Bebek Beslenmesi Bebek için keçiboynuzu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ancora life cok iyi bir marka.

Ayrica beslenme ve diyetetik mezunuyum. 6 aydan sonra pekmezin her turlusunu verebilirsiniz. Ama sutle yogurtla peynirle vermeyin. Kendiniz de pekmezi cay kahve ile yakin zamanlarda da tuketmeyin.

Ha tabii ki alerjisi olabilir bebegin herhangi bir gidaya. Ama bu bebege pekmez verilmez demek degildir.

Dogal olsun diye emin olmadiginiz denetimsiz urunleri tuketmek de cok yanlis. Cok yakin tanidiktan olup bilip gormeden millet alip yediriyor. Cok yersiz.
Tabii uretildigi ortami gorebilen; emin olup alabilenler cok sansli. Ama herkes icin mumkun degil elbet.

İşte istediğim cevap türü :) çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için kahvaltının sonunda veririm dediğiniz gıdalarla vermem tekrar çok teşekkürler

Ben eczaneden almadım ama 1 yaşından önce 1 tatlı kaşığı pekmez vermeye başladım.
Mesela genel fikir 6 aydan sonra ek gıda der ama doktorlar bazı durumlarda 5 ay da derler 7 8 ay da.. Benim oğlumun kilosu biraz düşüktü 5 buçuk aylıkken ek gıdalara başlattı mesela.
Siz doktorunuz ne tavsiye ederse ona uyun. Benim bununla ilgili detaylı bir listem vardı mesela. 15 aylık olmasına rağmen hala bakarım.
Ben keçiboynuzu kreması da almıştım. Ara ara tat versin diye koyarım..

İşte istediğim cevap türü :) çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için kahvaltının sonunda veririm dediğiniz gıdalarla vermem tekrar çok teşekkürler

Bebek ne sıklıkta yiyor? Iki ogunun arasina yerlestirip suyla karistirip mesrubat gibi icirmenizi tavsiye edebilirim.
Kahvaltinin sonunda vermek cok fark etmez. Yine sut urunleriyle pespese gitmis oluyor. En az 45 dk baska ogunle arasi olsa iyi olur.

2.5-3 saatte bir yiyor bide 3 ana ogun koydum artık arada veririm dediğiniz gibi

Süt pekmezin içindeki Demir i nötürler biliyorsunuz değil mi ?

Nötrlemez. Sütün icinde ki kalsiyum pekmezdeki demir emilimini zorlaştırır.
Ekstra c vitamini içeren birsey de karıştırılırsa sute mesela verilebilir.

Bazi bebekler pekmez içmiyor onlar icin boyle yapmak zorunda kalabiliyor anneler:)

Vücut ne zaman neye ihtiyacı duyarsa o gıda o mevsim çıkıyor yaz meyvesine vücut yazın ihtiyaç duyar yazdan buzluga atıp kışın yemek besleyici değil doyurucudur bu konuda istediğiniz araştırmayı yapabilirsiniz adım gibi emin olduğum bir konudur öncelikle ...

Ayrıca inanılmaz gerginsiniz sakinlik en önemli şey pekmezi yemeği falan geçin en önemlisi bir sakin olun siz .

Cunku Yazdıklarımdan almanız geren yargı değil bilgiydi. Tamamiyle size faydalı ve doğru yonlendirmeydi

İyi akşamlar çok hürmetli bbasakk_88

Ben upek markayı öneririm ayrıca mutlaka tahta kaşık kullanın ama dediğiniz markada iyidir. Sağlıklı günlerde büyütün

merhabalar hanımlar kızıma keçiboynuzu öÜ vericem eczaneden ancora life diye bir marka almıs ananesi kızıma soğuk press ile üretilmiştir diye yazıyor kullanan var mı yorumlarınızı beklıyorum
Siz de söylemişsiniz biz ne desek zaten vereceksiniz madem elaleme uyup pekmez vermeyin. Tamamen boş kalori. Soğuk pres keçiboynuzu özleri daha iyi. Ben de kendim için alıyorum. Markası önemli değil, üzerind e onay damgası oluo olmadığına bakın.

