Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

ama tüp bebek denemesinde erkege bişey oldugu yok
kadın için oldukcayıpratıcı bir süreç
o yüzden erkek ikna edilmeli
cünkü olan kadına ve psiklojisine oluyor
onlar spermi veriyor iş bitti

ablam tüp bebekle hamile kaldı hemdeilk denemesinde
ama eşinde sperm sayısı hiç yoktu 0dı harektli sperm
mecburen oldu
bence sizin için hiç gerek yok daha

yaşın kaç pardon?

benim yaşım 28 ama eşim 40 yaşına girecek yoksa hiç acele etmezdim bu kadar. Bizim aramızda 12 yaş var. 4 senelik evliyiz artık zamanı da geldi. Ama bu varikosel olayı canımı sıkıyor çünkü aşılama ve tüp bebek başarısı da riske giriyormuş dölleme kalitesi düşük olduğundan yani yumurtayı döllemesinde zorluk olabiliyormuş yoksa tüpte hareket olmasa da olur zaten birleştiriyorlar ama işteee bakalımm.. Ne güzell ben ilk denemede kalacağımı bilsem hemen yaptırırdım.

kızlar bende eşimi bi bilgimiz olsun diye teste göndermiştim
pek detaya bakılmamaış mesela morfoloji yok bakılmamış
hareket % 70
sperm sayısı 74.000.0000 bu şekilde yazıyor.
dr. iyi normal demiş.
ben kandın doğumcuya gösterdim oda çok detay yok şimdilik bakmaya gerek yok ama ilerde bakılabilir duruma göre dedi
şimdi morfolojinin bu sonuçlarla ilgisi yok değilmi çok alakkasız bişey çıkabilir ???yani morfoloji sorunumuz olabilirmi acaba

arkadaşım sen sıkma canını
ama testi bir de hastanede yaptırın saglıklı degerler için
benzer degerler cıkarsa bence çok iyi hiç gerek yok tüpefalan

korkuyor işte güzelim.. Her yer iyi yapmıyoruş, sorunlar oluıyormuş felan diyor. Daha kötü olmasından korkuyor. Ya araştırırıza güzel bir yerde yaptırırız diyorum mesela Eskişehir'deyiz ve buraya Acıbadem açıldı. İyi yaparlar muhakkak ama zorlayamıyorum da bu sefer gerçekten bir komplikasyon olursa benim başıma ekşir sen istedin felan belki normal yoldan olcaktı gibi şeyler söyler canım sıkılır yanii.. Sonuna kadar gitcez herşeyi denicez başka yok yok zaten tüp bebeğe geçerken 3 kere test alıyorlarmış erkekten. Birşey derler. Hem yine tekrarlatcam testi başka hastanede belki doktorlar orda derse ameliyat gerekir yoksa tedaviler cevap vermez diye, belki kabul eder..

evet morfolojide önemli hareket ve sperm sayısı kadar
ona da bakılmalı
hoş biz daha hiçbirine baktırmadık ama

ankarada yaptırırsın
arkadaşın eşi ameliyatı oldu
ertesi ay hamilekaldı kız
ama sizde gerek bile kalmıcak sanırım

hareket % 70 çıktıysa morfoloji de iyidir sanırım. Bizde de hareketin ayrıntıları yazmıyordu mesela. Çoğu kişide ileri hareketli, yerine hareketli felan değerleri yazıyor o da önemliymiş ama bizde sadece % 50 hareket yazıyordu o kadar ama morfoloji de % 90 zate o yüzden 2 dr sorun olmaz dedi bize..

