• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek konusu 😪 vaz mi geçmeliyim?

Sen bunun için tedavi olmamışsın derdine çare aramamışsın bu ne depresiflik. İçinden hastaneye gidip uğraşmak gelmemesi için bile, defalarca uğraşmış hayal kırıklığı yaşamış, o hastane köşelerinde çaresizliği dibine kadar yaşamış olman lazım. Boş konuşmuyorum 9 yıl bekledim sayısız bitkisel kürler aşılama tüp bebek hepsini yaşadım. Oturduğun yerden rüya gördüm çocuğum olmayacak demek olmaz, çaresine bakacaksın.

insan kendi bedenini tanıyor, biliyor bir şekilde.evli değildim ki nasıl doğuracaktım.tepki çekeceğim ama benim görüşüm.kırk yılda bir olacak bebek için senerce korunup durmanın, zevki azaltmanin ne anlamı vardı ki.kapasitemi de öğrenmiş oldum bu şekilde.kürtajin günah olduğunu düşünmüyorum.haa korunarak hamilelik oluşmasını engellemişsin haa oluşturan birkaç gün sonra? Belki korunmasan 20 tane çocuğun olacaktı.bu mantıkla 20 çocuğunun da yaşamasına engel olmuş oluyorsun.
Tekrar cevap yazmak yerine eski cevabiniza niye ekleme yaptiniz gormim cevap vermim diye mi? Olusmus bir canliyla yumurta ve spermin ayri ayri durmasi bir mi? O zaman her adet donemi bebeklerim öluyor dusunceye bak. Sizin mantiksizliginizla ugrasamicam size iyi gunleeer.

Bende aynı durumdayım da o yüzden yazdım zaten.olacak olanın oluyor hemen.beğenmedim atan arkadaşlar olacak ama kendimden bildiğim için böyle yazdım.eşinde de sorun çıkacağını sanmıyorum sende de.kader, kısmet bu işler büyük oranda.dedim herkes gibi nezaketen, boş moral verme cümleleri yazmayayım.
Sen sevgilinden hamile kalıp çocuğu aldırıyorsun sonra benimde çocuğum olmuyo deme. Doktora falan gitme gibi saçma sapan şeyler söyleme

Bana gore cok mantiksiz dusunceleriniz. Aldirdiginiz canin sizin zevkinizden onemli olmamasida neyse banlanmak istemiyorum.
O canım orada olmasının nedeni o zevk zaten.can olsun diye o zevk verilmiş zaten.o sistem bana verilmişse ölene kadar da kullanım hakkı benimdir yani.ama.siz dini görüştesiniz karşı olmanız normal.

Son düzenleme:
O canım orada olmasının nedeni o zevk zaten.can olsun diye o zevk verilmiş zaten.o sistem bana verilmişse ölene kadar da kullanım hakkı benimdir yani.ama.siz dini görüştesiniz karşı olmanız normal.
Ya cevap yazacaksaniz duzgunce yazin onceki yorumunuza ekleme yapmayin surekli. Bunun dini gorusle alakasi yok mecburiyetin olur aldirirsin sirf zevk icin yapiyorsunuz bunu. Sonrada cocugum olmuyor cok zor diye her firsatta yaziyorsunuz. Sanki degerini bilebilcek gibi yine olsa yine aldirirsiniz buyuk ihtimal. Burda gercekten cocuk sahibi olmaya calisan kadinlari bu tarziniz konusmalarinizla resmen asagiliyosunuz. Dalga geciyorsunuz.

Ya cevap yazacaksaniz duzgunce yazin onceki yorumunuza ekleme yapmayin surekli. Bunun dini gorusle alakasi yok mecburiyetin olur aldirirsin sirf zevk icin yapiyorsunuz bunu. Sonrada cocugum olmuyor cok zor diye her firsatta yaziyorsunuz. Sanki degerini bilebilcek gibi yine olsa yine aldirirsiniz buyuk ihtimal. Burda gercekten cocuk sahibi olmaya calisan kadinlari bu tarziniz konusmalarinizla resmen asagiliyosunuz. Dalga geciyorsunuz.
Yok canım niye dalga geçeyim.zaten adam akıllı çocuğum olsa korunurdum.hani derler astarı yüzünü karşılamıyor diye benimki de o hesap olacaktı.kâr zarar dengesi olarak düşünüyorum.

