kalmak istiyor. Göğüslerim acı içinde. Ben 23 yaşındayım ama kendimi bebek için çok yaşlı hissediyorm. Demem o ki yaşla alakası yok. Bunun adı lohusalık. Sizinki de lohusalık sayılır daha iki aylıkmış

Ben 27 yaşındayım ama ben de yorgun hissediyorum. 3 ayı geçti oğlum gündüz özellikle, uykuya dalamıyor.10-15 dklık şekerlemeler yapıyor hep ve devamlı kucakta bileklerimi incittim taşıyacağım diye.

kuzenimin eşi 26 yaşında doğum yaptı; onunda bebeği kolikti ve kız çok yoruluyodu. ama sabır dileye dileye bi kaç ay geçti ve şu an iyiler maaşallah :) yaşlı olduğunuzu düşünmeyin sakın. bence en güzel yaşlardasınız anne olmak için.

Benim cocugum olmuyor ol.asini elbette istiyorum ama bir yandanda korkuyorum.
33 yasima yeni girdim ama rahatliga okadar alistimki bir cocuga nasil bakicam bakarim bilmiyorum. Gerci hamikede kalamiyorum ya...

Alisirsin temposuna yasin daha genc.

Kıyamam sana.
Ka. gündür aklımdaydın.
Allahım bağışlasın,analı babalı sağlıklı ve huzurlu büyütmeyi nasip eder inşallah...

ay canım seni duyanda 62 yaşında sanır 32 yaş ne ki, emin ol 22 yaşında olsan da aynı hissedecektin çünkü kolik bebekler zor oluyor, Allahtan yanında annen var o da olmasa napıcaktın, bi sürü kadın uzak yerlerde bebeğini tek başına büyütüyor, hatta bi kaç tane büyütüyor, bu kadar karamsar olma bence, hep böyle olmayacak bu gaz sancılarının geçtiği günlerde gelecek merak etme.. bence bebeğin için daha güçlü olmalısın, spora falan başla açık hava da biraz yürü derim, vitaminlerine de baktır, yoksa şu günlerde saçların çok dökülür, eksik bi vitaminin varsa takviye al, ve bol bol emzir derim

20 li yaslarda olsaydiniz her genc kiz gibi sizde gezip tozmak eglenmek isteyecektnz ve bebek bakmak daha zor gelecekti emin olun benim oğlum da bazen durmaksizin agliyor 2 aylik benimde bebegim 29 yasimdayim bende o anlarda hayattan soguyorum

Ben 32 yasinda ve 9 aylik bebek annesiyim. Ilk aylar hep fena yasla degil bebegin kucuk olmasiyla alakali. Zamanla tum sorunlar yok olup duzene giriyo. Sizde alisiyorsunuz. Ben alistim bile hatta 2. Istiyorum bile..

ama bu yaştan değil ki. kolik bebek çok zor. bebeğim ağlardı ben ağlardım valla. yaşla ne alakası var. bi de yaşınız daha 32 yapmayın Allah aşkına. millet 40ında doğuruyor maşallah.
en fazla 4.ayda biter koliğiniz inşallah. siz de rahatlar ne süper bir anne olduğunuza şaşar kalırsınız.

Gaz için aci elma yağıyla ayak altlarina masaj yapin tabiki güvenilir olsun yag, kusan bir bebek değilse uyanık olduğu zamanlarda yüz üstü yatirin, küçük bir havluyu ısıtıp yakmayacak sekilde giysi üstündede olur ayak altina ve karnına koyun, karinina gaz için olan uygun masajları yapi ve illaki ediyorsunuzdur yediklerinize dikkat edin gaz yapacak şeyleri yemeyin, kimyon ve rezene için kendiniz sütünüzden geçip rahatlayabilir... emerken de hava yutmadigina emin olun.

yüz üstü yatırmaktan korkuyorm nefes alamaz diye. Çok korkak yaklaşıyorm bebeğime onu farkettim ama zamanla alışacağm sanırım

32 degilde 42 den bahsediyorsunuz sanki gayet iyi bir yas yorulmalariniz bence tum annelerde olur

Kusura bakmayın tek tek alıntı yapamıyorum. Bir çok şey deniyorum. Gaz çıkıyor çıkmasına da. Çıkacağı zaman çok ağlıyor. Nöbet şeklinde. Mama ve emziriyorum. Birazda emmeye de taktım. Geç emdi.

Annelik zormuş. Şu anda kucağımda. İnşallah düzene gireriz.

Saç baş dağınık. Yemek yeme işi dağınık. Eşimle kanki olduk zaten. İnşallah oğlumla gezmeye gideceğimiz günler çabuk gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…