Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

allah korusun cnmcım neyem taşınıyosunuz anlamadım tam olarak yanı eşinin işiylemi alakalı oluyo
yardımcı olcak kimseler yokmu yakınında kuzum

ya cikmam lazim ama hic de cikasim yok herkesler burdaykene
carsamba okul basliyor odevlerim var bitirmem gerek okul basladiktan soonra yapamam ..
bide bisey sorcam kizlar ya hamilelikte kahve tuketimi nasil oluyor herkes baska birsey diyor. ben hergum muhakkak turk kahvesi icerdim hamilelikten sonra bir zevkti yani benim icin ama simdi haftada bir iciyorum hatta gecen haftalarda tatilde oldugumuz icin iki haftanin ustune ictim.. ne dusunuosunuz bu konuda yaa..
he ferdam benim derdime de bi el atsana bilirkisim benim

kaç yıllık evlisin...? ne kadar zamandır bebeğin olmuyor...
tüp bebek mi denedin...
çok soru sordum kusura bakma canım :26:

ayıp ettin yaa ne demek hepimiz soruyoruz.
21 yaşındayım 3,5 yıllık evliyim canım.evlendiğiden beridir istiyorum 2 senedir tedavi görüyorum.ikinci tüp bebek deneme yapılacak bu ay 3 tane genetik testi geçmiş embriyom var ikisi hala test ediliyor....bu kadardı sanırsam

evet canim mutfak alincak isde yemek yapmayi özledim inan ya
evet canim ondan öyle oldu dinlemedim neyse hayirlisi olsun canim
insallah tutar canim hayirlisi

cnmcım kahve çay kola bunlar yasak bize ama arada bir olmak kaydıyla kahve içebiliriz sanırsam
en azından ben öyle yapıyorum arada bi içiyorum kahveyi
kolayı hiç içmiyorum çayıda arada açık olarak 2bardak felen içiyorum cnm

evet canim mutfak alincak isde yemek yapmayi özledim inan ya
evet canim ondan öyle oldu dinlemedim neyse hayirlisi olsun canim
insallah tutar canim hayirlisi

uzun sure yapılmayınca yemek insan özlüyo gerçekten yapmayı
yakında gelcek mutfagın yaparsın bı guzel kuzucum
evet rabbım herşeyin hayırlısını nasip etsin tez zamanda bebiş versin sana cnmcım

Ben geldimmmm yemeklerimi ocaga koydummm halam vardi kahve ictik bebegim bu hafta 3. kez depmuk atti bana :) midem bulanmaya devam ediyo cikartmada devam cok fena yarin dr gidicem hadi sans dileyin bana

hosgeldin gamzemmm insallah güzel haberlerle dönersin canimmmm

Öte yandan kafein; alkol, nikotin ve bazı diğer ilaçların kanser yapıcı etkilerini arttırmaktadır.

Kafein bir idrar söktürücüdür. Hamilelik sırasında fazla miktarda alınımı sıvı ve kalsiyum kaybı ile dehidratasyona yol açabilir.

Özellikle yemeklerden hemen sonra alındığında barsaklardan demir emilimini %40 oranında azaltır ve bu demir gereksiniminizin çok yüksek olduğu hamilelik döneminde oldukça önemlidir.

Bu bilgilerin ışığında Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) 1981 yılında yayınladığı görüşünde hamile kadınların kafein içeren gıda ve içeceklerden uzak durmalarını ya da sınırlı miktarda tüketmelerini önermektedir. Yine aynı kurum gebeliğin ilk trimesterinda kesinlikle kafein alınmamasını önermektedir.

canım yukarıda da gördüğün gibi hamilelikte kafein zararlı
çok içmiyorsan eğer sorun olacağını sanmam ama
haftada 1 bence bir sıkıntı yaratmaz
ama yukarıda da dediği gibi ilk 3-4 ay bebeğin organ gelişiminin olduğu zaman olduğundan içmeden durabiliyorsan içme derim ben
organlar oluştuktan sonra o kadar zarar vermez
ben de çok severim kahveyi
starbuckstan kafeinsiz kahve içiyorum
sen de ordan içebilirsin canım

ben kafeinli kahve hiç içmedim hamileliğimi öğrendiğimden beri
kafeinsiz olanlarından içiyorum ama dışarı çıktıkça ve denk geldikçe
çayı haftada 2-3 kupa çok açık
kahvaltıda çayı bıraktım ıhlamur kuşburnu içiyorum
çayı okulda içiyorum çok üşüdüğümden ısınmak için
kolayı da içmiyorum
arada eşim içerken 1-2 yudum alıyorum

evet içilmesine karşıyım ben de
ama çok kasmaya da karşıyım ya
çok canınız istiyorsa için bişey olmaz(abartmamak şartıyla tabi)

mesela ben burger king de yiyorum arada
hamileliğimin başından beri 3-4 kez yedim

uzun sure yapılmayınca yemek insan özlüyo gerçekten yapmayı
yakında gelcek mutfagın yaparsın bı guzel kuzucum
evet rabbım herşeyin hayırlısını nasip etsin tez zamanda bebiş versin sana cnmcım

amin canimmmmmmcimmmmmm benimmmmm
rabbim kolay dogumlar nasip etsin sizlerede insallah bir hiklamada cikariverirsiniz

Son düzenleme:

hmmmm... tadi da nasil oluyor bilmiyorum kii... uzuldum valla.. internet sitelerinde de gunde bir iki fincan turk kahvesinden bir zarar gelmez ama fazlasindan sakinin diyor.. en iyisi dedigin gibi ihmale gerek yok.. icmedim de oldummu hayir.. haftada bir falan iceyim ben o da tatmin olmak icinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…