- 5 Mart 2024
- 843
- 401
- 23
- Konu Sahibi narintanyeri
-
Benim şekerli birşey yemeye cesaretim yok :) ağzıma tatlı namına hiçbirşey sürmedim. Benim kaçamaklar karbonhidrat oluyor. Sütü ben de duymuştum. Tarçında iyi geliyormuş. Deneyeceğim.Aynen
Yarın endokrinoloji gidicem bakalım ne dicek aslında çok yüksek değil gibi hepsi açlık 75 Gr 50 gr verseydi daha iyi çıkardı belkide neyse dayancaz artık şey duydum bı arkadaş demişti kaçamak la beraber süt tüketildiğinde fazla tukseltmiyormus bende öyle yapcam geçen ekler yedim dayanamadım ama şeker o kadar azdı ki dedim iyimis birde sütle içsem daha mantıklı iyi olur
Banada haber ver sonuç etki ediyor muBenim şekerli birşey yemeye cesaretim yok :) ağzıma tatlı namına hiçbirşey sürmedim. Benim kaçamaklar karbonhidrat oluyor. Sütü ben de duymuştum. Tarçında iyi geliyormuş. Deneyeceğim.
e şey sormak istiyorum diyorlar ya ağzına ilk lokmayı aldıktan 1 saat sonra diye mesela saat 8 de sofraya oturdum ilk lokmami aldım 9 damı ölçüm yapıyorum toklukBenim şekerli birşey yemeye cesaretim yok :) ağzıma tatlı namına hiçbirşey sürmedim. Benim kaçamaklar karbonhidrat oluyor. Sütü ben de duymuştum. Tarçında iyi geliyormuş. Deneyeceğim.
Bana doktorum yemeğini ye 1 saat sonrs ölç dedi. Ben öyle yapıyorum. Bazen unutuyorum 1 buçuk saat sonra ölçüyorum. 2. Saat toklukta 120 altı olması gerekiyor ya. 130 civarı falan çıkarsa 1buçuk saat sonra normal diyorum. Kendine göre ayarlarsın. Çok hassas davranmıyorum ben saat konusunda.Bird
e şey sormak istiyorum diyorlar ya ağzına ilk lokmayı aldıktan 1 saat sonra diye mesela saat 8 de sofraya oturdum ilk lokmami aldım 9 damı ölçüm yapıyorum tokluk
Birde siz maşallahBana doktorum yemeğini ye 1 saat sonrs ölç dedi. Ben öyle yapıyorum. Bazen unutuyorum 1 buçuk saat sonra ölçüyorum. 2. Saat toklukta 120 altı olması gerekiyor ya. 130 civarı falan çıkarsa 1buçuk saat sonra normal diyorum. Kendine göre ayarlarsın. Çok hassas davranmıyorum ben saat konusunda.
Ayy keşke bende tiksinsem muhteşem olur dün doktora direk bunu sördum beni etkiliyor çünkü ya1-2 hafta önden gitmesi sorun değil. Normalde şekeri olmayan kadınlarda hamilelikte gebelik şekeri olabilir, bunun için şeker yüklemesi testi yapılıyor. Benim iki çocuğumun da hamilelikte 1-2 hafta önden gitti sonra normale dönüyor yada belli hafta sonra söylemeye gerek kalmıyor. Her iki oğlum da 4 kilo üstü doğdu, bende gebelik şekeri çıkmadı. Zaten tatlıdan tiksinmiştim tatlı şeyler yemedim. Ama meyve çok yedim her gün 1-2 meyve yiyordum1 nar 1 ayva gibi büyük meyveler. Bebeğin büyük olması doğumda sorun olabilir benim ikincisi sezaryen oldu o yüzden. Normal doğumda bebeğin omzu çıkabiliyor doğum zor oluyor. Doğum sonrası ise daha rahat.
Normal o haftalarda düzensiz oluyor hareketleri. Ben de endişelenirdim sizin gibi ama doktora kontrole gittiğimde gayet iyi derdi.Birde siz maşallahbenden ileridesiniz ya hafta olarak 28 haftalik olduk gün içinde hareket ediyor ama düzensiz 3 gün çok güzel hareketler varsa 2 3 gün azalma olup yine hareketleniyor bunlar normal mi
Doktor ne dedi size? Ne sonuç aldınız? Ben de şunu merak ediyorum doğumdan hemen sonra odaya gelir gelmez istediğimi yiyebilecek miyimAyy keşke bende tiksinsem muhteşem olur dün doktora direk bunu sördum beni etkiliyor çünkü ya
Ayy eşime diyorum eve gelir gelmez su yemeği yapalım sonra şunu alDoktor ne dedi size? Ne sonuç aldınız? Ben de şunu merak ediyorum doğumdan hemen sonra odaya gelir gelmez istediğimi yiyebilecek miyim
Tatlım tokluk olarak ölçüme başladımDoktor ne dedi size? Ne sonuç aldınız? Ben de şunu merak ediyorum doğumdan hemen sonra odaya gelir gelmez istediğimi yiyebilecek miyim
Sütle denedim :) canim kut boregi cekti bi kere yedim pudra sekeri ile 2 kucuk dilim 168 oldu, sonra ilerkeyen haftalarda yine cekti ayni porsiyon yedim yanina bir bardak sut ictim 120 cikti :) cihaz cok önemli bir de vivacheck yanlis olcuyodu benim degistirdim contourplus önerdi diyabet hemsiresi hastane ile ayni olcuyor acligimi falan test ettimBenim şekerli birşey yemeye cesaretim yok :) ağzıma tatlı namına hiçbirşey sürmedim. Benim kaçamaklar karbonhidrat oluyor. Sütü ben de duymuştum. Tarçında iyi geliyormuş. Deneyeceğim.
