hani foto koymacalı olan dimihai koş bi bak gel,bana da haber ver alyacanım
kocam geldi şimdi,birazdan gelcem
anladım canım tabi her ay umduğun gibi gitmeyebiliyo sonuçta döllenme oalsılığı bikaç gün. o arada hasta olabiliyosun misafir olabiliyo sen bi yere gidebiliyosun benimde hep oluyo :)))
ama tüpten önce ameliyatla şans varsa denenmeli diye düşünüyorum benimde kistim var bende ameliyat olucam bakalım sonuçta böyle şansım varsa önce bunu denerim tüpe kadar olan aşamalar denenmeli düye düşünüyorum ama erkekler biraz hassas tabi edebilirsen ikna yoluna git derim .gerçi baktığında niye ikna etmen gereksinki. ikinizin bebeği sonuçta kim ne yapılması gerekirse yapacak. birde sanki bebek sadece kadının olacakmış gibi hep kadınlar koştruyolar bu işlere
ablam tüp bebekle hamile kaldı hemdeilk denemesinde
ama eşinde sperm sayısı hiç yoktu 0dı harektli sperm
mecburen oldu
bence sizin için hiç gerek yok daha
yaşın kaç pardon?
benim yaşım 28 ama eşim 40 yaşına girecek yoksa hiç acele etmezdim bu kadar. Bizim aramızda 12 yaş var. 4 senelik evliyiz artık zamanı da geldi. Ama bu varikosel olayı canımı sıkıyor çünkü aşılama ve tüp bebek başarısı da riske giriyormuş dölleme kalitesi düşük olduğundan yani yumurtayı döllemesinde zorluk olabiliyormuş yoksa tüpte hareket olmasa da olur zaten birleştiriyorlar ama işteee bakalımm.. Ne güzell ben ilk denemede kalacağımı bilsem hemen yaptırırdım.
anladım canım tabi her ay umduğun gibi gitmeyebiliyo sonuçta döllenme oalsılığı bikaç gün. o arada hasta olabiliyosun misafir olabiliyo sen bi yere gidebiliyosun benimde hep oluyo :)))
ama tüpten önce ameliyatla şans varsa denenmeli diye düşünüyorum benimde kistim var bende ameliyat olucam bakalım sonuçta böyle şansım varsa önce bunu denerim tüpe kadar olan aşamalar denenmeli düye düşünüyorum ama erkekler biraz hassas tabi edebilirsen ikna yoluna git derim .gerçi baktığında niye ikna etmen gereksinki. ikinizin bebeği sonuçta kim ne yapılması gerekirse yapacak. birde sanki bebek sadece kadının olacakmış gibi hep kadınlar koştruyolar bu işlere
kızlar bende eşimi bi bilgimiz olsun diye teste göndermiştim
pek detaya bakılmamaış mesela morfoloji yok bakılmamış
hareket % 70
sperm sayısı 74.000.0000 bu şekilde yazıyor.
dr. iyi normal demiş.
ben kandın doğumcuya gösterdim oda çok detay yok şimdilik bakmaya gerek yok ama ilerde bakılabilir duruma göre dedi
şimdi morfolojinin bu sonuçlarla ilgisi yok değilmi çok alakkasız bişey çıkabilir ???yani morfoloji sorunumuz olabilirmi acaba
korkuyor işte güzelim.. Her yer iyi yapmıyoruş, sorunlar oluıyormuş felan diyor. Daha kötü olmasından korkuyor. Ya araştırırıza güzel bir yerde yaptırırız diyorum mesela Eskişehir'deyiz ve buraya Acıbadem açıldı. İyi yaparlar muhakkak ama zorlayamıyorum da bu sefer gerçekten bir komplikasyon olursa benim başıma ekşir sen istedin felan belki normal yoldan olcaktı gibi şeyler söyler canım sıkılır yanii.. Sonuna kadar gitcez herşeyi denicez başka yok yok zaten tüp bebeğe geçerken 3 kere test alıyorlarmış erkekten. Birşey derler. Hem yine tekrarlatcam testi başka hastanede belki doktorlar orda derse ameliyat gerekir yoksa tedaviler cevap vermez diye, belki kabul eder..
hareket % 70
dr. iyi normal demiş.
