Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Heveslendim yaptım canım Daha kana da gidemedik iyi mi çarşamba gidicez inşallah bakalım ne durumdayız? :44::44::44:
canım sana tavsiyem çarşamba kadın doğumcuya git
kan tahlili yaptırmadan önce ultrasonla baksın
muhtemelen keseyi görecektir
boşuna kan tahlili yaptırma
çünkü keseyi görebilecek mi diye yapıyorlar kan tahlilini

Prs dr gittigimizde benim veletin boyu 21.28 cm kilosuda 340 gr cikti iyi mi sence kilo iyi gibide boy nasil
valla canım benim bu boy olayına kafam basmıyo artık
ben de 18+1de gittiğimde 19 cm dedi boyuna
iyi kötü bişey demiyor ama kötü olsa söylerdi heralde
bi de benim bebişde fl uzunluğu(yani uyluk kemiği) 3 gün geriden geliyordu, senin fl nasıl çıkıyor
sanırım bu boyu etkiliyor
doktor bişey demediği sürece iyi diye değerlendirmek lazım kuzum boşver takmayalım iyidir mutlaka

Merhabalar kızlar... bugün doktora gttm geldm...önceki doktor polip var demişti...şimdi gittiğimde yok dedii...inşallah doğrudur...yokturr....biraz iltihap var dedi antibiyotk verdi 4 günlük... hormon testi istedi benden bidaha adetime artık onlara bakılcak...bir de rahim filmi istedi...bilemedm onu yaptırayımmı...şimdi de onu araştırcm .her ay yeni bişey çıkıyo yaa...hayırlısı artık.... Hamişleri de tebrik ederimmm,,Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inş.

peki utanarak bişey sorucam, kayganlaştırma amacıyla tükürük engellermi gebeliği?

geçmş olsun
bence acele etme rahim filmi için

slm kızlar nasılsınız
hoşgeldin canım
sen nasılsın?

Allah razı olsun canım.. Allah senin de yüzünü en yakın zamanda güldürsün inş.. sebeplere riayet etmek durumundayız canım sabırlı ol ve senden istenilenleri yap, belki vesile onlar olacaktır.. Allah yar ve yardımcın olsun inş.

1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.

2-HC: Başçevresi (ing= Head Circumference). BPD kesitinde bebeğin başının çevresinin milimetre cinsinden değerlendirilmesidir. Bu parametre özellikle BPD'nin çok ufak ya da çok yüksek olarak ölçüldüğü durumlarda bebeğin baş büyüklüğü hakkında değerli bilgiler verir (örnek: özellikle makat duran bebeklerde BPD hatalı bir şekilde ufak bulunabilir, bu durumu mikrosefali (bebeğin başının ufak olması) olarak değerlendirmeden önce HC bakılmalı ve HC değerinin verdiği gebelik haftası dikkate alınmalıdır).

3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır
(örnek: diğer parametreler 30. haftayı gösterirken AC'nin 26. haftaya tekabül etmesi muhtemel bir gelişme geriliği açısından şüphe uyandırır, ya da diğer parametreler örnek olarak 32. haftaya uyarken bu parametre 36. haftaya uyduğunda bebeğin yağ dokusu depolarının normalden fazla olduğundan şüphelenilerek anne adayı iri bebek gelişimine yolaçan diabet (şeker hastalığı) açısından incelemeye alınır)

4-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönlendirilir.

bak gamze ne diyor burda. 26. haftaya kadar BPD değerine bakılmalıymış en doğru sonucu o verirmiş
26. haftaya kadar FL doğru sonuç vermezmiş, 26. haftadan sonra ona bakılmalıymış

lm canım rahim filmini banada demişti doktor rahim ağzında çok fazla akıntı oluyomuş olmasaydı eğer zaten seni hiç bekletmezdi çekerdi ama ilaç tedavisi vermiş çünkü iltihap varken görünmez film azalaınca çekilecek demişti bana muhtemelen sendede öyledir sıkıntı etme her bayanda olan bir sorunmuş doktorlarada inanma en azından bir doktorla takılıp kalma banada özelde öyle dediler kist var dediler 350 liralık test yaptırdık sonra yok dedi kist rahim ağzında yara var dedi başka doktora gittim oda yok dedi sadece yoğun iltihap var dedi belki yardımcı olaurum diye yazmak istedim kuzucum kafana takma emi

Selam bayanlar nasılsınız?
Enab değein çok güzel yükselmiş maşallah Kaş haftalık oldunuz?

geçmş olsun

hoşgeldin canım
sen nasılsın?

sağolasın kuzucum hoşbuldum iyiyim sadece yorgunum kalktım kalkalı iş yaptım şimcik oturdum valla daha yemeğimi yapıcam biraz mola vereyim sizlere bakayım dedim ferdam sen nasılsın bakalım bebişimiz nasıl

Pardon canım gördüm haftanı 5+5 olmuşsunuz Bu haftaya göre değer normal bence.

peki utanarak bişey sorucam, kayganlaştırma amacıyla tükürük engellermi gebeliği?

sanmıyorum canım ama yine de olmasa daha iyi olur diye tahmin ediyorum, çünkü yukarı taşınabilmeleri için başka bir sıvıyla karışmamaları lazım, kimisi engelleyebiliyor.

yine de bilen birine sorsan daha iyi olur canım, benim ki sadece tahmin...

geçmş olsun

benimde aklımda yoktu ama doktor sırayla yapılması lazım deyince kararssız kaldım...ilk önce eşimin sperm testini yenileylimm de ona göre bir yol çizeriz herhalde. dktr normal yolla zor diyor zaten....

Öyle cnm sabırlı olacağız...Amin teşekkür ederim ...

çok şükür canım iyiyim
sıkıntılar baya azaldı
bir de tatilde olmak iyi geldi
hoş az kaldı ama dinlendim baya iyi oldu bu tatil

sen de fazla yorma kendini ya
yap yap bitmez bu işler

Selam bayanlar nasılsınız?
Enab değein çok güzel yükselmiş maşallah Kaş haftalık oldunuz?

bilmem daha kontrole gitmedim :) gecen hafta perşembe gitmiştim sadece şimdi de hava köt, önümüzdeki hafta falan giderim belki ya da cuma günü falan.. ama doktoru aradım tel 3-4 haftalık falandır dedi

çok şükür canım iyiyim
sıkıntılar baya azaldı
bir de tatilde olmak iyi geldi
hoş az kaldı ama dinlendim baya iyi oldu bu tatil

sen de fazla yorma kendini ya
yap yap bitmez bu işler

oyy kıyamam ben sana canım doğum iznine ne zaman ayrılırsın peki haklısın gülüm bitmiyo işler ama hafta sonundan çıkınca kötü oluyoki bugüne dar düşüyorum valla

selam kızlar ben birşey sorucam şimdi yerın kızımın kontrolü var bende gitmişken doktora tekrar görünsemmi diye düşünüyorum ama doktora gidince çok daha umut bağlıyom herşeye mesela bu ay gitmedim ne tarih hesaplıyorum nede sürekli acaba varmı diye düşünmüyorum gitmesemmiki ben şimdi ya :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…