Ben kürtaj konusunda katı değilim, ha ben olmam o ayrı. Ama olana saygım var bakamam der doğurmaz. Ne denebilir? Engellidir, hastadır yükü kaldiramam der aldırır. Korunurken olur yine okeyim.
Ama zevkim kesilmesin, olursa kürtaj olurum demek bana çok bencilce geliyor. Yani kürtaj kadın içinde basit bir operasyon değilki. Bunu nasıl göze alıyorsunuz?

Küçük yastandir hep cocugum olmaz diye hissettim aylardir deniyoruz olmuyor artik umudum tükendi evliligime yansıyor durum canim sıkılıyor pazartesi hastahaneye gidicem ama gidip ugrasmak bile icimden gelmiyor ağlamaktan helak oldum
4 yıl bebek denedik, sorun eşimin sperm sayısı sanarken düşük amh hastası olduğumu öğrendim. Tüp bebeğe başlamak zorunda kaldım. Daha yaşın küçük bide tüp bebek vesilesi ile şuan 7 aylık hamileyim ve yaşım 40 yani. Ne kadar çabuk yılıp vazgeçiyorsunuz? Daha yolun başındasınız bismillah. Bi değerlerinize baktırın belki çok basit bir şey var tedavi ile hallolacak.

Ben kürtaj konusunda katı değilim, ha ben olmam o ayrı. Ama olana saygım var bakamam der doğurmaz. Ne denebilir? Engellidir, hastadır yükü kaldiramam der aldırır. Korunurken olur yine okeyim.
Ama zevkim kesilmesin, olursa kürtaj olurum demek bana çok bencilce geliyor. Yani kürtaj kadın içinde basit bir operasyon değilki. Bunu nasıl göze alıyorsunuz?
Kürtaj ne alaka 🥲

insan kendi bedenini tanıyor, biliyor bir şekilde.evli değildim ki nasıl doğuracaktım.tepki çekeceğim ama benim görüşüm.kırk yılda bir olacak bebek için senerce korunup durmanın, zevki azaltmanin ne anlamı vardı ki.kapasitemi de öğrenmiş oldum bu şekilde.kürtajin günah olduğunu düşünmüyorum.haa korunarak hamilelik oluşmasını engellemişsin haa oluşturan birkaç gün sonra? Belki korunmasan 20 tane çocuğun olacaktı.bu mantıkla 20 çocuğunun da yaşamasına engel olmuş oluyorsun.
Benhurrem Benhurrem buna istinaden yazdım onu, sizde o yoruma beğendim atmışsınız, şaşırdım bende.

Enteresan olan sizin cocuklukdan bu yana böyle bor korkunuz olmasi. Acaba neden? Ovulasyon günlerinizi takip ettiniz mi?

Enteresan olan sizin cocuklukdan bu yana böyle bor korkunuz olmasi. Acaba neden? Ovulasyon günlerinizi takip ettiniz mi?
madem böyle bir korkusu var
-bir sebebi var mı? polikitik over, ne biliyim amonere, bariz tüylenme filan gibi hormonal bir sıkıntıyı akla getirecek bir şey? ya da ailede çok fazla kısırlık düşük vs. öyküsü? 40-45 yaşında 20 senedir evli çocuksuz teyzesi filan?

bunların hiçbiri bile olmasa kadınlar zaten jinekolojik muayeneden geçmeli -bekarken hiç kadın doğumcuya gitti mi? kalıbımı basarım gitmemiştir.

e hiç bir şeyi yoksa psikiyatriste gitmeli zaten. ona 2 kere kalıbımı basarım gitmemiştir.

yaş 24

yani kusura bakma konu sahibi de gerçekten anne olacak gibi değilsin, hiç öyle durmuyorsun, sebebi fizyolojik de değil.