ben kandın doğumcuya gösterdim oda çok detay yok şimdilik bakmaya gerek yok ama ilerde bakılabilir duruma göre dedi
şimdi morfolojinin bu sonuçlarla ilgisi yok değilmi çok alakkasız bişey çıkabilir ???yani morfoloji sorunumuz olabilirmi acaba
ama tüp bebek denemesinde erkege bişey oldugu yok
kadın için oldukcayıpratıcı bir süreç
o yüzden erkek ikna edilmeli
cünkü olan kadına ve psiklojisine oluyor
onlar spermi veriyor iş bitti
bende diyorumki eşi ameliyat olması gerekiyorsa olmalı. direk tüpe geçilmesin. burda eşini ikna etmek durumunda kalmamalı adam zaten ne gerekiyorsa kendiliğinden yapmalı. sonuçta bebek ikisinin bebeği. yada benim durumumda olduğu gibi. benim ameliyat olmam gerekiyor olucam. eşimin olması gerekirse oda hemen olmalı. insanlar birbirlerini ikna etmek zorunda kalmamalı
ankarada yaptırırsın
arkadaşın eşi ameliyatı oldu
ertesi ay hamilekaldı kız
ama sizde gerek bile kalmıcak sanırım
merhaba kizlar
ameliyat olunca 3 ay sonra değerler yükseliyormuş genelde yani dr 3 aydan önce olmazsa paniğe kapılmayın diyorlar. Ne güzell arkadaşın şanslıymışş.. İnşallah kalmaz ama bir yere daha yaptırmadan içim rahat etmicek başka hastaneye de gitmesini sağlıcam gerçi istemedikten sonra boşa amaa..
bende diyorumki eşi ameliyat olması gerekiyorsa olmalı. direk tüpe geçilmesin. burda eşini ikna etmek durumunda kalmamalı adam zaten ne gerekiyorsa kendiliğinden yapmalı. sonuçta bebek ikisinin bebeği. yada benim durumumda olduğu gibi. benim ameliyat olmam gerekiyor olucam. eşimin olması gerekirse oda hemen olmalı. insanlar birbirlerini ikna etmek zorunda kalmamalı
hareket % 70
dr. iyi normal demiş.
korkuyor işte güzelim.. Her yer iyi yapmıyoruş, sorunlar oluıyormuş felan diyor. Daha kötü olmasından korkuyor. Ya araştırırıza güzel bir yerde yaptırırız diyorum mesela Eskişehir'deyiz ve buraya Acıbadem açıldı. İyi yaparlar muhakkak ama zorlayamıyorum da bu sefer gerçekten bir komplikasyon olursa benim başıma ekşir sen istedin felan belki normal yoldan olcaktı gibi şeyler söyler canım sıkılır yanii.. Sonuna kadar gitcez herşeyi denicez başka yok yok zaten tüp bebeğe geçerken 3 kere test alıyorlarmış erkekten. Birşey derler. Hem yine tekrarlatcam testi başka hastanede belki doktorlar orda derse ameliyat gerekir yoksa tedaviler cevap vermez diye, belki kabul eder..
evet morfolojide önemli hareket ve sperm sayısı kadar
ona da bakılmalı
hoş biz daha hiçbirine baktırmadık ama
hareket % 70 çıktıysa morfoloji de iyidir sanırım. Bizde de hareketin ayrıntıları yazmıyordu mesela. Çoğu kişide ileri hareketli, yerine hareketli felan değerleri yazıyor o da önemliymiş ama bizde sadece % 50 hareket yazıyordu o kadar ama morfoloji de % 90 zate o yüzden 2 dr sorun olmaz dedi bize..
haklısın evet ama gönlünce olmuyorsa da kadın bu yıpratıcı sürece geçmeden erkeği ikna etmeli
ama aslında olması gereken erkeğin gönüllü olması ama
olmuyorsa iknadan baska yol yok
tüp bebek merkezinde sperm testi önermemmerhaba, hatırladığım kadarıyla morfoloji sperm yapısının normal olup olmadığı ile ilgili, yani kimisi çift başlı kimisinin kuyruğu anormal olabilyormuş , morfoloji de yüzde kaçının normal olduğunu gösteriyordu, yanlışım varsa bilen düzeltsin.
Benim eşimin sperm sayısı 6.800.000 ve hızlı hareket oranı da %40 dr buna bile iyi dedi. Ama tüp bebek merkezi olan bir hastanede tekrar yapalım dedi. Spermiogram iyi bir yerde yaptırılmalıymış ve değerler değişken olabiliyormuş. Bu yüzden olumsuz sonuçlarda birkaç test yaptıktan sonra emin oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?