eskidenmis yiyeceklere gec baslama, simdi ortak dusunce ne kadar erken o kadar az alerjik. Ama bal ve sut en erken 1 yasindan sonra biliyorum. Ve tabi once az bi miktar deneyin bebegin o yiyecege bi tepkisi alerjisi olacak mi diye.
Ama yumurta gibi alerjik gidalari eger yedirdiyseniz devam ettirmeniz lazim eger biraz verip vermezseniz uzun sure iste o zaman alerjik oluyormus.
Konu disi olacak ama Yumurta ve yogurdu doktorlariniz kac aylik oneriyorlar :/ birde keci yogurdu yedireniniz var mi ?

Bir tane evladım var.Uzmanların,kitapların söylediklerine çok sadık kalarak büyüttüm.Annemin,kayınvalidemin önerilerini kulak ardı ettim.Herşeyi ama herşeyi tam da önerilen zamanda verdim.Sonuç:Yediği yemek çeşidi iki elin parmaklarını geçmeyen 4 yaşında bir çocuk.Ben alerjik gıdalar dışında -ki onlar da az miktarda verilerek denenebilir bence aslında zamanından önce - ne kadar erken o kadar iyi diye düşünenlerdenim.İkinci bi çocuğum olsa tamamen geleneksel büyütürüm.Sorunuzun cevabı bu değil tabi ama herşeyin zamanı var diyen annelere ithafen yazdım.Çocuğunun yemek seçmesinden dertli bir anne olarak.

Yemek secmesinin besleme tarzınız ile alakası olduğunu sanmıyorum. Kardeşim de çocuğunu aynı sizin gibi büyüttü ve şimdi evde ne piserse yiyiyor. Haşlanmış sebze, yaninda şalgam bile iciyor. Sıkmayin canınızı ben sebep oldum diye. Cins cins geliyor bu çocuk milleti. Hepsinin farklı bi arızası var

Ben bebeğim konusunda gerekli bilgiyi doktorumuzdan alıyorum ki benim size sormadığım bişeyle ilgili bilgi veriyorsunuz ihtiyacı olup soran olursa verirsiniz ben bebeğime aileme karşı gayet sakinim sadece üstüne vazife olmayan şeylerde ahkam kesilince geriliyorum...

Zaten bu bahsettiğim markanın keçiboynuzu özünü almış annem eczaneden soğuk pres yazıyoe üstünde

Bana doktorum yumurtanın beyazını bile on aylıkken dene dedi ama bal kesınlıkle bır yasından önce yasak dedi
Ben yumurtaya ve yogurda 6 aylıkken basladım ilk basta keçi sütünden mayalıyordum marketten alarak ama biraz ekşi oluyodu kızım yiyodu ama pek severek değil sonra keçi sütü bir iki kez bulamadm inekten mayaladım bayıla bayıla yedi smdi inekten mayalıyorum cokda güzel oluyor

Keçiboynuzu özü ve unu bebeklerin tadımları sonrası verilebilir. Tadımlar +6 ayda başlar ve yaklaşık +8 ayda günde 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü verilebilir.
Dikkat! Tüm yiyecekler 3 gün denenmelidir. 3 gün boyunca alerjisi olmadığı şeylere ilaveten keçiboynuzu özünü verin ve alerji takibi yapın. Doktorların beslenme konusunda önerileri pek tutarlı olmuyor. 4.ayda ek gıda öneren sözüm ona doktorları, domatesi +1 yaştan önce size öneren doktoru yanlış yönlendirmelerden dolayı sağlık bakanlığına şikayet edebilirsiniz.
Sağlıkla büyütün.
Soğuk sıkım ve katkı malzemesi yoksa kullanabilirsiniz markayı ama upek marka çok cici ve güvenilir öneririm.

Doktorumdan gayet memnunum şikayet etmeyide düşünmüyorum teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…