24 yasindayim bir yıllık evliyim
24 yaşında çocuk için ağlamaktan helakmi oldun🙄 çocuktan sonra hayat bambaşka bir boyuta geçiyor inan hic kolay değil,bu yaşlarının kıymetini bilerek yaşa,özgür olmanın tadını çıkar,gören 40 yaşında çocuk için uğraşıyorsun sanır.
Kendine gel.Elbet olur

Küçük yastandir hep cocugum olmaz diye hissettim aylardir deniyoruz olmuyor artik umudum tükendi evliligime yansıyor durum canim sıkılıyor pazartesi hastahaneye gidicem ama gidip ugrasmak bile icimden gelmiyor ağlamaktan helak oldum
Sizi çok iyi anlıyorum o his hep bende de vardı sanki hiç bir zaman çocuğum olmayacak gibi ama kuruntu yaptığımı anladım 4 aylık bebisim var Allah size de nasip etsin inşalllah :)

Doktora gitme bosvermi? A Aysenimi
Normal olarak hamile kalmak isteyen her kadın öncesinde muayneden geçmeli. Belkide bir hormonu fazla bir ilaçla düzelecek. Belkide triot var tedavisini olmadan zor. Belkide kist var. Ben korunmayı bırakır birakmaz doktora gitmiştim. Doktorlar senede bir kere hiç sikayetiniz olmasa bile jinokolojik muayne yaptırın diyor zaten.
Neden vakit kaybi yasasinki? Belkide tüpleri kapalı beş dakikalık bir işlemle açılacak. Olmayacak öyle hissediyorumla bir yere varılmaz bence. Madem çok istiyor, doktora gidip görünmesinde ne sakınca var onu anlamadım.

Bende gitmiştim hamilelikten evvel önce ilk çocuk düşündüğüm zaman. Kan verdim.
Ultrasona girdim. Karnımdan baktılar . Yumurtaliklarda bir sikinti sorun görmediler. (Alttan da ayrı bakıldı)
Gerekli muayeneler yapıldı .
Hormonlarıma bakıldı.
Bu konuda sizin yorumunuza katılıyorum.
ilk başta kontrol ettirmek gerekir.
Sonrada kısmet oldu. Eylül ayında hamile oldugumu öğrendim.
Her şeyin hayırlısı.
Konu sahibi stres yapmayın ve moral bozmayın.

Iste beni anlayan birisi cocuklugumdandir bebekleri cok sevdim hep anne olmayi hayal ettim evlenirken bile en cok anne olacagim diye sevindim ama hep dipte köşede bir yerde beni rahatsiz eden bir his vardi anne olamayacagim diye aylardir olmayinca bunun agirligi çöktü uzerime
Hep aklınızda kurup durmaktan olmuyordur belki de. Stress yapmayın bence bu kadar

madem böyle bir korkusu var
-bir sebebi var mı? polikitik over, ne biliyim amonere, bariz tüylenme filan gibi hormonal bir sıkıntıyı akla getirecek bir şey? ya da ailede çok fazla kısırlık düşük vs. öyküsü? 40-45 yaşında 20 senedir evli çocuksuz teyzesi filan?

bunların hiçbiri bile olmasa kadınlar zaten jinekolojik muayeneden geçmeli -bekarken hiç kadın doğumcuya gitti mi? kalıbımı basarım gitmemiştir.

e hiç bir şeyi yoksa psikiyatriste gitmeli zaten. ona 2 kere kalıbımı basarım gitmemiştir.

yaş 24

yani kusura bakma konu sahibi de gerçekten anne olacak gibi değilsin, hiç öyle durmuyorsun, sebebi fizyolojik de değil.
Herseyi psikoloji ye baglamaniz?? Esimle yillardir birlikteyiz cokda güzel giden bir evligimiz var evet pcos tanisi konuldu 16 yasindaydim bu yuzden dert ediniyorum anne olacak gibi değilsin ne demek bu kadar kotu kalbiniz olmamali işim evim maddi gelirim evliligim de psikolojim de gayet uygun bir bebek icin yillardir tanıyormuş gibi tani koymaniz cok garip

Back
X