Bebek konusu

Ücretsiz izinde olsam bile dimi, kafam çorba oldu yeminle

İşte tam da böyle bir şey varsa erteleyeceğim bebeği. Bu bilginin doğruluğundan eminsiniz dimi?

tabiki canım fiilen işe başlamadığın sürece asil memur olmazsınki.
işe başlayıp en az bir yılı doldurman gerekiyor asalet için.
en az diyorum çünkü ben işe girdikten bir sene sonra adaylık eğitimlerini başlattılar asaleti almam bir buçuk sene sürdü.
kuruma göre de değişebiliyor yani.

Hayırlısı olsun
@slimsigara ile büyütürsünüz inşallah bebeklerinizi
İşleyişi bilmiyorum ama inşallah atanırsın da izin durumun daha rahat olur

Yaw sen ücretsiz iznini yap gel işe başla sonra asil ol ne farkeder anlamadım,zaten izni kullanmanda asillik şartı yok

Aday memur tayin bile istiyo

canım sen memur ol onlar kolay işler bebek doğsa bile kalan iznin eklenir bişiler olur çare bulunur...

kafan karışmasın
1) atandığın zaman bebeğin iki yaşından küçükse ve ücretsiz izne devam etmek istiyorsan edebiliyorsun.
2) ücretsiz izinde olduğun süre zarfında fiilen çalışmadığın için asalet için bir faydası olmuyor.

sen atan da gerisi kolay inşallah
asaleti geç alsan nolacak değişen bir şey yokki.

özelde 6 ay ucretsız ızın hakkınız var devlette 2 yıla kadar alabılıyorsunuz ama memur olarak atadıktan sonra asaletınızın tasdık olması lazım yanı en az 1 sene beklemenız lazım

Özelde çalışıyodun bebeğin doğdu dedin ki ben ücretsiz izne ayrılıyorum o arada ekimde sınava girdin kazandın bebeni tak kanguruya kuruma git de ki başlayış yapıcam ama akabinde ücretsiz izin dilekçesi vericem, önce başlayış yazıların vs yazılacak sonra dilekçen işleme konacak ücretsiz iznin hesaplanacaktır sonrada,yani özelde iznin 7 ayını kullandın diyelim, 24 aydan 7 çık ne kaldı, 17 ay, çıkıp eve geleceksin sonrada, ücretsiz iznini o saatten sonra ister 17 ayın tamamı olarak kullan istersen ertesi gün ben tekrar geldim de

İşe başladığın günde aday memur olarak baslayacaksın 1 yıl sonra asil olacaksın

Aday iken yıllık iznin yok rapor alabilirsin ve amiri uygun görürse 10 gün mazeret iznin var

Sağol canım. Asaletle ilgili bir talebim yok zaten,bebeğimi 2 sene büyütmek ve bu olurken de memurluk hakkımı kaybetmemek istiyorum okadar.

Herşeyi yazdım gibi

Kuzucum tamam anladım da eğer yukarıdaki yorumları okuyorsan asil olmazsan bu hakkın yok diyenler de var. Yoksa anlaşılmayacak bir durum değil,sadece emin olmak istiyorum ama sen o bölümlere bakıyormuşsun sanırım, o yüzden sana güvenerek 2.bebeye fırsat verebilirim

Son düzenleme:

Hayır aday memurun hakkı var, doğum ölüm Allahtan gelen şeyler ki tayin bile istiyorlar es durumundan

Okuyorsan kısmını anlamadım bu seferde, mesela sen lise mezunu olarak atan sonra genenoku üniversiteyi bitir kademe ilerletirler

Bu arada memurlukla ilgili de inancımı yitirdim,o apayrı bir konu. Sözel derslere kafam basmıyor

Yorumları okuyorsan demek istedim canım. Asil olmazsan hakkın olmuyor diye yazanlar da var.Ama senin dediğin gibidir,sağol bilgiler için :)

657 sayılı Kanunun 108 inci maddesinin üçüncü fıkrasında, ?Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir.? hükmü yer almaktaydı.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra ise mezkur Kanunun 108 inci maddesinin (B) fıkrası ile; ?Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir.? hükmü getirilmiştir.

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 108 inci maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek aylıksız iznin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Doğum yapan memura isteği üzerine oniki aya kadar verilen aylıksız izin hakkı yirmidört aya çıkarılmış ve eşi doğum yapan memura da isteği üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin hakkı tanınmıştır.

2- Doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası analık izninin (asgari 8, azami 13 hafta) bitimi; eşi doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi ise doğum tarihi olarak belirlenmiştir.

Bu hükmün uygulanma şekli;

a) Mülga hükme istinaden doğum sebebiyle verilen aylıksız iznini kullanmakta olan kadın memurun aylıksız izin süresi, isteği üzerine yirmidört aya kadar çıkarılacaktır.

b) Mülga hükme istinaden doğum sebebiyle verilen on iki aylık aylıksız izin süresini tamamlayan kadın memura, isteği halinde yirmidört aylık aylıksız izin süresinin kalan kısmı kullandırılacaktır.

c) Eşi doğum yapan memura, eşinin Devlet memuru olup olmadığına bakılmaksızın, mezkur Kanunun 108 inci maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde isteği halinde yirmidört aya kadar aylıksız izin verilecektir. Ancak söz konusu iznin bitiş tarihi, eşinin doğum yaptığı tarihten itibaren hiçbir surette yirmidört aylık sürenin bitimini geçemeyecektir.

ç) 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 108 inci maddesinin yürürlüğe girdiği 25/2/2011 tarihinden önce eşi doğum yapan memura isteği üzerine yirmidört aylık aylıksız izin süresinin kalan kısmı kullandırılacaktır. Ancak, söz konusu aylıksız iznin bitiş tarihi, doğum tarihinden itibaren yirmidört aylık süreyi hiçbir şekilde geçemeyecektir.

d) Eşlerin her ikisinin de memur olması halinde, doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin yirmidört aylık süre içerisinde her iki eşe aynı dönemde veya birbirini takip edecek şekilde kullandırılması mümkündür.

e) Doğum sonrası analık izninin bitiminde aylıksız izin verilen ve izin bitiminde göreve başlayan memurun yeniden aylıksız izin talebinde bulunması halinde, bu memura doğum sonrası analık izninin bitiş tarihini takip eden yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla tekrar aylıksız izin verilecektir.

f) Doğum yaptıktan sonra ataması yapılan memura, isteği üzerine doğum sonrası sekiz haftalık sürenin bitimini takip eden tarihten itibaren yirmidört aylık sürenin bitimini aşmayacak şekilde, aylıksız izin kullandırılacaktır

okuyorken derken ?
diyelimki önlisans mezunu olarak sınava girdin ama okulu bitirmedin henüz öyle mi ?
o zaman zaten diplomayı almadan başlayamazsın ki yani atanamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…