Gayet iyi. Peki bu toklukta kendinizi aç hissediyor musunuz? Yedikleriniz yeterli oluyor mu? Diyetisyen mi dedi size 3kaşık yemek 3kaşık pilavı?Tatlım tokluk olarak ölçüme başladım
1. Saat 122
2. Saat 116 çıktı iyi demi
Yaa sütü deneyeceğim. Optima ile ölçüyorum ben de. Bu cihazlardan yana şüpheliydim hep. Dediğiniz markaya bakacağım.Sütle denedim :) canim kut boregi cekti bi kere yedim pudra sekeri ile 2 kucuk dilim 168 oldu, sonra ilerkeyen haftalarda yine cekti ayni porsiyon yedim yanina bir bardak sut ictim 120 cikti :) cihaz cok önemli bir de vivacheck yanlis olcuyodu benim degistirdim contourplus önerdi diyabet hemsiresi hastane ile ayni olcuyor acligimi falan test ettim
Ben optima da kullandim eskiden ama onun dogrulugunu hatirlamiyorum, vivacheck olani diaybet hemsiresine goturdum ayni anda onun cihaziylada bunla da olctuk fark vardi bayagi yuksek cikariyordu.Yaa sütü deneyeceğim. Optima ile ölçüyorum ben de. Bu cihazlardan yana şüpheliydim hep. Dediğiniz markaya bakacağım.
Ya aslında şöyle soylim onların dediği miktarda yemiyorum kendim doyabilecegim şekilde yiyorum ben zaten normalde de ekmek çok tüketen biridegildim ama yine listeye göre fazla yiyorum 3 4 dilim bugday doyuruyor yani tok kalkiyorum çünkü sağlık ocağında ki hemsirede demişti diyetleri ağır oluyor diye benim yaptığım tek şey tatlı hamur işi beyaz ekmek pirinç tuz yani 3 beyazdan uzak duruyorum şimdide açlık tokluk baktım açlık 73 tokluk 111 çıktı çok şükürGayet iyi. Peki bu toklukta kendinizi aç hissediyor musunuz? Yedikleriniz yeterli oluyor mu? Diyetisyen mi dedi size 3kaşık yemek 3kaşık pilavı?
Benim gebelikte çıktı şeker normalde şeker sorunum yoktu. Optimayı sağlık ocağında hemşirelerin kullandığı cihazla karşılaştırayım pazartesi ben de.Ben optima da kullandim eskiden ama onun dogrulugunu hatirlamiyorum, vivacheck olani diaybet hemsiresine goturdum ayni anda onun cihaziylada bunla da olctuk fark vardi bayagi yuksek cikariyordu.
Seker sorununuz varsa bu contourplus cok iyi gercekten
Ben de sizin gibi kafama göre yapıyorum ama doktor bana kızdı senin günlük 3000kalori alman lazım kafana göre yapamazsın dedi. Bebeğe zarar verirsin dedi aşırı korkuttu beni o yüzden tedirgin oldum. Yeni bir diyetisyene yolladı.Ya aslında şöyle soylim onların dediği miktarda yemiyorum kendim doyabilecegim şekilde yiyorum ben zaten normalde de ekmek çok tüketen biridegildim ama yine listeye göre fazla yiyorum 3 4 dilim bugday doyuruyor yani tok kalkiyorum çünkü sağlık ocağında ki hemsirede demişti diyetleri ağır oluyor diye benim yaptığım tek şey tatlı hamur işi beyaz ekmek pirinç tuz yani 3 beyazdan uzak duruyorum şimdide açlık tokluk baktım açlık 73 tokluk 111 çıktı çok şükür
HaydaBen de sizin gibi kafama göre yapıyorum ama doktor bana kızdı senin günlük 3000kalori alman lazım kafana göre yapamazsın dedi. Bebeğe zarar verirsin dedi aşırı korkuttu beni o yüzden tedirgin oldum. Yeni bir diyetisyene yolladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?