bebek ile birlikte uyumak

Birlikte uyumanın da kuralları var. Bebeği ayrı yatırıp yatağa battaniye, mendil, uyku arkadaşı bilmem ne bırakan, yüz üstü yatıran bir ton aile var.

merhaba;
bende 4 aylık bıraktım maaleef bende çalışmak zorundayım ara verme şansım yok.
emziriyodum yatağı vardı yatak odamız da ama emzirmek için kalk yat bana da zor oluyo du
1 yaşına yakın yanıma aldım uzanarak emzirdim öylece uyuyakalıyoduk kalkıyodum sabah olmuş
büyüdükçe zor oldu bazen eşim diğer odada yattı falan bu sene dedim ki odasında yatsın gene yanıma gelmek istiyor
ama ben yanına gidiyorum hemen uyuyo bazende 1 2 saat sabaha karşı geliyo yanımıza giriyor :)
sorun olmadı çok şükür 2,5 yaşında şuan.bende pedagog dan duymuştum
çalışan anneler bebeğinizle uyuyun gündüz sizi özler gece kokunuzla uyusun odasına alışamaz diye düşünmeyin
demişti bende öyle yaptım herşey zamanı geldiğinde olması gerektiği gibi oluyo merak etmeyinn..

zorlamıyorum yatırsam mı diye başkalarının fikrini sordum. o da babaannesi ile ilgili değil tüm gün görmediğim için gece yanımda olsa acaba daha çok beni tanır mı.
hissettiğim duygu da bu, imrenmek değil maalesef.

inşallah ya. benimki erkek büyüynce zaten bağımsızlığını ilan edecek aslında ama iyi anne olmak isterim.

Bağlanmanın çeşitleri var. Asla Adem Güneş'i kaynak göstermedim. Yazdıklarımın arasından biri olmazsa bağlanma gerçekleşmez de demedim. Bir kaç sayfa önce yazar ve kitap tavsiyesinde bulundum. Önemli olan bebeğin ihtiyaçlarına zamanında sevgi ve şefkatle cevap verebilmek. Yoksa yanında yatırıp bebekle hiç ilgilenmezsen oyun oynamazsan bebeğini tanımazsan hiç bir bağ kuramazsın bebekle. Doğal ebeveynliğin amacı bağımlı değil bağlı çocuk yetiştirmek. Ayrı yatan her çocuk da bağımlı olmayacak diye bir şey yok. Yazdıklarınız sizin aileniz için geçerli. Biz de bebeğimiz uyuyunca film izleriz kahve içeriz kitap okuruz. Yatak sohbeti de yaparız. Yazdıklarınızın hiç birini yaşamadık.

6. Ayına kadar aynı odada yattık ama asla almadım kucağıma uyurken, deli yatarım, uyuyunca top patlasa uyanmayacak durumda oluyor insan ilk aylar... 6.ayda doktorumuzun tavsiyesi ile odasını ayırdım, kapılar karşılıklı olduğu için duymama gibi bir lüksm yok... Daha deliksiz daha rahat uyuduğu odasını ayırınca fark ettim. Ani bebek ölümlerinin arasında anne ile bebeğin bir yatakta yatması var bu riski göze alamazdım.

Bu günlerini çok ararsın çook özlersin.. Bir söz var analıkı kalbinize sorun diye.. İçinden geleni değide kitapta yazanı yaparsan o anneliğin içine sinmez hep keşke dersin. Al kuzunun koynuna. Yatağın yanına bitişik şekilde ek bir beşik koltuk kanepe koy böylece bebeği düşürürüm ezerim derdin olmaz. Kokuna muhtaç koynuna muhtaç o bebeği senden senide onun nefesinden mahrum bırakma. Bırak uyku düzeni uyku eğitimi gibi lafları lütfen. İkinizinde birbirinize ihtiyacı var . ve bugunler bir daha gelmeyecek. Lütfen daha fazla mahrum etme yavrunun senden .. Sanada iyi gelecek....

Adem güneşi oku dinle bence...

Beninde kizim 7.5 aylik ve ben odasini ayirsam mi diyorum.eşim dedi bunu aslinda. Mahrem zamanlarimizda uyusada rahat edemiyor insan o yusden esim ayiralim yan odamiz cocukodasi kamerasida var diyor.zaten geceleri sadece 1 kez uyaniyor onda da mama yiyip uyuyor.
Ben yanimda yatirmaya korkuyorum cunku esim cok kötu yatiyor besizde yatmaz.Bebek de hemen yatagimizin yaninda besiginde yatiyor.Ev hanimiyim sürekli birlikteyiz.
Ben cocuga bsiey olur korkusundan yanima almak istemiyorum geceleri ama anne yani besikler var onlardan alin bence.oda rahat eder sizde.

Adem güneşin pek çok kitabını okumuş biri olarak burada yazılan cümlelerin kendisine ait olmadığını ve çoğunun yorum olduğunu söylemek isterim. Bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi adem güneşin güvenli bağlanma olarak tarif ettiği metod aslında batı literatüründe doğal ebeveynlik olarak geciyor. Hatta T. hogg ve diğer bazı uzmanlar çoğu konuda doğal ebeveynligi savunuyor.

Benim oğlum da 8 aylik ve biz oğlumun karakterini de dikkate alarak doğal ebeveynlik metodunu uyguluyoruz. Bu sadece yatak konusunda değil pek çok hususta. Zor yanları var. Her ailenin iç dinamikleri bunu kaldıramaz.

Konu Sahibi arkadaşım size tavsiyem esinizle cinsel hayatınızın sekteye ugrayacagini da dikkate alarak konuşun ve birlikte karar verin. Çünkü sürekli metod değiştirmeniz çocuğunuzun kişiliğine zarar verir.

tabiki iş dışında bütün vaktim bebeğime ait o uyumadığı zamanlarda oyun kitap kucak gezme vs herşeyi yapıyoruz. akşamları yemekte yanımızda oluyor ama ben bebekle tek ilgileniyorum çünkü onunla özel zaman geçirmem lazım. hiç emzirmedim maalesef.

anne yanı beşik küçük gelmez mi 8 aya kdr kullanılıyormuş zaten, ben artık park yatağın kademesini indirmeyi düşünüyorum ayağa kalkıyor

Yalnız uyumasını sağlığı açısından daha dogru buluyorum. Ne kadar sabit yatılsada Allah korusun insanın eli kolu Çarpar bşy olur. Hiç gerek yok kendi yatağında uyuması daha dogru. Aynı odada kendi yatağında uyuması daha iyi. Daha sonra odalar ayrılır biraz büyüdüğünde.

Ben mi kaçırdım ki?
T Hogg'un bu yöntemden bahsettiğini hiç okumadim. Aksine "yatır kaldır" yontemiyle cocugun en basindan beri kendi kendisine ve kendi yataginda uyumasini savunmuyor mu?

yeğenim 40. gününden itibaren kendi yatağında ve odasında yatmaya başladı
babaannesi büyüttü onu da
anneye tapıyor
babaya çıldırıyor
babaannenin tepesinde oynuyor
merak etmeyin çocuk içgüdüsel olarak herkesin yerini ayırdedebilecek kapasiteye sahiptir.

babaanneden kıskanmak da çok acayip geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…