ama tüp bebek denemesinde erkege bişey oldugu yok
kadın için oldukcayıpratıcı bir süreç
o yüzden erkek ikna edilmeli
cünkü olan kadına ve psiklojisine oluyor
onlar spermi veriyor iş bitti

bende diyorumki eşi ameliyat olması gerekiyorsa olmalı. direk tüpe geçilmesin. burda eşini ikna etmek durumunda kalmamalı adam zaten ne gerekiyorsa kendiliğinden yapmalı. sonuçta bebek ikisinin bebeği. yada benim durumumda olduğu gibi. benim ameliyat olmam gerekiyor olucam. eşimin olması gerekirse oda hemen olmalı. insanlar birbirlerini ikna etmek zorunda kalmamalı

haklısın evet ama gönlünce olmuyorsa da kadın bu yıpratıcı sürece geçmeden erkeği ikna etmeli
ama aslında olması gereken erkeğin gönüllü olması ama
olmuyorsa iknadan baska yol yok

ankarada yaptırırsın
arkadaşın eşi ameliyatı oldu
ertesi ay hamilekaldı kız
ama sizde gerek bile kalmıcak sanırım

ameliyat olunca 3 ay sonra değerler yükseliyormuş genelde yani dr 3 aydan önce olmazsa paniğe kapılmayın diyorlar. Ne güzell arkadaşın şanslıymışş.. İnşallah kalmaz ama bir yere daha yaptırmadan içim rahat etmicek başka hastaneye de gitmesini sağlıcam gerçi istemedikten sonra boşa amaa..

sen yaptır testi yine iyi çıkarsa değerler ameliyat için ugrasma
dogal yoldan devam

Yaa işte anacım kıymetli yani şeylerii afedersinn.. Biz aşılama olalım yok olması tüp bebek olalım iğneler yiyelim ha bu arada bir de rahim filmi stresi yaşayalım, her muayene de doktora soyuncaz diye ayrı stres olalım.. Ay tuttu mu acaba diye yırtınalım ama onlar bu kaadr hassas değiller. Eşim değrleirm gerçekten kötü çıksaydı ve her dr olması lazım yoksa imkansız deseydi yaptırırdım ama bir tek bir üroloji dr gerekli dedi diğerleri gerek yok dedi diyor. O da başka dr sitelerinde yazmış değerleri gerek yok demişler öyle diyor. şimdi zorlasam birşey olsa mesulu ben olcam.

merhaba, hatırladığım kadarıyla morfoloji sperm yapısının normal olup olmadığı ile ilgili, yani kimisi çift başlı kimisinin kuyruğu anormal olabilyormuş , morfoloji de yüzde kaçının normal olduğunu gösteriyordu, yanlışım varsa bilen düzeltsin.

Benim eşimin sperm sayısı 6.800.000 ve hızlı hareket oranı da %40 dr buna bile iyi dedi. Ama tüp bebek merkezi olan bir hastanede tekrar yapalım dedi. Spermiogram iyi bir yerde yaptırılmalıymış ve değerler değişken olabiliyormuş. Bu yüzden olumsuz sonuçlarda birkaç test yaptıktan sonra emin oluyorlar.

malesef o risk bendde sözkonusu yumurtalığa zarar verilme durumu var bendede. ama öyle bişey olursa hiçkimseyi suçlayamam ki kader kısmetten öte köy yok. haklısın o yüzden kendi istemeli ameliyatı bu işler zorla olacak şeyler değil

evet morfolojide önemli hareket ve sperm sayısı kadar
ona da bakılmalı
hoş biz daha hiçbirine baktırmadık ama

bakmamışlar işte neyse gerekirse tekrar yaptırırız artık

valla bizim dr.da sorun yok demiş bende gösterdim şimdilik test yapmasına gerek yok dedi bakalım..

haklısın evet ama gönlünce olmuyorsa da kadın bu yıpratıcı sürece geçmeden erkeği ikna etmeli
ama aslında olması gereken erkeğin gönüllü olması ama
olmuyorsa iknadan baska yol yok

evet keşke kimse kimseyi ikna etmek durumunda kalmasa. sonuçta gelecek olab bebek ikisininde bebeği. şartlara ve duruma göre kimin ne yaptırması gerekiyorsa yaptıracak. erkekler kadınlar kadar fedakar olmayabiliyor yani test bile yaptırmaya gitmek istemiyorlar. tüptten önce ne varsa denenmeli diye düşünüyorum bende.en son çare tüp olmalı

tüp bebek merkezinde sperm testi önermem
çünkü hemen tüp bebege yönlendiriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…