Bebek konusu

İşte onu demek istiyorum,ben özel sektörden ücretsiz izinli olduğumda memurlukta da bu hak devam ediyor mu?

Asaletini alman lazım sanırım 1 yıl çalışıp. Memuriyete girer girmez tüm hakları elde edemiyorsun diye biliyorum. Ama yanlşmı orasını bilemiyorum

Ben 6 aylik memurken dogum yapip tum izinlerimi kullandım. Ozeldeki gibi sartlar yok bu haklari elde edebilmek icin, prim sayisidir, 1 yil calismisliktir vs gibi.

İşte onu demek istiyorum,ben özel sektörden ücretsiz izinli olduğumda memurlukta da bu hak devam ediyor mu?

Yok devam etmez
sonuçta tabii olduğun kanun bile değişiyor
memurlukta başlangıç yapıp ondan sonra ücretsiz izin talep edersiniz
ben pek aşina değilim ama böyle olduğunu düşünüyorum

Bunu net olarak sorup öğrenebileceğim bir yer var mı canım?

Yok devam etmez
sonuçta tabii olduğun kanun bile değişiyor
memurlukta başlangıç yapıp ondan sonra ücretsiz izin talep edersiniz
ben pek aşina değilim ama böyle olduğunu düşünüyorum

Tabi dogru diyosun önce bi başlayış yapacak

Bak ben mayısta işe başlıcam belki ertesi gün tayin isticem eşimin tayini çıkacak çünkü,direk gidip ben gidicem olmuyo,başlayış yapılacak önce

Bunu net olarak sorup öğrenebileceğim bir yer var mı canım?

Alo sgk ya sorulabilir belki, yada herhangi bir kamu kurulusunda izin vs islerine bakan personeller bilir bu isleri diye düşünüyorum.

doğum iznindeyken hatta ücretsiz izindeyken atanıp bunu devam ettirip süren bitince işe başlayabilirsin.
ama tabi zorluk çıkarabilirler hakkın olmasına rağmen

asalet için süren işe başladığın tarihten itibaren başlar.
yani ücretsiz izni bitirip işe başladıktan sonra en az 1 yıl sonra asil memur olursun.

Ben sağlık müdürlüğünde izinleri bakıyodum,aday memur doğum ölüm gibi hayati izinlerden yararlanır asillik şartı aranmaz, ataman yapıldığı zaman aday memur sayılacaksın ve doğum izninden de yararlanacaksın

bebeğin iki yaşına girene kadar yada yasa değişti mi bilmiyorum doğum iznin yani ücretli olan bittikten sonra iki yıl ücretsiz izin hakkın var. istediğin takdirde bunu her türlü kullanırsın.

asalet için süren işe başladığın tarihten itibaren başlar.
yani ücretsiz izni bitirip işe başladıktan sonra en az 1 yıl sonra asil memur olursun.

İşte tam da böyle bir şey varsa erteleyeceğim bebeği. Bu bilginin doğruluğundan eminsiniz dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…